Fenntarthatóság Bachelor

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Ez a tanfolyam egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy hozzájáruljanak a felmerülő kihívásokhoz, amelyekkel mindannyian szembesüljünk - hogyan lehetne életünket, megélhetését, közösségeinket, környezetünket és tereinket fenntarthatóvá tenni.

Ennek a kihívásnak a kezelésére a társadalomnak diplomásokra lesz szüksége a tudományágak tudatosságával és megértésével a környezeti, társadalmi és gazdasági területeken. A környezeti terület a vizet, a levegőt és a talajt, valamint az őket élõ biótát foglalja magában, míg a gazdasági terület az üzleti és az erõforrás-döntések pénzügyi és vezetési szempontjaival foglalkozik. A szociális terület elismeri, hogy az emberek mind a fenntarthatóság kérdése, mind megoldása.

A hallgatók gyakorlati és elméleti útmutatást kapnak a problémák megoldásához nélkülözhetetlen készségekben: rendszer-gondolkodás, kritikus gondolkodás és döntéshozatal, valamint személyes tulajdonságokat építnek fel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy csapatokban dolgozzanak új ötletek és új megoldások előállításához. . A tanulmányok középpontjában a terepi gyakorlatok és a munkahelyi tanulás áll.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

Annca / Pixabay

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

A hallgatóknak 19 alapegység és egy őrnagy teljesítését kell elvégezniük, a nyolc egységből a háromnak már három része van az alapprogramban:

1. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCI1001 Bevezetés a fenntarthatóságba 15
HST1183 Egészség, társadalom és fenntarthatóság 15
GEO1150 Földrajz és környezet: Emberek, minta, folyamat 15
Válasszon 1 egységet a következők közül:
SCC1123 ^ Élettudományi kémia 15
SCC1111 ^ Általános kémia 15

Megjegyzés: Azoknak a hallgatóknak, akik az ATAR vagy azzal egyenértékű kémiai ismereteket teljesítettek, beiratkozniuk kell az SCC1111 általános kémiába, az összes többi hallgatónak be kell jelentkezniük az SCC1123 élettudományi kémiába.

1. év - 2. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCI1185 Ökológia 15
CSV1101 Bevezetés a közösségi munkába 15
MAN1100 vezetés 15
ACC1100 Számvitel I 15

2. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCM2201 Talaj és szárazföldi folyamatok 15
SCI2371 Fenntartható víz 15
ACS2122 Környezetvédelmi aborigén kilátások 15
Egység őrnagytól x 1 15

2. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
MAN2610 A fenntarthatóság irányítása 15
CSV1102 Bevezetés a társadalmi elemzésbe 15
MAN3810 Üzleti etika 15
Egység őrnagytól x 1 15

3. év - 1. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
Megjegyzés: A hallgatóknak menetrend szerint válassza a POL3110 globális politikát és a környezetet, egyébként válassza a HIS2140 rabszolgaságot: Az ókori Görögországtól a modern globális gazdaságig.
POL3110 ^ Globális politika és környezetvédelem 15
HIS2140 ^ Rabszolgaság: az ókori Görögországtól a modern globális gazdaságig 15
SCI3307 Hulladékgazdálkodás 15
Egység őrnagytól x 2 30

3. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCI3453 Fenntartható természeti erőforrás-gazdálkodás 15
ECF3603 Környezetgazdaságtan 15
CCA3111 Felkészülés a szakmai életre 15
Egység őrnagytól x 1 15

^ Alapvető opció

Biztos, hogy ezen a kurzuson tanulhat

 • Fenntartható közösségek fejlesztése
 • Bölcsészet és művészet
 • Fenntartható üzleti menedzsment
 • Fenntartható környezetek

Tanulmányi eredmények

 • A fenntarthatósági kutatási kérdésekkel foglalkozzon a különféle forrásokból származó megfelelő ismeretek és módszerek azonosításával, szintetizálásával és alkalmazásával.
 • Elemezze a különféle emberek és embercsoportok - ideértve az őslakosok és a Torres-szoros-szigeti szigetek értékeit, ismereteit, etikai álláspontjait és érdekeit - a globális fenntarthatósági gyakorlat összefüggésében.
 • Fegyelmi és transzdiszciplináris megközelítéseket és kereteket alkalmaz a fenntarthatósági kihívások azonosítására és megoldására.
 • Kommunikáció különféle csoportokkal, különböző fenntarthatósági kontextusban, különféle írásbeli, szóbeli, vizuális és digitális eszközökkel.
 • Mutassa be az emberi társadalmak és a környezetek közötti kölcsönös függőségek és a fenntarthatóság széles körű és koherens ismereteit; fenntarthatósági kihívások és azok mozgatórugói; és a holisztikus rendszerek gondolkodása és komplexitása.
 • Mutassa be az önállóságot, az elszámoltathatóságot és az önértékelést a saját tanulás és a szakmai gyakorlat szempontjából a fenntarthatóság szempontjából.
 • Gondoljon kritikusan és kreatívan a fenntartható alternatívák megtervezésében és kiértékelésében, valamint a fenntartható jövők elképzelésében.
 • Dolgozzon függetlenül és együttmûködve a fenntarthatóság elveivel összhangban álló döntéshozatalban.

Karrierlehetőségek

A fenntarthatósági tisztviselőket túlnyomórészt az önkormányzatok, a nagyobb vállalatok és a tanácsadó cégek alkalmazzák. A legtöbb nyugat-ausztráliai vállalkozás és iparág üzleti fókuszban van a fenntarthatóság szempontjából, sok pozíció kifejezetten erre az interdiszciplináris területre irányul. A foglalkoztatási lehetőségek körébe tartoznak a hagyományos szakmák, például a mérnöki munka, a környezetgazdálkodás, a jog és az üzleti élet, valamint a szakpolitikai elemzéshez és a politikafejlesztéshez, a regionális és a közösségfejlesztéshez, a vállalati jelentések készítéséhez, a kockázatkezeléshez, az innovációhoz, a stratégiai tervezéshez és vezetéshez szükséges képesítési profilok biztosításához.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Fenntarthatósági tisztviselő, fenntarthatósági szakember, fenntarthatósági tanácsadó, kormánytisztviselő, tudományos tanácsadó.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb