Fenntartható épületgépészeti alapképzés

Általános információk

Program leírás

A fenntartható épületgépészet diplomája, amelyet angol nyelven nyújtanak, 2018-2019-től kezdődően , megismerteti a hallgatókat azokkal az ismeretekkel és készségekkel, amelyek biztosítják a fenntartható jövőt mind a meglévő épületek, mind azok számára, akiket terveznek és építenek. Ma a fenntartható épített környezetek megvalósítása továbbra is korunk egyik legfontosabb globális prioritása. Ennek a fokozatnak a fő célja a hagyományos, világszerte elismert olasz polgári és építészmérnöki ismeretek frissítése lesz, figyelembe véve a környezetvédelem iránti nagyobb érzékenységet, különös hangsúlyt fektetve a fenntartható fejlődésre. A fentiek fényében ezt a diplomát a külföldről érkező hallgatóknak szentelik, különösen azoknak, ahol olasz épület- és környezetmérnöki tanácsadók vagy vállalatok terveztek és építettek nagyobb magán- és középületeket.

140557_pexels-photo-3769012.jpeg

E cél elérése érdekében a fokozatnak biztosítania kell a magas tudományos és technológiai tartalmak megszerzését, és képesnek kell lennie megoldások tervezésére, tervezésére és kezelésére számos és összetett helyzetben a fenntartható építészet, az épített környezet fenntarthatósága szempontjából, az alábbiak alkalmazásával alapelvek:

  • A meglévő és új épületek energiaigényének és fogyasztásának csökkentése
  • Az éghajlat és a természeti erőforrások kihasználása passzív tervezési stratégiák és fenntartható építészet kialakítása érdekében
  • Épületelemek és anyagok újrafelhasználása vagy újrafeldolgozása
  • A termékek és épületek élettartamának meghosszabbítása
  • Kockázatmentesen visszavezethető anyagok a természetes körforgásba
  • A környezet fenntartható használatának, valamint a részvételen alapuló tervezés és tervezés elfogadása
  • A városterjedés csökkentése, a városmegújítás előmozdítása és a természeti területek védelme

Ez a fokozat kifejezetten olyan szakemberek kialakításának szentelt, akik készek különböző projekteket vállalni helyi vagy nemzetközi szinten. A tervezési szakaszban a fenntartható épületgépész készen áll az építészet és a várostervezés fenntartható tervezési stratégiáinak kidolgozására és irányítására; az építési folyamat során képes fenntartható és újrahasznosított anyagokat használni, minimalizálni a hulladékáramlást és elkerülni a városi környezet vagy a természeti környezet károsodását. Létesítményvezetőként tudja, hogyan lehet csökkenteni az energiaigényt, alternatív módon felhasználni más természeti erőforrásokat, és fenntartható megközelítést alkalmazva megfelelő megoldásokat javasolni.

Ez a program a hallgatók számára biztosítja azokat a tudományos ismereteket is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megfelelő technikai és operatív képzést szerezzenek az építészeti és környezettechnikai területeken, amelynek fő célja az épített környezet és a terület rendezése, védelme és módosítása települési célokra.

A kurzus másik célja elemző készségek elsajátítása bonyolult környezeti feltételek mellett történő felismerésre, megértésre, tervezésre és tervezésre. A menedzsment, a tervezés, a fejlesztés, a gyártás többféle tevékenységének az építőipar különböző működési szintjein történő tanításával ez a tanfolyam célja, hogy a hallgatók számára biztosítsa azokat az alapvető ismereteket, amelyek a terület átalakításához szükségesek annak fizikai, gazdasági, társadalmi és morfológiai szempontok, fenntartható szempontból.

A tanterv kezdetben olyan alaptantárgyakat ölel fel, mint a fizika, matematika, mérnökgeológia és épületreprezentáció. Ezután alkalmazási és beavatkozási technikákat foglal magában a fenntartható épületgépészet multidiszciplináris területein, mint például a várostervezés, az építészettechnika, a hidraulika, a hidrológia, a környezettechnika, a tervezés, a szerkezeti mechanika, a szerkezeti technikák, a geotechnika és az útépítés. a fenntartható fejlődés sajátos szempontjai. Tanulják a környezeti egészség és az anyagtechnika alapelveit is a fenntartható építkezéshez. Ennélfogva a Fenntartható Épületmérnök képes lesz az épületgépészet számos összetett problémájával foglalkozni, a tervezéstől a munkavezetésig, különös tekintettel a környezetvédelemre és a környezeti kockázatok megelőzésére.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the fir ... Tovább

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the first university in Europe. Our mission is to contribute to the development of a knowledge society through research, excellence, quality education and international cooperation. Kevesebb