Diétás Tudományok Bachelor
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Kulcs információ
Campus helye
Al Ain, Egyesült Arab Emírségek
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
AED 2 500 / per credit *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* hitelóránként
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Az Orvostudományi és Egészségtudományi Főiskola által felajánlott koordinált dietetikai program célja a diplomások felkészítése, akik kompetens belépő szintű dietetikusok. A program küldetése az, hogy felkészítse az illetékes diplomákat, akik magasan képzett belépő szintű dietetikusok, hogy javítsák az Egyesült Arab Emírségek lakosságának táplálkozási jólétét és egészségét. A program célja (1) a diplomások felkészítése arra, hogy kompetens, belépő szintű dietetikusok legyenek, és (2) a diplomások felkészítése, akik demonstrálják vezető szerepüket és elkötelezettségüket a közösségi szolgálat iránt. Az UAEU koordinált dietetikai programját külföldi táplálkozási oktatói programként (FDE) akkreditálta a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia (AND) Akkreditációs Tanácsa a táplálkozási és dietetikai oktatásért (ACEND). Kérésre rendelkezésre állnak a program célkitűzéseinek elérését mérő eredményadatok. További információért olvassa el a Hallgatói kézikönyvet a "További részletek erről a programról" link alatt.
A program célkitűzései
1. cél: A diplomások felkészítése arra, hogy kompetens, belépő szintű dietetikusok legyenek. Célkitűzések: a) A hallgatók 85% -a teljesíti a programkövetelményeket a CPD-be való felvétel időpontjától számított 3,75 éven belül (a megengedett idő 150% -a). B) Az elhelyezkedést kereső diplomások legalább 60% -a megszerezte a szakuk a program befejezésétől számított 12 hónapon belül. c) Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai megkövetelik, hogy az UAEU Dietetikai Programjának Koordinált Programja végzettjei további hat hónapos gyakorlatot végezzenek, mielőtt jogosultak lennének a hitelesítő vizsgára. A diplomások nyolcvan százaléka leteszi az Egyesült Arab Emírségek hitelesítő vizsgáját a gyakorlati gyakorlat befejezését követő tizenkét hónapon belül. d) Az Egyesült Arab Emírségek szabályozó egészségügyi hatóságai megkövetelik, hogy a dietetikus diplomások letegyék az Abu Dhabi Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztériuma vagy a Dubai Egészségügyi Hatóság által vezetett engedélyezési vizsgát. 5 év alatt a diplomások 80% -a leteszi a dietetikus szakvizsgát (Egészségügyi Minisztérium - Abu-Dzabi vagy azzal egyenértékű) az első kísérletet követő egy éven belül. E) A munkáltatók legalább 85% -a válaszol a felmérésekre skálán 1-5 (5 = kitűnő) esetén a diplomásokat 3 (kielégítő) vagy jobbnak értékelik a belépő szintű gyakorlathoz szükséges ismeretek, készségek és kompetenciák szempontjából. (f) A munkát kereső programot végzettek legalább 60% -a elhelyezkedést talál klinikai környezetben.
2. célkitűzés: Olyan diplomások felkészítése, akik vezetői képességet és elkötelezettséget vállalnak a közösségi szolgáltatás iránt. Célok: (a) A diplomások legalább 50% -a jelzi az öregdiákok felmérésében, hogy az elmúlt évben aktívan részt vesz a közösségi szolgálat tevékenységeiben. Ötéves időszakban a diplomások 60% -a a szakmai egyesületek aktív tagja lesz a diploma megszerzését követő 12 hónapon belül. c) 3 év alatt az 1-5 (5 = kitűnő) felmérésekre válaszoló munkáltatók legalább 80% -a értékeli a diplomát 3 (kielégítő) vagy annál jobbnak a vezetői képességek bemutatására.
Tanulási eredmények a programban
A sikeres befejezése után a diákok képesek lesznek:
- Válassza ki a programminőség és / vagy az ügyfélszolgálat mutatóit, és mérje meg a célok elérését.
- Alkalmazzon bizonyítékokon alapuló irányelveket, szisztematikus áttekintéseket és tudományos irodalmakat (például az Akadémiának az Evidence Analysis Library és az Evidence-based Nutrition Practice Guidelines), a Cochrane szisztematikus áttekintések adatbázisa és az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma, az Egészségügyi Kutatási és Minőségi Ügynökség, Nemzeti Útmutató Clearinghouse webhelyek) a táplálkozási folyamat és modell, valamint a dietetikai gyakorlat egyéb területein.
- Indokolja a programokat, termékeket, szolgáltatásokat és gondozást megfelelő bizonyítékok vagy adatok felhasználásával.
- Értékelje a felmerülő kutatásokat az étrendgyakorlatban történő alkalmazásra.
- Vezessen kutatási projekteket megfelelő kutatási módszerek, etikai eljárások és statisztikai elemzések segítségével.
- Gyakorlat a jelenlegi szövetségi előírásoknak, valamint az alkalmazandó állami törvényeknek és szabályoknak megfelelően, valamint az akkreditációs szabványoknak, valamint a diétásgyakorlat és az étrendi etika kódexének megfelelően.
- Mutassa be a szakmai íráskészséget a szakmai kommunikáció előkészítésében CRD 2.3: Tervezze meg, hajtsa végre és értékelje a prezentációkat a célközönség számára.
- Használjon hatékony oktatási és tanácsadási készségeket a viselkedésváltozás megkönnyítéséhez.
- Mutassa be az aktív részvételt, a csapatmunkát és a csoportos beállításokat.
- Rendelje meg a beteggondozási tevékenységeket a DTR-knek és / vagy a támogató személyzetnek.
- Az ügyfeleket és a betegeket más szakemberek és szolgáltatások felé irányítsa, ha az igények túlmutatnak a gyakorlat egyéni határain.
- Alkalmazza vezetői készségeket a kívánt eredmények eléréséhez.
- Vegyen részt szakmai és közösségi szervezetekben.
- Hozzon létre együttműködési kapcsolatokat más egészségügyi szakemberekkel és a támogató személyzettel a hatékony táplálkozási szolgáltatások biztosítása érdekében.
- Mutassa be a szakmai tulajdonságokat a különféle szervezeti kultúrákban.
- Végezzen önértékelést, dolgozzon ki célokat és célkitűzéseket, és készítsen portfólió tervezetet a szakmai fejlődéshez a Dietetikus Regisztráció Bizottság által meghatározottak szerint.
- Mutassa be a tárgyalási képességeket.
- Értékelje az egyének, csoportok és populációk táplálkozási állapotát különféle körülmények között, ahol táplálkozási ellátás nyújtható vagy nyújtható.
- Diagnosztizálja a táplálkozási problémákat, és hozzon létre probléma, etiológiát, jeleket és tüneteket (PES).
- Tervezze meg és hajtsa végre a táplálkozási beavatkozásokat, amelyek magukban foglalják a táplálkozás diagnózisának rangsorolását, a táplálkozási recept megfogalmazását, a célok meghatározását, valamint a beavatkozás kiválasztását és kezelését.
- Figyelemmel kíséri és értékeli a problémákat, etiológiákat, jeleket, tüneteket és a beavatkozások hatását a táplálkozás diagnózisára.
- Teljes dokumentáció, amely megfelel a szakmai irányelveknek, az egészségügyi rendszerek által megkövetelt irányelveknek és a gyakorlati beállítások által megkövetelt irányelveknek.
- Fejlessze és demonstrálja a hatékony kommunikációs készségeket a klinikai és az ügyfélszolgálat számára, különféle formátumokban.
- Olyan termékek, programok vagy szolgáltatások kifejlesztése és szállítása, amelyek elősegítik a fogyasztók egészségének, wellnessének és életmódjának kezelését.
- Tiszteletteljes, tudományos alapú választ ad a felmerülő tendenciákkal kapcsolatos fogyasztói kérdésekre.
- Koordinálja az áruk és szolgáltatások beszerzését, gyártását, forgalmazását és kiszolgálását.
- Fejleszteni és értékelni kell az elfogadhatóság és megfizethetőség szempontjából recepteket, képleteket és menüket, amelyek megfelelnek a különféle lakosság, csoportok és egyének kulturális sokszínűségének és egészségügyi igényeinek.
- Vegyen részt az emberi erőforrások kezelésében.
- Végezze el a biztonsággal, a biztonsággal és a higiénés szempontokkal kapcsolatos irányítási funkciókat, amelyek kihatnak az alkalmazottakra, az ügyfelekre, a betegekre, a létesítményekre és az élelmiszerekre.
- Vegyen részt a közpolitikai tevékenységekben, ideértve a jogalkotási és a szabályozási kezdeményezéseket is.
- Végezzen klinikai és ügyfélszolgálati minőségirányítási tevékenységeket.
- Használja a jelenlegi informatikai technológiát információk és adatok fejlesztésére, tárolására, visszakeresésére és terjesztésére.
- Elemezze a minőségi, pénzügyi vagy termelékenységi adatokat, és dolgozzon ki egy beavatkozási tervet.
- Javasoljon és alkalmazzon eljárásokat a gyakorlati környezetnek megfelelően a hulladék csökkentése és a környezet védelme érdekében.
- Készítsen megvalósíthatósági tanulmányokat a termékek, programok vagy szolgáltatások tekintetében, figyelembe véve a költségeket és az előnyöket.
- Elemezze a pénzügyi adatokat az erőforrások felhasználásának felmérése érdekében.
- Készítsen tervet egy termék, program vagy szolgáltatás nyújtására vagy fejlesztésére, amely tartalmazza a költségvetést, a személyzeti igényeket, a felszerelést és a kellékeket.
- Kód és számla az étkezési / táplálkozási szolgáltatásokról, hogy megtérüljenek a szolgáltatások állami vagy magánbiztosítóktól.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Bachelor az emberi táplálkozás és dietetika területén (HNDS)
- Las Cruces, Amerikai Egyesült Államok
Dietetics
- Siena, Olaszország
Emberi táplálkozás és diétás végzettség
- Villanueva de la Cañada, Spanyolország
- Arapiles, Spanyolország