Belsőépítészeti diploma

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A belsőépítészeti szakterület (240 ECTS) olyan szakembereket készít, akik képesek tervezni magánházból, kereskedelmi helyiségből, egy kiállítási vagy kiállítási helyiségből, valamint bútorokból vagy különleges darabokból, a terméktervezés alapvető ismereteinek köszönhetően.

Az IED Design hallgatók multidiszciplináris képzésben részesülnek, amelynek alapját képezik a térbeli és multi-szenzoros észlelés, a kreatív gondolkodás , az esztétikai-érzelmi dimenzió megértése, valamint a menedzsment és innovációs készségek fejlesztéséhez szükséges készségek.

A tervezés, a belsőépítészet szakirányú diplomája a felhasználói élményre, a fényvezérlésre, a befejező elemekre, a technológiára és az anyagokra is összpontosít. Az IED Design tanulója lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy együttműködjenek az ágazat tervező vállalataival és intézményeivel, valamint innovációs központokkal. Minden tanár dolgozó szakember. Az iskola műhelyei vadonatújak, és a legjobb eszközökkel és anyagokkal vannak felszerelve a projektek fejlesztéséhez.

célok

Ez a tanfolyam oktatási utat kínál, amely megtanítja a hallgatókat a belső terek tervezésére, amelyek reagálnak az egyént körülvevő terek fizikai és funkcionális tulajdonságaira. Ehhez tanulmányozza a funkcionális és ergonómiai igények, valamint az érzelmi szükségletek elemzését: érzi magát üdvözlettel és biztonságban az űrben.

Ugyanakkor a kommunikációs szempontok relevánsak, mind a térbeli, mind a mozgásgrafikában, figyelembe véve a végfelhasználó mobilitását a tervezett térben. Ez a tevékenység a kreatív hozzájárulást ötvözi az új tendenciák kutatásával, új anyagok felhasználásával és technológiai alkalmazásokkal, mindig a környezet tiszteletben tartásával.

E fokozat első éve a formatervezés, a kultúra és a projektmódszerek alapelveinek megismerésére összpontosít. A hallgatók megtanulnak merni létrehozni és kommunikálni.

A második év a saját kreativitásának egyéni fejlesztésére és a specializációval kapcsolatos eszközök, például építkezési rajzok, telepítések, tér, hangerő és világítás, Autocad, Rhino és 3D Max, építési menedzsment és költségek, valamint az Illustrator és Photoshop és szóbeli kommunikáció.

A harmadik év a vállalatokkal való együttműködés és új, technikailag összetettebb és komplexebb projektek kezdetét jelenti, prototípusokkal és valódi költségekkel. A munkát olyan transzverzális csoportokban fejlesztették ki, amelyek termék-, belső és szállítási formatervezési hallgatókból álltak. Ezen felül új anyagokat, például fenntartható vagy technológiai anyagokat, nanoanyagokat stb. Tanulmányoznak.

A negyedik év folyamán a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatot folytatnak egy társaságban, és mindegyikük szakmai profilot választ. A kreatív menedzsment nagy jelentőséggel bír a projektmenedzsment, valamint a projektek átgondolása, módosítása és finomítása révén, hogy megfelelően reagáljanak a felhasználók és a piaci igényekre. Végül a végzettségi projektet valós vállalatokkal együttműködésben kell kidolgozni, ahol prototípusokat állítanak elő. Sikeres esetekben ezek a prototípusok fejlesztésre kerülnek, és a gyártást piacra dobják.

Módszertan

A hallgatók megtanulják megfigyelni a trendeket és a stílus fejlődését a társadalmi és kulturális kontextusban, valamint megérteni és értelmezni az egyes ügyfelek sajátos igényeit és elvárásait, miközben ösztönzik a kreativitást és a kifejező szabadságot, tiszteletben tartják a jövőbeli felhasználó igényeit és a lehetséges technikai problémákat. részt venni benne. Ezek a képességek a projektekkel és az interdiszciplináris kultúrával szembeni nagy érzékenység megszerzésének köszönhetők.

Munkalehetőségek

Belsőépítészet, átmeneti terek kialakítása, belsőépítészeti és dekorációs projektek, standok, kommunikációs rendezvények, új vállalkozások és franchise-k, valamint zöldterületek és szabadidő kialakítása.

Az IED DESIGN alumínium munkatársai:

Bertone, Frecan, Capmar, Projeckta, Zicla, Lamborghini, Hyundai, Grupo Pangea, Ülőhely, Szórakoztató labor, Orbitel, Cazaly Sylvain, Otthoni tervezés, MTL márkák, BMW, McLaren, BM villámtervezés, Design Dies, Ubica, Estudi Interiorisme Salietti, Pia Capdevila, VMoto Europa, Scutum Logistics, Gama Ubica, Tarrago Cortés Interioristes, Ibisland Invest, Interiodista Decoración Digital stb.

Cégek

A tanfolyam elősegíti a projektkultúrát a vállalatokkal az oktatás és a munka világ közötti távolság megoldására. A diákok nemcsak elismerik a tudományterület módszertanát és eszközeit, hanem megtanulnak dolgozni, és kapcsolatba lépnek valódi ügyfelekkel és tájékoztatókkal.

A régióval együttműködő vállalatok: Ferrari, Iniciativa BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla, Roca, Decoexpo, Alstom, Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I ED Lab, Idearideas, Építészet az emberiség számára, Consorzio Tecnologie Meccaniche Centro Italia, Volta Motorkerékpárok, Casa Gracia BCN és Los Cármenes.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Kevesebb