Bachelor's Program in Economics

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A közgazdaságtan program olyan analitikus hallgatók számára készült, akik olyan lenyűgöző kihívásokkal bírnak, mint az éghajlatváltozás, a globális egyenlőtlenség és a pénzügyi instabilitás. Analitikusan gondolkodó és intellektuálisan kíváncsi hallgatókat keresünk, akik iránti szenvedélyünk a társadalom működésének megértése. Világszínvonalú képzést kínálunk, amely ötvözi az igényeket kielégítő elemzési, számítási és adatfeldolgozási készségeket, és nyitva áll az ajtó a karrier széles skálájához.

Tanulmányi célok

Mi a leghatékonyabb módja az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek? Hogyan befolyásolja a nemzetközi kereskedelem és a migráció a globális egyenlőtlenségeket? Hogyan lehet a legjobban támogatni az innovációt? Hogyan tudunk olyan intézményeket megtervezni, amelyek rugalmasságot nyújtanak olyan sokkokkal szemben, mint például a pénzügyi válság? Az Aalto közgazdaságtani alapképzési programjában megtanulod szisztematikusan megválaszolni ezeket a kérdéseket, többek között ezekkel. A közgazdaságtan alapképzésének befejezése után:

 • A gazdasági elmélet erős megértése. Megérteni és értelmezni a valós jelenségeket a gazdasági elméletek fényében.
 • Átfogó elemző eszközkészlet. Erős elemzői készségek a közgazdaságtanban, számítási és adatfeldolgozási készségekkel kombinálva.
 • Szisztematikus megközelítés és kritikai gondolkodás. A komplex társadalmi kérdések és a gazdasági jelenségek szisztematikus megközelítése.
 • Szilárd alap a továbbképzéshez. Felvett hallgatók a Bachelor Program in Economics automatikusan jogosultak, hogy továbbra is a mester szak közgazdász Aalto University School of Business, vagy más mesterképzésre programok a Aalto University School of Business (az átutalási szabályai). A Gazdaságtudományi Tanszék nagy tapasztalatokkal rendelkezik arról is, hogy segíti a hallgatókat abban, hogy belépjenek a legrangosabb diplomásokba.

Az oktatás nyelve

Az oktatás nyelve angol. Ha a diák kívánja, a finn nyelvben választhat a választani és / vagy kisebb tanulmányokat.

Tandíj

A tandíjak az angol nyelvű programok hallgatóit érintik, akik nem az EU / EGT-régió állampolgárai.

Az Aalto University a tandíj 12 000 euró / év a közgazdaságtan és az üzleti adminisztráció Bachelor fokozatán, angol nyelven, és 15 000 € tanévenként a mesterképzéshez vezető oktatási programok esetében.

A vizsgálatok tartalma

A közgazdaságtan szigorú elméleti modelleken és gondos adatelemzésen alapuló társadalomtudomány. Az analitikus és matematikai alapú hallgatóknak szánt fokozatban formális modellezést, empirikus módszereket és intézményeket fog tanulni a finn gazdasági kutatás vezető központjában. Tanulmányai matematikai és programozási szekvenciákat is tartalmaznak, amelyeket az Aalto Tudományos Iskolában tanítottak. Ezért az Aalto University alapvető kompetenciáira támaszkodunk, különösképp az üzleti iskolában és a Tudományos Iskolában.

Példák a széles kurzusválasztékra

 • A közgazdaságtan alapelvei
 • Ökonometria
 • Pénz és bank
 • Városi gazdaságtan
 • Diferenciális és integrált kalkulus
 • Matematika közgazdászoknak
 • Programozás
 • Matrix Algebra

A vizsgálatok szerkezete

A közgazdaságtan programját a Business School szervezi, és összesen 180 ECTS-t tartalmaz. A hároméves program a következőkből áll:

 • Alapvető tanulmányok (51 ECTS)
 • Főbb tanulmányok (60 ECTS), beleértve a főiskolai diplomamunkát (10 ECTS)
 • Üzleti tanulmányok (18 ECTS)
 • Kisebb tanulmányok (24-30 ECTS)
 • Választható (9-15 ECTS)
 • Nyelvi és kommunikációs tanulmányok (12 ECTS)

Lehetősége van arra, hogy kiskorú tanulmányait (24 ECTS) befejezze az Aalto Business School hivatalos csereprogramjának partneriskolájában.

Nemzetközi lehetőségek

Professzoraink nemzetközileg elismert tudósok, akik a világ egyik legjobb egyetemében dolgoztak. Közgazdasági hallgatók nemzetközileg elismert képesítéseket és ismereteket szereznek, amelyek nagyszerű alapot teremtenek a nemzetközi karrierhez vagy a világ vezető egyetemeiben folytatott tudományos munkához. Tanulmányaik részeként a hallgatóknak lehetősége van arra, hogy szemesztert külföldön töltsenek az egyik Aalto partneri egyetemen.

Aalto University természeténél fogva nemzetközi, évente több ezer diplomát és csere hallgatót fogad külföldről. A programgazdák, az aktív hallgatói oktatók és a hallgatói támogató szolgálatok szigorúan segítenek a nemzetközi hallgatók beilleszkedésében a skandináv kultúrába és otthon érezni magukat Finnországban.

Multidiszciplináris lehetőségek

Tanulmányi területként a közgazdaságtan program számos alterületet ölel fel. Így a program kiváló alapot nyújt további közgazdaságtani vagy más kvantitatív irányú területeken folytatott tanulmányokhoz, és a program szorosan együttműködik az Aalto Tudományos Iskolával.

Aalto University jól ismert az üzleti, művészeti, technológiai és tudományos tudományágak áthidalásában. Az élénk egyetemi hallgató és a választható kurzusok választásának szabadsága az egyetemen keresztül a különböző területek hallgatóit egy tető alá helyezi. Ez a spontán multidiszciplinaritású környezet új ötleteket idéz elő, körülöleli a rajongókat, és barátságokat, hálózatokat és minden gyakran induló vállalkozást hoz létre.

Élénk egyetemi és hallgatói élet

Aalto University Otaniemiben található, tíz percre a Helsinki városközponttól. A vadonatúj campus, a legmodernebb lehetőségekkel, a természet közelében, hangulatos otthoni bázist kínál több mint 12.000 hallgató számára. Ezek a ragyogó elmék nemcsak tanulmányaik során találkoznak egymással, hanem többféle szabadidős rendezvényen és tevékenységen is. Több száz különféle kulturális, sport- és egyéb hobbihoz kapcsolódó hallgatói klub és egyesület aktív - mindenki számára, mint résztvevő és szervező. Összességében a campus mindennapi életét inspiráló találkozók töltik meg a hallgatók, a professzorok, a személyzet és a bérbeadni kívánó cégek között.

Karrierlehetőségek

A közgazdaságtan lehetőséget kínál karrier folytatására a nagyobb nemzeti és nemzetközi intézményekben, amelyek szigorú elemző érvelést és adatelemzést követelnek meg. A legtöbb közgazdasági hallgató mesterfokon folytatja tanulmányait. A diploma megszerzése után a hallgatók szerepet vállalnak a nagyvállalatokban, kormányokban, kutatásban, pénzügyekben, induló vállalkozásokban és civil szervezetekben. A közgazdaságtan végzősei első elemzésük során rendszerint elemzők, tanácsadók, politikai döntéshozók tanácsadói vagy kutatók.

Aalto University jól működő karrierszolgáltatások működnek, amelyek segítenek munkavállalásban Finnországban és külföldön. Aalto hallgatók hajlandóak jó pozíciókat találni könnyedén a diploma megszerzése után. Az Aalto ban van egy nagyon aktív vállalkozói közösség is, amely ugródeszkaként szolgálhat a társaság alapításához. Végül, ha egy tudományos karrier érdeklődik, akkor a Közgazdaságtan Mester programja nagyon jó alapot jelent a közgazdaságtan doktori fokozatához.

Felvételi dátumok

Az Aalto University üzleti és közgazdasági Aalto University alapképzéseire évente egyszer kerül sor. A 2021 őszén kezdődő tanulmányok jelentkezési ideje 2021. január 7-től2021. Január 20-ig tart.

Itt vannak a legfontosabb dátumok, amelyeket emlékezni kell:

 • 2021. január 7. - Megkezdődik a jelentkezés ideje, és megnyílik az online jelentkezési rendszer
 • 2021. január 20. - A jelentkezés ideje lejár, és az online jelentkezési rendszer bezárul
 • A felvételi eredmények közzétételének és a felajánlott tanulmányi hely elfogadásának határideje később frissül.

A Talousguru, a MAOL Lukion matematiikka vagy a MAOL Datatähti versenyeken elért sikerek alapján jelentkező pályázók jelentkezési ideje 2021. március 17-31.

Az átutalási kérelmek jelentkezési ideje 2021. május 3–17.

Program-specifikus felvételi követelmények

A programba elfogadott hallgatók tanulmányi jogot kapnak az Aalto University Gazdaságtudományi Egyetemen a közgazdaságtan és az üzleti adminisztráció területén. A közgazdaságtan magiszteri programját integrálják a helsinki Közgazdaságtudományi Iskolába.

A közgazdász alapképzési pályázatokat a finn felsőoktatási intézmények közös online pályázati rendszerén keresztül kell benyújtani a Studyinfo.fi oldalon (finn Opintopolku.fi). A 2021 őszén kezdődő tanulmányok jelentkezési ideje 2021. január 7–20.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Tovább

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Kevesebb
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Több Kevesebb