Bachelor's Program in Design

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Az Aalto Művészeti, Tervezési és Építészeti Iskola a világ egyik legrangosabb formatervezési iskolája és Észak-Európa vezető tervezőiskola. A Design alapképzési programja felkészíti a hallgatókat jövőbeli termékek, szolgáltatások és rendszerek kreatív és kritikus tervezésére. A formatervezés mint fogalom már nem kapcsolódik pusztán fizikai objektumokhoz, hanem a digitális élményekhez és az elvont fogalmakhoz is, növelve annak képességét a világ alakításában. Így a hallgatók számára biztosított a szabadság, hogy meghatározzák magukat tervezőként, mindegyik megtalálja saját munkamódszereit és irányítását a problémák feltárásakor, a megoldások kidolgozásában és a lehetőségek kialakításában. Változatos alapképzési tanulmányainak befejezése után a hallgatók számára biztosított a jog, hogy folytatják tanulmányaikat a rendelkezésre álló öt mesterképzés egyikén.

Tanulmányi célok

A dizájn Bachelor programja a finn és a skandináv dizájn etoszára épül: emberi és társadalmi szempontból releváns és környezettudatos megoldások kidolgozására. A formatervezési oktatás e skandináv megközelítéséből kiindulva a hallgatókat arra ösztönzik, hogy keressék meg saját identitásukat, munkamódszereiket és szakmai rést, mint tervezőket. Tervezési diplomások:

 • A tervező világnézete. A diplomások nagyon kontextusérzékenyek, és miért, miért és miért különösen azt kérdezik, mivel új irányokat javasolnak a körülvevő világ alakításához.
 • Egyedi és személyes designer identitások. A diplomások saját professzionális identitásukat és kreatív tervezői munkavégzésüket támasztják alá.
 • Átfogó tervezési eszközkészletek. A hallgatókat arra készítik, hogy kortárs eszközöket, módszereket és folyamatokat használjon a tervezéshez, valamint hogy tervezési kutatásokat végezzen.
 • Ötletek és prototípus készítés. A diplomások erős ötleteket generálnak, képesek életre kelteni őket és megoldásaikat megvalósítani, függetlenül attól, hogy üzleti, kulturális vagy társadalmi problémákat és lehetőségeket rejtenek-e.
 • Szakértelem és ismeretek a tervezésről a különböző területeken. A hallgatókat kreatív termékek, szolgáltatások, rendszerek és mindhárom szintézisének megtervezésére készítik.
 • Csapatmunka, társalkotó és elősegítő képességek. A diplomások sikeresek abban, hogy különféle emberekkel, kultúrákkal és világnézettel dolgoznak, lehetővé téve számukra a sokféle tervezési karrier folytatását.
 • Hatástudat. A diplomások tájékoztatást kapnak a fenntarthatóság, a környezet és a társadalmi értékek tiszteletben tartásának felelősségéről a tervezésük során.

A formatervezés Bachelor Programjának befejezése után a diplomásoknak erős alapja lesz a világ tükrözéséhez és annak jobb formálásához: kitalálni, mi lehet, javasolni, hogy mi lehet, és megmagyarázni, miért kell.

Az oktatás nyelve

Az Aalto Bachelor Program Design Design tannyelve az angol.

Tandíj

A tandíj nem EU / EGT hallgatók számára 12 000 euró tanévenként. További információ az Ösztöndíjak és a tandíjak oldalon ( Aalto .fi).

A vizsgálatok tartalma

A hallgatói központú tanterv magában foglalja a formatervezés bővülő természetét és annak társadalmi szerepét. Pontosabban, a hallgatókat arra irányítják, hogy elemezzék és kifejtsék a tervezés jelentését a felhasználók, az üzleti élet, a társadalom és a környezet szempontjából. A program a tervezés elvont és tematikus perspektíváját testesíti meg: egy nagyobb társadalmi témától kezdve, annak megvizsgálásával, hogy mi lehet, és feltárva egy termék, szolgáltatás és rendszer megtervezését, amely javítaná a status quo-t.

Az elmélet és a gyakorlat tájékoztatja és erősíti egymást, építve a Művészeti, Formatervezési és Építészeti Főiskola tervezésének és médiájának világszínvonalú kutatására. Következésképpen a tanfolyamok és a stúdiók a gyakorlati tervezői munka, előadások, szemináriumok, műhelyek, csoportos projektek, önálló tanulmányok és kritikák kombinációján alapulnak. A témák a stratégiai és fenntartható kialakítástól a terméktervezésig, valamint a digitális fejlesztésig és gyártásig változnak. Példák a széles tanfolyam-választékra:

 • Bevezető tervezési projekt (9 ECTS)
 • Digitális szolgáltatás tervezési projekt (9 ECTS)
 • Tervezési jövők (6 ECTS)
 • Design és média kultúrák (3 ECTS)
 • Stratégiai identitás és tervezés (5-6 ECTS)
 • Fenntartható tervezés (6 ECTS)
 • Tematikus stúdió (12 ECTS)

A Művészeti, Design és Építészeti Iskolában a hallgatók világszínvonalú létesítményekhez férhetnek hozzá, beleértve a vadonatúj stúdiókat és műhelyeket fizikai (nyomtatás, fém, fa) és digitális (3D nyomtatás, elektronika, web) projektekhez. A stúdió és a műhelyfelügyelők és a mesterek szakterületük szakértői, készek támogatni a hallgatókat, ha szükséges. Ezenkívül a hallgatók szorosan együttműködnek a tanárcsoportokkal, akik elősegítik az osztálytermi tanulás virágzó módját, beleértve a konstruktív visszajelzéseket, kritikákat, észrevételeket és a tanfolyamok során folytatott nyílt beszélgetéseket.

A vizsgálatok szerkezete

A Design alapképzési programját a Művészeti, Tervezési és Építészeti Iskola szervezi, és összesen 180 ECTS kreditből áll. A hároméves program a következőkből áll:

 • Főbb tanulmányok (111 ECTS)
 • Általános általános tanulmányok (26 ECTS)
 • Kisebb tanulmányok (min. 15 ECTS)
 • Választható tanulmányok (max. 28 ECTS)

A tanulmányok első két éve gyors ütemben zajlik, és a harmadik évben a hallgatók általában belemerülnek a diplomamunka és a kisebbségi tanulmányok elvégzésébe. A formatervezés Bachelor programjának befejezése után a hallgatók jogosultak folytatni tanulmányaikat a következő Master's Programok egyikén:

 • Együttműködési és ipari tervezés
 • Kreatív fenntarthatóság
 • Nemzetközi Design üzleti menedzsment
 • Új média tervezés és gyártás
 • Vizuális kommunikációs tervezés

Nemzetközi lehetőségek

A programhoz való csatlakozáskor a hallgatókat üdvözlik a kompetens, kreatív és felelősségteljes egyének nemzetközi közösségében. A hallgatók és oktatók a világ minden tájáról származnak, és áthidazzák a hallgatókat a globális tervezési hálózattal. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek csereprogramokra és szakmai gyakorlatokra, hogy tovább gazdagítsák a tervező felé vezető utat. A lehetőségek széles választékának biztosítása érdekében a Művészeti, Tervezési és Építészeti Iskola szoros kapcsolatokkal rendelkezik a világ többi vezető tervező iskolájával és egyetemével.

Aalto University természeténél fogva nemzetközi, évente több ezer diplomát és csere hallgatót fogad külföldről. Ezek a hallgatók nemcsak tanulmányok révén csatlakoznak a változatos Aalto közösséghez, hanem több szabadidős rendezvényen, tevékenységen és ünnepségen keresztül a campus környékén. A program adminisztrátorai, az aktív hallgatói oktatók és a hallgatói támogató szolgálatok szigorúan segítenek a nemzetközi hallgatók beilleszkedésében a skandináv kultúrába, és otthoni fogadásukra fogadják őket Finnországban.

Élénk egyetemi és hallgatói élet

Aalto University Otaniemiben található, tíz percre a Helsinki városközponttól. A vadonatúj campus, a legmodernebb lehetőségekkel, a természet közelében, hangulatos otthoni bázist kínál több mint 12.000 hallgató számára. A hallgatók nemcsak tanulmányaik során találkoznak, hanem többféle szabadidős rendezvényen és tevékenységen is. Több száz különféle kulturális, sport- és egyéb hobbihoz kapcsolódó hallgatóklub és egyesület érhető el - mindenki számára elérhető valami, résztvevőként vagy szervezőként. Összességében a campus mindennapi élete inspiráló találkozókkal teli a hallgatók, oktatók és társadalmi partnerek között, akik felvételt kívánnak vállalni.

Minden évben húsz hallgató vesz részt a Design Bachelor Programban, amely szoros csoportot alkot. Ez nemcsak erős társaik támogatását teszi lehetővé tanulmányaik során, hanem egész életen át tartó barátságokat és felejthetetlen emlékeket is lehetővé tesz. A kis csoportméretnek és a szoros oktatási módszereknek köszönhetően a karok megismerik és támogatják a hallgatókat tanulmányaik során.

Multidiszciplináris lehetőségek

A hallgatókat arra ösztönzik, hogy nyitottan gondolkodjanak más területeken is, például a választott kurzusok és kiskorúak kiválasztásával más Aalto iskolákból. A hallgatók bármilyen kurzust választhatnak, amelyről úgy vélik, hogy a legjobban támogatják tervezőik útját.

Aalto University jól ismert az üzleti, művészeti, technológiai és tudományos tudományágak áthidalásában. Az élénk egyetemi hallgató és az egyetemen kívüli választható kurzusok választásának szabadsága a különböző területek hallgatóit egy tető alá helyezi. Ez a spontán multidiszciplináris környezet új ötleteket idéz elő, amelyek körülölelik a rajongókat, és barátságokat, hálózatokat teremtenek, és a diploma megszerzésekor gyakran olyan közös projekteket hoznak létre.

Karrierlehetőségek

A Művészeti, Tervezési és Építészeti Iskola hosszú hagyománya van annak, hogy sikeresen együttműködik a külső partnerekkel projektekben és kurzusokban, és szoros kapcsolatokat ápol a számos vállalattal és közszektorbeli szervezettel. A vállalatok, nonprofit szervezetek és állami szervezetek gyakran Aalto University az Aalto University mint a skandináv régió vezető tervezőiskoláját, hogy a valós társadalmi problémákkal és üzleti lehetőségeikkel foglalkozzanak a hallgatókkal. A diplomát a Design Bachelor programja adta a diplomásoknak a szakmai karrier folytatása érdekében a magán-, az állami, a kulturális és a tudományos szektorban, valamint a problémák és lehetőségek feltárására más tervező szakemberekkel, például:

 • Kommunikáció tervezése
 • Digitális tervezés
 • Ipari formatervezés
 • Interakció tervezés
 • Termék dizájn
 • Szolgáltatás tervezése
 • Stratégiai tervezés
 • Fenntartható formatervezés

Ezen felül, mint jövőorientált tervezők, a diplomások várhatóan vállalkozói és önirányító erőfeszítéseik, és feltárja a lehetőségeket a tervezés új és megjelenő területein. Ez magában foglalhatja az ügyfelekkel való önálló munkavégzést mint tervező tanácsadó, vállalkozó vagy egy nagyobb szervezetnél egy csapat tagjaként.

Aalto University jól működő karrierszolgáltatások működnek, amelyek segítenek munkát találni Finnországban és külföldön. Aalto hallgatók általában véve érdekes pozíciókat találnak a diploma megszerzése után. Ha egy akadémiai karrier érdeklődik, akkor a tervezési alapképzési program felkészül a mesterképzésre, amely a doktori programok nagyszerű alapjául szolgál.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Tovább

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Kevesebb
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Több Kevesebb