Bachelor's Program " HSE és a University of London kétfokozatú közgazdasági program"

Általános információk

Program leírás

Az ICEF lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy két fokkal, egy orosz és egy brit diplomával vegyenek részt a HSE és a London Egyetemen. A program végzősök egyedülálló előnyt élveznek tanulmányaik folytatásában vagy karrierjük megkezdésekor bárhol a világon.

A program a londoni Közgazdaságtudományi és Politikatudományi Iskola akadémiai támogatásával valósul meg, ötvözve a felsőbb gazdasági és pénzügyi felsőoktatási felsőbb orosz és brit szabványokat.

követelmények

Belépési vizsgálat:

A nemzetközi pályázóknak két vizsgát kell átadniuk: angol nyelv és matematika. A matematika vizsga angol vagy orosz nyelvű.

Matematika:

 • Formátum: írásbeli teszt
 • Időtartam: 180 perc

Angol nyelv:

 • Formátum: írásbeli teszt
 • Időtartam: 180 perc

Tájékoztatásul: a jelentkezők szintén megtehetik az orosz egységes állami vizsga (EGE) angol nyelvét és matematikáját. A pontszámokat a belső vizsgák pontszámainak helyettesítésével lehet benyújtani.

A nemzetközi pályázókra vonatkozó követelmények

Olyan magasan képzett és motivált jelentkezőkre számítunk, akik magas szintű angol nyelvtudással és jó matematikai háttérrel rendelkeznek. A jelentkezőknek középiskolai végzettségűeknek kell lenniük. Középiskolai bizonyítvánnyal rendelkező hallgatókat fogadunk el a világ minden tájáról. A megszerzett középiskolai végzettségnek meg kell egyeznie az Egyesült Államok, a brit vagy az orosz középiskolai végzettség szintjével.

Angol nyelvtudás:

Felkérjük a jelentkezőket, hogy igazolják az angol nyelvtudásukat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az angol nyelvtudással rendelkező diákok a legjobb helyzetben vannak annak érdekében, hogy mindent megtesznek, amit az ICEF kínál mind akadémiai, mind társadalmi szempontból. Úgy véljük, hogy a pályázók belépési szintje megegyezik a Nemzetközi Nyelvi Vizsgálati Rendszer (IELTS) legalább 5,5 teljes pontszámával. Az orosz pályázóknak angolul kell benyújtaniuk Unified State Exam (USE) pontszámukat; a jogosult pályázathoz minimális pontszám 100-ból 100-ból származik.

A matematika jártassága:

Erős matematikai háttérrel rendelkező pályázókat keresünk. Ennek oka az ICEF képzési programjának szerkezete, amelyhez a matematikai képesség magas szintje nélkülözhetetlen. Ezért követelmény, hogy a pályázók befejezzék a matematika kurzust az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban vagy más ezzel egyenértékű középiskolában. A középiskolai matematika kurzus végső osztályának a maximális pontszám 70% -ának vagy ennél magasabbnak kell lennie. Az orosz pályázóknak be kell nyújtaniuk az egységes állami vizsga (USE) pontszámát a matematikában; a támogatható pályázat minimális pontszáma a 100-ból 60.

A pályázók minimális követelménye, hogy 200-ból 200 pontot kapjon a 200 USE vizsga összegéből.

Hogyan kell alkalmazni

Köszönjük érdeklődését a Bachelor program " HSE és a University of London Double Degree Program Közgazdaságtan".

Ez a program teljes egészében angolul tanult, és négyéves tanulmányi képzést tart a Moszkvai Higher School of Economics .

A tandíj 2018/2019-ben 715 000 RUR * volt. Az ösztöndíjak a felvételi vizsga eredményei alapján állnak rendelkezésre. Tájékoztatásul: az ösztöndíjak odaítélésének szabályai és a szerződéskötés feltételei a 2018/201-es tanévre a linkeken találhatók. ** A nemzetközi hallgatók tanulmányaik ideje alatt a HSE megfizethető kollégiumaiban élhetnek.

Hogyan kell alkalmazni

A pályázati folyamat két szakaszból áll:

1. ELŐKÉSZÜLETI FOLYAMAT (TÁVOLI)

 1. A jelentkezési folyamat első lépése a regisztráció az online jelentkezési rendszerben. A jelentkezési és vizsgálati időszak a 2018/2019-ben 2018. október 15-től 2019. augusztus 10-ig tart.
  Ez az űrlap beolvassa az oktatási dokumentumokat.
 2. A program előzetes megfontolása után az alkalmazás státusza frissül.
 3. A kérelmezőnek ki kell töltenie a külföldi hitelesítő adatok elismerésére vonatkozó kérelmet.

Ez az űrlap az Ön oktatási dokumentumainak és azonosítójának beolvasását igényli.

2. VIZSGÁLATI SZAKASZ (online vagy MOSCOW)

A pályázati folyamat következő szakasza vizsgafelvételből áll. Lehetőség van a vizsga online, offline (on-site), vagy részt venni a Nemzetközi Ifjúsági Olimpia. A vizsgálati szakasz részletes adatait itt találja. A jelöltekre vonatkozó döntést a felvételi vizsga eredményei alapján végzik el. A kérelmezőnek két vizsgát kell tennie:

 • Matematika;
 • Angol.

A minimális pontszámok a matematikában 60 és 70 az angol.

Kérjük, regisztráljon a kényelmes vizsga időpontjaira online a személyes fiókjában.

A kérelmező a vizsgaidőszak alatt a HSE hálótermében maradhat.

Információ: Az orosz Unified State Exam (EGE) angolul és matematikussal is elvégezhető. A pontszámok a belső vizsgák pontszámainak helyébe léphetnek.

Bejutás esetén a programkoordinátor felveszi Önnel a kapcsolatot, és megkéri, hogy küldjön egy csomagot a szükséges beolvasott dokumentumokból.

* - hamarosan létrejön a tandíj a 2019/2020 évre. Az elkövetkező évek költségei enyhén megváltoztathatók az inflációs ráta, a devizaárfolyamok jelentős változásai vagy a University of London pénzügyi politikája szerint.

(a következő rész a sikeres rendszeres beiratkozó hallgatók utasításaiból származik)

** - a szabályokat kissé megváltoztathatják a 2019-2020-as egyetemi tanár.

Tandíj és ösztöndíjak a nemzetközi hallgatók számára

Tandíj

A HSE és a Londoni Egyetem Gazdaságtudományi Kettős Diplomamunka tandíja a 2018/2019 tanévben évi 715 000 RUB.

Tandíjkedvezmények és ösztöndíjak

Az ICEF BS program rugalmas tandíjkedvezményt kínál a leendő nemzetközi hallgatók és a magas szintű tudományos eredményekkel rendelkező BSc nemzetközi hallgatók számára. Az ICEF statisztikái szerint az elsőéves hallgatók több mint 50% -a kedvezményben részesül a tandíj 15% -ától 100% -áig (2017-ben 62%).

Az elsőévi kedvezmények nagysága a felvételi vizsga eredményein (súlyozott átlag) és a különféle akadémiai olimpiákon nyugszik. A következő években a kedvezmény az ICEF-ben egy nemzetközi hallgató tanulmányi eredményétől és a végső hallgatói rangsorban betöltött helyétől függ.

A súlyozott átlagot úgy számítják ki, hogy a matematika vizsgapontját megszorozzák 2-gyel, és az angol vizsgajelét.

Az élet Moszkvában

Szállás

Minden ICEF hallgató számára biztosított hely a HSE kollégiumok egyikében. Jelenleg 9 HSE hallgatói rezidencia található, amelyek a város különböző részein helyezkednek el. A nemzetközi hallgatók többsége a Studencheskaya Ulitsa székhelyén lakik, 33/1. Más lehetőségek is rendelkezésre állnak. A havi díj a hálótermektől függ, de nem haladja meg a havi 1560 RUB-t. Ha még nem tagja a HSE de Moszkvába jön vizsga vagy nyári iskolában való részvételre, akkor a HSE egyik kollégiumában is tartózkodhat, ebben az esetben a díj havonta 5400 RUB. Az összes HSE kollégiumi vezetékes és vezeték nélküli (Wi-Fi) internet-hozzáféréssel rendelkezik.

További információk a HSE kollégiumokról, kérjük, látogasson el erre az oldalra.

Szállítás

A hallgatók szállítási kártyái jelentős árengedményeket kínálnak a földalatti közlekedésre, autóbuszokra, trolibuszokra stb. A hallgatók földalatti havi bérlete 380 RUB. A hallgatói havi bérlet a földi szállításhoz (buszok, villamosok, trolibuszok stb.) 250 RUB. Átlagos taxi út Moszkvában: 300 - 1000 RUB, a megtett távolságtól és a forgalmi dugóktól függően. Javasoljuk, hogy használjon hivatalos taxi-mobil alkalmazásokat az olcsóbb és biztonságosabb utazásokhoz.

Az ICEF campus Moszkva központjában található, 5 perces sétára a Shaboloskaya metróállomástól (6. sor). Villamossal is rendelkezik a villamosok №14, 26, 47, А.

Élelmiszer

A HSE kávézójában a reggeli / ebéd ára hozzávetőleg 150-200 RUB kerül. Van is egy beállított menü, ami körülbelül 125 RUB. Moszkva sokféle étterem és kávézó minden ízléséhez. Általában lehetőség van üzleti ebédre 350-500 RUB-ig; a jó vacsora személyenként kb. 800-1200 RUB lesz. A gyorséttermek azonban sokkal olcsóbbak.

Az élelmiszerek és italok vásárlására és az otthoni főzésre fordított kiadások hetente körülbelül 2000 RUB.

Mobil telefon és internet

Korlátlan mobil internet és hívások Oroszországonként körülbelül 500-1000 RUB havonta, a szolgáltatótól függően.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Tovább

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Kevesebb
Moszkva , Szentpétervár + 1 Több Kevesebb