Bachelor of Science (Élelmiszer-technológia és táplálkozás)

Általános információk

Program leírás

Coronavírus (COVID-19) frissítés: Tanuljon online most és később az egyetemen.

Az RMIT-nél nem akarjuk, hogy hallgatóink hiányozzanak egy félévet vagy egy évet, ha segítünk. Több száz kurzust frissítettünk az online képes tanulási lehetőségekkel, miközben nem veszélyeztetjük az oktatás minőségét és a hallgatói eredményeket. Tudja meg, hogyan segítünk Önnek abban, hogy továbbra is az uniba jusson a COVID-19 során az online képes tanulmányunkkal .

Az Ön karrierje, mint élelmiszer-tudós

Élelmiszertudományi fokozattal számos iparági karrier-pályát tud végezni olyan területeken, mint a feldolgozás, a gyártás, a csomagolás, a marketing, a kutatás, a minőségbiztosítás, a termékfejlesztés és az oktatás.

Pályakezdő készen áll a karrierre a világ legnagyobb iparágában.

Az RMIT Egyetem Ausztrália egyik vezető élelmiszer-tudományi oktatási és kutatóintézete. A Bachelor of Science (Élelmiszer-technológia és táplálkozás) tanulmányozása:

 • Hozzáférés a világszínvonalú létesítményekhez
  Az Élelmiszer Innovációs és Kutatási Központ egy korszerű oktatási és kutatási létesítmény, ahol praktikus, gyakorlati készségeket fejleszt ki. Hozzáférhet egy modern kísérleti üzemhez, amely szimulálja az ipari termelést, valamint a legmodernebb élelmiszer-előkészítő és -feldolgozó berendezések széles skáláját.

 • Igény szerinti tudás és készségek
  A termeléstől a lemezig az élelmiszeripar a világon a legnagyobb. Folyamatos igény van a diplomások számára, akik alkalmazhatják a vonatkozó tudományos és technológiai ismereteket és készségeket. Ez a diploma magában foglalja az élelmiszer-technológia és a táplálkozástudomány teljes körét, és előkészíti Önöket az élelmiszeripar számos karriertájára.

 • Ipari releváns tapasztalat
  Lehetősége lesz arra, hogy tanulmányai során vegyen részt az iparággal, beleértve a munkahelyeket és az iparági projekteket. Tanáraink tapasztalt szakemberek, és szorosan együttműködünk az iparral annak érdekében, hogy a diplomások hozzáférjenek a legmodernebb technológiákhoz és képzésekhez, amelyek készen állnak a diploma megszerzésére.

Mit fog tanulni?

Ebben a programban megtudhatja az élelmiszer-tudomány, a technológia és a táplálkozás elméleti és gyakorlati vonatkozásainak teljes körét.

Ön képes lesz arra, hogy új, egészséges és funkcionális élelmiszereket dolgozzon ki, amelyek megfelelnek a fogyasztói igényeknek és megfelelnek a kormányzat és az ipar szigorú biztonsági és egészségvédelmi irányelveinek.

Program nagy kiadók

 • Élelmiszer-technológia
 • Táplálás

Hogyan fogsz tanulni ebben a programban?

A laboratóriumban és a Bundoora-alapú kísérleti üzemben nagy mennyiségű időt töltesz, gyártási kísérleteket és fejlesztési projekteket.

A program csúcspontja az olyan kőfejtő tapasztalatoknak, amelyek magukban foglalják a munka integrált tanulási tevékenységeket, ahol a tanulás munkahelyi környezetben történik.

Az élelmiszer-tudomány és a technológia vezető szereplője

A 15 millió dolláros Élelmiszer Kutatási és Innovációs Központ egy világszínvonalú létesítmény, amely a multidiszciplináris kutatási és fejlesztési képességeket ötvözi a mezőgazdasági termelők utáni élelmiszertermeléssel kapcsolatos valamennyi területen.

A hallgatók hozzáférhetnek a legújabb technológiákhoz, lehetővé téve számukra gyakorlati tapasztalatszerzést a termékfejlesztés, az élelmiszerbiztonság és a minőségbiztosítás területén.

A széleskörű ipari hálózatunkkal és a vezető intézményekkel kapcsolatos globális kapcsolatokkal együtt a diákok olyan betekintést és tapasztalatokat kapnak, amelyek a diplomások számára igen keresettek.

Részletek

Az élelmiszer-technológia és a táplálkozási program a nagy élelmiszergyártás tudományáról szól, és biztonságossá és táplálékossá teszi a fogyasztók igényeit.

Ebben a programban megtudhatja az élelmiszer-tudomány, a technológia és a táplálkozás elméleti és gyakorlati vonatkozásainak teljes körét.

Ön képes lesz arra, hogy új, egészséges és funkcionális élelmiszereket dolgozzon ki, amelyek megfelelnek a fogyasztói igényeknek és megfelelnek a kormányzat és az ipar szigorú biztonsági és egészségvédelmi irányelveinek.

Az első három félévben olyan alapítványokat tartanak, mint a kémia és a mikrobiológia, és bevonják az élelmiszer-feldolgozásba és a táplálkozásba. Később a tanulmányaid nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a tanárokra.

A táplálkozás fő témája az emberi egészség és a táplálkozás. Az élelmiszertermelés fő témája az élelmiszertermékek gyártásában alkalmazott hagyományos és új technológiák, valamint az élelmiszerek érzékszervi értékelése, a termékfejlesztés és a minőségbiztosítás.

A Bundoora campusban hozzáférhet a legkorszerűbb létesítményekhez, hogy alkalmazzák ismereteiket és fejlesszék a technikai készségeket. Ezek tartalmazzák:

 • Élelmiszer-kísérleti növény
 • Termékfejlesztő laboratórium
 • Teljesen felszerelt, számítógépes szenzoros és fogyasztói tesztelő csomag
 • Élelmezési és táplálkozási kutató laboratórium
 • Élelmiszer-elemző és jellemző laboratóriumi mikrobiológiai laboratórium
 • Hőmérséklet-szabályozott szobák
 • Szárazáru tárolása
 • Száraz és nedves előkészítési területek

Hogyan fog tanulni?

A laboratóriumi és a Bundoora-alapú Élelmiszer Innovációs és Kutatási Központban nagy mennyiségű időt töltenek el termelési kísérletek és fejlesztési projektek végrehajtásával.

A program csúcspontja az olyan kőfejtő tapasztalatoknak, amelyek magukban foglalják a munka integrált tanulási tevékenységeket, ahol a tanulás munkahelyi környezetben történik.

Ipari kapcsolatok

Lehetősége lesz arra, hogy az iparághoz kapcsolódó projekteken dolgozzon. A múltbeli projektek részt vettek a kutatásban és fejlesztésben, új folyamatok megtervezéséhez vagy új élelmiszertermékek létrehozásához, valamint egy címkeprojekthez, amely elősegíti a termék táplálkozási profilját.

Az iparág részt vesz minőségbiztosítási kurzusunkban, az ipar képviselõi által tervezett és értékelt projektekkel.

Nemzetközi lehetőségek

A RMIT partnerek több mint 200 szervezetrel szerte a világon, hogy globális munkát és tanulmányi lehetőségeket nyújtsanak Önnek.

A közelmúltban érett diplomások Angliában, Írországban, Németországban és más európai országokban élelmiszertudományi és technológiai programokat tanultak.

Több egyetem

A kurzusokat ebben a programban a City campus (első három félév) és a Bundoora campus (utolsó három félév) szemtől szemben tanítják.

Választani és a program struktúráját

1. és 2. év

Az első három félévben olyan alapvető tudományos tanfolyamokat fog tanulni, mint a kémia, a mikrobiológia és a matematika, valamint olyan kurzusok, amelyek bemutatják Önt az élelmiszeriparnak és a táplálkozásnak.

A második év második felében kezdődik a nagyobb területek felé történő átjutás. Ebben a mértékben két nagy kiadó áll rendelkezésre: az élelmiszer-technológia és a táplálkozás.

Ön ezeket a területeket fejleszteni olyan tanfolyamokon keresztül, amelyek fedezik a táplálkozást, az egészséget és a feldolgozás által érintetteket.

A fejlett tudományos kurzusok alapos hátteret biztosítanak a választott főiskolai hallgatók számára. Ezeket a modern laboratóriumokban és egy kísérleti üzemben végzik, amely tükrözi az ipari környezetet.

3. év

Az élelmiszer-technológia folyamán megtanulhatja, hogyan fejlessze és kezelje a biztonságos, egészséges, tápláló és kényelmes ételek előállítását, amelyek megfelelnek a fogyasztói elvárásoknak.

A táplálkozási áram segít abban, hogy javítsuk az élelmiszergyártás táplálkozási minőségét, biztonságos és tápláló ételeket hozzunk létre, amelyek jó ízűek és kiegyensúlyozott táplálkozási profillal rendelkeznek.

Lehetősége lesz arra is, hogy különböző termékeket fejlesszen ki egy kísérleti üzemben. Az ipari látogatások szintén összefüggést nyújtanak a tanulmányaival.

A munkahelyi integrált tanulási tanfolyam lehetőséget nyújt Önnek egy élelmiszeripari termék mérnöki átalakítására és / vagy a saját termékének a piaci igények kielégítésére.

Mind az élelmiszer-technológiai, mind a táplálkozási szakágakban egy második munkaintegrált tanulási kurzust fognak alkalmazni, amely az adott tudományágakra alkalmazható.

Két egyetemi választópolgár lehetőséget ad arra, hogy bővítse érdeklődési körét vagy folytasson olyan kurzusokat, amelyek hasznosak lehetnek a program kiegészítéseként.

Karrier

Az élelmiszer-tudósok analitikus technikákat alkalmaznak az élelmiszer tulajdonságainak tesztelésére, beleértve a tápértéket, az ízanyagokat és a különböző anyagok szintjét. Élelmiszereket tesztelnek, hogy termékinformációkat nyújtsanak, biztosítsák az élelmiszerek biztonságát, és biztosítsák, hogy az élelmiszergyártási folyamatok megfeleljenek a kormányzati és ipari szabványoknak.

Az élelmiszer tudósok új termékeket, gyártási módszereket kutatnak és fejlesztenek, és érzékszervi értékelést végeznek a termékekről. Megvizsgálhatják és meghatározhatják a gyártási, csomagolási és forgalmazási biztonsági és minőségi előírásokat is.

Az élelmiszerek tápértékének értékelése az élelmiszertudomány létfontosságú eleme. A táplálkozási szakemberek az élelmiszer egészségügyi szempontjainak, valamint az élelmiszer összetételének, a fogyasztásnak és a szabályozásnak a tanulmányozására szakosodtak.

A program végzős hallgatói munkahelyeket találtak a főbb élelmiszeripari vállalatokkal, mint például:

 • Fészkel
 • Cadbury
 • Simplot
 • Heinz
 • Mondelez

Az élelmiszeripari technológia szakosodottjai nagy kutatási és fejlesztési, marketing vagy minőségbiztosítási szerepet töltenek be nagy élelmiszer-feldolgozó cégekkel.

A táplálkozási folyamatban dolgozó végzettek élelmiszeripari vállalatok számára olyan területeken dolgoznak, mint a termékfejlesztés, a marketing és a szabályozási ügyek.

Sok diplomás vezetett az élelmiszeripari vállalatok vezetői szerepében, míg egyesek szerepet játszottak a kormányzati szerveknél vagy a szabályozó testületeknél.

Globálisan az élelmiszertermelés a világ legnagyobb iparága, és továbbra is növekszik, és az ausztráliai élelmiszer-tudósok számára a foglalkoztatási kilátások kiválóak.

Országosan az ágazat az ausztrál gyártás 30 százalékát teszi ki, több mint 220 000 embert foglalkoztat és évente több mint 55 milliárd dollárt termel.

A Melbourne élelmiszeripara az elkövetkező 10 évben megduplázódik egy kormányzati terv részeként, hogy a város északi régióját az RMIT Egyetem és más partnerek segítségével az élelmiszeripar egyik legfontosabb központjává tegye.

Az ausztrál kormány nemzeti élelmiszer-tervének célja, hogy 45 százalékkal növelje az Ausztráliából származó élelmiszerekkel kapcsolatos export értékét, és 2025-re 30 százalékkal növelje az élelmiszer-termelékenységet.

Felvételi

* Az ATAR a legalacsonyabb kiválasztási rangra vonatkozik, amelyre az ajánlatot tették (beleértve a kiigazításokat is).

A RMIT elkötelezte magát amellett, hogy átláthatóvá teszi a felvételi folyamatot. Ezzel az elkötelezettséggel összhangban olyan információkat nyújtunk Önnek, amelyek segítenek abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az egyetemi tanulmányi lehetőségekről.

Az RMIT elismeri a különböző oktatási Pathways álló diákokat, köztük a 12. évfolyam eredményeit, a korábbi felsőoktatási vagy szakképzési tanulmányokat, a munkatapasztalatot és néhány programot - interjúkat, meghallgatásokat vagy portfóliókat.

Ahhoz, hogy jobban megismerhessük az RMIT felvételeket, tekintse meg az ATAR információinkat.

Belépési követelmények

A korábban befejezett legmagasabb szintű oktatás meghatározza, hogy melyik kategória vonatkozik Önre.

A programba való belépés versenyképes. A pályázókat rangsorolják és kiválasztják az érdemek sorrendjében az egyetemi teljesítményük alapján, pl. ATAR vagy GPA (beleértve a kiigazításokat is).

A közelmúltbeli középfokú oktatással rendelkezők (jelenlegi vagy az elmúlt két évben)

Az ausztráliai 12 éves középfokú másodlagos bizonyítvány sikeres befejezése 2016-ban, 2017-ben vagy 2018-ban. Adott esetben ez magában foglalja a tőkehozzáférési rendszereket és minden egyéb kiigazítási tényezőt.

Iskolai hálózati hozzáférési program (SNAP)

Az SNAP hozzáférési rendszert úgy tervezték, hogy növelje a felsőoktatási hozzáférést és a részt vevő hallgatók részvételét a SNAP partneriskolákban.

A szakoktatással és szakképzéssel foglalkozó pályázók

Az ausztrál IV. Vagy azt meghaladó bizonyítvány kielégítő befejezése vagy azzal egyenértékű.

A felsõoktatással foglalkozó pályázók

Az ausztrál egyetemi szintű vagy tengerentúli egyenértékű képzés legalább négy kurzusának kielégítése.

A munkatársak és a munkatársak

Elégedett befejezése az ausztráliai 12 éves középiskolai végzettségnek vagy azzal egyenértékű, több mint két évvel ezelőtt.

A Különleges Tercier Felvételi Teszt (STAT) többszörös választásnak kell elülnie, ha:

 • Nincs korábbi 12 éves, szakképzési, felsőoktatási eredménye vagy releváns munkatapasztalata, amely megfelel a program minimális belépési követelményeinek; és
 • Ön 19 éves vagy idősebb (2019. január 1-jétől), és legalább két évig nem vett részt középfokú tanulmányokra.

A STAT Multiple Choice eleget tesz a 12. év angol és a 11. évfolyam matematika előfeltételeinek. A pályázóknak meg kell felelniük minden más előfeltételnek vagy megfelelőnek.

Előfeltételek

VCE 3. és 4. egységek: legalább 30 angol nyelvű (EAL) vagy legalább 25 angol nyelvű tanulmányi eredmény, mint az EAL; 3. és 4. egységek: legalább 20 tanulmányi pontszám bármely matematikában

További információ

Formanyomtatvány: A nem éves 12 pályázó további információkat nyújthat be, ha szeretné, ha figyelembe vesszük.

 • Az 1. félév beviteléhez ez a VTAC Személyes Nyilatkozat online módon érhető el.
 • A 2. félév bevitelére ez az "Alkalmazás közvetlen" alkalmazásban szereplő személyes utasításon keresztül érhető el.

Speciális belépési rendszer (SEAS) / RMIT hozzáférés

Ez egy nem alulreprezentált program és a bónusz bónusz a női pályázók számára. Ahhoz, hogy jogosult legyen, be kell nyújtania a SEAS / RMIT Access alkalmazást és a teljes 1. kategóriát.

Aboriginal és Torres Strait szigetlakók

A bennszülött belépési program támogatja az alkalmazásodat az RMIT programokban egy informális interjúalappal, a Ngarara Willim Center támogatásával. Az Ön releváns életét, munkáját, oktatási és képzési tapasztalatait, mint a tanulmány előkészítését, a formális képesítéseken kívül mind figyelembe veszi.

Elite Sportoló Program

Az RMIT Elite Athlete Program (REAP) támogatja az elit sportolókat és a feltörekvő sportolókat a sport- és akadémiai kiválóság elérésében.

díjak

2019-ben a teljes idejű tanulmányi évre fizetett éves tanulói hozzájárulás összege (tandíj) 6 556 USD és 10 958 USD között van.

* Az idézett összegek évente indikatív díjak, és a teljes munkaidős tanulmányok standard évén (96 kreditpont) alapulnak. Az arányos díj többé-kevésbé vonatkozik a teljes munkaidős terhelésre.

További költségek

Diákszolgálat és szolgáltatási díj (SSAF): AU $ 303 maximum díj 2019-re.

A programhoz kapcsolódó egyéb tételek, beleértve a terepjárókat, tankönyveket és felszereléseket.

A díjakat évente ki kell igazítani, és ezeket a díjakat csak útmutatóként lehet felhasználni.

Fizetésed elhalasztása

Lehetőséged van HECS-HELP-kölcsön igénylésére, amely a hallgatói hozzájárulás díjának teljes összegéig történő elhalasztására használható. Ön jogosult arra is, hogy kérelmezze a SSAF kifizetését az SA-HELP hitelprogramon keresztül.

ösztöndíjak

Az RMIT évente több mint 2000 ösztöndíjat ítél oda, hogy elismerje a tudományos eredményeket és segítse a különféle háttérrel rendelkező hallgatókat.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Tovább

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Kevesebb