Bachelor of Mathematics

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Mit fogok tanulni?

A matematika alapképzési program célja, hogy önállóan, logikailag és kritikusan gondolkodjon, hogy elválassza és matematizálja a valódi problémákat, megoldja a problémákat matematikai módszerekkel és számítógépes technológiával, és az eredményeket helyesen értelmezze. A tanulmány a matematikai elméletekre és az alkalmazott matematikára épülő tiszta matematika kombinációját tartalmazza, amely hasznos az élet számos területén. Meg fogja vizsgálni a matematikai kutatás trendjeit, eljuthat a számológép, az algebra, a statisztika és a számelmélet szívébe, és széles ajtó nyílik meg az alkalmazott matematika tanulmányozására, beleértve az alkalmazott informatikai tudományokat, statisztikákat és adatfeldolgozást. Ösztönözni fogják, hogy konkrét kihívásokkal küzdjenek, együttműködve a természettudomány, a gazdaság és a mérnöki tudományágak szakembereivel. Az opcionális kurzusok lehetővé teszik, hogy tovább fejlessze szeretetét más matematikai tudományok iránt, tanulmányokat folytasson egy egyetemi egyetemen, vagy teljes gyakorlati szakmai gyakorlatot vagy szakmai szakmai gyakorlatot.

111164_Ostrava_3.jpg

Hogyan tanulok?

A matematikai program keretében végzett tanulmányt az európai kreditátviteli és -gyűjtési rendszer (ECTS) alapelvein alapuló hitelrendszer alapján végzik. Az egyes tanfolyamok előadások és szemináriumok formájában kerülnek bemutatásra. Egy ciklusban 4–5 kurzust fog tartani, minden tanfolyamot hetente két 90 perces blokkban tanítanak (előadás-szeminárium). Ami a szemináriumokat illeti, ezek egy párbeszéd formájában zajlanak, amely támogatja a diákok aktív szerepét.

Tanulmányozása során az egyetemi tanár tanácsadójának segítségét és tanácsát is igénybe veheti, vagy közvetlenül a tanárokkal konzultálhat a tanfolyam tartalmával. A matematika tanulmányának egyik alapeleme az egyéni megközelítés.

A tanulmányi időszak 3 év. A tanév a téli időszakra (szeptember-december) és a nyári időszakra (február-május) oszlik meg. Minden egyes kifejezés a vizsgaidőszakkal (beleértve a visszaállítási vizsgákat is) megszűnik. Ön szóbeli és / vagy írásos formában fog megvizsgálni.

Hogyan értékelhetem?

Mit kell tennie? Mit kell teljesítenie a tanulmány során?

Annak érdekében, hogy a matematika alapképzési programján belül elvégezhesse tanulmányát, kötelező tanfolyamokra és választható kurzusokhoz szükséges krediteket kell beszereznie, valamint partneri egyetemen tanulmányozhat egy nemzetközi szakmai gyakorlatra vagy kiválasztott előadásokra. bővítse matematikai ismereteit. A tanulmány végén le kell írni és megvédeni a főiskolai dolgozatot, és meg kell adnia a végső állami vizsgát.

111161_Kopie-souboru-Ostrava.jpg

Milyen lehetőségek vannak a munkahelyi gyakorlatokra vagy a külföldi tanulásra?

A Matematika Tanszék már régóta részt vett az Erasmus program tanulmányi és csereprogramjaiban (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/) és a Ceepus programban (http: // ceepus .info /) az Európai Unión belül és kívül. Ezeken a programokon több mint 15 európai országban több tíz partner egyetemen tanulhat és teljesíthet szakmai gyakorlatot, például a Liverpooli Egyetemen, a Stockholmi Egyetemen, a Leideni Egyetemen, a Graz Egyetemen vagy a Pisai Egyetemen. https://prf.osu.cz/kma/vymenne-programy-erasmus-plus-a-ceepus/). Az intézményi szintű szerződések keretében Amerikában, Ázsiában vagy Afrikában is partneri egyetemeken lehet tanulni. Ha érdeklődik egy egyetemi egyetemen tanulni vagy dolgozni, kérelem benyújtását követően, a jelenlegi vízumszabályokra vonatkozó kiválasztási eljárás alapján elküldi az egyetemet.

Miért tanuljon matematikát University of Ostrava ?

Az University of Ostrava egyike azon kevés cseh egyetemeknek, amelyek szakmai matematikát tanulnak. Matematikai Tanszékünk együttműködik az Informatikai és Számítástechnikai Tanszékkel. Ezért a tanulmány egyedülálló, mivel mind a matematika, mind a részben informatika területén is tanulhat. Tanszékünkben barátságos, működő és nyitott légkör vesz körül. Tanulmányai során lehetősége lesz egy kutatócsoport tagjává válni. A tanszék tudományos és kutatási tevékenységeket végez a számelmélet, az algebra, a geometria és a matematikai fizika területén. Részt vesz különböző tudományos konferenciák (http://ntc.osu.cz/) és nemzetközi versenyek (http://vjimc.osu.cz/) előkészítésében. Ha részt vesz, lehetősége van további értékes tapasztalatok megszerzésére. A tanszéknél több, mint 250 000 könyvet tartalmazó modern egyetemi könyvtárhoz férhet hozzá.

111160_Ostrava_2.jpg

Miért olyan specifikus / vonzó az Ostrava matematikája? Mi különbözteti meg a matematikát Ostravában más programoktól?

Az University of Ostrava 1991-ben alapított fiatal egyetem. Modern egyetemként egyéni szemléletet hangsúlyozunk a diákok iránt. Kiváló rendszert fejlesztettünk ki a külföldi külföldi egyetemeken, beleértve a szakmai gyakorlatot is. A matematika oktatása számítógépes tudományokkal együtt biztosítja a munkaerőpiacon magas foglalkoztatási potenciált. Ön, mint diplomata, matematikai módszerekkel képes lesz a különböző cégekben és intézményekben munkát találni az elemzés, modellezés és problémamegoldás szakembereként. A leggyakoribb pozíciók az Ön számára, mint a főiskolai végzettségű hallgató, adatfeldolgozó szakértő, kockázatelemző, piackutató elemző vagy különböző ágazatok statisztikusai.

Hol vehet el a diplomám? Karrier kilátások

A matematika tanulmányozása során fejleszteni fogja a logikai gondolkodás és a kreativitás képességeit, és betekintést nyer a technikákba, amelyek lehetővé teszik, hogy megértsék, elemezzék és megoldják a konkrét kihívásokat. A matematika belső eleganciája és szépsége aligha szűnik meg. A matematika fokán kialakult logikai és elemzési készségeket a munkáltatók nagyra értékelik. A diplomások az ipar, a kormányzat és az oktatás, valamint az üzleti, jogi, számviteli, banki és számítástechnikai szakmában dolgoznak. Ph.D. a programok tovább felkészítik a diákokat a kutatási pályára. A matematika nagyon rugalmas téma: a matematika tanulmányozása nem feltétlenül jelenti azt, hogy matematikussá kell válnod, de értékes tulajdonságokkal rendelkezünk, amelyeket más munkakörökben használhatsz. A matematika diplomái különösen alkalmasak a munkahelyváltás során, és a legkülönbözőbb tudomány- és technológiaágakban is hasznosak.

Diplomataink tovább dolgoztak olyan szervezeteknél, mint:

U

Tandíj, finanszírozás és pénzügyi támogatás

A képzési program díja tanévben 2500 €.

Az elért tanulási eredmények alapján tudományos ösztöndíjra pályázhat. Emellett jelentkezhet a szállás ösztöndíjra és másokra.

Hogyan kell alkalmazni

Belépési és nyelvi követelmények

Nyújtsa be a középfokú oktatás igazolásának eredeti vagy hiteles másolatát. Ezzel a bizonyítékkal együtt be kell nyújtania az évfolyamok listájának hiteles másolatát az első óta, legalább a középiskolai tanulmányainak utolsó előtti időszakáig.

Javasoljuk, hogy elérte a B1 / B2 angol nyelv szintet (IELTS 5.5 vagy újabb, ToEFL 42 és magasabb), hogy ne korlátozódjon az előadásokra és szemináriumokra. Ha angol nyelvtudása nem elegendő, akkor előfordulhat, hogy a tanulmányt nem fejezi be sikeresen.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Ostrava (UO), with over 10,000 students, offers a very high-quality level of education and research in the humanities, social and natural sciences, health studies, medicine, and the ... Tovább

The University of Ostrava (UO), with over 10,000 students, offers a very high-quality level of education and research in the humanities, social and natural sciences, health studies, medicine, and the fine arts. Its 6 faculties (Faculty of Science, Faculty of Arts, Faculty of Fine Arts, Faculty of Medicine, Faculty of Social Studies, Pedagogical Faculty) offer an extremely wide range of fields of study as well as unconventional combinations of majors. Kevesebb