Bachelor of Global és International Studies

Általános információk

Program leírás

A Carleton Globális és Nemzetközi Tanulmányok (BGInS) programja kihasználja Carleton erősségeit és helyét, hogy egyetemi oktatást nyújtson globális és nemzetközi kérdésekben, amelyek előnyt jelenthetnek a mai munkaerőpiacon. A program négy összekapcsolt összetevőből áll. Az alaptanfolyam minden hallgató számára közös multidiszciplináris alapot biztosít a globális és nemzetközi tanulmányokhoz. A 18 szakterület meghatározott nemzetközi és globális témákra vagy földrajzi területekre terjed ki, lehetőséget biztosítva arra, hogy tanulmányait az érdeklődésének megfelelően összpontosítsa.

A második nyelvre és a nemzetközi tapasztalatra vonatkozó követelmény szerepel, így nemcsak új ismeretekkel és készségekkel, hanem kibővített világképével is folytathatja diplomáját.

A Carleton előnye

A BGInS programban több mint 80 oktató vesz részt a Művészeti és Társadalomtudományi Karon és a Közügyek Karán. Ezen oktatók tagjai a globális és nemzetközi tanulmányokhoz kapcsolódó különféle témákban dolgozó szakemberek, valamint számos különféle világrégió szakemberei. Carleton ad otthont az Arthur Kroeger Közügyek Főiskolájának (a BGInS program adminisztratív otthona), a Norman Paterson Nemzetközi Ügyek Iskolájának (a kanadai nemzetközi ügyek kiemelkedő posztgraduális iskolája) és számos más osztálynak, iskolának és Nemzetközi fókuszú intézetek, köztük az Afrikai Tanulmányok Intézete és az Európai, Orosz és Eurázsiai Tanulmányok Intézete. Az olyan változatos programok, mint a földrajz, a filmtudomány és a vallás, szintén kínálnak nemzetközi tanfolyamokat tanító tanfolyamokat.

A tőke előnye

Hol lehet jobban megismerni a világot és a népek közötti kapcsolatokat, mint Ottawában, Kanada nemzeti fővárosában? A kanadai szövetségi kormány székhelye, a város számos ország nemzetközileg orientált intézményének ad otthont, beleértve a Global Affairs Canada-t is. Ottawa egy virágzó kozmopolita központ, ahol számos nagykövetség, konzulátus, nemzetközi ügynökség, tudományos és kulturális intézmény, valamint nemzeti és helyi nem kormányzati szervezet (NGO), valamint a globálisan orientált csúcstechnológiai cégek nagy koncentrációja található.

A program

Globális és nemzetközi perspektívák

A BGInS program a „különféle” és a „globális” két különálló, de egymással összefüggő fogalmára épít. A „nemzetközi” fókuszú ösztöndíjasok általában a nemzetállamban és a nemzetállamban mutatják be a világot. Foglalkoznak a gazdasággal, a joggal és a politikával, a nemzetközi államrendszerrel, valamint a kereskedelemmel, az emberi jogokkal és a konfliktusokkal kapcsolatos kapcsolódó kérdésekkel. A „globális” fókuszú tudósok elsősorban az identitás és a globális közösséghez való tartozás változó jelentésére irányulnak, különös tekintettel a globalizáció által okozott sok változásra. A humán tudományok (irodalom, vallás, történelem és művészetek) betekintésére támaszkodnak, hogy az állam külsõ és azon kívüli világára nézzenek, miközben az állam és a társadalom megkülönböztetését több módon problematikussá teszik.

A BGInS program az első Kanadában, amely világszerte és nemzetközi megközelítésekre hívja fel a figyelmet a világ tanulmányozására. Ezeket a két álláspontot kreatív feszültségbe helyezi egymással, lehetővé téve a diákok számára, hogy elsajátítsák a világot, amelyben élünk. Multidiszciplináris, mivel a világot számos különböző fegyelmi szempontból vizsgálja; interdiszciplináris, mivel ezeket a fegyelmi szempontokat kreatív párbeszédbe helyezi egymással.

Szakterületek

A specializációk lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy mélyebb ismereteket szerezzenek a számukra érdeklő globális és nemzetközi tanulmányok egyik területén. A BGInS programba belépő hallgatóknak a felvételkor egy szakterületet kell választaniuk, bár a programba való belépés után meg lehet változtatni a specializációt.

 • Afrika és a globalizáció
 • Európa és Oroszország a világban
 • Francia és frankofon tanulmányok
 • Globális és transznacionális történelem
 • Globális fejlődés
 • Globális nemek és szexualitás
 • Globális egyenlőtlenségek és társadalmi változások
 • Globális jog és társadalmi igazságosság
 • Globális irodalom
 • Globális média és kommunikáció
 • Globális politika
 • Globális vallások: identitás és közösség
 • A globalizáció és a környezet
 • Globalizáció, kultúra és hatalom
 • Nemzetközi gazdaságpolitika
 • Latin-amerikai és karibi tanulmányok
 • Migráció és diaszpóra tanulmányok
 • Angol nyelvtanítás globális környezetben

Nyelvi követelmény

A világgal való kapcsolatfelvétel alapvető követelménye az, hogy több nyelven beszéljünk. Ezért a BGInS program elvárja a hallgatóktól, hogy teljesítsék a második nyelv követelményét. Azok a bejövő hallgatók, akik nem rendelkeznek második nyelvtudással, vehetnek részt a Nyelvtudományi és Nyelvtudományi Iskolánk (SLaLS) vagy a Francia Tanszék által kínált kurzusokon. Az opciók között szerepel arab, kínai (mandarin), francia, német, olasz, japán, portugál, orosz és spanyol. Azok a bejövő hallgatók, akik már rendelkeznek második nyelvtudással, „kipróbálhatják” ezt a követelményt. Egy másik nyelv megértése nem csak segít kulturálisan írástudó globális polgárrá válni, hanem javíthatja a jövőbeli foglalkoztatási kilátásait is.

Nemzetközi tapasztalat

Egy dolog, hogy tanulmányozzunk egy világrészt, és egy másik ott élni. Emiatt a BGInS program a program szerves részét képező nemzetközi tapasztalati követelményt tartalmaz. Ezt a követelményt úgy érheti el, hogy külföldön tanulmányi engedélyen tanul, külföldi tanulmányokat folytat a Carleton nemzetközi csereprogramjainak egyikével, nemzetközi munkát végez, kitölti a Carleton Egyetem tanfolyamát külföldön, vagy innovatív internacionalizációs @ home kurzusunkat. Sokan tanulnak külföldön tanulni, hogy gazdagító, még életváltó élményt kapjanak. A jelenlegi kutatások azt is mutatják, hogy a külföldön tanult diákok versenyelőnyökkel rendelkeznek a munkahelyen.

Jövőbeli lehetőségek

A munkahely

A globális perspektíva, az interkulturális megértés és a második nyelv képessége egyre fontosabb készségek a munkahelyi sikerhez. A BGInS program végzősei ezeket a készségeket megszerezték a tengerentúli élet tapasztalatai, a második nyelven elérhető lehetőségek, valamint a sokszínűség és komplexitás ismerete révén a globális társadalmi és kulturális környezetben.

A BGInS fok biztosítja az alapot a karrierhez reklám, üzleti, kommunikációs, külföldi szolgáltatás, újságírás, marketing, szakpolitikai elemzés, közönségkapcsolatok, közszolgáltatás, értékesítés és sok más területen.

Végzős programok

A BGInS által kínált globális és nemzetközi tanulmányok erőteljes képzése versenyképes pályázóvá válik a diplomás programok széles skálájához, beleértve a nemzetközi ügyek multidiszciplináris programjait, illetve a BGInS-hez hozzájáruló különféle szakterületek programjait. Ha úgy gondolja, hogy előrehaladott fokozatot szeretne folytatni, akkor arra ösztönzi, hogy korán tanulmányozza a diplomás programokat annak biztosítása érdekében, hogy a program megfeleljen a megfelelő diplomás szintű követelményeknek.

Fedezze fel a globális és nemzetközi tanulmányokat a Carleton Egyetemen

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada ... Tovább

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada’s Capital University. We know that it is our people that are key to Carleton’s success. Kevesebb