Bachelor of Engineering, Informatika (B.Eng)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Teljes munkaidős tanulmányok

 • tanulmányi helyek 25
 • hely Mikkeli, Finnország
 • a vizsgálatok időtartama 4 év
 • következő alkalmazási időszakok:
 • 7.-2021/01/20
 • tandíj: a nem EU / EGT állampolgárok számára 6000 euró,
 • ösztöndíjprogram és további információk www.xamk.fi/tuition-fees

142609_freewebinar.jpg


Találja meg és használja fel személyes erősségeit mint jövőbeli IT-mérnököt

Az Informatikai (IT) program lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a jövő fejlesztőihez.

Az informatikai program szilárd alapot nyújt az informatikához, és lehetővé teszi, hogy rugalmas tanulmányi tervvel szakosodjon a saját érdeklődési körén. Ezzel a módszerrel megismerheti és felhasználhatja személyes erősségeit, mint jövőbeli informatikus.

A program három kulcsfontosságú téma köré épül: hálózatépítés, adatközpontok és tárgyak internete (tárgyak internete), amelyeket más témák, például információbiztonság, programozás és projekttanulmányok támogatnak.

A tanulmányokat modern és kényelmes campusunkban végezzük, a legkorszerűbb informatikai berendezésekkel.

IT-programunkban a számítógépes hálózatépítésre és a szolgáltatások megvalósítására összpontosít egy modern adatközponti környezetben. Megtanulja biztonságos internetkapcsolatú vezetékes vagy vezeték nélküli helyi hálózat létrehozását. Ön képes kezelni és futtatni a kiszolgálói környezeteket. Az információk és a hálózat biztonsága szintén a tanulmányok fontos része.

Az IoT rendszerekben különböző informatikai készségeket kombinálnak, amelyekkel megtanulhatja a szolgáltatások fejlesztését és prototípusát, és megértheti azok lehetőségeit a globális üzleti életben.

Megtanulja a programozást is, amely lehetővé teszi a szolgáltatások fejlesztését és testreszabását az Ön igényeinek megfelelően.

Tanulmányok felépítése

Az informatikai tartalom a hálózati technológiákra és a modern szerverkörnyezettel és adatközpontokkal történő szolgáltatások nyújtására koncentrál. Megszerezi a készségeket a kis- és középvállalkozások hálózati környezetének megtervezéséhez, felépítéséhez és adminisztrációjához, valamint a hozzájuk kapcsolódó biztonsági intézkedések végrehajtásához. A programozási készségeket a tanulmányok során is fejlesztik. A végső tanulmányi évben az IoT rendszerekre és a haladó témákra szakosodott, saját érdekei szerint. E célok elérése érdekében fizikát, elektronikát és matematikát is tanul, projektmenedzsment ismeretekkel és készségekkel.

A tanulmányok nagy részét a Microsoft és a Cisco akadémiákon keresztül szervezzük, amely lehetővé teszi hallgatóink számára a Microsoft és a Cisco tanúsítások kitöltését. Ez értékes előnye, amikor munkát keres az IT piacon.

Van előadások, de sok gyakorlati kísérlet is van a tanulmányaiban. A tanulmányok némi előrelépése után részt vehet a Xamk kutatási projektekben és más, a munka életéből származó projektekben. A legjobb esetben a diplomamunkád valamelyik cég megbízásából az egyik projekthez kapcsolódik.

Kompetenciáid lépésenként növekszik, miközben tovább haladnak a tanulmányaid során. A tanulmányokat általában három kurzusos modulokba sorolják, 15 ECTS kredittel, de minden évben vannak éves témák is.
Az első év folyamán aktív tanuló vagy, aki megtalálja a legjobb tanulási technikákat és a munkahelyi készségeket. Gyakorlati ismereteket szerez a műszaki kérdésekben, és megtanulja az alapvető programozási ismereteket. A számítógépes hardverrel, az operációs rendszerekkel, a hálózatépítéssel és az információbiztonsággal kapcsolatos tanfolyamok hátteret adnak a műszaki ismeretek továbbfejlesztéséhez.

Látogasson el az információs technológia virtuális campusába.


BYOD - hozza saját eszközét

Xamk BYOD-politikája szerint az új hallgatóknak, akik Xamk-on kezdik el tanulmányaikat, saját eszközöket kell hozniuk és használniuk az egyetemen. Az információs technológia fokozatának tanulmányainak nagy része azonban a modern számítógépes tantermekben zajlik, a szükséges speciális hardverekkel és alkalmazásokkal. Tudjon meg többet a BYOD-ról.

Karrierlehetőségek

Az információs technológia okleve széles körű informatikai ismereteket nyújt és lehetővé teszi a saját erősségein alapuló területre szakosodást. Ez segít megtalálni az első állását.

Az IT szerepe folyamatosan növekszik a mindennapi életben. Nagyon nagy igény mutatkozik az új típusú intelligens rendszerek számára a napi rutinok és a jólét támogatására. Különösen az IoT környezet népszerűsíti és várhatóan megváltoztatja a jelenlegi üzletet.

Az információtechnológiára az üzleti élet minden területén szükség van, és ez hatalmas lehetőségeket nyit meg az informatikai szakemberek számára. Sok hallgatónk a programozáshoz kapcsolódó munkát talált. Egyéb gyakori munkalehetőségek például a szerver- és adatközpont-menedzserként történő munka, a szolgáltatások megvalósítása, a modern felhő-környezettel való munka, a számítógépes hálózatok tervezése és kezelése, az internet tárgykörnyezetének kiépítése és a velük kapcsolatos szolgáltatások megvalósítása, vagy az informatikai tanácsadás.

A szakmai informatikai munkakörök például a következők:

 • adatarchitektúra
 • adatbázis adminisztrátor
 • adatközpont szakember
 • információs rendszer tervezője
 • IoT tervező
 • IT szakértő
 • IT mérnök
 • hálózati szakértő
 • projekt menedzser
 • szerver adminisztrátora
 • szoftverfejlesztő
 • szoftvermérnök
 • technikai specialista


Observis gyakornok program

Mint IT-hallgató a Xamk-nál, lehetősége van részt venni a Observis gyakornok programban, és a dolgozathoz megkapja a munka életére alapuló feladatokat, gyakornoki pozíciókat és témákat. Ez az út vezethet állandóbb pozícióba a Observis-szel is. Olvass tovább.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern F ... Tovább

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern Finland University of Applied Sciences – Xamk – might be just the place for you. Kevesebb
Mikkeli , Kotka , Kouvola , Savonlinna + 3 Több Kevesebb