Bachelor of Design

Általános információk

2 locations available
További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Ezen a kurzuson a hallgatók a következő három terület egyikére szakosodhatnak: divat, vizuális és térbeli tervezés, valamint játékok és interaktív tervezés.

A divatban a diákok alapvetően a ruhadarabokkal dolgoznak, mint az ön kifejeződésének és jelölőjének helye, amely narratívákat és referencia-történeteket hordozhat; A vizuális és térbeli tervezés magában foglalja a vizuális és térbeli termékek, szolgáltatások és környezetek elkészítését grafikai és térbeli tervezési gondolkodás révén a közösségek javítása érdekében; míg a Játékok és az Interaktív Tervezés során a hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy eredeti digitális interaktív termékeket és szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyek hatással vannak a közönségre és a felhasználói élményekre (UX) vonatkoznak.

A hallgatók meg fogják vizsgálni, hogy a tervezésnek milyen hatása van a történelemre és a helyi, nemzeti és globális közösségek jövőbeni fejlődésére. A tanfolyam lehetőséget biztosít a hallgatók számára helyi és nemzetközi együttműködésre. A nyugat-ausztráliai formatervezéssel foglalkozó tapasztalt grafikai, térbeli, digitális, divattervezési és szolgáltatási formatervezési szakemberek és kutatók vezetésével a formatervezéssel foglalkozó nagyvállalkozások ösztönzik az anyagok, képek és ötletek fenntartható felhasználását mint kutatási eszközöket a környezettel és az egyes emberekkel összefüggésben valós és online kontextusban.

A hallgatók fejlesztik az átruházható vizuális és térbeli problémameghatározási, ötletelési és prototípuskészítési készségeket, hogy megteremtsék saját helyüket a világon, személyes stílusukkal, karrierlehetőségeikkel és vállalkozói készségeikkel.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

Kelly Sikkema / Unsplash

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Mount Lawley-ben
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Mount Lawley-ben

Pályaépítés

A hallgatóknak nyolc alapvető egységet (120 kreditpont) kell teljesíteniük.

1. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH1100 Kommunikációs ötletek 15
SAH1150 kreativitás 15

1. év - 2. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH1200 Média és kultúra 15
SAH1250 Mesemondás és jelentés 15

2. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH2110 Identitás 15

2. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH2200 Közönség észlelése és tapasztalata 15

3. év - 1. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH3100 Személyes és szakmai tervezés 15

3. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SAH3200 Ipar és közösség 15

A hallgatóknak szintén nyolc egységet (120 kreditpontot) kell kitölteniük a tervezés alapképzéséből: Vizuális és térbeli tervezés, divat vagy játékok és interaktív tervezés.

A hallgatóknak további nyolc egységet (120 kreditpont) kell kitölteniük nyolc egységet jelentő, kiskorúak és / vagy választható egységek formájában. Ezeket az egyetemen belül bárhonnan meg lehet választani. A kurzuson belüli egységeket évente kell kitölteni (pl. Az összes elsőéves egységet be kell fejezni, mielőtt a másodikévi egységekre lépnének).

Biztos, hogy ezen a kurzuson tanulhat

 • Divat
 • Játékok és interaktív tervezés
 • Vizuális és térbeli kialakítás

Tanulmányi eredmények

 • Gondoljon kreatívan a kihívások előrejelzésére és a tervezésre specifikus megoldások / válaszok generálására.
 • Kritikusan gondolkodjon az összetett tervezési ismeretek / problémák elemzésében, értelmezésében és szintetizálásában.
 • Alkalmazza széles körű tudományos ismereteket számos elméleti és műszaki / gyakorlati tervezési helyzetben.
 • Kommunikálja a tervezési ismereteket és ötleteket világosan, következetesen és függetlenül.
 • Mutassa be a globális kilátásokat a kulturális sokszínűség tiszteletben tartásával, ideértve az őslakos kulturális kompetenciát is.
 • Mutassa be a saját tanulás és ösztöndíj és / vagy szakmai gyakorlat autonómiáját, elszámoltathatóságát és megítélését.
 • Használjon digitális technológiákat és a tervezéssel kapcsolatos írástudásokat, hogy több forrásból hozzáférjen, értékeljen és szintetizálja a releváns információkat.
 • Dolgozzon együtt, és demonstrálja a társadalmi, fenntartható és etikai értékek megfelelő tervezési módszerekkel történő megvalósításának kezdeményezését.

Karrierlehetőségek

A foglalkoztatás a Szolgáltatástervezés, a Grafikai Tervezés, a Területi Tervezés, az Egészségügyi Tervezés, a Stratégiai Tervezés, az UX (Felhasználói élménytervezés), a Webdizájn, a Divattervezés, a Divatértékesítés, a Játéktervezés területén elérhető. A tervezés egyre növekvő mértékben járul hozzá a kiegészítő iparágak értékes készségeihez, és a hallgatók transzdiszciplináris területeken dolgozhatnak, például oktatási és képzési játékok tervezésében, építészeti tervező társaságokkal együttműködve látványtervezetek készítésében, valamint a nyilvános tér megtervezésében és kezelésében, valamint az információs iparágakban való együttműködésben. könyvtárak, levéltárak és múzeumok formájában. A tanfolyam felkészíti a hallgatókat a projektek, az ügyfelek és a csapatban betöltött szerepük, valamint a gyorsan fejlődő iparhoz való alkalmazkodáshoz szükséges általános készségek kezelésére.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Grafikai tervező, térbeli tervező, szolgáltató tervező, webdesigner, divattervező, játéktervező, belsőépítész, fogalmi művész, illusztrátor, vázlatkészítő.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb