Bachelor of Communication in Film

Általános információk

Program leírás

A Film Major átfogó és multidiszciplináris megközelítést kínál a médiaoktatásban, amely elősegíti az innovatív gondolkodást és a kreativitást. A főiskolai hallgatók intenzív képzésben részesülnek a film- és médiatanulmányok, a forgatókönyvírás, a film és a televíziós produkció, az animáció, a post-produkció és a digitális média gyakorlatának és elméleti dimenzióinak egyaránt. A film- és televíziós gyártás és a kreatív technológia terén szerzett tapasztalatunk lehetővé teszi számunkra új tehetségek ápolását, akik hozzájárulnak majd a gyorsan növekvő kreatív iparágakhoz és a tudásalapú gazdasághoz Hongkongban, az ázsiai csendes-óceáni térségben és azon túl.

Az évek során széles körű kapcsolatokat alakítottunk ki a filmiparban, és felkérték az első osztályú szakembereket tanácsadóként. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan alumíniumok listáját kapjuk, akik az iparágban megkülönböztetett szereplők.

105794_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

koncentrációk

A Film Major két Koncentrációt kínál: a) Animáció és médiaművészet; és b) film és televízió. Mindkettő programalapú befogadási politikát fogad el, azaz a hallgatók közvetlenül az első évben kerülnek be a programba.

  • Animáció és médiaművészet

Az animáció és a médiaművészet koncentrációja az animáció és a médiaművészet átfogó tantervét kínálja, különös tekintettel a digitális animációra. A tanterv magában foglalja a történetmesélés, a vizuális művészetek és a kreatív gondolkodás alapjait, valamint a digitális animáció továbbképzését. A diákok választhatnak, hogy szakosodnak a kiválasztott területeken, mint például az interaktív média, a játék és a grafikai tervezés számos fejlett szintű kurzusok.

  • Film és televízió

A film- és televíziós koncentráció széleskörű képzést nyújt a film-, video- és televíziós produkcióban, különös tekintettel az elmélet, a történelem és a gyakorlat releváns területeire. A hallgatók felkészültek a készségekre és a tudásra, hogy forgatókönyvírók, rendezők, operatőrök és producerek legyenek.

A filmművész tantervét úgy tervezték, hogy olyan elméleti szempontból gazdag kereteken belül, amelyekben a hallgatók tudást, fogalmakat és készségeket szerezzenek, szakmai tanfolyamokat foglalnak magukban. Az egyes koncentrációs kurzusok széles tárházát képezik a tudásnak, amelyből a tanulók érdeklődési körüknek, erősségeiknek és karrierjüknek megfelelően alakíthatják tananyaguk portfólióját. A film- és televíziós koncentrációs klaszter felkészíti a diákokat, pontosabban szakmai és elméleti képzést a film- és televíziós produkcióban. Az animáció és a médiaművészet koncentrálásához szükséges kurzusok felkészítik a diákokat az élménnyel és az esztétikai érzékenységgel a digitális médiaművészetben és animációban.

105791_ChanKaYi_Monster_Narrative_ExperimentalAnimation.jpg

Szakmai

A hallgatókat arra ösztönzik, hogy végezzenek nem osztályos és nulla egységnyi szakmai gyakorlatot tanulmányaik ideje alatt. A helyi média, mint például a TVB, a Kábel TV és az RTHK, valamint az animációs és vizuális effektusok stúdiói, a nagyvállalatok vállalati kommunikációs részlegei, grafikai tervezésű házak, reklámügynökségek és produkciós házak gyakorlati lehetőségeket biztosítanak a hallgatók számára.

Csere / Tanulmányutak

A filmes diákokat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a film- és animációs fesztivál túrákon, hogy fokozzák versenyképességüket és nemzetközi kitettségüket. A filmes fesztiválok, amelyeken diákjaink részt vettek, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál (Barcelona, ​​Spanyolország), a Busan International Film (Korea), a Toronto Reel ázsiai Nemzetközi Filmfesztivál (Toronto), a Far East Filmfesztivál (Udine, Olaszország) Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál (Korea).

105792_CheungTseWai_Relationshipis_InteractiveInstallation.jpg

Karrier kilátások

A film főmérnökeinek karrierlehetőségei közé tartoznak a kreatív tartalomszolgáltatók, mint például a hálózati televízió, a film, a műsorszolgáltatás, a kábeltévé, a multimédia, az animáció, az online és interaktív alkalmazásfejlesztés, a vizuális grafikai tervezés és a kreatív kommunikáció. Néhány diák dolgozhat más olyan ágazatokban is, amelyek az elektronikus kép-hangmédia használatában vesznek részt, mint például a PR és reklám, az informatika, az oktatás, a kiadvány, a vállalati kommunikáció, a média és a média adminisztrációja, valamint az újságírás.

Belépési követelmények

Holisztikus megközelítést alkalmazunk a pályázók egyedi érdemi kiválasztása során. A pályázóknak meg kell felelniük az egyetemi beiskolázási követelményeknek és az angol nyelv követelményeinek.

Azok a pályázók, akik a nemzetközi képesítésekkel rendelkező, 1. évfolyamon, a GCE, az IB és a SAT-val rendelkeznek, pályázhatnak az egységek átruházására.

Az egyetem beiratkozási követelményeinek teljesítése mellett a hallgatóknak meg kell mutatniuk, hogy képesek az adott területek tanulmányozására egy személyes portfólió benyújtásával és egy interjú eljuttatásával.

105795_Filmfestival20170719_120057.jpg

Felvételi interjúk

A potenciális jelölteket meghívják egyéni vagy csoportos interjúra. Kötelesek portfólióikat digitális formában bemutatni az interjú során.

Az animáció és a médiaművészet koncentrációja esetében a portfólióknak bizonyítaniuk kell a jelöltek potenciálját a kreativitás, a vizuális és tervezési műveltség, az animáció és / vagy a játéktervezés terén.

A film- és televíziós koncentrációhoz a portfólióknak ki kell mutatniuk a jelöltek potenciálját a kreativitásban, a történetmesélési technikákban és a képek fogalmaiban.

105796_Studentsatmoviescence2mb.jpg

Angol nyelvi követelmények

A következő nyilvános vizsgaeredmények elismerten megfelelnek az egyetem által előírt angol nyelv követelményeinek:

Minősítési tesztek

Minimális követelmények

TOEFL

Internetes teszt (iBT) - Pontszám: 79; vagy
Papír alapú teszt (PBT) - Pontszám: 550

IELTS Academic

Összesen: 6.0

ÜLT

Legalább 550 pont mind a kritikus olvasás, mind az írás során, 8-as vagy annál magasabb pontszámmal a régi SAT-ban; vagy
Minimális pontszám 590 bizonyítékokon alapuló olvasás és írás új SAT-ban

TÖRVÉNY

Legalább 23 pont az ACT angol és az olvasó egyaránt

GCE O-Level / GCSE angol / angol nyelv / angol irodalom

C fokozat / 4. fokozat

IGCSE első nyelv angol

C fokozat / 4. fokozat

Angol IGCSE második nyelvként

B fokozat / 5. fokozat

GCE AS vagy A-szintű angol

E fokozat

HKDSE angol nyelv

3. szint

HKALE Angol nyelv használata

E fokozat

IB

4. fokozat:
IB angol A (magasabb vagy standard szint); vagy
IB angol B (magasabb szint); vagy
IB angol irodalom és teljesítmény (standard szint)

VAGY

5. fokozat:
IB angol B (alapszint)

Egyéb

Az egyetem által elfogadható egyéb angol nyelvvizsga

105793_DSC_0302bufaaward.JPG


Felvételi ösztöndíjak

A kiemelkedő tudományos teljesítményű pályázóknak lehetőségük lesz felvételi ösztöndíjak befogadására:

 

HKD

usadollár

Teljes ösztöndíj *

Évente 190 000

24.000 évente

Félig ösztöndíj *

Évente 95.000

Évente 12 000

* Az egyetem jóváhagyása függvényében.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... Tovább

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Kevesebb