Bachelor of Communication az újságírásban

Általános információk

Program leírás

A program webhelye: href = "http://www.jour.hkbu.edu.hk/

Minden újságíró hallgató három fő területen folytat tanulmányokat:

(1) szakmai újságírás, amelynek során a hallgatók elsajátítják a hírek és az aktuális események beszámolóinak összegyűjtésének, bemutatásának és elkészítésének elveit és készségeit;

(2) a szakma elméleti alapjai, amelyekben a hallgatók jogi, etikai, politikai, történelmi, gazdasági és médiakommunikációs elméleti tanfolyamokon fogalmi megértést kapnak a szakmáról és annak társadalomban betöltött szerepéről; és

(3) kiegészítő tanulmányok az újságírás és a társadalom kapcsolatáról, valamint a politika, a kormány, az üzleti élet és a jog működéséről mind a helyi, mind a nemzetközi közösségekben.

Mindezen területeken Hongkongon és Kínán van a hangsúly, különös tekintettel a nemzetközi kontextusra, amelyben mindkét közösség működik. Az erőforrásokra és a kvótára vonatkozó korlátozásoktól függően minden hallgatónak lehetősége van másodlagos adatfolyamot elfogadni:

  • Broadcast Journalism (BJ),
  • Pénzügyi újságírás (FJ)
  • vagy Általános Áramlat

mindegyik megfelelő tanfolyamokkal. A program végén minden hallgatónak el kell készítenie egy utolsó évre szóló projektet, amely integrálja fogalmi és gyakorlati újságírói ismereteit.

105815_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Egyedi tulajdonságok

Az újságírói oktatás lényeges eleme a tanulók képességének fejlesztése a jó írás és szerkesztés, valamint a minőségi nyomtatott, sugárzott és multimédiás hírek készítéséhez. A gyakorlatot minden újságíró hallgató számára különböző, különböző formátumú műhelyek biztosítják, ideértve a San Po Yan-t (kínaiul), a Broadcast News Network-t (kínaiul), a The Young Reporter-t (angolul), a The Young Financial Post-t (kínaiul és angolul) és DataStory (angol nyelven). Míg a szükséges felügyelet biztosított, a hallgatók nagyfokú önállóságot kapnak annak eldöntésében, hogy mely történeteket folytassák.

Évente sok hallgató szélesíti látókörét azáltal, hogy európai, észak-amerikai és ázsiai egyetemekre, valamint szárazföldre és tajvani egyetemekre cserél. Jelentős számú külföldi hallgató is eljön a Tanszék helyi hallgatóival együtt tanulni, ami multikulturális légkört biztosít. A tanszék rendszeresen szervez tengerentúli riportokat, hogy a hallgatók a határokon és kultúrákon kívül felfedezzék az újságírást. Az elmúlt években hallgatóink Spanyolországban, Németországban, Tajvanon és Ruandában jártak.

105811_BNN-makingofovercontrolpanel.JPG

105813_AO8K5497.JPG

Dupla fokozatú program az ausztráliai Queensland Egyetemmel

A Hongkongi Baptista Egyetem (HKBU) Kommunikációs Iskola és a Queenslandi Egyetem Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi Kar közötti kettős fokozatú program négyéves nappali tagozatos egyetemi program, amelynek során a hallgatók két egyetemet, és mindketten diplomát szereztek. A programkövetelmények teljesítése után a hallgatók két alapképzésben részesülnek, nevezetesen a HKBU által biztosított kommunikációs alapképzésben (kitüntetések) és az UQ által kiadott újságírói vagy kommunikációs alapképzésben. A program teljes mértékben a HKBU és az UQ által kínált meglévő programok felépítését alkalmazza. Részletekért látogasson el a href = "http://www.comm.hkbu.edu.hk/comd-www/english/academic_programmes/m_ug_double_degree.htm oldalra.


Dupla fokozatú program a Missouri Egyetemmel az Egyesült Államokban

A Hongkongi Baptista Egyetem (HKBU) és a Missouri Egyetem (MU) Kommunikációs Iskolája és az Újságírói Iskola közötti kettős fokozatú program négyéves nappali tagozatos alapképzés, amelynek során a hallgatók a két egyetemen tanulnak, végzett mindkettőből. A HKBU hallgatói az első két évüket a HKBU-ban, a következő két évet a MU-ban töltik. A programkövetelmények teljesítése után a hallgatók két alapképzésben részesülnek, nevezetesen a HKBU által biztosított kommunikációs alapképzésben (kitüntetések) és az MU által újságírói alapképzésben.

Részletekért látogasson el a href = "http://www.comm.hkbu.edu.hk/comd-www/english/academic_programmes/m_ug_double_degree.htm oldalra.


Diák tanulási tapasztalatok

A kínai újságírás és a nemzetközi újságírás koncentrációjának hallgatóinak szakmai gyakorlatot kell elvégezniük a harmadik tanulmányi évet követő nyári szünetben. Az adat- és médiakommunikáció-koncentrációban részt vevő hallgatók számára nem szükséges szakmai gyakorlat, de ha akarják, a gyakornoki pozíciók rendelkezésre állásától függően megrendezésre kerül. A hallgatók gyakornokként dolgoznak a világ különböző médiaszervezeteiben. Arra is ösztönzik őket, hogy folytassanak cseretanulmányokat a sok egyetem egyikén, amelyekkel világszerte partnerünk vagyunk.


Karrierlehetőségek

Sok újságírói diplomával újságírók, szerkesztők, tudósítók és gyártók válnak a nyomtatott, elektronikus és online médiában. Mások olyan kapcsolódó területekre költöznek, mint a közönségkapcsolat, a marketing, az üzleti és kereskedelem, az állami szolgáltatások és az oktatás. Néhányan további tanulmányokat folytatnak Hongkongban vagy a tengerentúlon. Számos nyertesünk van rangos helyi és regionális médiadíjakban és külföldi posztgraduális tanulmányok ösztöndíjaiban.


Belépési követelmények

Holisztikus megközelítést alkalmazunk a pályázók egyedi érdemi kiválasztása során. A pályázóknak meg kell felelniük az egyetemi beiskolázási követelményeknek és az angol nyelv követelményeinek.

Azok a pályázók, akik a nemzetközi képesítésekkel rendelkező, 1. évfolyamon, a GCE, az IB és a SAT-val rendelkeznek, pályázhatnak az egységek átruházására.

105812_VRstudio148kbIMG-20181122-WA0013.jpg

Általános belépési követelmények

Amerikai mintájú oktatás

Középiskolai érettségi és a következők egyike:

SAT: Az új SAT minimális pontszáma 1190 (1600-ból)

AP: 3. fokozat legalább két AP alanynál

ACT: Minimális összetett pontszám 23

Brit mintájú oktatás

GCE emelt szintű (AL) / nemzetközi emelt szintű (IAL) • E vagy magasabb fokozat három AL / IAL tantárgyból; vagy • E vagy annál magasabb fokozat két AL / IAL tantárgyban, plusz két ASL tantárgy (a kínai és az angol nyelv tantárgyakat nem számítva. Ugyanaz a tantárgy nem számolható be az AL és az ASL esetében sem.)

IB Diploma

Nemzetközi Érettségi

Más

href = "http://admissions.hkbu.edu.hk/ug/internationalOthers

Angol nyelvi követelmények

A következő nyilvános vizsgaeredmények elismerten megfelelnek az egyetem által előírt angol nyelv követelményeinek:

Minősítési tesztek

Minimális követelmények

TOEFL

Internetes teszt (iBT) - Pontszám: 79; vagy
Papír alapú teszt (PBT) - Pontszám: 550

IELTS Academic

Összesen: 6.0

ÜLT

Legalább 550 pont mind a kritikus olvasás, mind az írás során, 8-as vagy annál magasabb pontszámmal a régi SAT-ban; vagy
Minimális pontszám 590 bizonyítékokon alapuló olvasás és írás új SAT-ban

TÖRVÉNY

Legalább 23 pont az ACT angol és az olvasó egyaránt

GCE O-Level / GCSE angol / angol nyelv / angol irodalom

C fokozat / 4. fokozat

IGCSE első nyelv angol

C fokozat / 4. fokozat

Angol IGCSE második nyelvként

B fokozat / 5. fokozat

GCE AS vagy A-szintű angol

E fokozat

HKDSE angol nyelv

3. szint

HKALE Angol nyelv használata

E fokozat

IB

4. fokozat:
IB angol A (magasabb vagy standard szint); vagy
IB angol B (magasabb szint); vagy
IB angol irodalom és teljesítmény (standard szint)

VAGY

5. fokozat:
IB angol B (alapszint)

Egyéb

Az egyetem által elfogadható egyéb angol nyelvvizsga

105816_J2Spain.JPG

Felvételi ösztöndíjak

A kiemelkedő tudományos teljesítményű pályázóknak lehetőségük lesz felvételi ösztöndíjak befogadására:

 

HKD

usadollár

Teljes ösztöndíj *

Évente 190 000

24.000 évente

Félig ösztöndíj *

Évente 95.000

Évente 12 000

* Az egyetem jóváhagyása függvényében.

Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... Tovább

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Kevesebb