Bachelor of Business Management

Általános információk

Program leírás

Milyen eredményei vannak ennek a tanulmányi programnak?

Varázslat és üzlet. Úgy tűnik, ezeknek a szavaknak nincs közös vonása, nem igaz? Természetesen a "varázslat" olyasmit jelent, amit nem értünk és nem magyarázunk el. Míg a "menedzsment" olyan technológiát képvisel, amely segít megfoghatatlan dolgok megvalósításában, előnyökkel jár és képes munkát biztosítani. Ebben a tekintetben a menedzsment közel áll a mágiához. Nem varázslat, ha korlátozott erőforrásainkat a végtelen igényeink kielégítésére használjuk?

Ennek ellenére a menedzsment egy gyakorlati tudományág, amely elemzi a szervezeti menedzsmentet és ellenőrzést.

Az üzleti menedzsment tanulmányi program integrált ismereteket nyújt a hallgatóknak az üzleti menedzsmentről és más szakmai tevékenységekről. Másképp fogalmazva, segít megérteni a fejlett üzleti fejlesztési folyamatokat, például a tevékenységek tervezését és szervezését, irányítási szabványokat és módszereket.

El tudja képzelni az üzleti sikerért felelős személy helyzetét? Az Ön feladata a megfelelő emberek toborzása, projektek, hirdetési kampányok, pénzügyek irányítása és / vagy információs technológiák megvalósítása, valamint sok más dolog és felelősség, amely meghatározza az Ön sikerét a versenypiacon. Naponta számtalan márkának vagyunk kitéve, és folyamatosan hallunk üzleti képviselőkről a Forbes Magazine listájában. Sikerüket az üzleti és közgazdasági átfogó ismeretek határozták meg, amelyek segítettek ötleteik megvalósításában.
A klasszikus és a modern gazdasági és menedzsment elméletek mellett ez a tanulmányi program alapvető ismereteket nyújt a legújabb technológiákról, például az információs és gyártási technológiákról, az e-kereskedelemről és az e-marketingről. Ezenkívül a program elősegíti az üzleti megértésen alapuló megismerést, amely megköveteli a közgazdaságtan, az üzleti alapismeretek, a tárgyalások, a pénzügyek és a jogszabályok ismeretét.

Az üzleti menedzsment tanulmányi program azoknak szól, akik vezetői pozícióban látják magukat, érdeklődnek az üzleti élet és annak folyamatai iránt, hajlandóak elsajátítani a modern üzleti menedzsment készségeket. Ez a tanulmányi program ideális választás azok számára, akik fel akarják gyorsítani karrierjüket, megismerhetik az üzleti vállalkozás alapítását és irányítását. A különböző területeken (a pénzügyektől a kommunikációig) átfogó ismeretek fejlesztik az üzleti vállalkozás lebonyolításához szükséges készségeket.

Mit tanulsz?

Néhány olyan kulcsfontosságú képesség és tudás, amelyet a pénzügyi mérnöki tanulmányi program segít a hallgatóknak fejleszteni és elsajátítani:

 • Közgazdaságtan, menedzsment, üzletvezetési pszichológia, vállalati pénzügyek és jog ismerete, informatikai alapismeretek;
 • A hagyományos és az e-üzleti menedzsment és a tervezés ismerete;
 • A vállalati állapot és a fejlesztési lehetőségek felmérésének modelljeinek ismerete;
 • A vállalati állapot és a fejlesztési lehetőségek felmérésének elvégzésének képessége;
 • Az üzleti tevékenység tervezésének, szervezésének, koordinálásának és innovatív üzleti megoldások megvalósításának képessége;
 • Üzleti projektek előkészítésének, mérésének és megvalósításának képessége;
 • A vállalkozás létrehozásának és fejlesztésének képessége.


bruce mars / Unsplash

Csereidő külföldön

A Gazdálkodástudományi Kar kiváló lehetőségeket kínál minden olyan hallgató számára, aki külföldi partneregyetemen szeretne tanulni. Jelenleg a karnak több mint 120 szerződése van 23 európai ország egyetemeivel, kétoldalú megállapodások kötöttek amerikai, ázsiai egyetemekkel, amelyek évente több mint 150 helyet foglalnak a cserediákok számára.

Milyen lehetőségeim vannak az érettségi után?

Ha végzett, akkor szakemberként alkalmazható lesz, aki képes:
 • Vállalkozás létrehozása és fejlesztése;
 • Csapatmunka kezelése;
 • Projektek kidolgozása és végrehajtása;
 • Elemezze és előrejelezze a különböző piacok gazdasági helyzetét;
 • Újítások kezdeményezése és megvalósítása;
 • Hatékony üzleti döntéseket hozhat, mérhet és hajthat végre;
 • Második ciklusú (mesterképzés) oktatás folytatása.
Utoljára frissítve okt. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) is a leading higher education institution situated in Vilnius the capital of Lithuania. Established in 1956 VGTU is one of the biggest research universiti ... Tovább

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) is a leading higher education institution situated in Vilnius the capital of Lithuania. Established in 1956 VGTU is one of the biggest research universities in the country with a focus on technologies and engineering and a strong emphasis on university-business cooperation. Kevesebb