Bachelor of Arts kínai nyelv és irodalom

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program elkötelezett amellett, hogy alapos képzést nyújtson a hallgatók számára kínai nyelv, irodalom és kultúra terén. Az alapkutatás és a kritikus gondolkodáshoz szükséges képzés ismereteinek és készségeinek elsajátítása lehetővé teszi a hallgatók számára akadémiai céljaik, személyes növekedésük, valamint az egész életen át tartó tanulás iránti elkötelezettségük és a jövőbeli karrier felkészülésének elérését. Ez szolgálja az egyetem „Teljes személyiség oktatása” közös célját, és felhatalmazza a hallgatókat, hogy hozzájáruljanak mind a helyi, mind a nemzetközi közösséghez.

Egyedi tulajdonságok

1.A szigorú és releváns tanterv biztosítása, amely fejleszti a hallgatók nyelvtudását.

2.Kapcsolja ki a hallgatókat érvelési és elemzési képességekkel.

3.Növeli a hallgató képességét, hogy világos érveket nyújtson be és önálló megítélést hozzon.

4. Ösztönözze a hallgatókat, hogy gondolkodjanak az akadémiai kérdésekben multidiszciplináris szempontból.

5.A hallgatók számára biztosítson lehetőségeket kreatív írásmódjuk és gondolkodásuk fejlesztésére.

6. Ösztönözze a hallgatók önképzésének kezdeményezéseit.

7.Készítsen különbséget az élethosszig tartó tanulás iránt elkötelezett diplomásokkal.

8. Hozzon létre és tartson fenn aurát az oktatók és a diákok közötti, valamint a tanárok és a hallgatók közötti beszélgetések számára.

Tengerentúli csereprogramok / Nyári tanulmányutak

A tanszék tudatában van annak, hogy fontos, hogy a hallgatók korán ki legyenek téve a valós világnak, hogy globális kilátásokat szerezzenek, és kibővítsék látókörüket. A hallgatók e célok elérésének elősegítése érdekében a tanszék a következő tanulmányi programokat szervezi, társszervezi és / vagy részt vesz:

Kulturális Tanulmányozócsoport

A Kulturális Tanulmányozócsoport egy hetes vagy kéthetes terepi kirándulás, amelyet minden év júniusában vagy decemberében tartanak. A résztvevők alaposan megismerik a terület kultúráját. A releváns ismereteket a fogadó intézmények által szervezett előadásokon is megtanulják. A múltban a hallgatók Changshaban és Anyangban voltak.

A hallgatói csereprogram

A hallgatói csereprogram értékes lehetőségeket kínál a Kínai Tanszék hallgatói számára, hogy egy szemesztert vagy egy tanévet Hongkongon kívül tanuljanak. Csere hallgatóink leggyakoribb úti céljai a szárazföldön fekvő egyetemek. Néhány hallgató azonban úgy döntött, hogy távolabbi országokban folytat tanulmányokat, például Tajvanon, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Finnországban és a Cseh Köztársaságban. Cserébe a szárazföld és más országok / régiók diákjai csere hallgatókként érkeznek, hogy a Tanszéken tanuljanak.

gyakorlat

Gyakornoki programunk olyan tanulási programokat tartalmaz, amelyeket nyári szünetekben hajtanak végre a részt vevő kiadóknál, rádióállomásokon és középiskolákban. A program lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy tapasztalatokat szerezzenek. A statisztikák azt mutatják, hogy a program jelentősen növeli a tanszék diplomáinak új alkalmazottainak sikerét. A program emellett jó hírnevet szerzett az Egyetem számára, mert az egységek nagy hitelt adnak a programot befejező hallgatóknak.

127088_photo-1553743667-89410a2f02a8.jpgMurphy Li / Unsplash

ösztöndíjak

  • "Campus kínai nyelvoktatás" ösztöndíj.
  • Hsu Yu úr emlékdíja az irodalomban.
  • Wen Hsin akadémiai díj egyetemi hallgatók számára.
  • Wen Hsin Action Learning ösztöndíj.
  • Wen Hsin tanulmányi eredmények díja egyetemi hallgatók számára.
  • Kínai Nyelv- és Irodalomcsere Tanszék ösztöndíja.

Karrier kilátások

Általános iskolai tanárok, középiskolai tanárok, újságírók, szerkesztők stb.

Oktatási közeg

A formális osztálytermi oktatás közepe angol, kivéve azokat a tanfolyamokat, amelyekre mentesség vonatkozik.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Tovább

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Kevesebb