Bachelor mennyiségi közgazdaságtan

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Miért Kvantitatív Közgazdaságtan Tanulmányi Program a Vilnius University

 • Ez az országban az egyetlen hároméves, angoltanár alapképzés.
 • A Litván Bank kutatóival közösen tervezték és szállították.
 • Kutatáson aktív oktatók és professzorok oktatják világszerte vezető egyetemek doktoraival.
 • Kombinálja a CORE projektet, az OpenStax-ot és a legkorszerűbb nyílt forrásokat a mennyiségi és szigorú gazdasági és pénzügyi képzéssel.

A Litván Bankkal együttműködésben létrehozott, kvantitatív közgazdaságtanban oktatott angol nyelvű alapképzési program a kortárs közgazdasági tanterv és a kvantitatív módszerek egyedülálló keverékét kínálja. A felső egyetemek legjobb gyakorlatainak felhasználásával tervezett program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a gazdasági folyamatokat kvantitatív módon elemezzék, rendkívül értékes készségeket kínálva számukra a munkaerőpiacon való sikerhez és további tanulmányaikhoz.

A Litván Bankkal való partnerség előnyei

 • korszerű tanulmányi program
 • a Litván Bank kutató-aktív előadói
 • gyakornoki lehetőségek
 • munkalehetőségek az érettségi után
 • a legjobb szakdolgozat díja

Karrierlehetőségek

1. Pénzügyi elemző
2. Gazdasági elemző
3. (Nagy) adatelemző
4. Előrejelző

141907_QB3A3646.jpg© Vilnius University

Beszámolók

Dr. Vitas Vasiliauskas, a Litván Bank igazgatóságának elnöke

"Szigorú kvantitatív készségekkel, gazdasági intuícióval és képesek vagyunk összetett gazdasági elképzelések egyszerű szavakba bontására képes diplomások után."

Dr. Marius Jurgilas, a Litván Bank igazgatóságának tagja

„A Litván Bank már évek óta részt vesz az eurorendszer közös politikai döntéshozatalában. A kerekasztal-beszélgetéseken a legjobb és legmeggyőzőbb gazdasági érvek határozzák meg az eurorendszer monetáris irányvonalát, a szabályozási beavatkozásokat és a jövőbeli eurózóna kialakítását. Így a Litván Banknak széles körű, szigorú és naprakész gazdasági képzéssel rendelkező egyetemi diplomásokra van szüksége. "

Sigitas Mitkus, a Litván Pénzügyminisztérium pénzügyi piacpolitikai osztályának igazgatója

„A pénzügyi technológiáknak köszönhetően gyorsan változó pénzügyi szolgáltatási ágazatban való sikeres navigációhoz elvont gondolkodás szükséges, ideértve a közgazdaságtan és a pénzügyi elméletek megértését, a problémamegoldási és informatikai készségeket, valamint a jó intuíciót - mindazokat a kompetenciákat, amelyeket a BSc-n belül ápolni kell. Mennyiségi közgazdaságtan program. ”

Dr. Povilas Lastauskas, a Kutatási Központ (Litván Bank) vezetője és a programcsapat vezetője

„A Cambridge-i Egyetem tanulmányi igazgatójaként szerzett tapasztalataim után izgatottan látom, hogy a vezető egyetemek alapszakos tanulmányainak legjobb gyakorlatait alkalmazzák ebben az intenzív és analitikusan igényes programban, amely kiváló felkészülést biztosít a diplomások számára a felső szintű mesterképzésekre, üzleti és pénzügyi ágazatok, valamint az állami szektor. ”

Dr. Linas Tarasonis, a Vilnius University Gazdasági és Gazdálkodástudományi Karának dékánhelyettese és a programcsapat vezetője

„Ez a program nem kevesebb, mint a litván gazdasági felsőoktatás forradalma. A Vilnius University azon Vilnius University közé sorolja, amelyek a legmagasabb szintű oktatást nyújtják a témában Európában. ”

Felvételi követelmények és kiválasztási kritériumok

 • Matematika és angol fokozat
 • Felvételi interjú

Nemzetközi mobilitás

A hallgatók részt vehetnek az ERASMUS + mobilitási programban, vagy felhasználhatják a Vilnius University kétoldalú együttműködési megállapodásait partneregyetemeken folytatott tanulmányokhoz vagy külföldi szakmai gyakorlatokhoz.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Tovább

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Kevesebb