Bachelor könnyűmérnök

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A Light Engineering az a program, amelynek nincsenek szoros vetélytársai a balti régió szomszédos egyetemein. Ötvözi a gyakorlat-orientált és rövidebb, a fénytechnikára összpontosító tanulmányokat, amelyek Litvánia egyik legjobban fejlett és leggyorsabban növekvő csúcstechnológiai területei. A legtöbb könnyűmérnöki tanfolyamot vezető litván professzorok és tudósok tartják, akik ezen a területen aktívak.

A program még ennél is egyedülállóbb lehetőséget kínál a gyakorlati készségek elsajátítására az Országos Fizikai és Technológiai Központban rendelkezésre álló modern növekedési és jellemző berendezések segítségével. A könnyűmérnöki diplomák megszerzik a szakmai kompetenciát a félvezető fizika, az új növekedési technológiák, a félvezető optoelektronikai eszközök, például modern lézerek, LED-ek, OLED-ek, napelemek stb. Ismeretét igénylő összetett feladatok elvégzéséhez. Megtanulják a modern digitális modellezési technikákat és képes lesz használni a szoftvert a folyamatok automatizálására és vezérlésére.

141908_QB3A4097.jpg© Vilnius University

Felvételi követelmények és kiválasztási kritériumok

  • Érettségi (érettségi) bizonyítvány;
  • A kiválasztási kritériumok a matematika, a fizika, az anyanyelv és az angol (idegen) nyelv releváns osztályzatainak súlyozott átlagán alapulnak.
  • Angol nyelvtudás - a B2 szintnél nem alacsonyabb szint (a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (CEFR) alapján.

Nemzetközi mobilitás

A hallgatók részt vehetnek az ERASMUS + mobilitási programban, vagy igénybe vehetik a JE kétoldalú együttműködési megállapodásait, amelyek lehetőséget nyújtanak a VU Partneregyetemein folytatott tanulmányokra vagy külföldi szakmai gyakorlatra.

Karrierlehetőségek

A diplomások olyan ismereteket és kompetenciákat szereznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy Litvániában vagy külföldön fuvarozót vegyenek a könnyűtechnikai iparban, vagy folytassák az egyetemi tanulmányokat. Továbbá folytathatják tanulmányaikat a Masters és Ph.D. szintek. A legközelebbi posztgraduális irányok - lézerfizika és optikai technológia, lézertechnika, anyagtudomány és félvezetőfizika, Optoelektronikus anyagok és technológiák.

Beszámolók

Renata Butkutė docens, a program vezetője

„A fénytechnika egy új tanulmányi program, amely lehetővé teszi számunkra a fényhez szorosan kapcsolódó fizika, kémia és matematika felfedezését és megismerését. A fénytechnika kínálja (1) fejlett technológiákat, amelyek félvezető és lézerfizikán, optikán és kémiai alapon, numerikus modellezésen és elektronikán alapulnak; (2) a gyakorlati készségekre összpontosító rövidebb tanulmányok; (3) egyedülálló innovatív program a balti államok egyetemein; (4) kiváló tanárok és aktív, világszerte ismert tudósok; (5) új növekedési technológiák és modern kísérleti felépítések a gyakorlathoz, (6) a diplomások magas végzettsége a könnyűtechnikai iparban Litvániában és külföldön. "

Marijus Ambrozas, litván diák, a Vilnius University Hallgatói Képviselet tagja

„Ez a program valóban ígéretes mind a hallgatók, mind a munkaadók számára az általa nyújtott képességek sokfélesége miatt. Nagyon szép, hogy a program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy válasszanak a mélyebbre való belépésről az adott optoelektronika egyik területén vagy a szélesebb körű, de alaposabb, általános ismeretek megszerzéséről. A gyakorlat és az elmélet kombinációja megnyitja az utat mind a tudományos, mind a mérnöki munkához. A perspektívák magasak, mert Litvániában nagy fénytechnikai ipar (főleg lézerek) van. A tanulmányok rövidebb időtartama azzal a ténnyel, hogy a legközelebbi régiókban nincsenek közeli alternatívák az alapképzési programoknak, lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a munkát gyorsabban szerezzék meg. A tanulmányi program szervezői arra ösztönzik a hallgatókat, hogy ipari cégekbe járjanak be, és ott írják meg diplomamunkájukat, így nagy a lehetőség arra, hogy a hallgatók már a tanulmányok befejezése előtt elkezdjenek dolgozni, és a hallgatók többsége pontosan ezt szeretné. ”

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Tovább

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Kevesebb