Bachelor ipari formatervezésben, Lahti

Általános információk

2 locations available

Program leírás

Az ipari formatervezés alapképzésben a hallgatók megtanulják a termékek és a felhasználói felületek tervezésének kreatív módszereit. A fenntarthatóság és a felhasználó-központú tervezés minden tervezési tanulmányunk középpontjában áll. A hallgatók megismerkednek a tervezési munka gyárthatóságával és üzleti vonatkozásaival.

Például a hallgató szakosodhat új típusú közlekedési eszközök és járművek tervezésére, a kapcsolódó üzleti modellek kifejlesztésével kombinálva. Az ipari formatervezés a lehetőségek világát kínálja. A program nagy hangsúlyt fektet a tervezők ismert képességeire, például a vizualizációra és a modellezésre. A Lahti campus legkorszerűbb létesítményei biztosítják, hogy a hallgatók számos módszert és modern eszközt használhassanak fel tervezési munkájuk során.

A tanulmányok előrehaladtával a tanulás egyre több része valós feladatokban és projektekben valósul meg. A helyi és nemzetközi vállalkozásokkal való együttműködés biztosítja, hogy a tanulmányok tartalma naprakész legyen, és a szakmai hálózatépítési lehetőségek kiemelkedőek legyenek. Ez értékes eszköznek bizonyult a sikeres karrier indulása felé.

A diplomások termékeket, termékekkel kapcsolatos szolgáltatásokat és felhasználói felületeket terveznek a különböző vállalkozásokban és a feldolgozóiparban. Alkalmazhatók tervező és mérnöki vállalatoknál. Az ipari tervezők jól alkalmazzák Finnországban és nemzetközi szinten is, sokan vállalkozóként.

célok

Az ipari formatervezés alapképzésben a hallgatók megtanulják a termékek és a felhasználói felületek tervezésének kreatív módszereit. A fenntarthatóság és a felhasználó-központú tervezés minden tervezési tanulmányunk középpontjában áll. A hallgatók megismerkednek a tervezési munka gyárthatóságával és üzleti vonatkozásaival.

Például egy hallgató szakosodhat a fenntartható és felhasználó-központú tervezésre

  • új típusú közlekedés és járművek, a kapcsolódó üzleti modellek kifejlesztésével kombinálva.
  • iparilag előállított termékek, például háztartási gépek, szerszámok és egyéb berendezések.
  • speciális járművek, például építőipari gépek, bányászat, erdészet stb.
  • egyéb gépek és ipari termelési eszközök.
  • olyan termékek, amelyek egyesítik a digitális szolgáltatást és az interfészeket a fizikai eszközökkel.

Tanulmányi tartalom

Az ipari formatervezés a lehetőségek világát kínálja. A program nagy hangsúlyt fektet a tervezők ismert képességeire, például a vizualizációra és a modellezésre. A Lahti campus legkorszerűbb létesítményei biztosítják, hogy a hallgatók számos módszert és modern eszközt használhassanak fel tervezési munkájuk során.

Nagy hangsúly a közös tanuláson alapul. A hallgatók, valamint a hallgatók és a tanárok közötti interakció a pedagógiai szemlélet középpontjában áll. A hallgatók tanulmányaik során különböző szerepeket töltenek be a különböző csapatmunkákban. Így a hallgatók tapasztalat-alapú ismeretekre tesznek szert, és megtalálhatják és fejleszthetik személyes érdeklődésüket a tervezői szakmában.

A tanulmányok előrehaladtával a tanulás egyre több része valós feladatokban és projektekben valósul meg. A helyi és nemzetközi vállalkozásokkal való együttműködés biztosítja, hogy a tanulmányok tartalma naprakész legyen, és a szakmai hálózatépítési lehetőségek kiemelkedőek legyenek. Ez értékes eszköznek bizonyult a sikeres karrier indulása felé.

A tanulmányok szerkezete

A program fel van osztva közös alap kompetencia és kiegészítő kompetencia tanulmányokra. Az alapvető kompetencia tanulmányok felkészítik Önt egy sor szakmai szerepre tervezőként. A kiegészítő kompetencia-tanulmányok lehetővé teszik, hogy kibővítse képességeit, és szakterületére specializálódjon. A kiegészítő kompetencia-tanulmányok szoros kapcsolatban állnak a szakmai területtel az üzleti együttműködésben és más valós projektekben. Személyes oktatója támogatni fogja és segíti Önt tanulmányai során.

A tanulmányok időtartama és terjedelme: 4 év, 240 kredit, ezen belül 30 kredit szakmai gyakorlat.

Képesítés

A megszerzett képesítés alapképzés (alapképzés). A diploma megszerzése után jelentkezhet a magánszektorbeli vállalkozásokba, valamint az állami szektor szervezeteibe, ahol megfelelő egyetemi végzettségre van szükség.

További információ az oktatás nyelvéről

A programot angolul tanítják.

Tézis

Az alapképzési program tartalmaz egy 15 ECTS szakdolgozatot. Ez lehet egy kutatás-alapú projekt vagy egy úgynevezett funkcionális tézis-projekt. A szakdolgozat célja szakmai szaktudásának és ismereteinek bővítése és elmélyítése, valamint az Ön szakterületén a fejlesztési feladatok ellátásához szükséges szakértelem biztosítása. A szakdolgozat javítja az információkeresés és a problémamegoldás képességeit.

A dolgozat lebonyolítható külső szervezet megbízásából vagy fejlesztési projekt részeként. A szakdolgozat kivitelezhető külön-külön, párban vagy csoportosan, írásos beszámolóval együtt. A dolgozat a legjobb esetben a jövőbeni pályafutás Pathway szolgálhat.

Nemzetközivé

Kiváló lehetőségeket kínálunk értékes nemzetközi szakértelem és nyelvtudás megszerzésére a jövőbeni karrierje során. A jövőbeni munkahelyek és pozíciók multikulturális készségeket, nyelvtudást és nemzetközi megértést igényelnek. A tanulás nemzetközi, multikulturális környezetben zajlik. Diplomás hallgatóink a világ minden tájáról érkeznek.

Nemzetközi!

Tanulmányainak egy részét befejezheti partnerintézményeinkben a világ különböző országaiban, vagy gyakorlati képzést végezhet külföldön. Minden évben nagyszámú hallgatót fogadunk különböző országokból, így a program valóban nemzetközi.

Együttműködés más felekkel

Tanulmányai szorosan kapcsolódnak a szakmai élet kialakításához, a vállalkozásokkal és a munkaközösségekkel együtt. A multidiszciplináris munka és a magánélet közötti projektek és a különböző tanulási környezetek, például a hallgatói szövetkezetek megerősítik kapcsolatait a hiteles munka és a munka interakcióival a program során.

Kutatási fókusz

A LAB University of Applied Sciences célunk a munka életének és munkamódszereinek megújítása. Partnereinkkel együtt teszteljük az új innovációkat és a cselekvés módjait.

Kiemelt területeink a fenntarthatóság, a tervezés, az innovációk és az egészség.

Karrierlehetőségek

A diplomások termékeket, termékekkel kapcsolatos szolgáltatásokat és felhasználói felületeket terveznek a különböző vállalkozásokban és a feldolgozóiparban. Alkalmazhatók tervező és mérnöki vállalatoknál.

Öregdiákjaink nagyvállalatok tervezési vezetői, jachttervezők, kreatív igazgatók és más jól ismert hazai és nemzetközi márkák formatervezői. Az ipari tervezők jól alkalmazzák Finnországban és nemzetközi szinten is, sokan vállalkozóként.

Posztgraduális tanulmányi lehetőségek

Az alapképzés megszerzése és a kétéves szakmai munkatapasztalat megszerzése után jogosult az Alkalmazott Tudományok Egyetemének (UAS) mesterképzésére jelentkezni. Ön is jogosult pályázni az egyetemek által kínált mesterképzési programokra.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The LAB University of Applied Sciences offers education based on practices applied in the world of work. It focuses on innovation, industry and commerce. The LAB University of Applied Sciences serves ... Tovább

The LAB University of Applied Sciences offers education based on practices applied in the world of work. It focuses on innovation, industry and commerce. The LAB University of Applied Sciences serves global business through world-class, practice-oriented higher education. Studies at LAB are closely connected with developments in the working world, including businesses and work communities. Multidisciplinary, professionally-oriented projects and different learning environments enable authentic interaction with partners in the working world throughout the studies. Kevesebb
Lappeenranta , Lahti , Lahti + 2 Több Kevesebb