Bachelor in International Business

Általános információk

2 locations available
További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A növekvő globális verseny időszakában számos vállalat globálisan működik, vagy nemzetközi üzleti tevékenységet folytat. De hogyan döntesz arról, hogy mely piacok működnek? Hogyan finanszírozza ezeket a vállalkozásokat? Hogyan bérelheti a megfelelő nemzetközileg képzett munkavállalókat? Hogyan állíthatja ki a terméke vagy szolgáltatása a tömegből? Ezek néhány olyan kérdés, amelyet a nemzetközi vállalatok vezetői szembesülnek, és amelyekre az International Business (vagy IB) során készül el. A nemzetközi üzleti tanulmányokat a Venlo Campus vagy az Eindhoven Campus kínálja.

A program tartalma

Az IB egy széles körű üzleti tanulmányi program, amely egy vállalat valamennyi részlegeire kiterjed: az általános vezetésről az emberi erőforrásokra, a marketingre és a pénzügyekre. A program célja, hogy felkészítse Önt egy nemzetközi üzleti környezetben lévő vezetői pozícióra. Példák a projektekre, amelyeken dolgozni fog; egy vállalkozás üzleti tervének megírása, egy külföldi cég vagy tanácsadó szervezetek megszerzésének irányítása a piac felfüggesztése vagy elhagyása tekintetében. Tanulmányait követően képes lesz vezetni egy céget, irányítani az egyik részlegét, vagy elindítani saját cégét.

Mit várhat el tőlünk?

Minden szükséges ismeretet, készséget és hozzáállást biztosítunk Önnek, amely lehetővé teszi Önt egy nemzetközi cégnél való működésben. A (menedzsment) készségeken kívül olyan más szakmai készségeket is fejlesztesz, mint például a kulturális különbségek kezelése, a vezető szerepet megtanulva, a nemzetközi emberekkel történő együttműködés és kommunikáció, valamint a vállalaton belüli tervezés és megszervezés. Két szakmai gyakorlat és egy külföldi félév az IB program lehetőségei, és lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy az említett készségeket nemzetközi és interkulturális környezetben alkalmazza.

Mit várunk tőled?

Az IB jövőbeli hallgatójaként nyitottnak kell lenned a kihívásokra és kritikusan gondolkodnod. A sikeres tanulmányi karrier előfeltétele mind az önálló munkavégzés, mind a multikulturális csapatokban való munka iránti hajlandóság. Itt kívánatos az idegen nyelvekhez való affinitás, különös tekintettel az angol nyelvre. Sőt, leendő IB hallgatóként különösképpen érdeklődnie kell a különböző kultúrák iránt, és különös vágya van arra, hogy felfedezze a szervezet minden aspektusát. A legtöbben ezért nemzetközileg orientált vállalatoknál fognak karrierre törekedni.

Miért tanulhat Fontys-ban?

Olyan oktatást kínálunk, amely felkészíti Önt a szakmai piacra. Ezt úgy tesszük, hogy állandó kapcsolatban vagyunk a tényleges üzleti környezettel. Tanítás közben megadjuk Önnek a szükséges elméletet, következésképpen arra kérjük Önt, hogy ezt az elméletet valósítsa meg a gyakorlatban különböző projektek segítségével, például üzleti terv megírásával. Tesszük ezt, mivel akkor is be kell használnia tudását a gyakorlatba, amikor készen áll a tanulmányaival. A Fontys-ban való tanulás különlegessége, és a hallgatók nagyra értékelik a nyitott ajtókra vonatkozó politikánkat. Ez azt jelenti, hogy Önnek könnyű kérdéseket feltenni az előadóknak és visszajelzéseket kérni.

Fontys módja a tanulásnak

A „Fontys módja a tanulásnak” különbözik az otthoni tanulmányoktól. Azt várjuk a hallgatóktól, hogy ne csak könyvekből tanuljanak, hanem azt is elvárjuk tőlük, hogy maguk keressenek megoldást a problémákra (amit Probléma alapú tanulásnak hívunk). Ez azt is jelenti, hogy az előadások elvárják, hogy aktívan vegyenek részt a megbeszéléseken. Ezenkívül jelentéseket kell írnia, csoportosan kell megoldania a problémákat, kutatásokat kell végeznie és meg kell tanulnia a megoldások bemutatását. Ez azt jelentheti, hogy alkalmazkodnia kell a helyi kultúrához, mivel ez valószínűleg más, mint amit megszokott. Megközelítésünk némi felelősséget és kezdeményezést igényel az Ön oldalán. Ennek ellenére a végén meglátja, hogy ez a megközelítés nagyon jól felkészíti Önt a tanulmányi utáni munkaterületre.

Hogyan kell alkalmazni

A pályázati eljárásra vonatkozó útmutatásért kérjük, tekintse meg a megfelelő fontosságú tanulmányi programot a fontys.edu oldalon.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Kevesebb
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Több Kevesebb