Bachelor in Food System: Menedzsment, Fenntarthatóság és Technológiák
University of Parma
Kulcs információ
Campus helye
Parma, Olaszország
Nyelvek
Olasz
Tanulmányi formátum
Összekevert, Az egyetemen
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő, Részidő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Bevezetés
Pontosabban, a kurzusok képzése arra irányul, hogy a hallgatókat olyan funkcionális kompetenciákkal látják el, amelyek kombinálják az ellátási lánc és az ágazatgazdaság és az üzleti vezetési ismeretek ismereteit az élelmiszer-ellátás előállításának és megőrzésének technológiai know-how-jával, valamint a környezeti fenntarthatósággal. Az eredmény egy módszertani szempontokra és alapvető készségekre összpontosító interdiszciplináris tanulmányi terv, amely továbbra is hasznos lesz a jövőben is.
A program biztosítja a hallgatók számára az agrár-élelmiszeripari vállalkozások és intézmények stratégiáinak elemzéséhez és irányításához szükséges módszereket és eszközöket, például élelmiszer-előállító és -feldolgozó társaságok, márkás vállalatok és szövetkezetek, védelmi konzorciumok (azaz OEM), modern kiskereskedelmi forgalmazók, HoReCa vállalkozások, minőségi tanúsító társaságok, valamint azok az cégek, amelyek az agrár-élelmiszeripari termékeket népszerűsítik Olaszországban és külföldön.
Az élelmezési rendszerek: Fenntarthatóság, Menedzsment és Technológia alapképzési program három konkrét oktatási útra oszlik: az első a fenntarthatósággal kapcsolatos témákra; a második az élelmiszertudományhoz és a technológiához kapcsolódó témákról szól, míg a harmadik a környezeti fenntarthatóságot az élelmiszer-technológiával ötvözi, a modern bioökonómussal kapcsolatos témák kidolgozása során. Ezért a hallgatók számára számos választási lehetőséget kínálnak; mindegyik képességet biztosíthat számukra, amely lehetővé teszi számukra, hogy egyenesen az agrár-élelmiszeriparban vagy a mesterképzési programban kulcsfontosságú pozícióba lépjenek.
A konkrét oktatási célok eltérhetnek, de közös nevezővel rendelkeznek. Valójában mindegyik alapos módszertani képzésen és az üzleti menedzsment sikeréhez szükséges eszközökön alapul.
Felvételi követelmények
Utasítás olasz és uniós állampolgárok hallgatóinak .
Eljárások nem uniós állampolgárok számára .
Tanterv
Az Élelmiszerrendszerek: Fenntarthatóság, Menedzsment és Technológia alapképzési program három speciális oktatási útra oszlik: az első a fenntarthatósággal kapcsolatos tárgyakra összpontosít; a második az élelmiszertudományhoz és -technológiához kapcsolódó témákról szól, míg a harmadik a környezeti fenntarthatóságot az élelmiszer-technológiával ötvözi, a modern bio-közgazdászhoz kötődő témákat dolgozva fel. A hallgatók ezért egy sor lehetőséget kínálnak; mindegyik képes olyan készségkészletet biztosítani számukra, amely lehetővé teszi számukra, hogy kulcsfontosságú pozícióba lépjenek az agrár-élelmiszeriparban vagy egy mester szintű képzési programban.
A konkrét oktatási célok eltérőek lehetnek, de közös nevezőjük van. Valójában mindegyik alapos módszertani képzésen és az üzleti menedzsment sikeréhez szükséges eszközökön alapul.
Pontosabban, a kurzus képzés célja, hogy a hallgatókat olyan keresztfunkcionális kompetenciákkal ruházza fel, amelyek egyesítik az ellátási lánc és az ágazat gazdasági és üzletviteli készségeinek megértését az élelmiszer-ellátás előállítására és tartósítására, valamint a környezeti fenntarthatóságra vonatkozó technológiai know-how-val. Az eredmény egy interdiszciplináris tanulmányi terv, amely a módszertani szempontokra és az alapvető készségekre összpontosít, amelyek a jövőben is hasznosak lesznek.
Belépők
A program eredménye
A program olyan módszereket és eszközöket biztosít a hallgatóknak, amelyek az agrár-élelmiszeripari vállalkozások és intézmények stratégiáinak elemzéséhez és menedzseléséhez szükségesek, például élelmiszer-előállító és -feldolgozó cégek, márkás cégek és szövetkezetek, védelmi konzorciumok (azaz OEM), modern kiskereskedelmi forgalmazók, HoReCa. vállalkozások, minőségtanúsító cégek és azok a cégek, amelyek agrár-élelmiszeripari termékeket népszerűsítenek Olaszországban és külföldön.