Bachelor in Finance

Általános információk

Program leírás

A Pénzügy egy teljes munkaidős alapképzés, angol nyelven. A Bachelor in Finance program a globális pénzügyi szabványok szerint működik, és olyan hallgatók számára készült, akik fel akarják fedezni a pénzügyi világot. Az alaptantárgyakon, például közgazdaságtan, menedzsment, jog, matematika, statisztika, informatika, a program magában foglalja a vállalati pénzügyek, a banki, a biztosítási, a pénzügyi piac, az ingatlan, a pénzügyi beszámolás és a kockázatelemzés területén folytatott tanfolyamokat is. A tanulmányok során a hallgatók nemcsak elméleti ismereteket szereznek, hanem olyan képesítéseket is megszereznek, amelyek lehetővé teszik a karriert a vállalkozásban és a pénzügyi piacon. A program előrehaladott, ezért a hallgatók tanulmányaik és a végzettség utáni foglalkoztatás során könnyen megtalálják a szakmai gyakorlati programokat. A programot a nemzetközi hallgatók választják. A tanfolyamokat mind lengyel, mind nemzetközi professzorok és oktatók vezetik.

Diákprofilok

A Pénzügyi Bachelor diplomájával szakmai ismeretekkel rendelkezik a pénzügyek (ideértve a számvitelt és a pénzügyi beszámolást), a pénzügyi kockázatkezelés és a pénzügyi döntéshozatal területén. Tudja, hogy működnek a pénzügyi intézmények (beleértve a bankokat, biztosítótársaságokat, befektetési alapokat és nyugdíjalapokat), a társaságok és az állami intézmények. Képes elemezni az alapvető gazdasági folyamatokat és egységeket makrogazdasági és mikrogazdasági szinten, valamint a vállalat és a háztartás pénzügyi helyzetét. Megérti a piacgazdaság gazdasági és pénzügyi folyamatainak okait, hatásait és összefüggéseit.

Ismeri a globális pénzügyi piacok folyamatait. Felismeri a kockázatokat és képes elfogadható kockázati szinthez vezető döntéseket hozni. Képes azonosítani és elemezni a pénzügyi adatok különböző forrásait. Angolul ismeri a B2 szintet, és képes kommunikálni a pénzügyek szakosodott szintjén. A program befejezése után képes átadni 1. és 2. szintű CFA, CIMA és legtöbb ACCA vizsgát. Felkészült arra, hogy pénzügyi intézményekben, vállalatok pénzügyi részlegeiben, valamint multinacionális vállalatokban dolgozzon, ideértve a külföldön történő munkavégzést is. Felkészült arra, hogy mesterképzésre jusson.

137514_137480_WUEB-09.jpg

Karrier kilátások

 • Pénzügyi tanácsadó
 • Pénzügyi vezető
 • Pénzügyi elemző
 • Kockázatkezelő
 • Bank szakember
 • Ingatlanértékelő

Szakosodás

Pénzpiac

A pénzügyi piac lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kibővítsék és elmélyítsék előrejelzés, kereskedelem, pénzügyi értékelés, befektetési elemzés és pénzügyi kockázatok elemzésének ismereteit, felkészítve őket arra, hogy kapcsolódó pozíciókban dolgozzanak, jellemzően tőzsdén vagy más pénzügyi intézményekben (Wroclaw-alapú példák között szerepel a hitel Suisse, Deutsche Bank, Credit Agricole, Bank New York Mellon). Ez a specializáció szorosan kapcsolódik a CFA tanúsításokhoz. Két tanfolyamból áll:

 1. Személyes pénzügyek
 2. Kockázatkezelés a pénzügyi piacokon

A személyes pénzügy azokra a döntésekre vonatkozik, amelyeket az egyének a pénzügyi helyzetük optimalizálása érdekében hoznak a kiadásokkal, finanszírozással és befektetéssel kapcsolatban. A tanfolyam során pénzügyi terveket dolgoznak ki, amelyek célja a meghatározott pénzügyi célok elérése.

A pénzügyi piacokon a kockázatkezelés bevezetést nyújt a kockázatelmélethez, ad alapvető ismereteket és készségeket a pénzügyi kockázatkezeléshez, különös tekintettel a piaci kockázat mérésére, magában foglalja a piaci kockázatkezelés (enyhítő) elemeit, és más típusú alapvető ismereteket vezet be. pénzügyi kockázat (hitel, működési).

Pénzügyi menedzsment

A pénzügyi menedzsment a vállalati pénzügyekre, a költség- és vezetői számvitelre és a stratégiai menedzsmentre összpontosít, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy karrierlehetőséget válasszanak az ellenőrzés és a pénzgazdálkodás területén (Wroclawban, pl. Deloitte, Ernst & Young), vagy a nem pénzügyi vállalatok pénzügyi részlegeiben. (pl. Hewlett-Packard). Ez a specializáció szorosan kapcsolódik a CIMA tanúsításokhoz. Két tanfolyamot kínál:

 1. Vállalati kockázatkezelés
 2. A pénzügyi intézményvezetés elemei

A pénzügyi menedzsment során a hallgatók speciális ismeretekkel fognak rendelkezni (1) vállalati pénzügyekről, különös tekintettel a kockázatkezelés elemzésére, előkészítésére és értékelésére a vállalkozás szempontjából és (2) a pénzügyi intézmények irányításának operatív központjára.

137507_137473_WUEB-01.jpgWroclaw University of Economics and Business"}" />

Menetrend

A beiratkozás 2020. június 1-jétől2020. Augusztus 16-ig tart.

Ezen időpontokon belül a jelöltek kötelesek:

 1. Regisztráljon a beiratkozási rendszerbe.
 2. Fizessen 85 PLN beiratkozási díjat az beiratkozási rendszerben (IRK) feltüntetett egyedi bankszámlára.
 3. Töltse ki az űrlapot adatokkal, töltse le a fényképeket, válassza ki a tanulmányi programot, csatolja a szükséges dokumentumokat.
 4. Miután információt kapott a dokumentum ellenőrzésének pozitív eredményéről - fizessen be tandíjat a tanulmányok első félévéről a Felvételi Bizottság által megjelölt külön számlára.
 5. Az összes dokumentumot fénymásolatokkal és esküt tett lengyel fordításokkal továbbítsa a Felvételi Bizottságnak. A határidő 2020. szeptember 28., 15 óra. Fontos a dokumentumok kézbesítésének dátuma, nem a szállítás időpontja.

Megjegyzés: Az iratokat postán vagy futárszolgálattal kell kézbesíteni.

Ne küldjön dokumentumokat, mielőtt a Munkaerő-felvételi Bizottság döntést hozott a tanulmányi felvételéről.

Tanfolyamvezető

Katarzyna Kuziak professzor

e-mail: katarzyna.kuziak@ue.wroc.pl

Utoljára frissítve júl. 2020

Az iskoláról

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at ma ... Tovább

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at maintaining and strengthening the position of the university on regional, national, and international levels, improving competitive advantage, and shaping its image of a modern institution, open and friendly to its employees, students, and the environment. Kevesebb