Bachelor in Economics

Általános információk

Program leírás

A közgazdaságtan a döntéshozatal tudománya. A tudományág magában foglalja az anyagi javak és szolgáltatások előállításának, cseréjének és fogyasztásának tanulmányozását. Ez magában foglalja a helyi, állami, nemzeti és nemzetközi intézmények tanulmányozását, valamint azokat a politikákat, amelyeket ezek a magán- / kormányzati szervezetek kidolgoznak az egyes célok elérése érdekében. Ez magában foglalja mind a nemzeti, mind a nemzetközi makroindikátorok elemzését, valamint az áruk és szolgáltatások áramlásainak tanulmányozását mind nemzetközi, mind országon belül. A gazdasági koncepciók alkalmazását a formális döntéshozatalban az egyéni, intézményi és társadalmi szinten beépítették a tantervbe (elsősorban a terepi / választott kurzusokon keresztül). Végül: a közgazdaságtan tudomány, és mint ilyen, statisztikai alapot mutat, amelyből a közgazdászok képesek kipróbálni az emberi viselkedésre vonatkozó hipotéziseket.

A Tamai Egyetemen közgazdasági főbiztosok BS vagy BA fokozatot szerezhetnek az Üzleti Főiskolán. Minden középfokú vállalkozásnak mind a makro-, mind a mikroökonómiai képességek fejlesztésére szükség van a középszinten. Az ökonometria (gazdasági statisztikák) és az üzleti számítások beépülnek a tantervbe. A tanszék választható választási lehetőségeket kínál mind mikro-, mind makrogazdasági témákban.

A közgazdasági nagy szakterületek sok területre specializálódhatnak, és karrierlehetőségeik vannak mind a kormányzatban, mind a magánszektorban. Az UT közgazdasági hallgatóit számos tekintélyes főiskolán és egyetemen fogadták el jogi iskolákba és posztgraduális programokba. Mások pozíciókat találtak az Egyesült Államok Kongresszusán, az Egyesült Államok Kincstári Minisztériumán, a Federal Reserve Banknál, a Környezetvédelmi Ügynökségnél, a Világbanknál, a Citigroupnál, a Bank of Americanál, Smith Barneynél és még sok másnál.

A Bachelor of Science in Business Economics erős hátteret biztosít az üzleti összes funkcionális területén, hogy kiegészítsék közgazdaságtanukat.

A közgazdaságtan Bachelor lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy üzleti életben részesüljenek anélkül, hogy az üzleti közgazdaságtan szakterületén sok speciális kurzust igénybe kellene venniük.

Mit tanulsz?

Az UT Közgazdasági Tanszékén végzettséggel rendelkező hallgatók elsajátítják a gazdasági elméletek és rendszerek ismereteit, és fejlesztik a sikerhez elengedhetetlen elemzési és döntéshozatali készségeket. A közgazdaságtan főbb lehetőségei között szerepel a Bachelor of Science vagy a Bachelor of Arts tanterve.

Míg mind a BS, mind a BA fokozat ugyanazon alapvető közgazdaságtan kurzusokra oszlik, a BS megköveteli a teljes üzleti alaptantervet. Az üzleti alaptanfolyamok a hallgatók számára a BS programban modern, integrált üzleti tantervet biztosítanak, amely széles körű expozíciót foglal magában az üzleti funkcionális területek (számvitel, pénzügy, információs technológia, menedzsment és marketing) alól, hogy megalapozzák a közgazdaságtan szilárd alapjait. A BA program célja a hallgatók, akik szeretnék széles körű kitettség a közgazdaságtan anélkül, hogy szakos üzleti kurzusokat kellene vállalniuk.

A hallgatók jelentős szerepet játszhatnak a nemzetközi üzleti és közgazdaságtanban is. Ez az opció összekapcsolja a közgazdaságtan BS-jét a nemzetközi üzleti tantervvel.

A tanfolyam kínálatába beletartozik:

 • Intermediate Microeconomics
 • Közepes makroökonómia
 • Ökonometria
 • Matematikai közgazdaságtan
 • Környezetgazdaságtan és menedzsment
 • Munkaügyi közgazdaságtan
 • A globális egyenlőtlenség és a szegénység közgazdaságtan
 • Nemzetközi gazdasági fejlődés
 • Közpénzügy és nyilvános választás
 • Nemzetközi gazdaságtan és pénzügy
 • A feltörekvő piacok közgazdaságtan

Nemzetközileg elismert program

A Sykes College of Business-t az AACSB International (a Business Collegiate Schools of Business előmozdításának egyesülete) akkreditálta az egyetemi és egyetemi hallgatók szintjén, ez a megtiszteltetés a világ üzleti iskoláinak mindössze hat százaléka. A Bloomberg Businessweek az USA-ban a 85 legjobb üzleti végzettségű üzleti iskolának minősül, és 2007 óta a The Princeton Review elnevezte a világ legjobb üzleti iskoláinak közé.

Gyakorlati tapasztalatok

Évente több mint 1000 szakmai gyakorlat érhető el az UT hallgatói számára, ezáltal nagy lehetőséget biztosítva a hallgatók számára, hogy karrierjüket elindítsák.

Ráadásul az UT elhelyezkedése egy nagyobb nagyvárosi terület szívében azt jelenti, hogy a gyakornokok gyakran sétára fekszenek az egyetemen. A közgazdasági szakmai gyakorlatokat a Sykes College of Business szakmai koordinátor szervezi, és azok junior és időskorúak számára elérhetőek, akinek kumulatív GPA-ja legalább 2,75.

Minden közgazdasági hallgató bevezeti a Global Business bevezetését, amely magában foglalja a Global Village-ben való részvételt, amely egy olyan kereskedelmi szimuláció, amely megerősíti a világ gazdaságainak összekapcsolódását. Minden hallgató befejezi egy projektet vagy szimulációt, amelyben az üzleti élet minden területének fogalmait felhasználják üzleti terv létrehozására vagy üzleti döntések meghozatalára.

A régió közösségvezetőinek nyolcszáz tagja szolgál az UT tanácsadó testületein, biztosítva a hallgatók számára a felfedezéshez szükséges professzionális kapcsolatok világát.

A hallgatók emellett konzultációkat folytatnak az üzleti közösséggel konzultációs projektek, terepi kirándulások, vendég előadók, nemzetközi programok, valamint az UT Központok és Intézetek révén, ideértve az Etikai Központot, a TECO Vezetési Energia Központját, a Naimoli Üzleti Stratégiai Intézetet, az Lowth Entrepreneurship Center és a floridai egyetemeket. Igazgatói Intézet.

Mit tehetsz ezzel a őrnagydal?

Akár a kormányban, az iparban, a kutatóintézetekben vagy a tanácsadó cégeknél dolgozik, a főiskolai végzettséggel rendelkező közgazdászok általában kutatói asszisztens, marketing vagy pénzügyi pozíciókra vagy különféle értékesítési munkákra jogosultak. Mesterfokozatra általában szükség van a felelősebb kutatási és adminisztratív pozíciókhoz. Ph.D. szükséges a legtöbb szervezet vezető közgazdász pozícióihoz.

A közgazdasági nagyvállalatok különféle szakterületeket folytathatnak, karrierválasztással mind a kormányzatban, mind a magánszektorban.

A kormány a közgazdászok mintegy felét foglalkoztatja számos szövetségi, állami és helyi ügynökségben. Munkahelyek elérhetők a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnál, az Értékpapír- és Tőzsdebizottságnál, a Kereskedelmi és Munkaügyi Minisztériumnál és a Federal Reservenél. A magánszektorban a bank- és pénzügyekben, az előrejelzésben és a tervezésben, valamint a bróker- és biztosítási üzletágban lehet pozíciókat találni.

Az egyesült államokbeli közgazdász szakokat a George Mason Egyetemen, a Wharton Iskolában, a Floridai Egyetemen, a Vanderbilti Egyetemen, a Johns Hopkins Egyetemen, a Georgia State Universityben, az észak-karolinai állami egyetemen, a londoni közgazdaságtudományi iskolában, a Pennsylvaniai Egyetemen és a New York-i doktori programokban fogadták el. Egyetemi; valamint a Rutgers, a Stetson Egyetem, a George Washington Egyetem és a Harvard jogi iskolái. Más diplomások találtak pozíciókat az Egyesült Államok Kongresszusán, az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumán, a Federal Reserve Banknál, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségén, a Citigroupnál, a Bank of America-nál, Smith Barney-nél és a Világbanknál.

Egyéb sikertörténetek

Az egyetemi hallgatók a következő pozíciókat töltötték be:

 • Operatív menedzser, portfólió-helyreállítási munkatársak
 • A Citigroup alelnöke
 • Rögzített jövedelem-elszámolások, JPMorgan Chase
 • Pénzügyi elemző, Federal Reserve Board
 • Jogalkotói asszisztens, az Egyesült Államok Kongresszusa
 • A Regionális Bank kincstárkezelésének helyettes alelnöke
 • Pénzügyi igazgató, Axiom Worldwide
 • Nyugdíjas szolgáltatási szakember, T. Rowe Price
 • Beszerzési elemző, Raymond James adójóváírási alapok
 • Az AP Motion vezérigazgatója
 • Befektetési alap kutató munkatársa, Raymond James Financial
 • Művelet elemző, Citigroup

Felvételi

Helyi újonc befogadások

 • Hivatalos középiskolai vagy középiskolai átirat vagy GED eredmények
 • 40 USD vissza nem térítendő jelentkezési díj
 • SAT és / vagy ACT pontszámok
 • Kitöltött útmutatási tanácsadó nyomtatvány vagy tanár ajánlólevele (nem kötelező, ha több mint két éve végzett középiskolát)
 • Esszé
 • Hivatalos főiskolai / egyetemi átirat az összes kreditért

Egyetemi hallgatók nemzetközi felvételi lehetőségei

 • Az összes középiskolai vagy főiskolai tanfolyam hivatalos átiratai, angol nyelvre lefordítva ("Hivatalos" azt jelenti, hogy az iskolának kérnie kell az átiratát közvetlenül az UT Felvételi Iroda részére. Ha ez lehetetlen, küldje el a hitelesített másolatot. az iskola által az eredeti eredeti példányának "eredeti példánya". Az iskola egy tisztviselője aláírja a dokumentumot az eredeti eredeti példányának.)
 • 40 USD vissza nem térítendő jelentkezési díj
 • Angol nyelvű esszé (nem kötelező, ha már középiskolát végzett, és már teljesített egyetemi kredit)
 • Kitöltött útmutatási tanácsadói űrlap (csak első évfolyamon)
 • Angol nyelvtudás igazolása (kérjük, benyújtja a következők egyikét):
  • TOEFL: A minimálisan elfogadható pontszám 550 vagy 213 (számítógépes) vagy 79 (Internet alapú)
  • IELTS: Nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer - minimum 6,5
  • DuoLingo: A minimálisan elfogadható pontszám 105. A Duolingo English Test egy online angol nyelvvizsga teszt, amelyet online igény szerint, egy órán belül, 49 dollárért tehetünk meg. A tesztet online, webkamerával és mikrofonnal ellátott számítógépen keresztül kell elvégezni. A teszt tartalmaz jártassági pontszámot, videointerjút és írásmintát, amelyeket megosztanak a Tampa Egyetemen, amikor az eredményeket elküldi. A hitelesített eredmények 48 órán belül elérhetők a teszt üléstől.
  • Az ELS Nyelvi Központok által kínált English 112 tanúsítvány sikeres kitöltése, amelyet egy adminisztrátor ajánláslevele és egy 500 szóból álló angol írásminta kísér.
 • A rendelkezésre álló források igazolása az első tanév költségeinek fedezésére
 • Esszé (csak első évfolyamon)
 • Az útlevél életrajzi oldala (ha rendelkezésre áll)
 • Nemzetközi hallgatói engedély (ha jelenleg az Egyesült Államokban tanul)

Megjegyzés: Különleges körülmények között minden kategóriában kiegészítő dokumentációra lehet szükség.

Felvételi határidők

A főiskolai hallgatók számára a következő határidők vannak:

 • November 15 - I. korai fellépési határidő; döntés december 15-ig
 • Január 15 - II. Korai fellépési határidő; döntés február 15-ig
 • Március 1. - a rendes határozat határideje; határozat április 1-jéig
 • Március 2. - A március 1. után kitöltött pályázatokat gördülő alapon értékelik

A nappali tagozatos hallgatók átlagos költsége

Oktatás (félév 12-18 óra): 28 802 USD
Kötelező díjak (kötelező): 2 082 USD
Szoba és étkezés (kétágyas szoba, heti 15 étkezés): 11 526 USD
Könyvek átlagos költsége (évente): 1500 dollár

Teljes:

43 910 USD
Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB acc ... Tovább

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB accreditation — a recognition that places us among the top 5 percent of graduate business schools worldwide. Kevesebb

Akkreditáció

AACSB Accredited