Bachelor fokozat az üzleti adminisztrációban

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Miért üzleti adminisztráció?

Az AUS Bachelor of Business Administration program gyakorlati tapasztalatokkal és az iparral való szoros kapcsolatok révén gyakorlati tapasztalatokat biztosít a hallgatók számára. Ugyanakkor a hallgatók profitálnak egy olyan holisztikus megközelítésből, amely magában foglalja az etikát, a jogot, a fenntarthatóságot és a vállalkozói készségeket, miközben fejleszti a kreativitást, a kommunikációt és a csapatépítést. A szakterületükön dolgozó professzorok egész útmutatást nyújtanak, és segítik a hallgatókat a testre szabott karrierjük megkezdésében.

Fokozat áttekintése

Amíg az AUS-ban hallgatók megszerzik a szükséges készségeket és ismereteket, hogy karrierjük a modern üzleti környezetben elinduljon. Minden professzor aktívan részt vesz sikeres üzleti vállalkozásokban. Ez az alkalmazott tapasztalat éles ellentétben áll számos olyan egyetemi tanárral, amely kizárólag az elméletre vagy elavult módszertanra összpontosít.

A tanterv összekapcsolja az élvonalbeli üzleti elméletet a gyakorlati tapasztalatokkal, mivel a hallgatók a valós kihívások megoldására irányulnak. Ez a környezet az egészséges verseny mellett hangsúlyozza az együttműködést és a csapatépítést.

Az AUS-nál a nemzetközileg legmagasabb szintű osztálytársak találkoznak, megosztják szakmai tapasztalataikat és csapatszemélyes csoportokat alkotnak, ahol a kölcsönös elkötelezettség és a közös elszámoltathatóság rendkívül hatékony csapatokhoz vezet. Az osztályteremben elsajátított ismeretek mélységén és szélességén túlmenően az AUS-nál való részvétel során kialakult élethosszig tartó kapcsolatok mérhetetlen értékkel bírnak.

Ennek érdekében szükségünk van és aktívan támogatjuk a szakmai gyakorlatot, a helyszíni vállalati látogatásokat és az ügyvezetői mentorálást. A közeli, világhírű vállalati központban lévő hatalmas kapcsolati hálózatunkkal a hallgatók biztosan találnak lehetőségeket, amelyek egyedi igényeikhez igazodnak.

Fokozat információ

 • Típus: egyetemi diploma
 • Időtartam: 36 hónap
 • Kezdő dátum: szeptember, január, április
 • Helyszín: La Tour-de-Peilz, Svájc
 • Tanulmányi mód: Teljes munkaidős
 • Angol nyelv
 • ECTS Kreditek: 180
 • CH kreditek: 135
 • Évente tandíj: 24 000 CHF

Ösztöndíjadatok

A American University in Switzerland elkötelezett amellett, hogy biztosítsa a hallgatók felsőoktatásba való bejutását. Ezért az AUS különféle ösztöndíjakat kínál, amelyek célja, hogy segítse Önt és családját a tandíj költségeiben. Az ösztöndíjakat a hallgatóknak érdemük vagy igényük alapján lehet odaítélni, a jelentkezési folyamatban meghatározottak szerint.

Hibrid tanulás

Érdekli a továbbjutás? Nem biztos a svájci utazásban? Ne tartsa az oktatást az AUS hibrid tanulással.

A American University in Switzerland folyamatosan elkötelezett amellett, hogy magas színvonalú oktatást nyújtson a világ minden tájáról érkező hallgatók számára. Ennek az elkötelezettségnek a figyelembevételével az AUS adaptálja és testreszabja programjait a jelenlegi és leendő hallgatók támogatására a Covid-19 során. Új hibrid tanulási modellünk lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szükség esetén távolról tanulhassanak a 2020 őszi ciklus kezdetén, és Svájcba utazzanak, ahol lehetőség szerint folytatják oktatásukat. Ha szeretne többet megtudni az új hibrid tanulási modellről, vegye fel a kapcsolatot egy csapatunk tagjával.

modulok

5 Alapítvány

Példák modulra

 • Üzleti információs rendszerek
 • Bevezetés az üzleti pénzügyekbe
 • A menedzsment alapelvei

15 Mag

Példák modulra

 • Üzleti stratégia
 • Global Economics
 • Emberi erőforrás menedzsment

12 Szakterület

Példák modulra

 • Kultúrák közötti kérdések
 • Szervezeti működés
 • Menedzsment a fenntartható fejlődésért

"Van valami izgalmas az életben, a tanulásban és a jövőbeni üzleti vezetőként történő növekedés terén a világ leginnovatívabb, vállalkozásbarát és legszebb országában."

A fokozat több alapképzéssel kezdődik. Ezeket az alapvető üzleti tanfolyamok követik, amelyek révén a hallgatók szilárdan megérthetik az üzleti alapokat, mint például a pénzügy, a közgazdaságtan, a marketing és a vállalkozói készség. A hallgatók ezután tovább merülnek a modulokba, és megtanulják az elmélet alkalmazását annak biztosítása érdekében, hogy átfogóan megértsék tudásuk által gyakorolt hatást.

Modulleírások

A menedzsment alapelvei

Megvizsgálják a sikeres szervezet alapjául szolgáló vezetési elveket és technikákat. Hangsúlyt helyeznek a jövőbeli szervezeti növekedés tervezésének alapvető funkcióira, a hatékony működés megszervezésére és az alkalmazottakra. Hatékony vezetés, motivációs technikák és gyakorlati ellenőrzési módszerek.

Üzleti stratégia

Ez a bevezető stratégiai tanfolyam hangsúlyozza a vállalati és üzleti szintű stratégia megfogalmazásának alapjait, miközben a stratégia végrehajtásának összefüggő aspektusait is értékeli (stratégiai esettanulmányok révén). A stratégiai menedzsment olyan vezetői döntések és tevékenységek összessége, amelyek befolyásolják a vállalat hosszú távú teljesítményét, az üzleti környezetben. Magában foglalja a környezeti vizsgálatot (belső és külső), a stratégia megfogalmazását, a stratégia végrehajtását, valamint az értékelést és az irányítást. A hosszú távú sikerek eléréséhez a vállalkozásnak nemcsak képesnek kell lennie arra, hogy jelenlegi tevékenységeit meglévő piacokon végrehajtsa, hanem képesnek kell lennie arra, hogy tevékenységeit hozzáigazítsa az új és változó piacokhoz. Ez a tanfolyam fogalmi keretrendszereket, eszközöket és technikákat biztosít a vállalati stratégiák elemzésére, fejlesztésére és végrehajtására, ideértve az ipar szerkezetének dinamikájáról és alakulásáról, valamint az iparágban működő versenytársak közötti interakció mintájáról szóló megbeszélést. A tanfolyam megvitatja majd a szervezeti erőforrások értékelését is, amelyek alapját képezik a vállalatspecifikus képességeknek (belső értékelés), amelyek felhasználhatók az erős / felsőbbrendű versenystratégia kidolgozására a piacon. A stratégia megvalósításának és a visszacsatolásnak / ellenőrzésnek a vonatkozásában röviden tárgyaljuk a stratégia megfogalmazásának és elemzésének aspektusait.

Emberi erőforrás menedzsment

A legtöbb vállalat kijelenti, hogy az emberek a legfontosabb javak. Az emberek hatékony irányítása a szervezeti hatékonyság fontos eleme és a hosszú távú, fenntartható versenyelőny alapja. Ezen a kurzuson keresztül a hallgatók megértsék, miként járulnak hozzá az emberi erőforrások kezelésével kapcsolatos döntések a szervezeti hatékonysághoz és a vállalkozás versenyképességéhez.

Szervezeti működés

A szervezeti magatartás tanfolyam az emberi viselkedésről foglalkozik különféle szervezetekben és üzleti helyzetekben. Életünk nagy részét szervezetekben töltjük. Mint diákok az iskolákban és az egyetemeken, felnőttekként az irodákban és a gyárakban, valamint a szabadidős szervezetek, például klubok és üzletek fogyasztóiként. A szervezeteket másképp fogjuk megtekinteni, amikor gyakorlatokat folytatunk és visszatükrözzük azt, amit már tudunk a minket körülvevő struktúrákról. És valószínűleg jobbak leszünk bennük történő fellépésben, valamint vezetőkként irányításukban és irányításukban. Amikor elkezdjük kidolgozni a fogalmi keretet, a mélyreható esettanulmányokat és a készségorientált tevékenységeket minden egyes témára alkalmazni kell. A lefedett témák közé tartozik a motiváció és hozzáállás, az értékek és a személyiség, a csoport és a csapat dinamikája, vezetés, kommunikáció, hatalom, konfliktusok és tárgyalások, változáskezelés és szervezeti felépítés.

Fenntartható fejlődés menedzsmentje

Ez a kurzus megvizsgálja a fenntartható fejlődés keretét a gazdasági fejlődés, a társadalmi befogadás, a kormányzás és a környezetvédelem szempontjából. Bemutatásra kerül a világgazdaság áttekintése, amely feltárja a népességnövekedés és a demográfia, a szegénység és a jövedelmi egyenlőtlenségek, a környezeti fenyegetések, a társadalmi jólét, a gazdasági felhatalmazás, az urbanizáció és a kormányzás fogalmait. A konvergencia és a divergencia fogalmát megvitatják a jövedelmi hiányok és a társadalmi befogadás tekintetében. A résztvevőket arra ösztönzik, hogy aktívan vegyenek részt vitákban és gyakorlatokban bizonyos gazdasági és társadalmi mutatók mérése és összehasonlítása érdekében, jelentéseik és alkalmazásuk jobb megértése érdekében.

Kettős diploma a Tiffin Egyetemen, USA

A American University in Switzerland és az Egyesült Államokban Ohioban található Tiffin Egyetem örömmel kínál lehetőséget a hallgatóknak arra, hogy diplomát szerezzenek a Tiffin Egyetemen az AUS-ban szerzett alapképzésük mellett. A hallgatóknak lehetősége nyílik kettős fokozat teljesítésére számos tantárgy területén, beleértve; menedzsment és nemzetközi üzleti, sportmenedzsment és sportmarketing, valamint sportmenedzsment és atlétikai adminisztráció az AUS-ban és a Tiffin Egyetemen, a hallgatók középpontjában állunk, amit cselekszünk, és ez a lehetőség lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy teljes mértékben belemerüljenek egy olyan nemzetközi környezetbe, amely biztosítja a széles körű oktatási és karrier-előnyök platformja. A vendégprofesszorokhoz való hozzáférés, a szemeszter külföldön tartózkodásának vagy a nemzetközi gyakornoki lehetőségeknek köszönhetően a hallgatók számára az életük megváltoztatja a lehetőségeket.

Gyakornok és gyakorlatok

Fokozatuk során a hallgatóknak legalább egy gyakorlatot el kell végezniük. A hallgatókat támogató karriercsapatunk és oktatóink támogatják annak biztosítása érdekében, hogy karrierjük szempontjából releváns gyakorlatot találjanak. A hallgatókat arra is ösztönzik, hogy vállaljanak további szakmai gyakorlatokat más alapvető üzleti területeken, tapasztalataik bővítése és önéletrajzuk fejlesztése érdekében.

Karrierlehetőségek

Az üzleti adminisztráció fokozatának megszerzése előkészíti az üzleti karriert, amely bármely ágazatban vagy iparágon átnyúlik. Ez lehetővé teszi az üzleti szervezetek széles körű megértésének fejlesztését, és tárgy-specifikus ismereteket nyújt olyan területeken, mint például a pénzügyek, a műveletek, a kommunikáció, a marketing és az üzleti politika és stratégia. Jelentős, átruházható készségeket fog szerezni, amelyek felbecsülhetetlen értékűvé tesznek minden szervezetet. Az üzleti adminisztrációt tanulva karriert folytathat, beleértve:

 • Üzleti tanácsadás
 • Üzlet fejlesztés
 • Marketing és kommunikáció
 • Általános menedzsment
 • Logisztika és disztribúció
 • Üzleti kutatás és elemzés

Miért Svájc?

Az Európában a külföldön tanulmányozni kívánt két legfontosabb országban Svájc kivételes hely, ahol élni, tanulni és dolgozni lehet. Kulturális sokszínűsége, csodálatos tája és innovatív környezete első osztályú feltételeket kínál mind a személyes jólét, mind a karrier elérés szempontjából. Csodálatos konyhája, négy nemzeti nyelve, horológiájának kiemelkedése és több mint 1,5 millió tehenek révén Svájc nemzetközi tanulmányi élményt nyújt, mint senki más.

Számos varázsa között a svájci táj tetejére áll. A lenyűgöző Genfi-tó csodálatos csónakázással és úszással jár, és a hegyek természetesen ott vannak az emlékezetes túrázáshoz. Ha szeretsz síelni és snowboardozni, nincs jobb hely, mint Svájc. És ha nem tudod, hogyan kell síelni és snowboardozni, nincs jobb hely a tanulásra. Zermatttól St. Moritzig, Svájc meka a téli sportok szerelmeseinek.

Miért az AUS?

A American University in Switzerland (AUS) egy magántulajdonban lévő és teljesen akkreditált felsőoktatási intézmény, amely a gyönyörű Genfi-tó közelében található. A professzor és a hallgató aránya mindössze 1-7 és érettségi szintje közel 95%, a hallgatók megtapasztalják a megérdemelt egyéni figyelmet, és megszerezik a kívánt karriert.

Az AUS-nál felismertük, hogy az üzleti vezetőknek ma már nemcsak az adatközpontú döntések meghozatalához szükséges kemény készségeket kell elsajátítaniuk, hanem a jobb együttműködési képességükhöz szükséges puha képességeket is. A térség fejlődése és a szervezetben valódi értékteremtés érdekében a vezetőknek meg kell szerezniük a menedzsment készségeket, amelyek szükségesek az egész szervezet közötti interfészhez.

Felismerve ezen készségek piaci igényét, az AUS átfogó megközelítést dolgozott ki a holnap vezetõinek oktatására.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Preparing you for the modern business environment, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities, situated in La Tour-de-Peilz. Located on ... Tovább

Preparing you for the modern business environment, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities, situated in La Tour-de-Peilz. Located on the shores of Lake Geneva, AUS is close to the Olympic Capital Lausanne, and Geneva, the center for diplomacy. Offering personalized education in an international and multicultural environment, with practical and relevant programs. AUS offers all its students a dynamic and ambitious culture, both in the classroom and outside of the school. Kevesebb