Bachelor diploma a globális humán tudományokban

Általános információk

Program leírás

A globális humán tudományok fokozatának célja, hogy a hallgatóknak ismereteket és kompetenciákat nyújtson a humán és a társadalomtudomány területén, elősegítve a globális és transzkulturális perspektívát. Rugalmas tantervek jellemzik, gondosan megtervezve és a tanulmánytervek interdiszciplináris és kiegészítő struktúrájának megőrzése érdekében. A tantervek a következő tudományterületek köré szerveződnek: történelem, szociológia, antropológia, művészetek, irodalom, jog, közgazdaságtan, pszichológia, egészségügy.

books, bookstore, book

A fokozat nyitva áll azoknak az olasz és nemzetközi hallgatóknak, akik érdeklődnek a kortárs társadalmak globális átalakulását befolyásoló összetett történelmi folyamatok tanulmányozásában és bővítésében; a történelmi és kulturális tanulmányokról egy megújult transznacionális perspektívában; a vallástörténetről, az antropológiáról, a szociológiáról, a globális egészségügyről, a jogi tanulmányokról és a politikatudományokról.

A végzettség felkészíti a diplomásokat szociális és kulturális intézmények munkájára, mind állami, mind magánszférában; a kulturális közvetítés, a vendéglátás, a szociálpolitika és a kultúrpolitika területén tevékenykedő ügynökségekben és egyesületekben; törvény és közegészségügy; kulturális kapcsolatok és szociálpszichológia; humanitárius szervezetek és non-profit egyesületek.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the fir ... Tovább

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the first university in Europe. Our mission is to contribute to the development of a knowledge society through research, excellence, quality education and international cooperation. Kevesebb