Bachelor az európai kultúrákban

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Az egyetemi program célja, hogy a hallgatók elméleti ismereteit biztosítsák az európai kultúrák múltjáról és eredeteiről, valamint a mai társadalmak kulturális jelenségeinek elemzésére szolgáló fogalmi eszközöket.

Rugalmasan szervezett kurzuskészlet (csak néhány kötelező, többséget a hallgatók választanak) a kontinens kulturális sokszínűségének szintetikus képét mutathatják be. A hallgatók megtanulják a kulturális jelenségek által az európai múltbeli és kortárs társadalmi életre gyakorolt következményeket. Következmények, amelyek a világ különböző területein voltak és láthatók: kezdve a mindennapi élettől, a gazdaságon keresztül, a társadalmi mozgalmak pszichológiai hátterétől egészen a politikai és adminisztratív rendszerekig. Az előadások az egyetemes törvényekre és az emberi társadalmak kulturális életének megnyilvánulására összpontosítanak, de egyértelmű hangsúlyt fektetnek az európai múlt és a mai helyzet konkrét elemeire.

A hallgatókat felkérik arra, hogy tegyenek egy közös utazást az európai kulturális örökség révén, hogy megtanulják, hogyan kell elemezni és megérteni nemcsak a képzőművészeti tárgyak jelentését, hanem elsősorban a kulturális kapcsolatokon alapuló társadalmi jelenségeket. Ezért a javasolt tanterv a kommunikációs rendszerek, az értékek átviteli mechanizmusainak, a mindennapi életben és a politikában alkalmazott szimbolikus struktúrák, a kulturális és a politikai történelem elemzésére összpontosít, a társadalmi élet változásának ösztönzéseként stb. A programnak erősítenie kell a hallgatók ismereteit az európai kultúráról és a civilizációkról a társadalmi élet és a társadalmi igények összefüggésében.

Diákjainknak egyedülálló lehetőségük lesz az interdiszciplináris kurzuson való részvételre, az ősi régészet előadásai és szemináriumai, kulturális tanulmányok, művészettörténet, lengyel és európai történelem, szociális pszichológia, kulturális és klasszikus pedagógia, stb. A tanulmányok befejezése után a hallgatók képesek lesznek különböző kulturális kommunikációs kódexek lefordítására, a különböző európai kultúrák társadalmának tagjai közötti együttműködés megszervezésére és a társadalmi élet kulturális differenciálódásának megértésére, mint a mai világ békés fejlődésének egyetlen módjára.

A végzős hallgatók alkalmasak lesznek a munkahelyek széles skálájára, akik különböző kulturális fővárosok és szervezetek közötti közvetítést igényelnek: a multinacionális vállalatok és közigazgatás humánerőforrás és közszolgálati osztályaiban, a kulturális intézményekben és a turizmusban, végül, de nem utolsósorban , az újságírásban.

Az Európai Kultúra program célja mind az európai polgárok, mind a világ más részein élő diákok számára. A program tantervének célja, hogy a kontinens kulturális élete iránt érdeklődők tudatosan részt vegyenek az európai társadalmi és kulturális életben. Ez azt jelenti, hogy a jelöltektől elvárható, hogy nem rendelkeznek részletes tudományos ismeretekkel, hanem ahhoz, hogy nyílt és kíváncsi legyen ahhoz, hogy együtt dolgozzanak, hogy megértsék az őket körülvevő kulturális és társadalmi világot. Minden kurzus angol nyelven kerül megrendezésre. A tandíj fizetésére vonatkozó szabályokat a Wrocławi Egyetem vonatkozó szabályai szabályozzák.

Felvételi követelmények

  • A középiskolai oklevél hiteles másolata
  • A tudományos nyilvántartás hiteles másolata
  • Angol nyelvtudásának hiteles másolata (B2 szint)
  • Digitális útlevél-fénykép
  • Orvosi igazolás
  • A fizetési regisztrációs díj megerősítése az egyetemi számlán
  • önéletrajz
  • Motivációs levél

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Tovább

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Kevesebb