Bachelor a turizmus földrajzán

Általános információk

Program leírás

128329_10688127_1565461213686321_4556456435111296030_o.jpg 128331_25075052_930752377087987_4319583349508357242_o.jpg 128330_25157953_930751983754693_7528956047890359195_n.jpg 128332_31770595_1015157015314189_7192342999701913600_n.jpg

 • Kar neve: Földrajzi, Idegenforgalmi és Sporttudományi Kar
 • Tanulmányi terület: Földrajz
 • Az egyetemi program neve: A turizmus földrajza

Az egyetemi program rövid leírása

Az interdiszciplináris felsőoktatási rendszer fejlesztésével összhangban a turizmus földrajzának szakterülete a turizmus, de az oktatási és kutatási tevékenységet folytató intézmények szakembereinek képzése. Ennek a specializációnak az eredetisége megfelel bizonyos gyakorlati igényeknek, tudva a turizmus jelenlegi jelentőségét. Ebben az összefüggésben, a tanterv felépítését követve, a diplomások megkapják a megfelelő képzést az idegenforgalomban való részvételhez. Az iskolai időszak egyik fontos célja, hogy biztosítsa az említett tevékenységek gyakorlati készségeinek átadását a gyakorlati és a gyakorlati időszakban, valamint a tanulmányok során, különféle projektekben való részvételük révén. Az elméleti és gyakorlati képzés szintén szükséges szakmai mérföldkő a munkaerő-piaci integrációhoz. Az interdiszciplináris tanulmányra összpontosít, amely felhívja a figyelmet a turizmus által összetett komplex kérdésekre.

 • Tanulmányok típusa: Teljes munkaidős
 • A tanulmányok standard időtartama (évben): 3
 • ECTS kredit száma: 180

Tudományos naptár

 • Október 1. - február vége - tanfolyamok, vizsgák, a diákok ünnepe, és újrarepülések - első félév.
 • Február vége - június közepe - tanfolyamok, vizsgák, ünnep a hallgatók számára, nyári gyakorlat - második félév.
 • Június közepétől szeptember közepéig - retakes és diplomavizsga ülés.

Felvételi követelmények

Az EU, az EGT és a Svájci Államszövetség tagjainak felvétele két szakaszból áll: Korábbi tanulmányok elismerésének megszerzése a Nemzeti Oktatási Minisztériumtól (az oklevelek elismerésével és egyenértékűségével foglalkozó nemzeti központ által kiállított igazolás); A jelöltek részvétele a Nagyváradi Egyetem által szervezett felvételi eljárásban. 1. szakasz: Jelentkezés a tanulmányok elismerésére (az oklevelek elismerésével és egyenértékűségével foglalkozó nemzeti központ által kiállított igazolás). A Romániában végzetteknek nincs szükségük az Oktatási Minisztérium jóváhagyására. A tanulmányok elismerésére vonatkozó pályázati anyagot be kell nyújtani a Nagyváradi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének / Külföldi hallgatói irodájának. Az egyes jelöltek által benyújtott fájlokat az Oktatási Minisztérium nem dolgozza fel. A dosszié feldolgozása előtt minden jelentkezőnek meg kell fizetnie a visszatérítendő 150 eurós feldolgozási díjat, amelyet az Oradea Egyetem kér. A feldolgozási iratdíjat a pályázat benyújtása előtt be kell fizetni az egyetemi bankszámlára, amely fedezi a tanúsítvány kiadásának költségeit. A feldolgozási fájldíj megfizetése után nem téríthető vissza.

A jelentkezéshez a következő dokumentumok szükségesek:

 • Jelentkezési lap a Nagyváradi Egyetemen.
 • Jelentkezési lap a tanulmányok elismerésére.
 • Középiskolai végzettség (eredeti nyelv) - legalizált másolat.
 • A középiskolai feljegyzések átirata - másolat.
 • Alapképzés és a jegyzőkönyv átirata (posztgraduális pályázók számára) - törvényes másolat.
 • Személyazonosító okmány (fénymásolás): Útlevél oldalai, 1,2,3,4 vagy nemzeti azonosító.
 • A 150 euró vissza nem térítendő feldolgozási fájldíj befizetésének visszaigazolása.

Az angol vagy francia nyelven kívül más nyelven készült dokumentumokat angolra vagy románra lefordítják. Ezeket a dokumentumokat fájl formájában küldik el a Nagyváradi Egyetemen a következő postai címre. Ha a jelöltet támogathatónak tekintik, és az iratok hiányosak, a Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya továbbítja a dokumentumokat a Nemzeti Oktatási Minisztériumhoz, hogy kiállítsák a bizonyítványt, amely szerint a jelölt folytathatja tanulmányait Romániában. A végzettség elismerésének hiányában a jelölt nem folytathatja a regisztrációt.

2. szakasz: regisztráció az egyetemen; A felvételi vizsga vagy a versenypályázat pályázóinak regisztrálása a Nemzeti Oktatási Minisztérium által a tanulmányok elismerése alapján történik, az eredeti aktával együtt, amelyet a törvényes felvételi időszakokban kell benyújtani. A regisztrációs dossziénak tartalmaznia kell a dokumentumokat a Nagyváradi Egyetem felvételi módszertana szerint.

Kérjük, ellenőrizze weboldalunkat további információkkal.

Felvételi folyamat

Azok a jelentkezők, akik nem beszélnek románul, román nyelvű tanulmányokra jelentkezhetnek, amennyiben egy évvel a felvétel előtt előkészítő nyelvtanfolyamot végeznek. Az előkészítő év végén a jelöltek román nyelvű bizonyítványt szereznek. Abban az esetben, ha a jelölt már rendelkezik román nyelvtudással, leteheti a Román nyelvvizsgát a Levelek Karán, és nyelvi bizonyítványt szerezhet. Román nyelvű bizonyítványokat csak a Román Nyelv Intézet vagy az ilyen bizonyítványok kiadására akkreditált román egyetemek fogadnak el. A román nyelvvizsga díja 300 RON (kb. 60 EUR), a változtatások jogát fenntartjuk. Az angol nyelven oktatott szakokat választó jelentkezőknek a felvételi vizsga előtt interjút kell teljesíteniük.

Pályázati felhívás

Július ülés:

 • Nyilvántartási és felvételi vizsga: július közepe - július vége.
 • Végső eredmények: augusztus eleje.

Szeptemberi ülés:

 • Nyilvántartási és felvételi vizsga: szeptember első hetében - szeptember közepén.
 • Végső eredmények: szeptember vége.

Jelentkezési díj

 • Regisztrációs díj: 150 RON (körülbelül 30 Euro)
 • Fellebbezési díj: 150 RON (körülbelül 30 Euro)
 • Érettségi díj: 100 RON (kb. 25 Euro)
 • 150 euró: a külföldi jelöltek tanulmányainak elismeréséért felelős iratdíj.

Tandíj

 • Évi 2900 RON (nemzeti pénznemünk - kb. 610 euro): a román és az EU tagjainak;
 • 297 EUR / hó x 9 hónap = 2673 EUR / év: az EU-n kívüli jelöltek számára.

Az előkészítő nyelvtanfolyam díja (ha szükséges):

 • 250 EUR / hó x 9 hónap = 2250 EUR / előkészítő év: EU-n kívüli jelöltek esetében;
 • 2700 RON (nemzeti valuta) / előkészítő év: az EU jelölteinek.

A rendelkezésre álló államilag támogatott helyek száma, ösztöndíjak és a program igazgatási költségei:

 • A Moldovai Köztársaság hallgatói tandíjas ösztöndíjakban részesülnek.
Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, inte ... Tovább

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, intellectual development of the individual, and at the same time to contribute to the social and cultural development of Oradea. These missions are shaped by objectives such as attracting students from all over the world, positioning the university among the best educational institutions in the country and in Europe and conveying a wider community to the significance and importance of academic education and scientific research in general and the one conducted within this university, in particular. The University of Oradea has materialized international relations with 352 institutions from 39 countries. Kevesebb