Bachelor a nemzetközi pénzügyekben és ellenőrzésben

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Mit tanulok a Nemzetközi Pénzügy és Ellenőrzés programban?

Az International Finance & Control egy négyéves BBA szak, amelyet teljesen angol nyelven kínálnak. A program olyan gazdasági témákkal foglalkozik, mint az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a szervezet, az adó, az ellenőrzés, a befektetési elemzés és a menedzsment technikák. Az informatika és az adatkezelés kiegészíti a közgazdasági ismereteit. Ezekkel a témákkal párhuzamosan világos betekintést nyer a marketing alapjaiba, és releváns puha készségeknek is ki lesz téve.

A programban megtudhatja, hogyan válaszoljon a következő kérdésekre:

 • Hogyan kezelhetem a vállalatot?
 • Hol tudok nagy nyereséget elérni?
 • Hogyan ellenőrizhetem a költségeket?
 • Hogyan viselkedjünk nemzetközi kontextusban?
 • Milyen hatással van a nemzetközi adótörvényre és a világ pénzügyi és kereskedelmi piacára?

66510_ScreenShot2017-12-13at4.26.18PM.png

A jövőbeli karriered céljaira

A Nemzetközi Pénzügy és Irányítás minden olyan szakmai készséget és tapasztalati területet tartalmaz, amelyek nagy üzleti értéket képviselnek a nemzetközi gazdasági folyamatban. Megtanulja az elméletet, de annak alkalmazását is. Ezzel egyidejűleg megtanulja, hogyan fejlesztheti képességeit folyamatosan. A feladatok magukban foglalják például a mérleg összeállítását és a gazdasági teszteket nemzeti és nemzetközi kontextusban, a vállalkozás becslését, a stratégiai tervezést vagy a gazdasági és etikai felelősséggel rendelkező osztály irányítását.

Ahhoz, hogy ezek a kompetenciák reálisak és a gyakorlatban lehetségesek legyenek, minden félév lefedje a későbbi szakma sajátosságait. Egy vagy több tipikus professzionális feladatot megtanul félévenként, amelyre a jövőbeni munkájához pályázhat.

Az első év során segédvezérlőként és felelős tanácsadóként fog működni. A tanfolyam fő fázisában ezek a pozíciók a működési területhez tartoznak, és olyan pozíciókat tartalmaznak, mint a költségek és a számviteli vezetők, valamint az adó- és átvilágítási vezető. E szakasz után megtudhatja, hogyan válhat tanácsadóvá vagy elemzővé, aki felelős a kockázatkezelésért, a belső kommunikációért és a vezetésért.

A Venlo kurzusainak sarokköve a nemzetközivé válás, a fenntarthatóság és a vállalati felelősség a globalizációban. Teljes körű bachelor fokozatok teljes körű kínálatában a kommunikáció, a társadalmi és interkulturális kompetenciák, az informatika és a szakmai orientáció minden formában is részt vesznek.

Szakmai szempontból

Nagy az igény a Nemzetközi Pénzügy és Ellenőrzés diplomásokra. A munkaadók egyre inkább jól képzett és képzett, pénzügyi alkalmazottakra kérnek, akik nemcsak elméleti ismereteket, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereztek a vállalatoknál. Azok a vállalatok, amelyekben diplomáink vannak, nagyra értékelik a gyakorlati orientációt, a nemzetközi összpontosítást és az önálló és csapatmunkában való képességet.

Jövőbeli munkahelyek

Több IFC-tanulmányi program is elvégezhető. Az IFC diplomások most több pozícióban dolgoznak, mint például:

 • könyvvizsgáló
 • adótanácsadó
 • üzleti vezérlő
 • pénzügyi vezető
 • információkezelő
 • üzleti tanácsadó

Széles vállalatcsoportban dolgoznak, a multinacionális vállalatoktól a közepes méretű vállalatokig. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Nemzetközi Pénzügy és Irányítás diplomáink nagy számát azok a vállalatok alkalmazzák, ahol szakmai gyakorlatukat vagy érettségi projektjüket végezték.

66509_ScreenShot2017-12-13at4.26.27PM.png

Felvételi követelmények

A leendő bachelor hallgatójaként Önnek rendelkeznie kell a középiskolai végzettséggel, amely megfelel a holland szabványoknak. Ahhoz, hogy a Fontys University of Applied Sciences beiratkozhassanak, a hallgatóknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük középfokú középiskolai diploma oklevéllel, jó eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy:

 • A holland hallgatók számára: VWO-, HAVO- vagy MBO-diploma
 • A német diákok számára: Fachabitur vagy Abitur (Fachhochschulreife vagy Allgemeine Hochschulreife)
 • Más nemzetiségű diákok: középiskolai diploma / GCE vagy azzal egyenértékű, pl. A brit GCE A-szint vagy GCSE A, B vagy C, nemzetközi érettségi, francia érettségi vagy amerikai felsőoktatás (top stream vagy plusz egyéves főiskola )

Az oklevelén kívül kérjük, mellékeljen további tudományos képesítést, ha rendelkezésre áll (különösen a matematika és a gazdaság területén). Pl. További tanfolyamok, workshopok, projektek, versenyeken való részvétel.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Kevesebb
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Több Kevesebb