Hivatalos Leírás

A Nemzetközi Kapcsolatok és Területi Tanulmányok Bachelor (IRAS) egy olyan interdiszciplináris program, amely szigorú nemzetközi és összehasonlító perspektívát kínál a mai világrendszeren és a világ különböző régióiban. Célja a komplex globális problémákkal kapcsolatos kreatív gondolkodás elősegítése és a hallgatók felkészítése az analitikai eszközökre, a nyelvtudásra és a kultúrák közötti megértésre, hogy irányítsák őket ebben a folyamatban. Munkánk szilárd alapot nyújt a nemzetközi kérdésekben, valamint lehetőséget kínál arra, hogy szakosodjon egy adott régióban vagy meghatározott témában. Meg fogod tanulni, hogyan alakult ki a nemzetközi rendszer, és a tudósokkal folytatnak vitákat a kortárs nemzetközi politika uralmát meghatározó dilemmákról. Kutatásaink és tanításaink kiterjednek a nemzetközi kapcsolatok és a területi tanulmányok témáinak teljes spektrumára, beleértve a nemzetközi politikát és gazdaságot, a fejlődést, a globális kormányzást, a nemzetközi ügyek etikáját, a konfliktusmegoldást és a béketeremtést, a regionális integrációt, a kulturális sokféleséget és a kultúrák közötti párbeszédet. Ezenkívül a program mélyreható elemzést nyújt a világ különböző régióiban a politikáról, a gazdaságról, a biztonságról, a kultúrákról és a társadalmakról. A program második és harmadik éve lehetővé teszi, hogy a szakterületek egyikére összpontosítson: Nemzetközi Biztonsági vagy Területi Tanulmányok. A specializáció kiválasztása koncentrált és mélyreható tanulmányt ad a leginkább érdeklő területekről.

57610_MUN2.jpg

Szakterületek

Annak érdekében, hogy képes legyen elsajátítani a 9/11-es világot érintő komplex kihívásokat, ez a szakosodási modul széleskörű elméleti és történelmi szempontból tekint a biztonságra, és a hagyományos biztonsági kérdéseket a fejlesztés, a közgazdaságtan, és az emberi jogok. Bemutatjuk Önt a nemzetközi kapcsolatok és a biztonság tanulmányozásának főbb koncepcióihoz és megközelítéseihez, és ösztönözni fogja Önt a világ politikai eseményeinek és kérdéseinek elemzésére, értelmezésére és értékelésére. Különféle témákra fog összpontosítani, beleértve a stratégiát, a globális politikát, a külpolitikai elemzést, a politikai gazdaságot, az intelligenciát, a hazai biztonságot, a katonai elemzést, a regionális biztonságot és a konfliktuskezelést. Nemzetközi biztonság Annak érdekében, hogy képes legyen elsajátítani a 9/11-es világ utáni összetett kihívásokat, ez a szakosodási modul széleskörű elméleti és történeti szempontból tekint a biztonságra, és hagyományos biztonsági problémákat vet fel olyan területeken, mint a fejlesztés, a közgazdaságtan és az emberi jogok. Bemutatjuk Önt a nemzetközi kapcsolatok és a biztonság tanulmányozásának főbb koncepcióihoz és megközelítéseihez, és ösztönözni fogja Önt a világ politikai eseményeinek és kérdéseinek elemzésére, értelmezésére és értékelésére. Különféle témákra fog összpontosítani, beleértve a stratégiát, a globális politikát, a külpolitikai elemzést, a politikai gazdaságot, az intelligenciát, a hazai biztonságot, a katonai elemzést, a regionális biztonságot és a konfliktuskezelést.

A múlt inspirálta a jövőt!

Üdvözöljük a Krakkói Jagielloni Egyetem Nemzetközi és Politikai Tanulmányok Tanszékének Nemzetközi Kapcsolatok és Területi Tanulmányok Bachelor Programjában. Közép-Európa egyik legrégebbi és legrangosabb egyetemének részeként az IRAS a 14. századból nyert kiváló tudományos hagyományokra épül. Valódi nemzetközi és dinamikus program, most már ötödik éve. Az IRAS széleskörű lehetőségeket kínál a nemzetközi politika és a világ különböző régiói felfedezésére, a kulturális sokszínűség megtapasztalására, az egyetemi tudásuk és karrierlehetőségek fejlesztésére, valamint a világ minden tájáról érkező hallgatókkal együtt a szabadidő eltöltésére.

Területi tanulmányok Ez a szakosodás szilárd alapot nyújt a világ különböző régiói politikájának, gazdasági együttműködésének, államközi kapcsolatoknak, kultúráknak és társadalmak megértéséhez. Két választott régióra fog összpontosítani: Európa, Oroszország és a Független Államok Közössége, az Amerikai Egyesült Államok, a Közel-Kelet és Észak-Afrika vagy Kelet- és Dél-Ázsia. Ez a specializáció ideális azok számára, akik más kultúrákat és hagyományaikat szeretnék felfedezni és megérteni. Interdiszciplináris és interaktív, amely összekapcsolja a nyelvtanulást más tudományos tudományokkal, mint a politika, a történelem, a közgazdaságtan, a szociológia, az antropológia, az irodalom és a filozófia.

57620_newIRAS.png

Miért IRAS? Miért a Jagielloni Egyetem? Miért Krakkó?

Az IRAS egy olyan egyedi program, amely ötvözi a társadalomtudományok és a humán tudományok (nemzetközi kapcsolatok, közgazdaságtan, politikatudomány, kulturális és területi tanulmányok, történelem, etika, jog, antropológia) tudását a különböző tudományok ismeretével. a mai változó világ. Az IRAS részeként egy kicsi, még növekvő nemzetközi közösségben tanul, amely elősegíti a hallgatók és a hallgatók közötti ismeretséget és produktív kapcsolatot. A program kozmopolita jellege vonzza a diákokat és a tudósokat gyakorlatilag a világ minden tájáról, ami lehetővé teszi számukra, hogy megtapasztalják a sokszínűséget, és építsenek élethosszig tartó kapcsolatokat és barátságot. Programunk célja az intellektuális szigorúság és az alkalmazott hangsúly összpontosítása, amely a hallgatók számára jelentős elemzési és gyakorlati készségeket biztosít, amelyek értékes jövőbeli fejlődésükért és karrierjükért kormányzati és nem kormányzati szervezetekben, az iparban és a vállalati szektorban, diplomáciában vagy más nemzetközi szervezetekben szervezetek és helyi intézmények. Elkötelezettek vagyunk az oktatásban és a kutatásban való kiválóság terén, amely garantálja a diploma minőségét. Diákjaink részt vehetnek az Erasmus csereprogramban vagy az American Programs International Study Abroad-ban, és igénybe vehetik a Dean ösztöndíját a kiemelkedő hallgatók számára. Krakkó központi helyszíne Európában egyedülálló esélyt ad az IRAS diákoknak, hogy felfedezzék a különböző régiókat, és megtapasztalhassák a különböző kultúrákat az általunk kínált tanulmányi utakon keresztül.

57612_DSC_0165_Kopiowanie_.jpg

Kinek lesz?

A program lengyel és nemzetközi diákok számára készült, akik készségüket és pályafutásukat a politikai elemzés, a stratégia, a biztonság, a közgazdaságtan és a kultúra több területén belül kívánják fejleszteni. Célunk, hogy a tudás és a gyakorlati tapasztalat hasznos legyen a jövőbeli foglalkoztatásban mind kormányzati, mind nem kormányzati szervezetekben, nemzetközi intézményekben, fejlesztési ügynökségekben, médiában és más nemzetközi üzleti és ipari területen. Egyes hallgatók további képesítés megszerzését vagy egyetemi tanulmányok folytatását kívánják folytatni a kapcsolódó tudományágakban. A diplomát a külpolitikában és a nemzetközi kapcsolatokban általános érdeklődésre számot tartó diákok számára tervezték, biztosítva a nemzetközi ügyeket. Végül a program alkalmas olyan diákok számára is, akik a "külföldön tanulni" programot kívánják folytatni egy év vagy félév során.

BELÉPÉSI KÖVETELMÉNYEK

  1. A programba való felvételhez a pályázóknak olyan középiskolai diplomát vagy azzal egyenértékű dokumentumot (pl. Lengyel Matura vagy High School Diploma) kell rendelkezniük, amely jogosult arra, hogy az egyetemi tanulmányokat végezze. Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell a minősítések teljes átiratát (az egyes tantárgyakban kapott végleges osztályok listája).
  2. Formálisan meg kell követelni, hogy e program jelöltje, aki nem angol anyanyelvű, sikeresen átadja az angol nyelvű kompetencia szintjét igazoló interjút. Az interjú sikeresen teljesül, ha a teljes pontok legalább 60% -át keresik. Az angol nyelvű kompetenciát megerősítő dokumentumok tulajdonosai, legalább B2 szinten, a teljes pontok 100% -át kapják meg, és nem kell az interjút megtenniük.
    A Jagiellonian Egyetem által elismert tanúsítványok és dokumentumok listája rendelkezésre áll.
  3. Ha nem vesz részt az interjúban vagy a szükséges dokumentumokat benyújtja, a belépés megtagadásához vezethet.

Számos elismert nyelvi tanúsítványt fogadunk el A belépési határidő: szeptemberig tart

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve January 26, 2019
This course is Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
3 Év
Nappali
Price
4,000 EUR
évente.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Inspired by the Past we shape the Future!