Bachelor Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok

Általános információk

Program leírás

128328_12309528_10203790855410591_7811716632047350004_o.jpg 128318_10403144_674891369250984_557173761052190099_n.jpg

 • Kar neve: Történettudományi, Nemzetközi Kapcsolatok, Állam- és Kommunikációs Tudományok Kar
 • Tanulmányi terület: Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok
 • Az egyetemi program neve: Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok

Az egyetemi program rövid leírása

Nagyváradon, egy több mint két évszázados hagyományokkal rendelkező egyetemi központban, a Nemzetközi Kapcsolatok és az Európai Tanulmányok programot 2003-ban hozták létre, és 2008 tavaszán akkreditálták az azonos nevű tanszéken, és azóta az egyik legismertebb hatékony, hatékony és dinamikus programok az egyetemen. A viszonylag fiatal oktatói állomány országos teljesítménye eredményezte a kutatási tevékenységért kapott osztályzatot. A három év alatt a nagyváradi hallgatók lehetőséget kapnak Erasmus-ösztöndíjak megszerzésére - amelyek hozzájárulnak a szakmai képzés befejezéséhez - vagy gyakorlati elhelyezkedésükhöz - gyakorlati készségeik fejlesztéséhez több mint 60 egyetemen. A gyakorlati képzést speciális tanfolyamok látogatásával fejezik be, amelyek különböző helyi intézményekben zajlanak, amelyek tevékenységei összeegyeztethetők a nemzetközi kapcsolatok és az európai tanulmányok területével. Évente szerveznek kirándulást, ideértve a Románia EU-s integrációs folyamatában részt vevő főbb regionális, nemzeti és európai intézmények látogatását, nevezetesen a nemzetközi testületekben és szervezetekben.

 • Tanulmányok típusa: Teljes munkaidős
 • A tanulmányok standard időtartama (évben): 3
 • ECTS kredit száma: 180

Tudományos naptár

 • Október 1. - február vége - tanfolyamok, vizsgák, a diákok üdülése és újraválogatás - első félév.
 • Február vége - június közepe - tanfolyamok, vizsgák, a diákok ünnepe, nyári gyakorlat - második félév.
 • Június közepétől szeptember közepéig - retakes és diplomavizsga ülés.

Felvételi követelmények

Az angol nyelven tanult szakirányt választó jelentkezőknek a felvételi vizsga előtt át kell adniuk egy interjút. Támogatható pályázók: Az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Államszövetség jelöltjei; Azok a pályázók, akik az országukban akkreditált középiskolában vagy főiskolán végeztek, és amelyet a román nemzeti oktatási minisztérium elismert; Jelöltek az Európai Unión kívüli országokból; Azok a pályázók, akik az országukban akkreditált középiskolában vagy főiskolán végeztek, és felajánlják a jelölt hozzáférését a választott oktatási programhoz.

Felvételi folyamat

Általában két felvételi ülés tart: júliusban és szeptemberben. Az EU, az EGT és a Svájci Államszövetség tagjainak felvétele két szakaszból áll: Korábbi tanulmányok elismerésének megszerzése a Nemzeti Oktatási Minisztériumtól (az oklevelek elismerésével és egyenértékűségével foglalkozó nemzeti központ által kiállított igazolás). A jelöltek részvétele a Nagyváradi Egyetem által szervezett felvételi eljárásban.

Az Európai Unión kívüli országokból származó jelölteknek vagy az országukban akkreditált középiskolát vagy főiskolát végzetteknek a román nagykövetség / konzulátus által hitelesített dokumentumokat kell közvetlenül benyújtani a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályához, a Külföldi hallgatók Hivatalához. A jelentkezők közvetlenül az egyetemnek küldik el a dossziéjukat, amely értékeli a dokumentumokat, és a javasolt jelöltek listáját megküldi a Nemzeti Oktatási Minisztériumnak - a Nemzetközi Kapcsolatok Általános Igazgatóságának az elfogadási levél kiadása céljából. A Nemzetközi Kapcsolatok Általános Igazgatósága kiadja az elfogadási nyilatkozatot a tanulmányok számára, és elküldi azt az egyetemnek. A kiválasztást az egyes karok és szakterületek szintjén végzik el. További információ itt található .

Felvételi követelmények webhely linkei:

href = "http://www.igri.ro

href = "http://www.igri.ro/?page_id=238

Pályázati felhívás

Július ülés:

 • Nyilvántartási és felvételi vizsga: július közepe - július vége.
 • Végső eredmények: augusztus eleje.

Szeptemberi ülés:

 • Nyilvántartási és felvételi vizsga: szeptember első hetében - szeptember közepén.
 • Végső eredmények: szeptember vége.

Jelentkezési díj

 • Regisztrációs díj: 150 RON (kb. 30 Euro)
 • Fellebbezési díj: 150 RON (körülbelül 30 Euro)
 • Érettségi díj: 100 RON (kb. 25 Euro)
 • 150 euró: a külföldi jelöltek tanulmányainak elismeréséért felelős iratdíj.

Tandíj

 • 3000 RON / év (nemzeti valutánk) - román és uniós tagjelöltek.
 • 350 EUR / hó x 9 hónap = 3150 EUR / év: nappali és távoktatáshoz - nem uniós tagjelöltek számára.

Az előkészítő nyelvtanfolyam díja (ha szükséges):

 • 250 EUR / hó x 9 hónap = 2250 EUR / előkészítő év: nem EU-tagjelöltek számára.
 • 2700 RON (nemzeti valuta) / előkészítő év: az EU jelölteinek.

A rendelkezésre álló államilag támogatott helyek száma, ösztöndíjak és a program igazgatási költségei:

 • Az EU-országokból érkező hallgatókkal azonos jogok és kötelezettségek vannak, mint a román hallgatóknak, ideértve a tandíjat, a szállásdíjat stb.
Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, inte ... Tovább

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, intellectual development of the individual, and at the same time to contribute to the social and cultural development of Oradea. These missions are shaped by objectives such as attracting students from all over the world, positioning the university among the best educational institutions in the country and in Europe and conveying a wider community to the significance and importance of academic education and scientific research in general and the one conducted within this university, in particular. The University of Oradea has materialized international relations with 352 institutions from 39 countries. Kevesebb