Bachelor Logisztikai Menedzsment

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Farmerek, mobiltelefonok, autók, élelmiszerek; minden termék mögött kihívást jelentő ellátási lánc található. Az intelligens raktározás garancia a magas ügyfélszolgálatra. Az intelligens gyártási folyamatok költségmegtakarításhoz vezetnek. A gyors szállítás légi, vasúti, közúti vagy hajózási úton biztosítja, hogy termékei igény szerint megérkezzenek. Az intelligens logisztika az, ami Európában a Venlo logisztikai hotspot régiójává válik. Európai logisztikai ágazatként a logisztika biztosítja az egyre növekvő igényt a magasan képzett munkavállalók iránt.

66524_66341_Brisbane201.jpg

A program tartalma

1,5 éves alaplogisztikai tanulmányok után szakterülete a logisztika és a közgazdaságtan (L&E) vagy a logisztikai mérnöki szak (LE). Az L&E segítségével a logisztika vezetői oldalát választja. Az Ön feladata fontos információk előállítása az üzleti teljesítmény ellenőrzése és javítása érdekében. Az Ön feladatai közé tartozik az ügyfélszállítási megállapodások teljesítése és az együttműködés kialakítása a beszállítókkal. Amellett, hogy logisztikára tanítják, foglalkozni fog az üzleti közgazdaságtansal, statisztikákkal és menedzsment készségekkel, amelyek felkészítik Önt a jövőbeni munkájára. Így az L&E tanulmányi programon belül megtudhatja, hogyan lehet teljes mértékben felgyorsítani az új üzleti lehetőségek fejlesztését.

66510_ScreenShot2017-12-13at4.26.18PM.png

Mit várhat el tőlünk?

A program az előadások és a gyakorlat-alapú projektmunka kiegyensúlyozott keveréke. A helyszíni látogatások és két féléves szakmai gyakorlat betekintést nyújt a valós munkahelyi környezetbe. Kiváló kapcsolataink vannak a logisztikai iparral mind nemzeti, mind nemzetközi szinten, így természetesen tanácsot és segítséget tudunk nyújtani ebben. A személyes mentor támogatni fogja Önt céljainak elérésében. Az előadásokat kis osztályokban tartják. A tanár „nyitott ajtó politikája” hangsúlyozza a nyitott légkört, amely jellemzi a közös munkánkat.

Mit várunk tőled?

Logisztikai menedzserként érdeklődik a dolgok szervezése iránt, és szeret vezetni csapatokat. Könnyedén áttekintheti a folyamatokat, és szeretné (újra) szervezni őket. Szeret döntéseket hozni, többnyire számadatok alapján. A (projekt) csapatban végzett munka motivál, de önállóan is dolgozhat. Ha logisztikai tanulmányt választunk, elvárjuk, hogy nagyon motivált legyen, és vágyakozzon arra, hogy kitűnjön személyes kompetenciáiban. Az ütemezett órák mellett az önálló tanulás a sikeres tanulmányi előrelépés előfeltétele. Végül élvezve azt, amit csinál, az eredményessé teszi tanulmányát.

Miért logisztika a Fontys Venlo-n?

  • A Venlo Hollandiában és Európában az egyik legfontosabb logisztikai hotspot. A régióban egyre nagyobb igény mutatkozik a magasan képzett logisztikai alkalmazottak számára.
  • Az önkormányzat fektet be a logisztikai szektorba, és megkönnyíti azt.
  • Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk - amely több mint 3000 alumni regionális és nemzetközi hálózathoz vezet.
  • Kiváló kapcsolatok a vállalatokkal: nagyon jó karrier és szakmai lehetőségek!
  • Az Európai Logisztikai Klub (ELC) és az NL Logisztikai Tudásközpont Venlo központja.
  • Stratégiai partnerségek (logisztikai menedzsment, logisztikai mérnöki munkák) dániai, finn és német partnerekkel: lehetőség 3 ország megismerésére a tanulmányi programon belül.
  • Egy óra alatt 30 millió fogyasztó elérhető (sok globális szereplő).

Felvételi követelmények

A leendő bachelor hallgatójaként Önnek rendelkeznie kell a középiskolai végzettséggel, amely megfelel a holland szabványoknak. Ahhoz, hogy a Fontys University of Applied Sciences beiratkozhassanak, a hallgatóknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük középfokú középiskolai diploma oklevéllel, jó eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy:

  • A holland hallgatók számára: VWO-, HAVO- vagy MBO-diploma
  • A német diákok számára: Fachabitur vagy Abitur (Fachhochschulreife vagy Allgemeine Hochschulreife)
  • Más nemzetiségű hallgatók számára: középiskolai diploma / GCE vagy azzal egyenértékű, pl. A brit GCE A-szint vagy GCSE A, B vagy C, nemzetközi érettségi, francia érettségi vagy amerikai felsőoktatás )

Az oklevelén kívül kérjük, mellékeljen további tudományos képesítést, ha rendelkezésre áll (különösen a matematika és a gazdaság területén). Pl. További tanfolyamok, workshopok, projektek, versenyeken való részvétel.

Természetesen a fokozatokat és a képesítéseket egyedileg fogják értékelni, mivel a különböző országokban szerzett diplomák eltérhetnek egymástól.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Kevesebb
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Több Kevesebb