Bachelor International Hotel Managementben

Általános információk

Program leírás

A Nemzetközi Szállodamenedzsment Bachelor-nál képesítéssel rendelkezik operatív vezetői pozíciók betöltésére a nemzetközi szálloda- és turisztikai iparban. Az iskola ezen három éve alatt a Vatel hallgatók:

 • szakmai, jogi, gazdasági és alapvető nyelvi ismereteket szerezzen saját területén;
 • megtanulják a vezetési technikákat és a csapatvezető készségeket.

Ezek a nemzetközi vendéglátóipar jövőbeli vezetői konkrét és működési szakmai realitásokkal foglalkoznak az egész tantervben:

 • Valódi ügyfeleik vannak a Vatel éttermeiben és alkalmazási szállodáiban.
 • A gyakorlati alkalmazási hetek során az idősebb hallgatók fiatalabbokat kezelnek: valós irányítási körülmények között működnek együtt.
 • Szakmai gyakorlataik során tökéletesítik képességeiket.
 • Tanfolyamaikat professzorok, valamint vendéglátási és turisztikai szakemberek tartják.126647_photo-1558959357-685f9c7ace7b.jpg Proxyclick Visitor Management System / Unsplash

Szakmai

 • Az 1. évi gyakorlat , amelyre a nyári vagy téli turisztikai csúcsidőszakban kerül sor, olyan hallgatók számára igényes, akik ebben a forgalmas időben fedezik fel szakmai környezetét. Alapvető feladatokat tanulnak a recepción és az étteremben.
  A cél az, hogy a jövőbeli vezetőkként, miután felmásztak a hierarchikus létrára, hatékonyabban tudják kezelni a csapatokat, mivel ők maguk is elvégezték ezeket a feladatokat.
 • A 2. év gyakorlatának továbbra is operatív dimenziója van, de lehetőség szerint egy angol nyelvű országban zajlik, hogy a hallgatók fejlesszék nyelvi és interkulturális tulajdonságaikat.

Tanterv

1. év: A hallgatókat bevezetik a marketingbe, az emberi erőforrásokba, az adminisztrációba és a szakmai kultúrába, és felkészülnek a vendéglátásra, a kulináris termelési technikákra, a bankett korlátozásokra, váratlan eseményekre fogadásokon vagy szemináriumokon, miközben az iskolában maradnak.

2. év: Miközben tovább fokozza az elméleti ismereteket olyan kurzusok bevezetésével, mint például az üzleti jog és a turisztikai közgazdaságtan, a hallgatók fokozatosan vezetői tapasztalatokat szereznek a valós helyzetekben. Az 1. évfolyamot, míg a 3. évfolyamot irányítják. Megszerezik az önbizalmat, miközben megismerik a vállalkozás hierarchiáját.

3. év: A hallgatók jogi, gazdasági és nyelvi képességekkel rendelkeznek, és készen állnak a csapatok irányítására az iskolában. Ebben az évben az elemzési kapacitások fejlesztésére törekszik a megszerzett tudás bősége, a stratégiák és a döntéshozatali folyamat kidolgozása révén.

Marco Polo program

Azoknak, akik karrierlehetőséget akarnak elérni a vendéglátóiparban és az idegenforgalomban, nemzetközi és kultúrák közötti kommunikációt kell folytatniuk. Ezt szem előtt tartva a Vatel lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy a 2. évet egy másik Vatel iskolában töltsék el, a világ bármely részén.

Jelenleg több mint 30 országban, négy kontinensen, a Vatel Group lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy fejlesszék kultúrák közötti gondolkodásmódjukat azzal, hogy második évet folytatnak egy másik Vatel iskolában, hogy világszerte választhassanak egyetemi campusunkból.

Ezzel a programmal a hallgatók:

 • fedezz fel egy új országot
 • új kultúrát tapasztalhat meg
 • tanuljon további idegen nyelvet

miközben tovább folytatja szállodavezetési tanulmányaikat a tantervünkkel. A Vatel iskolákban az egész világon ugyanazok az oktatási programok zajlanak: a hallgatók így folytatják külföldi kurzusaikat, mielőtt visszatérnének otthoni iskolájukba a harmadik érettségi évre.

A Marco Polo évet ezután a hallgatók fogadó iskola hitelesíti. A nemzetközi vendéglátóiparban szerzett tapasztalataik növelése érdekében a Vatel azt ajánlja, hogy a hallgatók hosszabbítsák meg gyakorlati tartózkodásukat a fogadó országban.

A program az Oktatási Program Legjobb Innovációja díjat kapott

A Marco Polo programot a nemzetközi vendéglátási szakemberek a „Legjobb innováció az oktatási programban” díjjal jutalmazták a Worldwide Hospitality Awardson.

A Vatel gyakornokokat és a Vatel öregdiumokat toborzó világszerte elismert elismerés.

123901_photo-1544986581-efac024faf62.jpg
Alev Takil / Unsplash

Felvételi követelmények

 • Középiskolai diploma vagy azzal egyenértékű oklevél:
  • Franciaországban: érettségi
  • Belgiumban: Középiskolai végzettség bizonyítvány
  • Svájcban: Maturité
  • Más országokban: középiskolai diploma vagy A-szintű megfelelő
 • Azoknak a hallgatóknak, akik angol nyelvű kurzusaikat szeretnék folytatni: Kötelező szintű angol: TOEFL 550 (80 IBT) vagy IELTS 5.5 (tudományos) kísérőlevél angolul.

Felvételi eljárás

 1. Kapcsolatba lépni
  Felveszi a kapcsolatot a Vatel Campus-szal (fórumon, interneten, e-mailben stb.).
 2. Alkalmazás
  A kitöltött jelentkezési űrlapot és az összes többi kért dokumentumot visszaküldi az iskolának.
 3. Értékelés
  Az iskola megvizsgálja az aktát, és ha elfogadható, akkor meghívást kap a következő felvételi vizsgara.
 4. Felvételi vizsga
  A felvételi vizsgaot az iskolában tegye meg, amelyben részt venni kíván.
 5. Eredmények
  Néhány napon belül megkapja az eredményeit.
 6. Érvényesítés
  Felvételi jelentkezését a meglátogatni kívánt iskola iskolaigazgatójával folytatott interjú után érvényesítik.

díjak

Tandíj a Vatel Kigali-ban, Ruandában

Bejegyzés 200 USD
Felvételi alapképzés Évente 7000 USD
Teljes díj Bachelor 21 000 USD
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Students of Vatel in Rwanda will graduate with a prestigious internationally recognized degree providing them with a wide array of exciting career opportunities in the international hospitality indust ... Tovább

Students of Vatel in Rwanda will graduate with a prestigious internationally recognized degree providing them with a wide array of exciting career opportunities in the international hospitality industry across Africa, Asia, America, and Europe. Vatel’s innovative approach equips them with the knowledge and skills to perform in high-level roles upon completion of their studies by providing practical training exercises and industrial placements throughout the duration of the three-year degree program. Kevesebb