Bachelor in Chemistry

Általános információk

Program leírás

A program felkészíti a kémia hallgatókat a munkaerőpiacra való belépésre vagy az oktatás folytatására a posztgraduális szinten. A kutatási projektek, a kiadói lehetőségek, a gyakorlatok és az osztályok előadásokkal és laboratóriumi tapasztalatokkal járnak a hallgatók számára.

A kémiai szakokat egy olyan kar tagjának nevezik ki, aki tanácsadói feladatokat lát el, és amelynek specialitása egybeesik a hallgató érdeklődési körével. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy tapasztalataik révén tanuljanak a kutatási lehetőségeken keresztül olyan területeken, mint a légköri kémia, a tengeri tápanyagok elemzése, fehérjekémia, a szerves szintézis és a rák genetikai szabályozása.

Mit tanulsz?

A hallgatók szilárd alapot kapnak a kémia öt fő területén: analitikai, biokémiai, szervetlen, szerves és fizikai. A BS (ACS-tanúsítvánnyal rendelkező), BS és BA kémiai programokban felkészíti a hallgatókat a munkaerőpiacra vagy a posztgraduális tanulmányokra. A hallgatóknak, akik közvetlenül a diploma megszerzése után lépnek a munkaerőpiacra, vagy végül kémiát folytatnak, mérlegelniük kell a BS-t. Még szigorúbb pálya az American Chemical Society által tanúsított BS fokozat. Ez a szám több órát foglal magában kutatással, mint a másik BS program. A BA jó választás azoknak a hallgatóknak, akiket érdekel a kémiai tudományok vagy az orvostudomány, a fogászat vagy az állatorvostudomány. Kevesebb hitelórával, mint a BS-nél, a hallgatók más választani lehetőségeket is felfedezhetnek.

A kémiai BS / MBA egy ötéves közös diploma program, amelynek célja olyan tudósok fejlesztése, akik vezetőkként, csoportvezetőkként és elemzőkként szolgálhatnak a kémiai, gyógyszerészeti, biotechnológiai, orvosi diagnosztikai és befektetési társaságokban. A diplomások mind BS, mind MBA címet kapnak.

Az összes kémiai szakot egy olyan kar tagjához rendelik, aki tanácsadói feladatokat lát el, és akinek szakterülete egybeesik a hallgató érdeklődési körével. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy használják ki a kutatási lehetőségeket olyan területeken, mint a légköri kémia, a tengeri tápanyagok elemzése, fehérjekémia, a szerves szintézis és a rák genetikai szabályozása.

ACS-akkreditált program

A Tampa Egyetem egyetemi kémiai programját az American Chemical Society (ACS) akkreditálta, a világ legnagyobb tudományos társasága és az autoritatív tudományos információk egyik vezető forrása. Az ACS áttekinti a programokat intézményi környezetük, oktatók és alkalmazottak, infrastruktúra, tanterv, egyetemi kutatás, hallgatói készségek fejlesztése és a program önértékelése alapján.

Gyakorlati tapasztalatok

Kutatás és gyakorlat

Az egyetem tapasztalati küldetésének részeként a hallgatóknak lehetősége nyílik különféle tanulási tapasztalatokban való részvételre. Akár campus kutatási tevékenységeket, akár campuson kívüli gyakornoki lehetőségeket választanak, a hallgatók követhetik érdeklődésüket egy kémiai kar tanácsadója irányítása alatt.

A hallgatók kari kutatási projektekben vesznek részt, vagy karok irányítása alatt folytatják önálló munkájukat. Megtanulják a kísérletek megtervezésének és lefolytatásának, valamint az empirikus adatok értelmezésének módját. A hallgatók nemcsak akadémiai kreditet kapnak, hanem eredményeiket tudományos publikációkban és konferenciákon is bemutathatják.

A kutatási témák olyan területeket ölelnek fel, mint a légköri kémia, a tengeri tápanyagok elemzése, fehérjekémia, a szerves szintézis és a rák genetikai szabályozása. A legutóbbi kiemelt események a következők:

 • Jason Gomez '12, biokémiai szakmérnök (együtt dolgozik Eric Ballard-nal, a kémia egyetemi docensével) „Az átmenetifém-katalizált aerob oxidáció sp3-hibridizált szénnél: az indén katalitikus homokocsi-összekapcsolása” című posztert mutatott be az American Chemical Society nemzeti tavaszi ülésén 2012. tavaszán. .
 • Melanie Madsen '12, a kémiai főmérnök (Eric Wernerrel, a kémia professzorral együttműködve) az American Chemical Society 2012. tavaszán tartott nemzeti találkozóján a „Tripodális Schiff bázis / piridin ligandum szintetizálása a gadolínium (III) komplexképzésére” című posztert mutatta be.
 • Blanca Morales '12 kémiai főmérnök és fizikai szakorvos (Ethan Deneault-tal, a fizika docense közreműködésével) „Szén- és szilikát-por kondenzáció II. Típusú szupernóvában” című posztert mutatott be az Amerikai Csillagászati Társaság 2012. tavaszi nemzeti ülésén.

A gyakorlat segít a hallgatóknak osztálytermi tanulmányaik összekapcsolásában a valós tapasztalatokkal. A hallgatók internáltak a H. Lee Moffitt Rákközpontban, a Sun Labs-ban, a Thornton Labs-ban, a Hillsborough megyei orvosi szakvizsga irodájában, a floridai Bűnüldözési Minisztériumban, a Tampa Általános Kórházban és a Floridai Akváriumban.

Berendezések és létesítmények

Az UT komoly beruházásokat végzett a legkorszerűbb berendezésekbe és létesítményekbe. Az osztálytermek és irodák mellett az UT 2003 óta valamennyi kémiai laboratóriumot felépített vagy felújított. Ezek a laboratóriumok kutatáshoz használt eszközöket tartalmaznak, és értékes gyakorlati képzést nyújtanak a hallgatók számára. A műszerek a következők:

 • DNS szekvencer
 • Elektroforetikus gél képalkotó és dokumentációs rendszer
 • Szövettenyésztő létesítmény négy lamináris áramlású motorháztetővel
 • 300 MHz-es NMR (nukleáris mágneses rezonancia) spektrométer
 • ICP-AES (induktív csatolású plazma - atomemissziós spektrométer)
 • GC / MS (gázkromatográfia / tömegspektrométer)
 • LC / MS / MS (folyadékkromatográfia / tömegspektrométer)
 • ATR-FTIR (csillapított teljes visszaverődés - Fourier transzformációs infravörös spektrométer)
 • HPLC-PDA (nagyteljesítményű folyadékkromatográfia - fotodiod-sor detektor)
 • Ultraibolya / látható és fluoreszcens spektrofotométerek

Mit tehetsz ezekkel a fokokkal?

A kémiai karrier lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. A kémiai alapelvek ismerete és alkalmazása minden ipari, tudományos, oktatási és kormányzati vállalkozás részét képezi. A kémia elsajátításához kiváló analitikai és matematikai ismeretekre van szükség. A kémiai hallgatók megtanulják a problémák megoldását és a dolgok átgondolását - bármilyen munkában hasznos készségek.

A foglalkoztatási lehetőségek attól függnek, milyen messzire jut el az iskolád. A főiskolai végzettség felhasználható orvosi, jogi és egyéb posztgraduális vagy szakmai programok elfogadására.

Az egyetemi iskolák, melyeken az UT kémia szakon vesznek részt, a következők:

 • A Texasi Egyetem, Austin (kémia)
 • Sebészek Királyi Főiskola
 • Auburn University (kémia)
 • Memphis Déli Optometriai Főiskola
 • Illinoisi Technológiai Intézet (mérnöki munka)
 • Iowai Egyetem (gyógyszerészet)
 • Észak-karolina központi egyetemi jogi iskola
 • New Jersey Orvostudományi és Fogorvosi Egyetem (orvostudomány)
 • Cummings Iskola, Tufts University (állatgyógyászat)

Alapképesítéssel a kémiai egyetemi hallgatók belépő szintű munkaai gyakran ipari minőség-ellenőrzési (kémiai elemzési munka) vagy kutatási asszisztens munkahelyek (új termékek fejlesztésének elősegítése vagy a meglévők fejlesztése).

A szövetségi, az állami és az önkormányzatok kutatólaboratóriumokat és szabályozó ügynökségeket is működtetnek, amelyek vegyészeket alkalmaznak kutatási és elemzési szolgáltatások elvégzésére.

További figyelembe veendő területek az élelmiszerkémia, a textil- és szövetkémia, a kriminalisztika (rendészeti), az ipari higiénia, a toxikológia, a vegyi termékek értékesítése vagy a műszerek fejlesztése, valamint a középiskolai kémia vagy fizika tanítása.

ösztöndíjak

A kémia szakbizottságok élettudományi ösztöndíjakban részesülhetnek, amelyek éves ösztöndíjakból állnak, legfeljebb 5000 dollárig (négy évre megújítható) az elsőéves hallgatók számára (csak őszi időszakra).

A képesítések tartalmazzák a súlytalan középiskolai GPA-t 3,25, 1200 SAT (kritikus olvasás és matematika) vagy 26 ACT, a kitöltött felvételi jelentkezést és a teljes nappali tagozatos tanulmányokhoz való elfogadást. Az ösztöndíj megítélésének éves határideje február 1.

A tanszék korlátozott számú versenyképes nyári ösztöndíjat kínál junioroknak és időskorúaknak, hogy kutatásokat végezzenek a karokkal.

A ROTC program az egészségügyi szakemberek ösztöndíjprogramján keresztül elősegítheti az egészségügy előtti szakemberek számára a szakmai program finanszírozását.

Felvételi

Helyi újonc befogadások

 • Hivatalos középiskolai vagy középiskolai átirat vagy GED eredmények
 • 40 USD vissza nem térítendő jelentkezési díj
 • SAT és / vagy ACT pontszámok
 • Kitöltött útmutatási tanácsadó nyomtatvány vagy tanár ajánlólevele (nem kötelező, ha több mint két éve végzett középiskolát)
 • Esszé
 • Hivatalos főiskolai / egyetemi átirat az összes kreditért

Egyetemi hallgatók nemzetközi felvételi lehetőségei

A több mint 100 országból beiratkozott hallgatókkal az UT büszkén fontolja meg a világ minden tájáról érkező hallgatókat gólya vagy átutalás céljából. Az angol nyelvtudás igazolása szükséges. (Ez a mentesség a Karib-tengeri Nemzetközösség, Bermuda, Kanada, az Egyesült Királyság, az Ír Köztársaság, Ausztrália és Új-Zéland hallgatói számára történik.)

A hallgatóknak jelentkezniük kell az UT online jelentkezésén keresztül. A hallgatói jelentkezés áttekintése érdekében az egyetemnek a következőket kell megkapnia:

 • Az összes középiskolai vagy főiskolai tanfolyam hivatalos átiratai, angol nyelvre lefordítva ("Hivatalos" azt jelenti, hogy az iskolának kérnie kell az átiratát közvetlenül az UT Felvételi Iroda részére. Ha ez lehetetlen, küldje el a hitelesített másolatot. az iskola által az eredeti eredeti példányának "eredeti példánya". Az iskola egy tisztviselője aláírja a dokumentumot az eredeti eredeti példányának.)
 • 40 USD vissza nem térítendő jelentkezési díj
 • Angol nyelvű esszé (nem kötelező, ha már középiskolát végzett, és már teljesített egyetemi kredit)
 • Kitöltött útmutatási tanácsadói űrlap (csak első évfolyamon)
 • Angol nyelvtudás igazolása (kérjük, benyújtja a következők egyikét):
  • TOEFL: A minimálisan elfogadható pontszám 550 vagy 213 (számítógépes) vagy 79 (Internet alapú)
  • IELTS: Nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer - minimum 6,5
  • Az ELS Nyelvi Központok által kínált English 112 tanúsítvány sikeres kitöltése, amelyet egy adminisztrátor ajánláslevele és egy 500 szóból álló angol írásminta kísér.
 • A rendelkezésre álló források igazolása az első tanév költségeinek fedezésére
 • Esszé (csak első évfolyamon)
 • Az útlevél életrajzi oldala (ha rendelkezésre áll)
 • Nemzetközi hallgatói engedély (ha jelenleg az Egyesült Államokban tanul)

Nemzetközi hallgatók, akik teljesítik a felvételi követelményeket, de további angol nyelvű képzésre van szükségük, mielőtt nappali tagozatos hallgatóként jelentkeznének, beiratkozhatnak a számos ESL programba.

A nemzetközi hallgatóknak igazolniuk kell az első tanév és minden azt követő év fedezésére rendelkezésre álló forrásokat. Kivételes újonnan belépő, kiváló tudományos eredményességgel rendelkező hallgatók részleges ösztöndíjakat kapnak (tanévenként 4000–7000 USD), amely a teljes költségnek csak kis részét fedezi. A hallgatók heti 20 óráig dolgozhatnak az egyetemen.

Az egyetemre való felvétel és a pénzügyi kimutatás kielégítő kitöltése után egy I-20 nyomtatványt kell megküldeni a hallgatóknak az UT felvételi irodájából. A jelentkezőknek ki kell tölteniük az I-20 nyomtatványt, az átvételi levelük és a pénzügyi kimutatás másolatát a legközelebbi amerikai nagykövetségnek vagy konzulátusnak. Interjú után a nagykövetség vagy a konzulátus eldönti, hogy ki lehet-e adni az F-1 hallgatói vízumot. Az Egyesült Államokba való belépéshez a hallgatóknak vízumra van szükségük útlevélben és az I-20 űrlapon. A hallgatók turisztikai vízummal nem léphetnek be az országba azzal a szándékkal, hogy az Egyesült Államokban tanuljanak

A Nemzetközi Program Hivatal munkatársai segítenek a hallgatóknak érkezés előtti információkkal, tájékozódással és tanácsokkal a tudományos, társadalmi, kulturális és foglalkoztatási kérdésekben.

Megjegyzés: Különleges körülmények között minden kategóriában kiegészítő dokumentációra lehet szükség.

Felvételi határidők

A főiskolai hallgatók számára a következő határidők vannak:

 • November 15 - I. korai fellépési határidő; döntés december 15-ig.
 • Január 15 - a II. Korai fellépés határideje; döntés február 15-ig.
 • Március 1. - a rendes határozat határideje; határozat április 1-jéig.
 • Március 2. - A március 1. után kitöltött pályázatokat gördülő alapon értékelik.

A nappali tagozatos hallgatók átlagos költsége

Oktatás (félév 12-18 óra):

Teljes:

$ 19.584
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With ... Tovább

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With the challenges the world faces, there has never been a better time to pursue an education in the sciences, health care or sport studies. Kevesebb