Humán Erőforrás Menedzsment Bachelor

Általános információk

Program leírás

Mivel ezt a programot teljes egészében portugál nyelven tanítják, a jelölteknek képesnek kell lenniük portugál nyelven beszélni és írni, vagy hajlandónak megtanulni a nyelvet.

121099_EdificiosISMTbanner_1185x350_a.jpg

Amint azt Peter Drucker kijelentette, "az emberek hosszú távon az egyetlen fenntartható versenyelőny" és így az emberi erőforrás menedzsment a szervezet stratégiai területe, amelynek célja a siker és a versenyképesség növelése. Így elmondhatjuk, hogy e tanulmányi ciklus fő céljai a következők:

 • Értelmezze a hallgatókat az emberi erőforrás menedzserek által a szervezetekben betöltött jelenlegi szerepéről.
 • Nyújtsa a hallgatókat a legújabb eszközökkel az emberi erőforrás menedzsment területén.
 • Képzzen szakembereket az emberi erőforrás menedzsment területén, amelyek uralják a humán erőforrás menedzsment fő technikáit és eszközeit, figyelembe véve a meglévő szervezeti összefüggéseket, ahol változások történnek a munka megszervezésében, különösen az új munkaerő realitások megjelenése miatt, és ahol a A kulcsszavak a "változás" és az "alkalmazkodás".

Szakmai lehetőségek

Az emberi erőforrás menedzsment fokozattal rendelkezők karrierlehetőségei változatosak, azonban a következőkre hívják fel a figyelmet:

 • Menedzser / technikus feladatok ellátása HR humánerőforrás-osztályok, vállalkozások és szervezetek általában.
 • Tanácsadó szerep gyakorlása a HR területén, mint profi személy.
 • Tanácsadói társaságok funkcióinak gyakorlása, tanácsadás, toborzás és kiválasztás, ideiglenes foglalkoztatás, áthelyezés stb.
 • Funkcionális tanácsadás a munkahelyi egészségvédelem és biztonság területén.

Ne feledje azt is, hogy ezek a szakemberek tevékenységüket számos különféle típusú szervezetben végezhetik, méretüktől, ágazatuktól vagy üzleti tevékenységi területtől függetlenül, mivel az emberek vezetése keresztirányú a különféle típusú és tevékenységi ágazatú szervezetekre.

Belépési követelmények

A nemzetközi jelölteknek teljesíteniük kell a következő feltételek egyikét:

 • Olyan képesítés megszerzése, amely felvételi jogot és felvételi jogot biztosít számukra abban az országban, ahol azt megszerezték. A benyújtandó dokumentumnak tartalmaznia kell a végleges besorolást, és az ország illetékes hatósága hitelesíti.
 • Portugál középfokú oklevél vagy azzal egyenértékű diploma megszerzése. Ez utóbbi esetben olyan dokumentum benyújtását kell megkövetelni, amely igazolja a nem portugál nyelvtanfolyamnak a portugál oktatási rendszerrel való egyenértékűségét, feltüntetve a végső besorolást.

121101_imagem2.jpg

Az alábbiak csak a helyi portugál jelöltekre vonatkoznak:

Az üzleti kommunikáció alapképzéséhez való beiratkozás és a beiratkozás feltételeit a szeptember 25-i 296-A / 98. Sz. 99/99, március 30, 26/2003, február 7, 76/2004, március 27, 158/2004, június 30, 147 -A / 2006, július 31, 40/2207, február 20 és 45/2007. , valamint a május 30-i 90/2008.

A végső osztályzat a középiskolából 50%

A felvételi vizsga besorolása 50%

A felvételi vizsga jegyzéke (nemzeti vizsgák a következő tudományágakon):

 • 04 Közgazdaságtan
 • 11 A történelem
 • 18 portugál

(Ebből a listából egy vizsga elegendő)

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

One of the oldest University Institutions of Private Higher Education in Portugal, with more than seven decades of existence.

One of the oldest University Institutions of Private Higher Education in Portugal, with more than seven decades of existence. Kevesebb