Bachelor elektromos és számítógépes tervezés

Effat University

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Bachelor elektromos és számítógépes tervezés

Effat University

Egyre nagyobb az igény a női mérnökök erős oktatási háttér elektromos és számítógépes tervezés. A Department of Electrical and Computer Engineering (ECE) at Effat egyetem kínál Bachelor of Science diplomát Villamosmérnöki és Informatikai Műszaki. A diákok az ECE-programban kerül bevezetésre, hogy fontos témák a számítógéphez mérnöki területen, mint a számítógépes hardver tervezés, számítógépes hálózatok és a szoftverfejlesztés, valamint a témákat villamosmérnöki, mint például a kommunikáció és jelfeldolgozás, a mikroelektronika és az integrált áramkörök, a vezeték nélküli kommunikáció, mikrohullámú sütő elektronika, a számítógéppel segített tervezés és ellenőrzési rendszerek.

Elektromos és számítógépes mérnökök befolyása minden szempontját a modern élet miatt uralmát a kommunikáció, a modern elektronika, információ-feldolgozás, és az internet. Ők alkalmazzák a hardver és / vagy szoftver készségek a tervezési és korszerű rendszerek. Igényelnek egy erős alapot a matematika és alaptudományok. Az ECE tananyag célja, hogy a hallgatók a készségeket kell fejleszteni szakmailag.

Az ECE Tanszék kínál négy területen a koncentráció:

  • Digital Systems
  • Távközlés
  • Microelectronics
  • Rendszerek és robotika

Digital Systems

Digital Systems elsősorban magában foglalja a tervezés és hasznosítása a digitális rendszer hardver és szoftver. Szinte minden elektronikus készülék ma tett tartalmaz egy digitális rendszer formájában az alkalmazás-függő vagy digitális interfészek mikroprocesszorok. A digitális rendszerek magában diszkrét, kvantált elektromos jelek, amelyek képviselik húrok a bináris számjegy. A fő témák között Boole algebra, kombinációs logikai tervezés, szekvenciális logikai tervezés, digitális integrált áramkörök, programozható logikai eszközök, számítógépes tervezés, és a mikroprocesszor hardver és szoftver. Tipikus termékek a digitális rendszer tervezője a számítógépek, mikroprocesszorok, videojátékok, ipari adatgyűjtő és vezérlő rendszerek, orvosi műszerek, és autó műszerek. A végső kifejlesztett keretében számos, a Villamosmérnöki és Informatikai Műszaki területek gyakran hajtják végre a digitális rendszerek, beleértve a rendszerek, távközlési rendszerek, és a jelfeldolgozó rendszerek.

Távközlés

A kommunikáció területén az érintett feldolgozó jeleket, és megtalálják a legjobb módja annak, hogy jelek küldésére és fogadására, amely lehet hang-, kép-vagy számítógépes adatok. Híradástechnikában egy gyorsan növekvő területén. Az csak egy évszázada, hogy fejlődött a távíró rendszer képes küldeni csak néhány betűt másodpercenként több mint vezetékek. Most, vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs rendszerek képesek küldött hang, képek és digitális adatok a világ bármely pontján nagyon magas áron. Az előleget a kommunikáció teszi lehetővé a modern eszközök, mint például a telefon, a rádió, a televízió, a számítógép modem, fax, és rádió-navigációs rendszerek. Más eszközök, mint például a kompakt lemezek (CD-k), számítógépes lemezeket, és a mágneses szalagok is kommunikációs rendszerek, mert át egy üzenetet az időben optikai vagy mágneses adathordozón.

Microelectronics

Elektronikus eszközök alkotórészei a legtöbb számítógép és elektromos rendszereit. Néhány példa a rendszerek telefon, rádió, televízió, vezérlők, oszcilloszkópok, logikai kapuk, emlékek, digitális rendszerek, számítógépek, elektromos áramkörök és műszerek rendszereket. Elemzése eszközök és áramkörök alapvető feladat értékelése során ezeket a rendszereket. A tervezők és a mérnökök ezen a területen elképzelni és design következő építőelemeket, míg a mérnökök más területeken olyan rendszereket fejlesszenek ki ezekkel a építőkövei.

A választóvonal a készülék és áramkör már elmosódott jelentősen, mivel az Advent az integrált áramkörök. Fontos, hogy minden áramkör tervező tudni valamit arról, hogy milyen eszközökkel dolgoznak. A tanuló egy széles spektrumú tanfolyamok kommunikáció, ellenőrzés, analóg elektronika, mikroprocesszorok, és nagyon nagy léptékű integrált (VLSI). Very Large Scale Integration (VLSI) a termék a legújabb forradalom az integrált áramkörök. VLSI válik az alapvető építőköve a digitális és a számítógépes elektronika. Testreszabott VLSI jelfeldolgozás chipeket használtak, például a funkcionalitás a modern rendszerek, hiszen mikroprocesszor-vezérelt műszerek már valóság.

Rendszerek és robotika

Irányítási rendszerek hatnia élet minden fejlett társadalmakban ma. Ellenőrzési rendszerek szerves részét képezik alkalmazások, mint például az automatikus kenyérpirító, fűtési és hűtési rendszerek, mosó-és szárítógépek, űrhajók, robotok és ipari folyamatok. Irányítási rendszerek aggodalmát módszerek szabályozására és optimalizálására mennyiségben, mint a hatályos, a stressz, a hőmérséklet, a tengerszint feletti magasság és a sebesség az idő múlásával. Például az ellenőrzési módszerek ellen használt munkafolyamat sok berendezések, mint például a dob folyamatok űrhajók, repülőgépek, autók, hőmérsékletet, liftek, gépek, erőművek, és orvosi kezelés eszközök. A rendszer mennyiségeket ellenőrzött érzékel, táplálják vissza, és használják, hogy szabályozza a rendszer. Az elmélet az irányítás alapja szilárd matematikai alapjait, beleértve a differenciálegyenletek, az optimalizálás és a stabilitás elmélet. Miatt a fejlődés a számítástechnika, számos ipari vállalatok használják a számítógépet, ellenőrzés céljából. A rendszerek területen hatással van, így vagy úgy, minden egyéb műszaki tudományágakban.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Locations
Szaúd-Arábia - Jeddah, Makkah Province
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Szaúd-Arábia - Jeddah, Makkah Province
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt