Hivatalos Leírás

Általános információk A program:

  • A tanítás nyelve: arab
  • Credit óraszám: 132
  • A vizsgálat időtartama: 4 év

Program leírás

A program célja, hogy segítse a diákok fejlesztésére nyelvi és irodalmi ismeretek arab nyelv, hogy a diákok értékelik az arab nyelv és az arab iszlám örökség, és lehetővé teszi a diplomások, hogy igényeinek kielégítésére a nemzeti piacon akár tanári szakma vagy más területeken.

Bachelor követelmények programok tanított arab

  • Kötelező követelmények: (12 Cr. Hr.) Az alábbiak szerint
ACourses101

Minden új hallgatók kell tenniük a nyelvvizsga arab nyelv, angol nyelv és számítógépes ismeretekkel. Diákok, akik nem sikerül egyes vizsgák van szükség, hogy az alábbi plusz előfeltétele természetesen (099):

ACourses102
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

A következő kurzusok kell venni a szolgáltatást tanfolyamok kívülről Kar Régészeti és Antropológiai:

ACourses103

Tanterv

A diákok kapnak egy Bachelor Arab nyelv sikeres befejezése után a következő tanfolyamok: A. University Követelmények (27 Kr. Hr.)

  • Kötelező tanfolyamok (12 Kr. Hr.)
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

B. Kar Követelmények (21 Kr. Hr.)

  • Kötelező tanfolyamok (15 Kr. Hr.)
  • Választható tárgyak (6 Kr. Hr.)

C. osztály Követelmények (84 Kr. Hr.)

Természetesen Symbol & No. A kurzus címe A kurzus címe
ARAB 107 Írása és Expression készségek Ez természetesen magában foglalja a bevezetés íráskészség és annak feltételei (kezdve az első gondolat, elérve a végső tervezet), a megértés az arab mondat tartalmát, és típusú nyelvi és stilisztikai oldalon. A kurzus középpontjában a funkcionális kifejezések, valamint ezek formái tanulmányozásával az elméleti elvek és alkalmazás szöveget mintákat.
ARAB 108 Kóstolás irodalmi szövegek Ez természetesen magában foglalja a kiválasztott irodalmi szövegekben különböző korú, és foglalkozik a szövegek elemzésével, és hangsúlyozza azok főbb gondolatait és technikai használt stílusok közvetíteni üzeneteket.
ARAB 242 Arab Könyvtár Ez természetesen magában foglalja a bevezetés a fejlesztési arab írás mozgás, a mozgás kezdetét és fejlődését. Ezen felül, a tanfolyam tartalmaz egy áttekintést a fő arab könyvek tekinthetők fő források az arab könyvtárban.
ARAB 220 Pre-iszlám költészet Ez természetesen magában foglalja a vizsgálat költészet minták (képviselő iszlám előtti korszak), jellemzői ennek a költészetnek, eredete, jelentősége, és annak ábrázolása arab stílusban megélhetési ebben az időszakban (kód gondolkodás, a társadalmi élet, és vallás).
ARAB 221 Költészet korai iszlám & Umayyad Időszak Ez természetesen foglalkozik a tanulmány a költészet a kora iszlám és Omajjád időszakok, a hozzáállás és környezetet. Versek ezen időszakok vannak kiválasztva, hogy képviselje a különböző költők és költői jellemzői ebben a korban.
ARAB 222 Régi arab Próza Ez természetesen jellemzőivel foglalkozik az arab próza a Pre-iszlám korszak a hetedik században AH; A szövegeket kell tanulmányozni képviseli stílusok próza és fejlettségű szerint kulturális és szellemi változásokat.
ARAB 223 Kérdései Pre-iszlám irodalom Ez persze tanulmányok kapcsolódó fő kérdésekben a Pre-iszlám költészet (például az ábrázolás költészet az arab élet ebben az időszakban, a prioritásokat, nyelvjárások, stb ...).
ARAB 241 Prozódia & Költői Rhythm Ez természetesen foglalkozik a tanulmány az arab prozódia és mutatókat, és más különböző költői prosodies és intonációk, rímképlet alkalmazott arab költészet.
ARAB 211 Grammar (1) Ez természetesen magában foglalja a vizsgálat nyelvtani fogalmak, mint a (szókincs, elemzés, szerkezet), névre szóló esetekben kíséri a példákat arab mondatok emelheti a diákok ismereteit utalva a fő forrásai a nyelvtani arab nyelven.
ARAB 214 Általános Gimnázium (Újságíró hallgatók) Ez természetesen foglalkozik valamilyen szintű arab morfológiai és szintaktikai nyelvtanok, amelyek ötvözik a specializáció és az általánosítás (például: a mondat típusú, tagadás, kiegészíti ige típusok száma esetekben levezetését, az elemzést, illetve inflexiós jelek).
ARAB 215 Nyelvi ismereteknek (Újságírói hallgatók) Ez természetesen foglalkozik a leggyakoribb nyelvi készségek, amelyek használják az újságírás, és javítja a tanulók képessége megfelelő nyelvi teljesítmény, az elvek a nyilvános beszéd és oratórium, és azok feltételeit, és az alkalmazásokat.
ARAB 216 Media Nyelvtudás (Újságíró hallgatók) Ez természetesen megpróbálja a vonat a diákok (Újságíró szakirány), hogyan kell építeni mondatokat és bekezdéseket, valamint megteremti a készségek nyelvi áthidaló, alkalmazásának feltételeit nyelvi hidak és készségek tulajdonított, idézet és kezdet. A tanfolyam gyakorlati példák szerkesztés, megfelelő szöveg-írás és a helyes jelölés mutogatás.
ARAB 320 Abbászida-időszak Vers (1) Ez természetesen tanulmányozza a Abbászida költészet (legfeljebb 232 (AH)), amely alá radikális változásokat a kultúra és a társadalom. A tanfolyam is vizsgálja a városi élmény és az a próbálkozás, hogy sérti az örökség a nyelvi és szellemi dimenziók. A tanulmány ponyvák bemutatni és elemezni a főbb jelenségek Abbasid költészet és annak jellemzőit, a díszítést, kapnak, és képek.
ARAB 321 Abbászida-időszak Vers (2) Ez persze tanulmányok költészet 232-256 (AH), amelyen belül a különböző mozgásokat észleltek, költői képeit híres költők ebben az időszakban, a különböző költői iskolának fel a dekadencia Abbasid uralkodik, és a költészet állapot végén ebben az időszakban .
ARAB 322 Irodalom Iszlám Szekták Ez természetesen vizsgálja a költészet és a próza az iszlám fő frakció, figyelembe véve megindítására és elvek
ARAB 323 Irodalmi Crusades Ez persze koncentrál tanulmány arról, hogyan befolyásolja a Crusade háborúk arab irodalom főleg irodalmi alkotások a nagy szerzők ebben az időszakban Szíriában és Egyiptomban során a 6. és a 7. században.
ARAB 428 Elbeszélések Old arab irodalom Ez természetesen magában foglalja a vizsgálat elbeszélés a régi arab irodalom példákat a különböző narratív műfajok (például: Mese, bohókás történet, elbeszélés és írásbeli kommunikáció) fényében a kortárs Elbeszélő elmélet.
ARAB 312 Helyesírás (2) Ez természetesen magában foglalja a tanulmány különböző nyelvtani kérdések arab nyelvtudomány, mint például a (kísértésnek, dicsérve, figyelmeztetés, stb ...)
ARAB 313 arab Morfológia Ez persze bevezetést nyújt a szerkezet szavak okozta változások levezetését, függelékek, törléseket és egyéb kapcsolódó kérdésekről.
ARAB 314 Ind. Ahhoz, Nyelvészet Ez természetesen a bevezetést nyújt a General nyelvi ágak, és terminológia (fonémák, morfémák, stb ...). Tanulmányozza a hangképző szervek, leírások fonémák, és a fő nyugat-nyelvészeti elméletek (az (Dessusare évig Chomsky). Megpróbálja összehasonlítani között ezek az elméletek és a fő arab nyelvészeti elméletek Al-Jurjani, Ibn- Jennie, Alsakkaki. Azt is vizsgálja a funkcionális szerepek jelek, és rímel a szintaxis.
ARAB 315 A szemita vagy keleti nyelvek Ez természetesen a diákok egy bevezetés a tanulmány egy szemita vagy keleti nyelv, eredete, története. Megpróbálja összehasonlítani a nyelvi jellemzők és funkciók között ezen a nyelven és annak egyik szomszédos nyelvek.
ARAB 316 Lexikológia & terminológia Ez természetesen tanulmányok kezdetén arab lexikológia és módszertan fejlődésüket. Azt is ad bevezetést számítógépesítése lexikonok, mesterséges intelligencia, és a kétnyelvű szótárak.
ARAB 331 Régi Irodalomkritika Ez természetesen magában foglalja a vizsgálat környezetben hozzájárult a régi irodalomkritika között nyelvészek, filozófusok és írók. Ez kiválasztja a mintát szövegek jelentése környezetben és az ősi iskolákban a kritika.
ARAB 317 Alkalmazások Grammar & Morfológia (diákoknak Oktatási) Ez persze vonatok a diákok, hogyan kell kezelni a különböző nyelvtani és szintaktikai kérdések arab nyelv (mint például: a mondat típusok és tranzitív és igék), és a tanulmányok különböző műfajú irodalmi szövegek.
ARAB 332 Korán és Hadísz Tanulmányok Ez persze tanulmányok válogatott Korán szövegek kiemelni annak felépítését és kérdéseket (például: felolvasása, értelmezése és különböző olvasatai). Azt is vizsgálja néhány próféta hagyományai és a kapcsolódó kérdések (például: a gyűjtemény ilyen hagyományok, dokumentáció és elbeszélés).
ARAB 440 Kutatási módszerek Irodalmi és nyelvi Ez persze bevezetést nyújt a kutatás módszertana, annak elveit, eredetéről, és a források. A tanfolyam is ad a diákok ismerete, hogyan kell alkalmazni elméletek azok kutatások nyelvi és irodalmi témákat.
ARAB 420 Andalúz és marokkói Költészet Ez természetesen tanulmányozza a költészet során az andalúz korszak jellemzői, környezet és funkció. A kurzus a diákok egy bevezetés a főbb andalúz költészet (például: a költészet a természet, a szerelmi költészet, és elégiák), és a befolyása a költészet a kultúra és a társadalom számára. A tanfolyam kiválaszt egy mintát versek és költők ezen a területen a típust képviselő és megkülönböztető andalúz költészet.
ARAB 421 Andalúz és marokkói Próza Ez természetesen tanulmányozza a különböző írások (az andalúz kor), hogy képviselje a különböző különböző stílusban és prózai fő alkalmazható jellemzőit.
ARAB 427 Irodalom egymást követő Ages Ez persze tanulmányok jellegzetes irodalmi példák irodalom által írt szerzők különböző irodalmi mozgalmak az egymást követő évszázadok során. Ez az irodalom jelent persze más uralkodik. A kurzus igyekszik megtalálni azokat a jellemzőket, az irodalom ebben az időszakban, a környezet, és annak műszaki tulajdonságait.
ARAB 429 Modern Irodalom Jordánia Ez természetesen elemzi a korai irodalom Jordániában, hogy megtudja, a fontosabb jellemzőket és az iskolák különböző műfajok (például: a költészet, dráma, regény, és novellák).
ARAB 422 Modern Költészet (1) Ez természetesen igyekszik tanulmányozni a fejlesztési arab költészet (mivel Renaissance) keresztül tanul különböző költők képviselő mozgását költészet különböző fázisokban. A tanfolyam megpróbálja kideríteni a befolyása a nyugati kultúra ezeket a mozgásokat.
ARAB 423 Modern Költészet (2) Ez persze tanulmányok költők bevándorlás (az Észak és Dél of the World), a jellemzői ennek a költészetnek, a romantikus hozzáállás az Apollo mozgás, és néhány nagy költők (például: Al-Sayyab és Nazek AL-Mala'kah) .
ARAB 424 Modern próza (1) Ez természetesen tanulmányozza a kezdetektől arab próza és fejlesztése egészen a második világháború, koncentrálva a legfőbb irodalmi jellemzői esszéket és regényeket adott ebben az időszakban.
ARAB 425 Modern próza (2) Ez természetesen tanulmányozza a modern próza az arab világban, miután a második világháború.
ARAB 431 arab retorika Ez természetesen vizsgálja különböző minták arab retorika stílusokat. A kurzus igyekszik összehasonlítani arab retorika iskolák modern kritikus és a retorika fogalmak.
ARAB 410 Grammar (3) Ez természetesen tanulmányok a filozófia kormány és néhány differenciálás tanulmányozása kérdések ősi arab grammatikusok. A tanfolyam is vizsgálja szerkezetének Oath, Demand, állapotú, Dispute kormányzók, kormányzók, hogy elfoglalt, szintaktikai műholdak és szavak a birtokos eset.
ARAB 413 Grammar (4) Ez persze tanulmányok különféle nyelvtani részecskék eredetüket, főbb jellemzői és funkciói, kilátással a grammatikus és az alkalmazandó példákat.
ARAB 414 Grammar (5) Ez természetesen megpróbálja a vonat a diákok, hogyan kell: szerezni jártas megértése, alkalmazása, és értékeli az arab elemzési technikákat.
ARAB 412 gimnáziumok Ez természetesen vizsgálja különböző iskolák nyelvtan (például: Al-Basri, Al-Kufi, és más iskolák) keresztül összevetve azt a fő jellemzői.
ARAB 415 A különleges könyv Nyelvészet Nyelvtan vagy Ez természetesen tanulmányozza az egyik a jól ismert referenciák, illetve erőforrások nyelvén vagy nyelvtani (például: Al-Kamil Al-Mubarrid, Al-Khasa`is Ibn Jinnim, Al-Kitáb a Sibawayhi, Maani Al-kur`an a al-Farraa stb) felülvizsgálja a leggyakoribb témák (nyelvészeti) és mesterkéletlen kérdéseket a korábbi tanfolyamok.
ARAB 411 Nyelvtudományi arab Ez természetesen történetét tanulmányozza a nyelvek általában, és különösen az arab, a kapcsolat a különböző arab és nyelvjárások, a fő jellemzői a nyelvtörténet, mint: levezetését, szinonima, cserebomlás és nyelvi fejlődés.
ARAB 432 Modern Irodalomkritika Ez természetesen vizsgálatok fejlesztését kritika Coleridge Theory, a New School kritikai Nagy-Britanniában és Amerikában a legfontosabb kortárs kritikus elméletek (például: a strukturalizmus, a nyelvi és pszichológiai iskolák).
ARAB 426 Összehasonlító irodalom Ez természetesen vizsgálja összehasonlító irodalom, mint fogalom, a kezdetektől, a francia és az amerikai iskola, modern kritikai tanulmányok, az úttörők, és néhány esetben az irodalmi szövegeket.
ARAB 434 Korán & Próféta szónoklatok Ez a tanulmány bevezetést nyújt a retorika nyelv általános és a nyelvi szerkezet a Korán és próféta hagyomány; esztétikai képek, közmondások, és az ironikus kifejezést a Korán.
ARAB 417 Special Topics
ARAB 416 A keresés nyelve
ARAB 434 Korán & Próféta szónoklatok
ARAB 417 Special Topics
Program oktatási nyelve:
Arabic (Jordan)

8 további kurzus Yarmouk University »

This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date