Hivatalos Leírás

Általános információk A program:

  • A tanítás nyelve: arab
  • Credit óraszám: 132
  • A vizsgálat időtartama: 4 év

Program leírás

Ez a program célja, hogy a hallgatók az elméleti és gyakorlati ismereteket a régészeti, biológiai és társadalmi szempontból a tanulmány az emberek. Továbbá célja, hogy megismertesse a hallgatókat a különböző kultúrák és társadalmak. A kurzusok a program célja, hogy a hallgatók elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a régészeti, biológiai és társadalmi szempontból a fegyelem, amely foglalkozik a tanulmány az emberi és a kultúra. Az osztály szakosodott laboratóriumokban a tanulmány és kezelése csontmaradványok. Végeztek már számos tanulmány kapcsolódik a jordániai társadalom és a kultúra, valamint részt vett számos kutatási projektek a nemzeti és nemzetközi intézményekkel.

Bachelor követelmények programok tanított arab

  • Kötelező követelmények: (12 Cr. Hr.) Az alábbiak szerint
ACourses801

Minden új hallgatók kell tenniük a nyelvvizsga arab nyelv, angol nyelv és számítógépes ismeretekkel. Diákok, akik nem sikerül egyes vizsgák van szükség, hogy az alábbi plusz előfeltétele természetesen (099):

ACourses802
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

A következő kurzusok kell venni a szolgáltatást tanfolyamok kívülről Kar Régészeti és Antropológiai:

ACourses803

Tanterv

A diákok kapnak egy Bachelor diploma antropológia befejezésekor a következő tanfolyamok: A. University Követelmények (27 Kr. Hr.)

  • Kötelező tanfolyamok (12 Kr. Hr.)
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

B. Kar Követelmények (21 Kr. Hr.)

ACourses804

C. osztály Követelmények (84 Cr.Hr.)

Természetesen Symbol & No. A kurzus címe Tanfolyam leírása
ANTH 101 Bevezetés a Antropológia A cél ennek a képzésnek, hogy bevezesse a tanulót, hogy az antropológia területén mind a fő osztályok: Társadalom \ kulturális antropológia, amely tárgyalja a társadalmi vonatkozásai az emberi társadalmak, mint a társadalmi struktúra, szokások és hagyományos hiedelmek és gyakorlatok a szociális rendszerek.
ANTH 103 Bevezetés a Ethnoarchaeology A cél ennek a képzésnek, hogy a diákok tisztában viszonyát Régészeti és Antropológiai általában, és Néprajzi különösen egy kísérletet, hogy hogyan néprajzi leírást használják, hogy megértsük a múltat ​​valódibb módon a kérdés, hogy ad a régészek egy jobb megértéséhez a magatartás és kultúra a múlt populációk.
ANTH 111 A társadalmi gondolat A cél ennek a képzésnek, hogy bevezesse a diákokat, hogy a társadalmi gondolkodás által termelt filozófusok és gondolkodók megjelenése előtt az antropológia, a 19. században, és amely nagyban hozzájárult a kialakulását az ismeretelméleti és elméleti alapjait antropológia tudomány.
ANTH 112 Néprajz A cél ennek a képzésnek, hogy vizsgálja meg annak fontosságát, néprajzi kutatás antropológiai és az antropológiai megközelítés a tanuló és leírja az emberi társadalmakban. Azt is lehetővé teszi a hallgatók, hogy olvasni egy sor ethnographies, különösen az egyszerű társadalmakban, hogy értsék, hogy mi is részt vesz a folyamatban a néprajz származó terepmunka az írásbeli fiókot.
ANTH 131 Essentials fizikai antropológia Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat legfontosabb témák a fizikai / biológiai antropológia. Ez természetesen azt is foglalkozik a téma az emberi evolúció, antropológiai genetika, vércsoportok, az emberi tudósnak, fogászati ​​antropológia, humán adaptáció és a sokszínűség, és primatológiát. Student ezen keresztül természetesen képes lesz megtalálni a kapcsolatot a különböző témákat biológiai antropológia.
ANTH 133 Human Ecology Ez a kurzus vizsgálja a kapcsolatot az ember és a körülötte fizikai és társadalmi környezet. A kurzus középpontjában a kapcsolat a biológiai és társadalmi egyensúlya ember életében. A tanfolyam célja, valamint kapcsolódni a kulturális és a biológiai antropológia összpontosítva a tény, hogy az emberi jellemzi megléte kultúra
ANTH 212 Antropológiai Kutatási módszerek Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a fogalom a tudomány és a tudományos ismeretek, az is célja, hogy megkülönböztesse a tudományos ismeretek más kognitív minták által kifejlesztett emberi társadalmak hosszú története tudás révén mitológiai, vallási és filozófiai tudás. A kurzus kitér a történeti hátterét tudományos ismeretek.
ANTH 213 antropológiai gondolat A tanfolyam célja, hogy bemutassuk néhány jelentős elméleti által kidolgozott antropológiai gondolatok útján tanul az emberi kultúra. Arra törekszik, hogy a diákok ismerjék az alapvető fogalmak és elméleti keretek lényeges megérteni és megmagyarázni a társadalmi-kulturális jelenségeket tanulmányozzák.
ANTH 215 Antropológia Közgazdasági Ez a kurzus célja, hogy növelje a hallgatói tudás a különböző gazdasági rendszerek által kifejlesztett különböző kultúrák a történelem során. Célja továbbá, hogy tanulmányozza a helye a gazdasági rendszerek és kulturális elemek és egyéb környezeti, technológiai, vallási és kognitív rendszerek bármely adott társadalomban. Ez a kurzus középpontjában a gazdasági rendszerek mind a fejlett és a fejletlen társadalmakban, amelyek mind minősülnek eredmény közötti kölcsönhatás a kultúra és a fizikai környezet és a technológia.
ANTH 231 primatológiát Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a fontosságát a tanulmány főemlősök antropológia. A tanfolyam középpontjában a viselkedés főemlősök és a kapcsolat alakulása az emberi viselkedés. A tanfolyam foglalkozik a tanulmány az ökológia és a szerves evolúció révén a kövületek és besorolása a jelenlegi típusok főemlősök létező világ és lakókörnyezet. Ez lehetővé tenné a hallgató, hogy különbséget tesznek a főemlős faj él ma, a viselkedés, a táplálkozás, a települések és az életmód.
ANTH 232 Az emberi evolúció Ez a kurzus célja, hogy bemutassa a hallgató különböző szakaszában az emberi evolúció korai hominidák a anatómiailag modern emberek. Ez magában foglalja a különböző témák, beleértve elveit az evolúció, mendeli és molekuláris genetika és primatológiát. Foglalkozik a geológiai időskálán és a kifejezetten a Cenozoic Era és emlős sugárzás. A kurzus középpontjában az ökológiai feltételek, amelyek befolyásolják a kialakulását a korai hominidák és ezek alakulása a modern ember és a variáció
ANTH 241 Csonttani A tanfolyam célja, hogy megtanítsa a diákoknak a különböző része az emberi csontváz. Célszerű természetesen, hogy kezdődik tanítás a kémiai és szövettani szerkezete a csont mellett az anatómiai terminológia és összpontosít anthroposcopic és metrikus mérések a különböző csontváz elemei azonosításához életkor, nem, magasság, faji affinitással és patológia. A tanfolyam laboratóriumok gyakorlatok és illusztrációk
ANTH 311 Család és rokonság Ez természetesen kívánja fejleszteni az elméleti keret a család fogalma, és vizsgálja a rokonsági rendszert mind leíró és analitikusan. Úgy véli, az osztályozás, a működő és a szociális háló kapcsolatos különböző családi és rokoni típusok. Másrészt azt vizsgálja tág fogalom a rokonság, a globális sokféleség, és a kölcsönhatás jogi, ökológiai, gazdasági és társadalmi-kulturális struktúrák.
ANTH 321 Contemporary jordániai Society Ez a kurzus célja, hogy tanulmányozza a dinamikus változások a jordániai mai társadalomban. A tanfolyam is vizsgálja a fejlődési szakaszban a jordániai társadalom megalakulása óta a modern kor és a körülmények vezettek, hogy a legfontosabb politikai, társadalmi és gazdasági összetevőit.
ANTH 322 Néprajz az arab világ Ez természetesen kíván bevezetni a diákokat, hogy a különböző élő módszerek csoportok és a társadalmi és kulturális közösségek tartózkodó arab világban. Ez a kurzus célja, hogy egy néprajzi véve a homogenitás és heterogenitás az arab társadalmakban. A kurzus a néprajzi anyag, beleértve írásos etnográfiai szövegek, monográfiák vagy filmek bevezetni hallgató keverék kulturális élet az arab világban. A tanfolyam célja, hogy a néprajzi anyag néhány régi és új szubkultúrák az arab világban.
ANTH 324 Antropológia a Közel-Keleten Ez a kurzus célja, hogy megvitassák a legfontosabb szempontok a vita és a vitát a Közel-Keleten, és azonosítsák a problematikus ez a kifejezés, amellett, hogy a felülvizsgálat a néprajzi és etnológiai kutatások kapcsolódó ezek a közösségek a régióban. Ez a tanfolyam bemutatja hallgató a legfontosabb elméleti és kognitív keretek a vizsgálat során alkalmazott, a közel-keleti társadalmakban. Emellett bevezeti a tanulót, hogy az általánosítások és sztereotípiák a tanulmányban használt és elemzése a Közel-Keleten közösségek
ANTH 325 A globalizáció és a társadalmi változás A cél ennek a képzésnek, hogy megvitassák a legkiemelkedőbb szempontokat a globalizáció és a kapcsolata a széles kapitalizmus szerkezetátalakítási folyamat, amellett, hogy a változások és átalakulások által előidézett megjelenése és elterjedése erős beáramló globalizáció szerkezetének különböző szociális és gazdasági közösségek, valamint megvitatják a gyors áramlását pénz, információ, technológia, az áruk, és az ideológia a nemzeti határokon átnyúló országok és közösségek.
ANTH 326 Antropológia beduin és nomádok Ez természetesen azt jelenti, hogy megismertesse a hallgatókat, hogy a fogalom beduin és lelkipásztori közösségek, melyek mind alapuló mobilitás és az utazás. A tanfolyam célja, hogy a hallgató, hogy az elméleti különbséget a lelkipásztori és beduin közösségek. A kurzus középpontjában is az ökológiai, gazdasági és történelmi tényezők, amelyek hozzájárultak létrehozását nomád és terelés rendszereket.
ANTH 327 Folklór Ez a kurzus célja, hogy növelje a diákok figyelmét a kulturális örökség, és ismereteinek bővítése a kulturális, társadalmi, politikai és ökológiai dinamikáját, alkotó kulturális örökség az emberiség. Ez persze arra is törekszik, hogy pontos definíció közül az örökség, és a közölt látható és láthatatlan kulturális elemeket, amelyek előállítása és reprodukálható együttesen a különböző kultúrák.
ANTH 328 Antropológia Fejlesztési Ez a kurzus célja, hogy a változás a hallgató fogalmának fejlesztése, mint a lelátókon a teljes folyamat a gazdasági, társadalmi, politikai, pszichológiai és értékét. Ez a tanfolyam szerepének vizsgálata a fejlődés a közösség néprajzi szempontból, különös figyelmet fordítva a kulcsfontosságú kérdésekben, mint például a szegénység, és végezze el a kritikai elemzést, figyelembe véve a szempontból a helyi közösségek felmérésben.
ANTH 331 antropológiai Genetics A cél ennek a képzésnek, hogy választ kért a fizikai antropológus genetikai szempontból. Ez természetesen magában foglalja az alapelveket molekuláris genetika és a lakosság, és hogyan alkalmazzák ezeket az elveket a területen az ökológiai antropológia. A kurzus tárgyalja néhány fontos kérdésekben, mint az emberi eredetű, és a népesség eloszlása ​​az emberre, és genetikai különbségek közöttük, genetikai betegségek, és mások.
ANTH 332 emberi alkalmazkodás Ez a kurzus célja, hogy tanulmányozzák az emberi test alkalmazkodik a különböző természeti környezetben, például a települések nagy, hideg, meleg területeken és a magas páratartalom. A tanfolyam foglalkozik megbeszélése legfontosabb természeti erők okoznak az emberi szervezetben alkalmazkodni a különböző környezetekben, mint például a természetes szelekció, genetikai sodródás és mások. És összpontosít elmagyarázza, mennyire fontos a kölcsönhatás az ember és a környezet, hogy elérjük a várt mértékben az emberi alkalmazkodás ezekben a különböző környezetekben az ókorban és a jelen.
ANTH 341 fogászati ​​antropológia Ez a kurzus célja, hogy bevezesse az emberi fogak szempontjából a kémiai összetétel, az anatómia, a fejlődés, az evolúció, szövet- és érintő betegségek őket. Azt is összpontosít régészeti fogak különböző időszakokban kitett összehasonlító tanulmányok ebben a témában, és hogyan kell építeni az ősi emberi viselkedés a fogakat.
ANTH 343 Orvosi antropológia Ez a kurzus célja, hogy olyan antropológiai magyarázatot a betegség, egészségügyi és orvosi kezelések által meghatározott viszonyát biológia, a társadalom és a kultúra. És Ez természetesen magában foglalja a legfontosabb célokat és irányelveket az orvosi antropológia és a kapcsolat a kulturális tényezők és ökológiai egészség és betegség tanulmányozása révén és elemzése a hagyományos népi orvoslás gyakorlata (rituális Zar, a mágia és a boszorkányság ... stb.), valamint a hazai kulturális és gazdasági realitásokat, hiedelmek és hagyományok a megjelenése pszichoszomatikus és a mentális betegségek.
ANTH 344 Biológiai története emberek Levant Ez a kurzus célja, hogy felülvizsgálja a történelem az egészségi állapot és a genetikai jellemzőit az emberek a déli Levant az ókorban a csontvázak és a fogak, amelyek megtalálhatók a régészeti lelőhelyeket. Arra összpontosít, hogy a legfontosabb régészeti lelőhelyek a déli Levant, amelyben a csontvázak és foga is vizsgálták, és e tanulmányok eredményeit. A kurzus tárgyalja a szerepe a környezeti tényezők, mint például az éghajlat, a táplálkozás és a kultúra formálásában biológiai valóság e népek.
ANTH 345 Biológia és kultúra az ókori egyiptomiak Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a bio-régészeti történelem ókori egyiptomiak között Badarian időszak végéig az Új Királyság, ahol a kurzus középpontjában a biológiai és kulturális szempontból az egyiptomi civilizáció keresztül, amit már felhalmozódott hatalmas mennyiségű az információt a régészeti lelőhelyek. A kurzus tárgyalja a legfontosabb tanulmányok a csontvázak és fogak régészeti Egyiptomban
ANTH 351 A nők és a nemek Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a tanulmányok a nők és a nemek szempontjából a történetét és fejlődését. A tanfolyam célja, hogy képessé a diákokat, hogy észre, hogy minden kultúra határozza meg a női szerepeket, és hogy a történelmi, gazdasági, társadalmi, ökológiai és politikai tényezők befolyásolják ezeket a szerepeket. A tanfolyam felülvizsgálatát a legfontosabb antropológiai elméletek foglalkoznak a nők és a nemek
ANTH 352 Antropológia erőszak Ez a kurzus célja, hogy foglalkozzon a jelenség az erőszak antropológiai szempontból, hogy a hangsúly a gazdasági, társadalmi, politikai, demográfiai, vallási csoportok, amelyek szerepet játszanak a megjelenése a jelenség az erőszak. A tanfolyam is tanítja a legfontosabb erőszak, mint a fizikai erőszak, pszichikai erőszak és a szimbolikus erőszak. A tanfolyam célja, hogy néhány, a legfontosabb antropológiai elméletek foglalkoznak a jelenség az erőszak. A kurzus középpontjában közötti kapcsolat elterjedése keskeny identitás és terjedését a jelenség az erőszak
ANTH 356 Állampolgárság és identitás Ez a kurzus célja, hogy kezelje a jelenség a polgárság egy újonnan történelmileg egyfajta szociális, jogi és politikai kapcsolatok az egyén és a közösség és a közösség az állam. Arra összpontosít, hogy milyen következményekkel jár a jogi, politikai, történelmi és társadalmi koncepciója a polgárok és a polgárság. A kurzus végigköveti az identitás fejlődésének által fejlesztett rendszerek az emberi társadalmak története során, a törzsi személyazonosító rendszerek etnikai identitás és amíg elérte a nemzeti identitás, amelynek alapja az az elv, az állampolgárságot. A kurzus kiemelt figyelmet szentel a kérdés az identitás és polgárság a jordániai társadalomban.
ANTH363 Táplálkozás az ókori társadalmak Ez a kurzus célja, hogy kezelje a két oldala palaeodiet: az első, hogy kövesse a mintát a palaeodiet a paleolit ​​időszak végéig a bizánci időszakban, elsősorban a Jordan, mint egy helyen, míg a második rész foglalkozik a módszerek és technikák, amelyek fizikai antropológusa rekonstruálható a palaeodiet emberben elemzésével csontvázat a nyomelemek és stabil izotópok és mikroszkopikus fogerózió, valamint számos közvetett módszerek, mint például a paleopatológia és fogzománc hipoplázia.
ANTH 364 Temetkezési szokások ókori társadalmak Ez a kurzus célja, hogy nyomon a fejlődését temetkezési szokások Jordánia a különböző korszakban. Arra összpontosít időszakokra meghosszabbítható eleje óta település a Jordán végéig a bizánci időszakban. A tantárgy keretében milyen antropológiai irányzat iskolák nézd meg a halál gondolata és kapcsolata a ravatalozó gyakorlatokat. A kurzus középpontjában, hogyan kell kezelni az elhunyt személy és hogyan eltemetni szerint meggyőződés ókori népek és kultúrák hogyan rekonstruálni, hogy a temetők, a régészeti lelőhelyek.
ANTH 366 Az elszámolási és Háziasítás Ez a kurzus célja, hogy tanulmányozza a legfontosabb változásokat az életében az emberi lények eredményeként a váltás nomád vadászat és gyűjtögetés az állandó mezőgazdaság és az állattenyésztés. Ez a kurzus középpontjában bevezetésével a diákok a legrégebbi emberi település területek különböző régióiban a világon, és a szakaszokat a fejlődését. A diák is tudja, hogy milyen típusú növények és állatok, már háziasított és összekapcsolni ezt a folyamatot a kulturális evolúció az ember a különböző történelmi korok.
ANTH 421 Applied Anthropology Ez a tanfolyam bemutatja a tanuló, hogy az alkalmazott felhasználása antropológia és a szerepe, hogy az antropológia játszhat szempontjából a társadalmi problémák megoldásában. A tanfolyam is tanítja, hogy fontos az alkalmazott antropológia és a tantervek, az etika és a körülmények a kezdetektől fogva, és hogyan alkalmazzák a elméleti és módszertani ismeretek antropológia a tanulmány és elemzés számos kérdés a kortárs társadalmi problémákat, mint azok, amelyek a fejlődés, turizmus, az oktatás és a városi problémák is összpontosít a különböző szerepeket is játszott antropológus projektekben alkalmazott antropológia, valamint, hogy kiemelje a foglalkoztatás az antropológusok az egyetemen kívüli keret.
ANTH 422 politikai antropológia Ez a kurzus célja, hogy lehetővé tegye a hallgató, hogy meghatározza a politikai téren, mind az ókori társadalmakban, amelyek nem ismertek a jelenség a modern állam, vagy azok, akik fejlett állam rendszereket. A tanfolyam célja, hogy bemutassa a fejlődés tapasztalható politikai jelenség kezelése révén politikai szervezet a nem állami közösségek és a közösségek megosztó egészen a központi állami társaságok, és arra is törekszik, hogy növelje a diákok tudását formája a politikai szervezetek és a sokféleség közösségekben összekapcsolásával politikai különböző formáinak gazdasági és vallási szervezet és nyelvi ökoszisztéma az emberi társadalmakban.
ANTH 425 nyelvészeti antropológia Ennek célja, hogy megismertesse a hallgatókat, hogy megtekinthesse a nyelv mint eszköz a kommunikáció és a megértés, valamint egy olyan mechanizmust, hogy újra termel maga a kultúra. A kurzus célja, hogy felfedje különböző aspektusait a dialektikus kapcsolatát a nyelv és a többi gazdasági és szociális rendszerek, a kultúra és a rokonság és a szimbolizmus. A kurzus célja, hogy összpontosítson a nyelven, mint a rendszer a beszélt és írott jelképek és hivatkozásokat, és bólint és gesztusok által termelt társadalom
ANTH426 Antropológiája Urban Societies Ez a kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a városi jelenség antropológiai jelenség és időbeli alakulását. A tanfolyam célja, hogy bemutassuk városantropológiára szempontjából tárgy, mind a módszerek és kognitív problémák. A kurzus középpontjában a tisztázására elméletileg a természet városi közösségek, és tanulmányozza a probléma a vidéki - városi kapcsolat és az átfedések szempontjából a gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból, ami működött jelentősen meghaladja a jellemzőit minden.
ANTH427 Antropológia Kommunikációs és New Media Ez természetesen be kívánja vezetni a hallgató, hogy a média és a kommunikáció, a szociális és kulturális jelenség, és a magyarázata a szerepe ma már a közösségi média alakításában társadalmi és kulturális valóság és a kép iparág korszak. A tanfolyam foglalkozik a különböző meghatározásokat a jelenség a kommunikáció is foglalkozik a teljes gazdasági, társadalmi, politikai, vallási és nyelvi befolyásoló tényezők a jelenség a kommunikáció.
ANTH429 Ballagási projekt társadalmi-kulturális antropológia Ez a kurzus célja, hogy lehetővé tegye a hallgató, hogy válasszon egy mező kutatási projekt a szociális / kulturális antropológia. Ezt a kutatást kell végezni felügyelete alatt a kar tagja az osztályon. Ez a kurzus felkészíti a diákokat, hogy hogyan teljes érettségi projektek. Diákok regisztrálhatnak a kurzus bevétele után 60 óra hitel a tananyag tervét.
ANTH430 Field alkalmazások fizikai antropológia Ez a kurzus egy gyakorlati területen kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat, hogy az emberi és állati csontok régészeti végzett ásatások és elemezték. A kurzus középpontjában a tanulók képzése terén a feltárás és dokumentáció régészeti lelőhelyek tartalmazó csontmaradványok. Ez a kurzus tanítják a nyári félévben, miután a diák befejezte 60 óra hitel a vizsgálati terv
ANTH 442 Bio-régészet A diákok megtanulják ezen keresztül természetesen, hogyan kell tanulni fogászati ​​és csontrendszeri emberi maradványok régészeti és fontosságát ezekben a vizsgálatokban. A tanfolyam magában foglalja a különböző témák hogyan lehet felépíteni a biológiai állapotát az öreg az egészségügyi állapot, kórtörténet, tápláltsági állapot, a demográfia, és mások.
ANTH 445 emberi paleopatológia Ez a kurzus célja, hogy tanulmányozza a származás, evolúció és betegségek terjedését megfigyelhető a csontvázak a múltbéli emberi populációk, és hasonlítsa össze a kortárs emberi betegségek kialakulását. Célja továbbá, hogy vizsgálja meg a különböző tényezők vezettek a megjelenése ezen betegségek időben és térben, figyelembe véve a szerepét, és játszotta a kultúra és a természeti erőforrások kialakulásának és terjedésének az ilyen betegségek.
ANTH 446 törvényszéki Antropológiai Ez a kurzus célja, hogy a törvényszéki antropológia elméletét és módszerét. A tanfolyam foglalkozik, hogyan lehet feltárni az esetet, és a helyszínt technikák és hogyan kell meghatározni az időt, mert a halál. A hangsúly a tanfolyam lesz, hogyan kell meghatározni a korát, nemre, fajra, magasság, öröklött tulajdonságok és a halál okát. A diákok azt is megtudjuk, arcrekonstrukció, bizonyság, hogy szakértő, igazságügyi és etikai felelősség, és az írás törvényszéki jelentés
ANTH 461 Modern technikák fizikai antropológia Ez a kurzus célja, hogy bemutassa, hogy a hallgató a sok technika, amely a közelmúltban lépett be a mezőbe a fizikai antropológia, mint atomabszorpciós, röntgendiffrakciós, FTIR spektroszkópia, Raman-spektroszkópia, tömegspektrometria, elektronmikroszkópia, és más technikák. A kurzus középpontjában az elméleti koncepció ezeket a technikákat, és a az eredmények értelmezése és azok jelentőségét antropológia tagság
ANTH 485 Válogatott témák társadalmi antropológia Ez a kurzus célja, hogy a tanárok és a diákok, hogy lépést tartson a legújabb tudományos témák a szociális antropológia, valamint kérdéseket, hogy kapcsolatban van az arab világ, vagy a jordániai társadalomban. A tanuló a tanfolyam egy kiválasztott téma a szociális antropológia, amely által kiválasztott tanár. A tanfolyam foglalkozik témák a szociális antropológia, amelyek nem tartoznak más szakon, azok kapcsolódó frissített téma területén a szociális antropológia.
ANTH 495 Válogatott témák fizikai antropológia Ez a kurzus célja, hogy a tanárok és a diákok, hogy lépést tartson a legújabb tudományos témakörök területén a fizikai antropológia, valamint kérdéseket, hogy kapcsolatban van az arab világ, vagy a jordániai társadalomban. A tanuló a tanfolyam egy kiválasztott téma területén a fizikai antropológia, amely által kiválasztott tanár. A tanfolyam olyan témákkal foglalkozik, ezen a területen a fizikai antropológia, amelyek nem tartoznak más szakon, azok kapcsolódó frissített téma területén a fizikai antropológia.
ANTH 594 Válogatott témák fizikai antropológia Válogatott témák fizikai antropológia

برنامج البكالوريوس في الانثروبولوجيا

معلومات عامة حول البرنامج

لغة التدريس: اللغة العربية
الساعات المعتمدة: 132
مدة الدراسة: 4 سنوات

وصف البرنامج

صممت المساقات التي تدرس في البرنامج لتزود الطلاب بالخبرات النظرية و العملية في الجوانب الأثرية و البيولوجية و الاجتماعية لهذا التخصص الذي يعنى بدراسة الإنسان و ثقافته. يتبع قسم الأنثروبولوجيا مختبرات متخصصة في دراسة المخلفات العظمية و معالجتها. قام القسم بإنجاز العديد من الدراسات المتعلقة بالمجتمع الأردني و ثقافته, كما أنجز العديد من المشاريع البحثية بالتعاون مع مؤسسات محلية وعربية ودولية

الخطة الدراسية

يمنح الطلاب درجة البكالورويس في تخصص الانثروبولوجيا بعد اتمامه بنجاح المتطلبات التالية:

1. متطلبات جامعة: (27 ساعة معتمدة)
متطلبات إجبارية (12 ساعة معتمدة)
متطلبات إختيارية (15 ساعة معتمدة)

2. متطلبات الكلية (21 ساعة معتمدة)

ACourses801A

3.متطلبات القسم (84 ساعة معتمدة)

- متطلبات اجبارية: يخصص لها 63 ساعة معتمدة, وهي:

ACourses802A

- متطلبات اختيارية: يخصص لها 21 ساعة معتمدة, حيث يختار الطالب 15 ساعة من المجموعة الأولى أو الثانية و 6 ساعات من المجموعة الثالثة:

• المجموعة الأولى: خاصة بالأنثروبولوجيا الاجتماعية ويختار منها الطالب 15 ساعة معتمدة.ACourses803A

• المجموعة الثانية: خاصة بالأنثروبولوجيا العضوية ويختار منها الطالب 15 ساعة معتمدة.

ACourses804A

• المجموعة الثالثة: يختار منها الطالب 6 ساعات معتمدة من المساقات التالية:

ACourses805A

Program oktatási nyelve:
Arabic (Jordan)

8 további kurzus Yarmouk University »

This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date