Bachelor in Journalism

Általános információk

Program leírás

Mivel ezt a programot teljes egészében portugál nyelven tanítják, a jelölteknek képesnek kell lenniük portugál nyelven beszélni és írni, vagy hajlandónak megtanulni a nyelvet.

121099_EdificiosISMTbanner_1185x350_a.jpg

Az újságírói információ első ciklusának célja a média területén, különösen az újságírásban és az audiovizuális térségben tevékenységeket végző egyének képzése. A diplomásnak speciális készségeket kell szereznie - amelyek a szakterület tudományos alapjaiba tartoznak, és ezen tantervben opcionálisan alkalmazható - kommunikációs társaságokban való munkavégzésre, a média szerkezetében különféle pozíciókat betöltve az információ, a termelés és az irányítás területén. Célja továbbá a szinergiák előmozdítása a helyi és nemzeti média- és kommunikációs társaságokkal annak érdekében, hogy lehetővé váljon a professzionális valóság hatékony megközelítése és a hallgatók által kidolgozott „termékek” bevitele a gyakorlati tudományág részeként.

Szakmai lehetőségek

Sajtó, Rádió, Televízió, Internetes újságírás, Fotojournalisztika, Televíziós produkció és rendezés, Szkriptírás, Kommunikációs és Képzési Irodák.

Belépési követelmények

A nemzetközi jelölteknek teljesíteniük kell a következő feltételek egyikét:

  • Olyan képesítés megszerzése, amely felvételi jogot és felvételi jogot biztosít számukra abban az országban, ahol azt megszerezték. A benyújtandó dokumentumnak tartalmaznia kell a végleges besorolást, és az ország illetékes hatósága hitelesíti.
  • Portugál középfokú oklevél vagy azzal egyenértékű diploma megszerzése. Ez utóbbi esetben olyan dokumentum benyújtását kell megkövetelni, amely igazolja a nem portugál nyelvtanfolyamnak a portugál oktatási rendszerrel való egyenértékűségét, feltüntetve a végső besorolást.

121101_imagem2.jpg

Az alábbiak csak a helyi portugál jelöltekre vonatkoznak:

  • Középiskolai végzettséggel vagy hasonlóval rendelkezik.
  • Az adott párt létrehozására / kurzusára felállított felvételi vizsgák elvégzése (11 történelem, 13 angol, 18 portugál).
  • A párok létrehozására / kurzusára vonatkozó összes vizsgán megszerezte a megkövetelt minimális pontértéket (95 pont a skálán 0-10-ig).
  • Annak érdekében, hogy a kérelemben megkapja a megkövetelt minimális jelölést (95 pont a skálán 0-10-ig).
  • A jelentkezési lap a következő képletből származik: Középiskolai záróérték vagy azzal egyenértékű 50% A felvételi vizsga 50%.
  • A szeptember 25-i 296-A / 98. Sz. 99/99, március 30, 26/2003, február 7, 76/2004, március 27, 158/2004, június 30, 147 -A / 2006, július 31, 40/2207, február 20 és 45/2007. és a május 30-i 90/2008. sz. törvényrendelet alkalmazandó.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

One of the oldest University Institutions of Private Higher Education in Portugal, with more than seven decades of existence.

One of the oldest University Institutions of Private Higher Education in Portugal, with more than seven decades of existence. Kevesebb