Bachelor építészet és várostervezés

Általános információk

Program leírás

Az építészet és várostervezés alapképzési tanulmányi programjába beiratkozva megszerezheti az építész szakmájához szükséges alapvető elméleti és gyakorlati hátteret, és megszerezheti a megfelelő ismereteket, készségeket és kompetenciákat. Az építészmérnöki és várostervezési tanulmányi program végén diplomát kap, amely lehetővé teszi további építészeti tanulmányok jelentkezését, és jogosult lesz együttműködni építészeti és várostervezési projektekben az építészeti stúdiók felügyelete alatt Európában és azon túl. Ez minden bizonnyal alkalmas arra, hogy építészetet és / vagy várostervezést tanuljon az Építészmérnöki Kar mesterfokozatán, valamint más európai egyetemek kapcsolódó tanulmányi programjain.

A tanulmány lényege a Design Stúdióban zajló projekt-alapú tanulás, ahol a hallgatók az olyan tárgyakban szerzett ismereteket alkalmazzák, mint például a struktúrák és technológiák alapjai, az építészet története, a tipológia, a várostervezés, az emlékművek és történelmi helyek helyreállítása, a tervezési ökológia és Fenntarthatóság, belsőépítészet és univerzális formatervezés. Annak elősegítése érdekében, hogy a hallgatók fejlesszék esztétikai és művészi kifejeződésüket, valamint felkészüljenek az építészeti gyakorlatra, ez a program művészeti tanfolyamokat (rajz és 3D agyagmodellezés), valamint a különféle CAD és BIM szoftveralkalmazások óráit foglalja magában.

Az első három évben kötelező tárgyak állnak. A negyedik évben azonban kilenc téma-alapú modul közül választhat a Design Studios segítségével, vagy kihasználhatja az Erasmus + cseremobilitási programok keretében a külföldi tanulmányi és csereprogramok előnyeit. Az Építészmérnöki Kar több mint ötven európai egyetemmel kötött partnerségi megállapodásokból részesül. A végső értekezés téziseit elméleti szeminárium kíséri, amelynek eredménye építészeti vagy városi tervezés. Bachelor munkájában demonstrálni fogja a projektdokumentáció elkészítésének képességét a tervezési folyamat minden szakaszában - az előzetes tervektől és sémáktól a végrehajtási projektekig.

architecture, building, house

Szabad-Képek / pixabay

Munkalehetőségek

Baccalaureusként képesítéssel rendelkezik építészeti tervek kidolgozására és az egyszerű építményekhez kapcsolódó projektek önálló megvalósítására. Ha egy felhatalmazott építész felügyelete alatt áll, akkor nagyobb méretű építészeti projekteket, valamint városi terveket és terveket készíthet. Ezen felül, akkor jogosult lesz az állami és regionális közigazgatás fiatalabb tisztségeire, valamint az építkezés területén és azon túlmenően különböző kreatív, műszaki és üzleti pozíciókra. A diplomások az Európai Unió egész területén gyakorolhatják ezt a szakmát.

Eredményei, érdekei és bevált erőfeszítései alapján megerősítheti elkötelezettségét gyakorlati építészekkel folytatott szoros együttműködésen keresztül, időközi megbízásokon és / vagy egy építészeti stúdióban történő gyakorlása során.

A Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karja támogatja az interdiszciplináris inkubátorok indítását is, ahol a hallgatók tovább fejleszthetik ötleteiket, terveiket és munkájukat az akadémiai és a gyakorlati mentorok szoros felügyelete alatt. Ilyen módon ösztönzik őket arra, hogy vállalkozásukat egy ismerős környezetben kezdjék el, és sikeres karriert kezdjenek.

A jelentkezés határideje

2020. május 31

Tandíj

Angol nyelven tanulók: évi 3500 €

Az iskoláról

Miért az STU Építészmérnöki Kar Pozsonyban?

Az Építészmérnöki Kar a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem hét karjának egyike (a továbbiakban STU rövidítve, szlovák „Slovenská technická univerzita” néven). Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskolája; az építészmérnöki oktatás kezdete az 1946/1947 tanévre nyúlik vissza, és az Építőmérnöki Tanulmány területéhez kapcsolódik.

Az Építészmérnöki Kar ma kreatív és versenyképes intézmény, nyitott személyzettel, és sikeresen használja ki a nemzetközi együttműködési lehetőségeket a kutatás és oktatás területén. Különösen az Erasmus Plus mobilitási program révén a karok Európa több mint 50 partnerintézményével kínálnak csere lehetőségeket. Évente tucatnyi Építészmérnöki Kar hallgatója külföldön, valamint nemzetközi hallgató érkezik tanulni az Építészmérnöki Karba. Ugyanakkor 29 nemzetközi hallgató jött tanulni az Építészmérnöki Karba.

Az Építészmérnöki Kar oktatói olyan kiemelkedő személyiségek, akik nemcsak tanárok és kutatók; többségük aktív gyakorló építész, várostervező vagy ipari / termék- és grafikai / márkatervező. A megszerzett díjak és kitüntetések, valamint az elismerés és a Szlovákia határain átnyúló kapcsolatok bizonyítják a képességeiket.

A nemzeti szakértők mellett az FA STU külföldi előadókat hív fel: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid építészek) ) csak néhány a kortárs építészet számos jelentős külföldi szakértőjéből és személyiségéből, akik eddig meglátogatták a karot. A kar nemzetközi részvételét tükrözi a nemzetközi szervezetekben való tagság és a multinacionális projektekben való részvétel Szlovákiában és külföldön.

Közép- és Nyugat-Európa egyik legkisebb metropolisaként az élénk város Pozsony inspiráló és ugyanakkor megfizethető helyet képvisel a nemzetközi hallgatók és utazók számára. Közép-Európában található földrajzi helyzetének köszönhetően ez kapu Európába. Élvezni fogja Bécs, Budapest és Prága közelségét, tökéletes közlekedési kapcsolatokkal. A megosztott történelem és a közeli távolságok közösek ezekben a fővárosokban, és számos lehetőséget kínálnak kulturális, társadalmi és utazási tapasztalatokra. A nagyszerű busz- és vasúti összeköttetés Pozsonyból, valamint a pozsonyi és a bécsi repülőtér könnyű megközelíthetősége olcsó összeköttetést kínál nagy európai célállomásokhoz.

Mit csinálunk és hogyan?

Ha Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskoláját keresi, az Építészmérnöki Karral a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem szerves részeként, akkor a megfelelő helyre érkezik.

Itt tanulmányozhatja építészetét és várostervezését, ipari és terméktervezését. Ezeknek a tanulmányoknak a jellege meghatározta a kar alapvető oktatási stratégiáját, különös tekintettel a hallgatók kreativitásának és kritikus gondolkodásának fejlesztésére, valamint arra, hogy képesek-e reagálni a jövő előre nem látható kiszámítható kihívásaira, amelyekkel minden hallgató még szembesül. A tudományos és szakmai háttérrel rendelkező szakemberek által vezetett, projekt alapú tanulás, valamint a gyakorlattal szoros együttműködésben összehangolt projektek hű valósághű szimulációt nyújtanak a valós tapasztalatokról.

Az Építészmérnöki Kar a koncentrált munka lehetőségeit is kínálja speciális oktatási és kutatási központjában, az UNESCO kulturális örökség központjában, Banská Štiavnica szívében. A hiteles történelmi házban (amelyet a hallgatók valójában helyreállítottak) a kar akár 30 hallgató és 10 alkalmazott befogadására képes az egész évben tartott műhelyek vagy szakos tanfolyamok alkalmával.

Amikor közelebb kerülnek a gyakorlathoz, a hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt számos helyi és nemzetközi versenyen. Az iskola minőségét elsősorban a tanulók eredményei erősítik meg. Az Építészmérnöki Kar büszkén büszkélkedhet a hallgatók sikereivel különböző helyi és nemzetközi építészeti-urbanisztikai és formatervezési versenyeken (pl. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nemzeti díj a formatervezésnél, ABF Szlovákia a legjobb alapképzésért, Lacko prof. a legjobb diplomaért) és még sokan mások.

Egy ilyen gondolkodásmóddal arra törekszünk, hogy hallgatóink komplex felkészítésére tegyünk szert a kemény készségek és a puha készségek terén a közelgő Ipar 4.0-ra.

A jó oktatás azonban nem elegendő. Arra törekszünk, hogy közösséget hozzunk létre. Az Építészmérnöki Kar gazdag társadalmi, kutatási, tudományos és sportéletet biztosít. Régi hagyományaink vannak a legnagyobb nyilvános rendezvényünk - az Építészet és Tervezés Éjszaka - megszervezésében. Számos rendezvényt a hallgatók készítenek a hallgatók számára - például a Manifest (első éveinkben meleg fogadtatásban részesülnek új kollégák). Ezt követően nyílt napok, valamint a hallgatók és a szakemberek kiállításai, a munka bemutatása, asztalitenisz-hétvége stb., És számos helyi építészet, tervezés, művészeti fesztiválok és piacok (például a városi piac) végén az Építészmérnöki Kar élvezi jelenléte a pozsonyi városközpont közelében található stratégiai elhelyezkedése miatt.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Tovább

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Kevesebb