Társadalom és Területfejlesztési Bachelor

Általános információk

2 locations available
Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

előadás

A társadalmak és területek fejlesztésének alapképzése multidiszciplináris képzést kínál, amelyben az emberi és társadalomtudományi elméleti órákat olyan tanfolyamokkal, gyakorlati workshopokkal és gyakornokokkal kombinálják, amelyek felkészülnek a cselekvés iránti elkötelezettségre.

A népesség elöregedése, a globalizáció, az éghajlatváltozás, a városi terjeszkedés, a vidéki átalakulások, a demokrácia, a tudásalapú gazdaság növekedése, a társadalmi egyenlőtlenségek, a kulturális pluralizmus és az életmód Ezzel a valósággal szembesülnek a társadalmi változás ágensei, és ezt az alkalmazott társadalomtudományi képzés tárgyalja.

A program célja a társadalom és a terület fejlődését befolyásoló kortárs társadalmi valóság ismereteinek és kritikai megértésének fejlesztése.

célkitűzések

Fejleszteni kell a kortárs társadalmi valóság ismereteit és megértését, amelyek befolyásolják a társadalmak és területek fejlődésének állapotát.

Interdiszciplináris képzés, amely számos társadalomtudományi tudományterületet alkalmaz

A társadalmak és területek fejlődése számos társadalomtudományi tudományágot érint: antropológia, szociológia, földrajz, politológia, közgazdaságtan, történelem.

A tanfolyamok lehetővé teszik a társadalmi és területi tételek megközelítését e különféle szempontokból, annak érdekében, hogy teljes és kritikus perspektívát kapjunk a vizsgált realitásokról.

A vállalati és területi fejlesztési érettségi megkönnyíti a munkaerőpiacra való belépést adminisztrációs, etikai kurzusok, gyakorlati környezetbe való bevezetés és a gyakornoki tapasztalatok révén. A kurzus befejezéséhez a hallgató választási lehetőségeket is választhat más UQAR .

Lehetőség a társadalmi élet jobb megértéséhez, a jobb cselekedethez

A társadalmak és területek fejlesztésének érettsége lehetőséget kínál a polgárok törekvéseivel való kölcsönhatásba lépésre, a konkrét helyzetek elemzésére és a társadalmi problémák megoldására.

Az elméleteket mozgósítják a társadalmi jelenségek megértéséhez, a társadalmi innováció előmozdításához és a kollektív fellépés irányításához megbízható ismeretek előállításához. A történeti vagy filozófiai szempontból is helyénvaló tisztázni a jelen kérdéseit, az események jelentőségét és a folyamatban lévő változások következményeit.

Tanulás a terepen, gyakorlat szerint

A vállalatok és területek alapképzési fokozatában alkalmazott pedagógiai képletek két elven alapulnak:

 • a valós helyzetek elemzése a legjobb módszer a különféle tudományágak eredményeinek integrálása terén;
 • A következő lépés az, hogy kapcsolatba lépjünk a társadalmi fejlődés szakembereivel, akik ösztönözhetik őket, felhívhatják figyelmüket a gyakorlat igényeire, és bevonják őket az elkötelezettség lehetőségeibe.

A hallgatók számára számos fejlesztési szakemberekkel folytatott találkozó, szervezetek látogatása, tevékenységek és terepi kirándulások járnak elő, amelyek a lehetséges lehetőségek széles skáláját mutatják be.126565_rsz_adobestock_250661602.jpg

Gyakornok a megszerzett ismeretek konkrét összefüggésben történő alkalmazásához

A Társadalmi és Területi Fejlődés Bachelor része jóváírott szakmai gyakorlatok olyan szervezetekben, amelyek a fejlődés és a változás ügynökeivé váló hallgatók fogadására vágynak.

Professzor és a választott szervezet felügyelete mellett ezek a kurzusok lehetőséget kínálnak a megszerzett ismeretek felhasználására a teljes kutatási megközelítés megvalósításához, az elméleti, kritikai és módszertani dimenziók ötvözésével.

A folyamat magában foglalja egy kutatási jelentés elkészítését és az eredmények bemutatását az ügyfél szervezet számára. A készlet célja a képzési környezetben való alkalmazás.

Gyakornok is végezhetők külföldön.

Kívánatos készségek a különféle szakmai területeken

A kreatív és szigorú elmék arra törekszenek, hogy megfeleljenek a kihívásoknak, amelyekkel az állami és magánszervezetek, a kormányok és az állampolgári csoportok szembesülnek, röviden, azokkal, akik különféle léptékben dolgoznak a közösségek és területek fejlesztésében.

Fő munkaadók

Társadalom elemzőként a BScD diplomájának olyan társadalomtudományi háttérrel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi számára, hogy fejlesztési tisztviselőként vagy alkalmazott társadalomtudományi tanácsadóként felajánlja szolgáltatásait különböző kormányzati ügynökségekben, közösségi, helyi és regionális szintű, a területek és a lakosságot érintő társadalmi jelenségekre vonatkozó tervek, koordinációs projektek vagy kezdeményezések szempontjából.

A társadalmak és területek fejlődésének alapképzésének fő munkáltatói a helyi és regionális fejlesztési szervezetek, függetlenül attól, hogy a közösségi szektorból származnak, állami vagy magánszektorból, például:

 • Közösségi Fejlesztési Támogatási Társaságok (CFDC-k);
 • regionális konzultációs és fejlesztési tanácsok (CRCD);
 • Regionális környezetvédelmi tanácsok (CRE);
 • regionális megyei önkormányzatok (RCM);
 • nonprofit szervezetek (szociális gazdaság, környezet, társadalmi befogadás stb.);
 • az önkormányzatok;
 • közszolgálat;
 • kutató szervezetek;

Fő munkahelyek

A társadalmak és területek fejlődésének főiskolai végzettséggel rendelkezők számára elérhető fő munkahelyek:

 • fejlesztési tisztviselő;
 • kutató tiszt;
 • projektmenedzser;
 • koordináló tisztviselő;
 • közösségi ügynök;
 • turisztikai fejlesztő ügynök;
 • fejlesztési tanácsadó;

A doktori fokozat folytatásának lehetősége

A vállalatok és területek fejlesztésében alapfokú végzettséggel rendelkező diplomásoknak lehetősége van folytatni a regionális fejlesztési mesterfokozatra (memóriával vagy teszttel), a DESS-re a regionális és területi fejlesztés, valamint a doktori fokozatot a regionális fejlesztés terén.

A következő területeken hozzáférhetnek UQAR posztgraduális programokhoz:

 • etika;
 • projektmenedzsment;
 • emberek vezetése a munkahelyen.

A hallgatók iránt elkötelezett professzorok csoportja

A korlátozott osztálytanfolyamok megkönnyítik a professzorokkal és a hallgatókkal folytatott cseréket, miközben megteremtik a hallgatói projektek megvalósítását elősegítő légkört.

A sokféle oktatócsoport kutatási projektekben vesz részt, amelyek célja a fejlesztés megértése és támogatása Quebecben, annak régióiban és nemzetközi szinten.

Ezeknek a professzoroknak a rendelkezésre állása és figyelemre méltó felügyelete kedvez a tanulmányok sikerének.

Sok lehetőség a külföldi tartózkodásra

UQAR számos lehetőséget kínál arra, hogy külföldön tartózkodjon azoknak a hallgatóknak, akik motiváltak tudásuk bővítésére, miközben jutalmazó kulturális élményt élnek. Ez a tartózkodás csereprogram, gyakorlati gyakorlat vagy kutatási tartózkodás formájában valósulhat meg. Számos finanszírozási forrás is rendelkezésre áll.

Kettős fokú megállapodás a Nyugati Katolikus Egyetemmel (Franciaország)

Képzésük részeként a hallgatók igénybe vehetik ezt a megállapodást, amely lehetővé teszi számukra, hogy a vállalkozások és területek fejlesztésében szerzett Bachelor fokozaton alapuljanak humanitárius és társadalomtudományi, társadalomtudományi, tanfolyamokon is. Alkalmazott szociológia és etnológia az Egyetemi Egyetemen, Angers Campus, Franciaország.

Felvételi feltételek

Egyetemi bázis

Tartson diplomát főiskolai tanulmányokról (DCS) vagy azzal egyenértékű.

Francia nyelvtudás: Ezen túlmenően egy jelöltnek, aki nem tudja bizonyítani a francia nyelvtudását az "Egyetemi francia nyelvre vonatkozó politika" kritériumai szerint, a Francia, erre idézést kapott. A vizsga sikertelensége esetén egy funkcionális francia nyelvtanfolyam sikeres befejezésére van szükség, és a következő időtartamra kötelező a regisztráció erre a kurzusra.

Alapvető tapasztalatok

Megfelelő ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik. Ebben az esetben a jelöltnek be kell bizonyítania a kiválasztási bizottság tagjai számára, hogy rendelkezik egyetemi alapképzési program elvégzéséhez szükséges ismeretekkel.

Francia nyelvtudás: Ezen túlmenően egy jelöltnek, aki nem tudja bizonyítani a francia nyelvtudását az "Egyetemi francia nyelvre vonatkozó politika" kritériumai szerint, a Francia, erre idézést kapott. A vizsga sikertelensége esetén egy funkcionális francia nyelvtanfolyam sikeres befejezésére van szükség, és a következő időtartamra kötelező a regisztráció erre a kurzusra.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La comp ... Tovább

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La composition des axes d'excellence en recherche de l'UQAR- les sciences de la mer, le développement régional et la nordicité- reflète cette réalité distinctive. https://uqar.ca/nouvelles/uqar-info/3088-l-uqar-se-demarque-en-recherche-parmi-les-meilleures-universites-au-canada Kevesebb
Rimouski , Levis farmernadrág + 1 Több Kevesebb