Kaland és szabadtéri oktatás alapképzése

Általános információk

Program leírás

Kaland és szabadtéri oktatás
Közösségi oktató, humán tudományok Bachelor, 210 ECTS

125874_talvi.jpg

Tanulmány a Humak University of Applied Sciences , a finn kalandoktatás vezető felsőoktatási intézményében.

A közösségi oktató tanul a kaland és a szabadtéri oktatás szakembereiről. A kaland- és szabadtéri oktatás tapasztalati és tevékenységalapú tanulási módszertanon alapul, és célja az egyének, csoportok és közösségek növekedésének, fejlődésének, jólétének és képviseletének támogatása.

Alapinformációk

 • A tanulmányok megkezdése: szeptember.
 • Az oktatás nyelve: angol.
 • Tanítási idő: Nappali tanítás.
 • Tanítási mód: Kontakttanítás, Vegyes tanulás, Online Tanulmányok.
 • A tanulás formája: tapasztalati tanulás, coaching, egyéni tanulás, felügyelt gyakorlatok, munka alapú tanulás.
 • A tanulmányi program terjedelme: 210 ECTS kredit, lásd a tanulmány tartalmát.
 • Tervezett időtartam: 3,5 év, a nyári szemesztereket is beleértve.
 • Tandíj: Az EU / EGT és Svájc területén kívül érkező hallgatóktól számolják fel, 9000 euró / tanév. Az EU / EGT-térség és a svájci állampolgárok nem számítanak fel díjat.
 • Szállítási és felszerelési díj: 1000 euró / tanév (a tandíj tartalmazza).
 • Végzettség: Humán tudományok Bachelor (BH, finn yhteisöpedagogi (AMK))

Karrierlehetőségek

A kalandoktatási orientációval rendelkező közösségi oktatási tanulmányok a hallgatókat arra irányítják, hogy elsajátítsák a közösségi és a kalandoktatás szakterületén szükséges különféle készségeket. A hallgatók megismerik a megelőző munka és a jólét előmozdításának alapelveit és gyakorlatait, és megismerik a közösség és a társadalom különféle cselekvési formáit.

A tanulmányok során a hallgatók pedagógiai, társadalmi, műszaki, környezetvédelmi és biztonsági ismereteket szereznek, és felkészültek a vállalkozói készségre is. A gyakorlati képzési időszakok és a munkával való együttműködés nélkülözhetetlen részét képezik a hallgatók közösségi készségeinek és kalandoktatási kompetenciáinak.

A kaland és a szabadtéri oktatás módszerei különféle környezetekben és összefüggésekben alkalmazhatók különböző célcsoportokkal, a társadalom különböző szektoraiban. A kalandoktatás alkalmazható például a megelőző munka, az ifjúsági és civil szervezetek munkája, az oktatás és képzés, valamint a természet- és kaland-alapú vállalkozói szellem területén. Ezenkívül, a hallgatók érdeklődésétől és szakterületétől függően, oktatóként dolgozhatnak például kajak, trekking, sziklamászás és síelés terén.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Elmélet a gyakorlatba

A tanulmányok kezdetétől kezdve a kaland- és a szabadtéri oktatás elméleti keretét különféle tevékenységek és kirándulások, például túrák és túrák, kajak-túrák, nyári és téli táborok, valamint skandináv téli tevékenységek révén valósítják meg a gyakorlatban. A tapasztalati és tevékenységalapú folyamatok révén a hallgatók megtanulják, hogyan lehet megtervezni, megszervezni, megvalósítani és értékelni a különböző célcsoportok számára a biztonságos kaland- és szabadtéri tevékenységeket, különböző környezetekben és körülmények között.

A tanulmányok során a hallgatók több új készséget fognak megtanulni, különösen pedagógiai, vezetői, társadalmi, környezetvédelmi, műszaki és biztonsági készségeket. A közösségi oktatók számára végzett tanulmányok olyan területeket is lefednek, mint például a skandináv jóléti rendszer, a megelőző munka, az egyenlőség, a sokféleség és a vállalkozói szellem.

Tanulmányi struktúra

A szak programja 210 ECTS kredittel egyenlő. A képzés a következő alapvető tartalmakra terjed ki:

 • Általános tanulmányok 10 ECTS
 • Szakmai tanulmányok 125 ECTS
  • Professzionális nyelvtanulás 15 ECTS
  • Bevezetés a közösségi oktatásba 10 ECTS
  • Pedagógiai készségek kalandoktatásban 40 ECTS
  • Műszaki ismeretek a kalandoktatásban 30 ECTS
  • Társadalomtudomány 30 ECTS
 • Szakmai továbbképzés 30 ECTS
  Professzionalizmus a kalandoktatásban:
 • Hálózat és partnerség fejlesztése 15 ECTS
 • Kalandoktatási programozás 15 ECTS
 • Alkalmazott kutatási és fejlesztési tanulmányok, ideértve a diplomamunkát is (végleges projekt) 30 ECTS
 • Választható tanulmányok 15 ECTS

Mire számíthat a gyakorlatban

Közösségi oktatási tanulmányai kalandra és szabadtéri tevékenységekre összpontosítanak. Fedett és kültéri tanulni fog. Többnapos kemping utakon vesz részt, ahol sátrakban és / vagy vadon kabinokban alszik. A campus napjai általában 9.15-kor kezdődnek és 16.00-ig tartanak. A terepi napok tovább tarthatnak. A gyakornoki időszakokban a napi ütemtervet a gyakorlat helye határozza meg.

Tanulmányai első évében számíthat arra, hogy az idő kb. 1/3-át osztályokra / tevékenységekre / készségek gyakorlására fordítják, az idő 1/3-át projektekre / független tanulmányokra / csoportos feladatokra, valamint a az utóbbi 1/3-ot szakmai gyakorlatokra költik (munka-alapú gyakorlati képzés).

További információért:

https://studyinfo.fi/wp2/en/

https://www.humak.fi/en/

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as resear ... Tovább

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as research, development, and innovation that serve students on their career path and support professional partners as they develop their own activities. Kevesebb