Utazás a finn szigetekből az Északi-sark-Lappföldre
Kaland és szabadtéri oktatás alapképzése
Humán tudományok Bachelor 210 ECTS
Közösségi oktató, kaland és szabadtéri oktatás

Tanulmány a Humak University of Applied Sciences , a finn kalandoktatás vezető felsőoktatási intézményében.

A közösségi oktató tanul a kaland és a szabadtéri oktatás szakembereiről. A kaland- és szabadtéri oktatás tapasztalati és tevékenységalapú tanulási módszertanon alapul, és célja az egyének, csoportok és közösségek növekedésének, fejlődésének, jólétének és képviseletének támogatása.

Mivel a tanulmányok alapját egy multidiszciplináris elméleti keret alkotja, amelyet sokoldalú, autentikus tanulási környezetekben, például tavakban, a tengerben, az erdőkben, valamint a Lappföld hegyvidékein és vadonjában alkalmazzák. A tanulmányok során a hallgatók megtanulják a különböző célcsoportok számára a biztonságos kalandoktatási folyamatok megtervezését és végrehajtását, valamint a kalandoktatási tevékenységek értékelését és fejlesztését.

A diploma megszerzése után a hallgatóknak többféle foglalkoztatási lehetőségük van a nemzeti és a nemzetközi munkakörnyezet különféle ágazataiban. A kalandoktatási irányultságú közösségi oktatók alkalmazhatók például az ifjúsági munka, a szervezeti munka, az oktatás és képzés, a jóléti szolgáltatások, vagy a természet- és kaland-alapú vállalkozás területén.

A hallgatók érdeklődésétől és szakterületétől függően oktatóként vagy útmutatóként dolgozhatnak például a kajak, trekking, sziklamászás és síelés terén.

Alapinformációk

 • A tanulmányok megkezdése: szeptember.
 • Az oktatás nyelve: angol.
 • Tanítási idő: Nappali tanítás.
 • Tanítási mód: Kontakttanítás, Vegyes tanulás, Online Tanulmányok.
 • A tanulás formája: tapasztalati tanulás, coaching, egyéni tanulás, felügyelt gyakorlatok, munka alapú tanulás.
 • A tanulmányi program terjedelme: 210 ECTS kredit, lásd a tanulmány tartalmát.
 • Tervezett időtartam: 3,5 év, a nyári szemesztereket is beleértve.
 • Tandíj: Az EU / EGT és Svájc területén kívül érkező hallgatóktól számolják fel, 9000 euró / tanév. Az EU / EGT-térség és a svájci állampolgárok nem számítanak fel díjat.
 • Szállítási és felszerelési díj: 1000 euró / tanév (a tandíj tartalmazza).
 • Végzettség: Humán tudományok Bachelor (BH, finn yhteisöpedagogi (AMK))

Karrierlehetőségek

A kalandoktatási orientációval rendelkező közösségi oktatási tanulmányok a hallgatókat arra irányítják, hogy elsajátítsák a közösségi és a kalandoktatás szakterületén szükséges különféle készségeket. A hallgatók megismerik a megelőző munka és a jólét előmozdításának alapelveit és gyakorlatait, és megismerik a közösség és a társadalom különféle cselekvési formáit.

A tanulmányok során a hallgatók pedagógiai, társadalmi, műszaki, környezetvédelmi és biztonsági ismereteket szereznek, és felkészültek a vállalkozói készségre is. A gyakorlati képzési időszakok és a munkával való együttműködés nélkülözhetetlen részét képezik a hallgatók közösségi készségeinek és kalandoktatási kompetenciáinak (lásd még a tanulási környezeteket).

A kaland és a szabadtéri oktatás módszerei különféle környezetekben és összefüggésekben alkalmazhatók különböző célcsoportokkal, a társadalom különböző szektoraiban. A kalandoktatás alkalmazható például a megelőző munka, az ifjúsági és civil szervezetek munkája, az oktatás és képzés, valamint a természet- és kaland-alapú vállalkozói szellem területén. Ezenkívül, a hallgatók érdeklődésétől és szakterületétől függően, oktatóként dolgozhatnak például kajak, trekking, sziklamászás és síelés terén.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Tapasztalati és tevékenységalapú tanulás

A tapasztalati és tevékenységalapú folyamatok révén a hallgatók több új készséget fognak megtanulni. Az elmélet és a gyakorlat közötti párbeszédet a szakon kiemelik.

Elmélet a gyakorlatba

A tanulmányok kezdetétől kezdve a kaland- és a szabadtéri oktatás elméleti keretét különféle tevékenységek és kirándulások, például túrák és túrák, kajak-túrák, nyári és téli táborok, valamint skandináv téli tevékenységek révén valósítják meg a gyakorlatban. A tapasztalati és tevékenységalapú folyamatok révén a hallgatók megtanulják, hogyan lehet megtervezni, megszervezni, megvalósítani és értékelni a különböző célcsoportok számára a biztonságos kaland- és szabadtéri tevékenységeket, különböző környezetekben és körülmények között.

A tanulmányok során a hallgatók több új készséget fognak megtanulni, különösen pedagógiai, vezetői, társadalmi, környezetvédelmi, műszaki és biztonsági készségeket. A közösségi oktatók számára végzett tanulmányok olyan területeket is lefednek, mint például a skandináv jóléti rendszer, a megelőző munka, az egyenlőség, a sokféleség és a vállalkozói szellem.

Tanulmányi struktúra

Az elmélet és a gyakorlat közötti párbeszédet a teljes tanterv fogja hangsúlyozni. A hallgatók tudása és készségei a ténybeli ismeretekből - gyakorlati tapasztalatokkal támaszkodva - az absztraktbb és elemzőbb ismeretekre és készségekre vezetnek.

A tanulmányok nappali tagozatos tanulmányok, ideértve a nyári féléveket. Legalább 30 ECTS-t végeznek felügyelt gyakorlatként Finnországban vagy külföldön. A hallgatók tanulmányi és szakmai előzményeit (a korábbi tanulás elismerése) figyelembe veszik az egyéni tanulmányi tervükben.

A szak programja 210 ECTS kredittel egyenlő. A képzés a következő alapvető tartalmakra terjed ki:

 • Általános tanulmányok 10 ECTS
 • Szakmai tanulmányok 125 ECTS
  • Professzionális nyelvtanulás 15 ECTS
  • Bevezetés a közösségi oktatásba 10 ECTS
  • Pedagógiai készségek kalandoktatásban 40 ECTS
  • Műszaki ismeretek a kalandoktatásban 30 ECTS
  • Társadalomtudomány 30 ECTS
 • Szakmai továbbképzés 30 ECTS
  Professzionalizmus a kalandoktatásban:
 • Hálózat és partnerség fejlesztése 15 ECTS
 • Kalandoktatási programozás 15 ECTS
 • Alkalmazott kutatási és fejlesztési tanulmányok, ideértve a diplomamunkát is (végleges projekt) 30 ECTS
 • Választható tanulmányok 15 ECTS

Záró tézis / Projekt

A végső projekt (főiskolai értekezés) egy munkahelyi orientált fejlesztési projekt. A végső projekt során a hallgatók bizonyítják képességeiket, hogy konkrét módon fejlesszék a munkát. A végső projektet külön-külön vagy csoportonként is le lehet vezetni. A projekt végső eredménye lehet például egy termék vagy esemény.

Mire számíthat a gyakorlatban

Közösségi oktatási tanulmányai kalandra és szabadtéri tevékenységekre összpontosítanak. Fedett és kültéri tanulni fog. Többnapos kemping utakon vesz részt, ahol sátrakban és / vagy vadon kabinokban alszik. A campus napjai általában 9.15-kor kezdődnek és 16.00-ig tartanak. A terepi napok tovább tarthatnak. A gyakornoki időszakokban a napi ütemtervet a gyakorlat helye határozza meg.

Tanulmányai első évében számíthat arra, hogy az idő kb. 1/3-át osztályokra / tevékenységekre / készségek gyakorlására fordítják, az idő egyharmadát projektekre / önálló tanulmányokra / csoportos feladatokra fordítják, és a az utolsó 1/3-ot szakmai gyakorlatokra költik (munka-alapú gyakorlati képzés). Kérjük, ismerkedjen meg a tanulmányok felépítésével és a tantervvel.

Felszerelés és ruházat

A Humak biztosítja az összes különleges kaland- és kültéri felszerelést, például sátrakat, kempingkályhákat, evezős felszereléseket, köteleket és hevedereket. A ruházat tekintetében kérjük, vegye figyelembe a négy évszakot!

A ruházatról és a felszerelésről további információt kapunk az átvételi levélben. Új hallgatóként listát fog kapni, amely segít felkészülni a tanulmányaira. A lista példákat mutat a megfelelő kültéri ruházatról és egyéb, a kempinghez kapcsolódó felszerelésről, amely a tanulmányokhoz szükséges.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
Utoljára frissítve Október 8, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
42 hónapok
Nappali
Price
9,000 EUR
A tandíj 9000 euró az EU-n kívüli / EGT / svájci hallgatók számára évente. Az EU / EEA térség és a svájci állampolgárok nem számítják fel a díjat.
Deadline
jan. 22, 2020
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
End Date
dec. 2023
Jelentkezési határidő
jan. 22, 2020

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
jan. 22, 2020
End Date
dec. 2023