BSc ipari tervezésmérnöki szakon

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Kávéfőzők, telefonok, orvosi készülékek; ezeket mind meg kell tervezni. E termékek tervezésekor sok kérdést kell feltenni és megválaszolni; Mire van szüksége az ügyfélnek? Hogyan várja el az ügyfél a termék megjelenését? Hogyan lehet a terméket gyártani? Milyen anyagokat kell használni? Hogyan lehet előzetesen tesztelni? Hogyan kellene forgalomba hozni?

A BSc Ipari Tervezés Tanulmányi Program segít megválaszolni ezeket a kérdéseket. Ez az egyedülálló tanulmányi program reagál a tervező és gyártó iparág azonosító mérnökeinek növekvő igényére.

Programozz röviden

Az ipari formatervezési mérnök alapvető szerepet játszik új termékek kifejlesztésében, kezdve az orvosi készülékektől az irodai bútorokig. Tervezőként meg kell értenie a felhasználói igényeket, valamint meg kell határoznia a megfelelő anyagokat és gyártási folyamatokat. Az ipari formatervezésű mérnökök figyelembe veszik, hogy munkájuk hogyan befolyásolja a társadalmat. Tervezési döntéseket hoznak, amelyek biztosítják a felhasznált erőforrások optimális hatékonyságát anélkül, hogy veszélyeztetnék a termék minőségét vagy célját. Képesek különböző kulturális körülmények között fellépni, és tisztában vannak az érzékenység szükségességével, amikor a nemzetközi határokon átnyúló tervezést és munkát végeznek.

Mit várhat el tőlünk?

A sikeres azonosítómérnökké váláshoz szükséges ismereteket és készségeket megszerezheti. Az osztályban, a műhelyek során, lehetősége nyílik különböző anyagokkal, például fa, fémek és műanyag dolgozni. Ezenkívül számíthat arra, hogy naprakészen tartjuk a legújabb iparági fejleményeket. Olyan modern eszközökbe fektetünk be, mint a 3D-nyomtatók és a lézervágók.

Támogatjuk a fejlődést azáltal, hogy megfelelő tanulmányi és személyes fejlesztési útmutatást nyújtunk a tanulmány minden szakaszában. Van egy nyitott ajtó politikánk; tudományos és támogató személyzetünk csapata könnyen megközelíthető.

Mit várunk tőled?

Kíváncsi, kreatív, pontos és hajlandó létrehozni? Érdekli a tervezés, a technológia és az emberek? Szeretne egy olyan karriert, amely ezeket összehozza, miközben fejleszti a meglévő termékeket vagy újakat fejleszt ki? Akkor megtaníthatjuk Önt, hogy kapcsolatot létesítsen az elmélet és a gyakorlat között, hogy megfelelő módon alkalmazhassa azokat a problémák megoldása érdekében, amelyekkel a tervezés során szembesülhet.

A legfontosabb: értsd meg, hogy a sikered elsősorban attól az erőfeszítéstől függ, amelyet hajlandó felvenni a tanulmányaira.

Mi a program fókusza?

Új termékek teljes tervezési folyamata:

 • Felhasználó-központú tervezés
 • Koncepció fejlesztése
 • Marketing, márkanév és fogyasztói magatartás
 • Formatudomány és esztétika
 • Fa, fém és műanyag modellek készítése
 • Prototípus felépítése és tesztelése
 • Terméktervezés és gyártás
 • És természetesen; saját személyes és szakmai fejlődésed

Mi teszi egyedivé a programot?

 • Angolul tanított nemzetközi program
 • A tervezés és a mérnöki kombináció: körülbelül 60% -a tervezés és 40% -a a mérnöki munka
 • A portfólió elindításához nincs szükség portfólióra
 • Kiváló foglalkoztatási kilátások.

A kurzus leírása

Ezen a tanulmányi programon belül megismerheti az új termékek tervezésének folyamatát. A koncepció kidolgozásától és prototípus-készítéstől a gyártásig és egy termék piacra hozataláig. Tehát különféle témákban - például esztétika, gyártási módszerek, anyagok és felhasználói központú kutatás - kell széles körű ismereteket és készségeket szereznie. Elemezni fogja a meglévő termékeket, és megtanulja megtervezni és felépíteni a prototípusokat. Megtudhatja továbbá egy termék piacra hozatalához kapcsolódó kereskedelmi szempontokat.

Az elmélet alkalmazása a gyakorlatban

Az első naptól kezdve alkalmazni fogja az elméletet a gyakorlatban. Minden szemeszter során legalább egy projekten dolgozik, és megtanulja ötleteinek megvalósítását a tervezési és mérnöki műhelyünkön található különböző gépekkel, például CNC lézervágóval és 3D nyomtatókkal. A különféle anyagokkal való munkát a fa, fémek és műanyag anyagoktól kezdve is megtapasztalhatja.

Számos olyan projekt, amelyen dolgozik, olyan vállalatokkal működik együtt, mint például a Canon vagy a Philips. Az ilyen vállalatokat mindig érdekli az értékes ipari tervezésmérnöki megoldások, és gyakran felkérik hallgatóinkat, hogy működjenek együtt a vállalat számára értékes projektekben.

Propadeutikus szakasz (1. év) 1. szemeszter Az ipari tervezés általános ismertetése
2. szemeszter Az ipari tervezés általános ismertetése
Fő szakasz (2. és 3. év) 3. szemeszter Mélyreható tanulmány ipari formatervezés
4. szemeszter Mélyreható tanulmány ipari formatervezés
5. szemeszter (körülbelül 5 hónap) gyakorlat
6. szemeszter Kiskorú (a Fontys-ban vagy valamelyik külföldi egyetemi partnerünknél)
Érettségi szakasz (4. év) 7. szemeszter Mélyreható tanulmány ipari formatervezés
8. félév (körülbelül 5 hónap) Érettségi szakmai gyakorlat a baleseti disszertáció megírásakor

gyakorlat

A tanulmánya során két jelentős projekt, amelyet vállalkozásokkal együttműködésben folytat, szintén együttműködik. Ez az Ön gyakorlata az ötödik és nyolcadik félévben. Ezen szakmai gyakorlatok során olyan ipari tervezéssel kapcsolatos problémán fog dolgozni, amelyet a vállalat számára meg fog oldani. Ezek a szakmai gyakorlatok nagyszerű lehetőséget kínálnak gyakorlati ismereteik elmélyítésére, valamint professzionalitásuk és hálózatának kiterjesztésére.

Nemzetközivé

A nemzetközi tapasztalatok megerősítése érdekében a gyakorlat legalább egyikének vagy a kiskorúnak a szülőföldjétől eltérő országban kell tartania.

Partnervállalatok

Tanulmányi programja során többször is kapcsolatba lép a vállalatokkal.

 • Projektek vannak a vállalatokkal együttműködésben,
 • Lehetősége van arra, hogy karriernapunk során hálózatba lépjen a vállalatokkal,
 • És mind a munkahelyi gyakorlatot, mind a diplomamunkát vállalkozásoknál megvan.

A Fontys Venlo számos nagy, közepes és kis társasággal együttműködik.

Csereprogram

Tanulmányai harmadik évében lehetősége van arra, hogy kiskorú program keretében szakosodjon. Dönthet úgy, hogy ezt a kiskorút a Fontys-ban, a hollandiai partnerpartnerek egyikében vagy a világ 125 partner-egyeteme egyikében végzi. Kiskorú külföldi munkavégzése az egyik partnerintézményünkben lehetővé teszi további nyelvi ismeretek megszerzését és új kultúra megtapasztalását.

Karrier kilátások

Az üzleti területen egyre növekszik a kereslet a BSc diplomásokkal az ipari formatervezés területén. A diploma megszerzése után többek között a következő munkát végezheti:

 • Termékfejlesztő
 • Terméktervező
 • Tervező mérnök
 • Tervezői tanácsadó
 • Kutatási és Fejlesztési Menedzser

Természetesen lehetősége van folytatni egy Masters programot is.

Ipari formatervezésmérnöki programunk néhány partnervállalata - akik ilyen képességekkel rendelkező embereket keresnek - a Philips, a Canon, az Ahrend, a Heras, a Bosch, a Vogels és a VDL.

Felvételi követelmények

A leendő bachelor hallgatójaként Önnek rendelkeznie kell a középiskolai végzettséggel, amely megfelel a holland szabványoknak. Ahhoz, hogy a Fontys University of Applied Sciences beiratkozhassanak, a hallgatóknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük középfokú középiskolai diploma oklevéllel, jó eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy:

 • A holland hallgatók számára: VWO-, HAVO- vagy MBO-diploma
 • A német diákok számára: Fachabitur vagy Abitur (Fachhochschulreife vagy Allgemeine Hochschulreife)
 • Más nemzetiségű hallgatók számára: középiskolai diploma / GCE vagy azzal egyenértékű, pl. A brit GCE A-szint vagy GCSE A, B vagy C, nemzetközi érettségi, francia érettségi vagy amerikai felsőoktatás )

Az oklevelén kívül kérjük, mellékeljen további tudományos képesítést, ha rendelkezésre áll (különösen a matematika és a gazdaság területén). Pl. További tanfolyamok, workshopok, projektek, versenyeken való részvétel.

Nyelvi követelmények

Az angol nyelvtanuláshoz szükséges angol nyelvtudás szükséges az alábbi táblázatban:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Csak akkor, ha a „Beszéd és írás” és a „Hallgatás és olvasás” egységeket sikeresen teljesítették.

Az angol nyelvtudás szintjének mindig meg kell felelnie a kiválasztott Fontys kurzus felvételi követelményeinek. A Fontys fenntartja magának a jogot, hogy nyelvi jártassági tesztet követeljen a jelentkezők összes kategóriája számára.

Kivételek

Néhány pályázó mentesülhet a nyelvi jártassági vizsga eredményeinek benyújtásáról:

 • A jelöltek holland HAVO / VWO oklevéllel rendelkeznek
 • A szükséges korábbi végzettséggel rendelkező EGT / EU jelöltek
 • Azok a pályázók, akiknek korábbi tanulmányait angolul tanították, és olyan országban vettek részt, amelyben az angol hivatalos nyelv
 • A pályázók, akik anyanyelve angol

Hogyan kell alkalmazni

Jelentkezés EU / EGT hallgatók számára
 • Minden jelentkezést a www.studielink.nl oldalon kell benyújtani. Miután benyújtotta a jelentkezést, minden további információt e-mailben megkap a felvételi folyamatról.
 • Az Ön oklevele továbbításra kerül a Fontys Diploma Department-hez érvényesítés céljából. Ez a folyamat 3-4 hét. Ha a Fontys Diploma Osztály megerősíti, hogy teljesíti a Fontysba való felvétel feltételeit, akkor (feltételes) elfogadó levelet kap.
 • A tandíj befizetését meg kell szerveznie a www.studielink.nl webhelyen.
Jelentkezés nem EU / EGT-n kívüli hallgatók számára
 • Minden jelentkezést a www.studielink.nl oldalon kell benyújtani. Miután jelentkezett oda, e-mailben megkapja az összes további információt a felvételi folyamatról.
 • Az Ön oklevele továbbításra kerül a Fontys Diploma Department-hez érvényesítés céljából. Ez a folyamat 3-4 hét. Ha a Fontys Diploma Osztály megerősíti, hogy teljesíti a Fontysba való felvétel feltételeit, akkor (feltételes) elfogadó levelet és fizetési levelet kap.
 • Amint megkapjuk a tandíjat, megkezdjük a vízumeljárást.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy abban az esetben, ha a belépést követően visszavonja jelentkezését, nem mindig lehet visszatéríteni a díjakat, például a szállásfoglalásért vagy a vízumkérelemért.
Jelentkezési határidők

EU hallgatók:

 • Szeptemberi bevitel
 • Jelentkezés - felvételi okmányok benyújtása - a tandíj fizetésének megszervezése a Studielinkben: augusztus 1.

Nem uniós hallgatók:

 • Szeptemberi bevitel
 • Jelentkezés - felvételi okmányok benyújtása - a tandíj fizetésének megszervezése a Studielinkben: június 1
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Kevesebb
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Több Kevesebb