BS az üzleti analitikában

Általános információk

Program leírás

Üzleti elemzés

SZAKMAI PROGRAMOK: BS Business Analytics; Kisebb az Analyticsben

Miért kellene az üzleti analitikát tanulmányozni az MC-n?

A Big Data korában több adat keletkezett az elmúlt két évben, mint az emberi faj teljes történetében. Az üzleti elemzők értelmezik és elemzik ezeket az adatokat azzal a céllal, hogy javítsák a vállalkozások és szervezetek működését. Ezeket a szakembereket mindenhol a Fortune 500 cégektől kórházakig, nonprofit ügynökségekig és kormányszervezetekig alkalmazzák. A sikeres üzleti elemzők rendelkeznek a domain ismeretek és a matematika, a statisztika és a számítástechnika szilárd alapjainak egyedülálló kombinációjával.

Az üzleti analitika főnöke kreatív és szilárd egyensúlyt mutat a matematikai technikák és az üzleti alkalmazások között, és rugalmasságot nyújt a hallgatók különböző hátterének és érdekeinek kielégítésére. A Maryville College erőteljes bölcsész Maryville College , a program végzősei képesek megfelelni a mai adatközpontú üzleti környezet sok kihívásának. A program célja olyan szakértők létrehozása, akik megértik a szervezetekkel szembeni komplex kérdéseket; összegyűjti, szervezi és elemzi az adatokat különböző forrásokból; reális megoldásokat javasolnak szilárd matematikai érvelésen alapulva; és az eredményeket közönségkapcsolatokhoz közvetíti.

Maryville College Works egy átfogó karrier-előkészítő program, amely beépül a Főiskola négyéves bölcsészettudományi tantervébe. A legfontosabb elemek közé tartozik az értékelés, a tanácsadás, a hálózatépítés és a szakmai tapasztalatok.

Ismerkedjen meg egy jelenlegi diákkal

Thomas Simms '19

Szülőváros: Pigeon Forge, Tenn.

2017 őszén Thomas, majd matematika főnök képes volt megszerezni a Blount Memorial Hospital pénzügyi műveleti központját. A munka meggyőzte őt, hogy változtassa meg a főnökét.

"Csak néhány hetes adatelemzést indított a Blount Memorial számára, hogy rájöjjek, hogy karriert szeretnék folytatni az üzleti analitikában. Mivel ez egy gyorsan növekvő terület, és a keverék a matematika és az üzleti, Nagyon érdekelte az új tanulmányi területen. Azt tervezem, hogy folytatom a Blount Memorial-ot az alapképzésem végéig, és diplomázni akarok az üzleti analitikában mesterképzés után. "

Találkozz egy diplomással

Grace Puryear '17

Jelenleg: A tudomány mestere az üzleti analitikában a Tennessee-Knoxville Egyetemen

Nyári gyakornoki volt a Great West Casualty-szel, ahol Grace tényleg látta, közel áll ahhoz, hogy milyen az üzleti analitika karrierje. Tetszett neki. A szakmai gyakorlat, valamint a kollégium kihívást jelentő matematikai és statisztikai tanfolyamai elkészítették őt a posztgraduális iskolában, és segített a földön tanári asszisztensnek.

"Úgy döntöttem, hogy folytatom ezt a programot, mert minden lehetőséget kínál. Ez a matematika, a statisztika és az üzleti élet tökéletes kombinációja "- mondta. "Ez is egy növekvő terület, nagy munkalehetőségekkel. Az UT az ország egyik legjobb üzleti elemzési programja, ezért nagyon izgatott vagyok a következő években. "

Karrierlehetőségek

A McKinsey Global Institute 2011. májusi jelentése volt az első a sok közül, akik felismerték az elemző szakemberek gyorsan növekvő igényeit. "A legtöbb iparágban a megalapozott versenytársak és az új belépők egyaránt kihasználják az adatközpontú stratégiákat az innovációra, a versenyre és a mély és valós idejű információk mélyreható becslésére" - jelentette ki a jelentés. "... 2018-ra az Egyesült Államokban egyedül az 140.000-től 190.000-ig terjedő hiány állna mély elemző készséggel, valamint 1.5 millió vezetőt és elemzőt, akik a nagy adatok elemzéséhez szükséges know-how segítségével hatékony döntéseket hozhatnak."

Számos analitikus szakembert foglalkoztató vállalatok közé tartoznak az olyan óriások, mint a Google, az Amazon, az IBM és az Oracle. Emellett egyre több magánvállalat, kormányzati szervezet és nonprofit szervezet alakítja ki az elemző csoportokat. Amellett, hogy előkészíti a karrierjét üzleti elemzőként, a fő képzést nyújt pályakezdőként, mint adatkutatók, fejlett analitikus szakemberek és statisztikusok.

Tanulási eredmények

A hallgatói sikeresen befejezik a tanulmányi eredményeket a következő tanulási eredmények:

 1. Értékelje a szervezeti teljesítményt a szervezet különböző érdekeltjeinek igényei szerint
 2. Ismerje meg a szervezet gazdasági, politikai, technológiai és társadalmi / kulturális környezetének bonyolultságát, kihívásait és lehetőségeit.
 3. A pénzügyi és gazdasági adatok értelmezése, elemzése és bemutatása.
 4. Komplex ötletek precíz és világos formában kommunikálnak írott és szóbeli formában, különböző közönségek számára.
 5. Értsd meg a statisztikai következtetés mögött rejlő logikát - a korlátozott adatokból levont következtetések levonásának tudományát -, és értékelni kell a változékonyság szerepét a becslésekben.
 6. Bizalmasan használjon szoftvert nagy mennyiségű adat tárolására, szervezésére, manipulálására és elemzésére.
 7. Használjon matematikai technikákat reális megoldások létrehozására az üzleti hatékonyság és a jövedelmezőség növelése érdekében.

Kötelező tanfolyamok

Az interdiszciplináris Bachelor of Science fokozattal az üzleti elemzéshez legalább 63 óra hitel szükséges, beleértve az üzleti, számítástechnikai és matematikai kurzusokat. A szükséges kurzusok közé tartoznak a domain ismeretekben, az elemző készségekben, a szakmai fejlődésben, a felsőfokú tanulmányokban és a kiválasztott koncentrációterületen.

Jelentősebb

Domain tudás:

 • BUS 201: Menedzsment alapelvei (3 óra)
 • BUS 215: Számviteli elvek (3 óra)
 • BUS 242: Marketing (3 óra)
 • BUS 305: Szervezeti viselkedés (3 óra)
 • BUS 344: Pénzügyi alapelvek (3 óra)
 • ECN 201: A közgazdaságtan alapelvei (4 óra)

Elemzési készségek:

 • MTH 125: I. szám (4 óra)
 • MTH 222: regressziós analízis (3 óra)
 • MTH 321: valószínűség és statisztika I (3 óra)
 • CSC 111: Bevezetés a számítógépes tudományba (3 óra)
 • CSC 313: Adatbázis-kezelő rendszerek (3 óra)
 • CSC 314: Adatbányászat (3 óra)
 • MTH 305: Matematikai modellezés (3 óra)

Szakmai fejlesztés (válasszon egyet):

 • SLS 299: Szakmai fejlesztés (2 óra) vagy
 • CSC 299: Kutatási szeminárium (1 óra)

Senior tanulmány:

 • MTH 351-352: Senior Study (6 óra)

koncentráció:

A hallgatóknak öt kurzust kell kitölteniük a következő koncentrációs területek közül. A kurzusok közül háromnak ugyanazon koncentráció területéről kell származnia.

Koncentráció 1. terület: Domain tudás.

 • BUS 244: fogyasztói magatartás (3 óra)
 • BUS 337: Szakmai gyakorlat (3 óra)
 • BUS 319: Marketingkutatás (3 óra)
 • BUS 401: Stratégiai menedzsment (3 óra)

2. koncentrációs terület: matematika és statisztika

 • MTH 225: II. Szám (4 óra)
 • MTH 232: Lineáris algebra (3 óra)
 • MTH 322: Valószínűség és statisztika II (3 óra)
 • MTH 326: Numerikus analízis (3 óra)
 • MTH 221: Inferenciális statisztika (3 óra)
 • MTH 236: Differenciálegyenletek (3 óra)

Koncentráció 3. terület: Számítástudomány

 • CSC 112: Bevezetés a Computer Science II-be (3 óra)
 • CSC 231: Diszkrét szerkezetek (3 óra)
 • CSC 241: Adatstruktúrák (3 óra)
 • CSC 312: Algoritmus tervezése és elemzése (3 óra)
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Maryville College is ideally situated in Maryville, Tenn., between the Great Smoky Mountains National Park and Knoxville, the state's third largest city. Known for offering its students a rigorous and ... Tovább

Maryville College is ideally situated in Maryville, Tenn., between the Great Smoky Mountains National Park and Knoxville, the state's third largest city. Known for offering its students a rigorous and highly personal experience, Maryville College is a nationally ranked institution of higher learning that successfully joins the liberal arts and professional preparation in partnership with others. Founded in 1819, Maryville is the 12th oldest college in the South and maintains an affiliation with the Presbyterian Church (USA). Total enrollment for the fall 2016 semester is 1,198. Kevesebb