1972 óta az Élelmiszertudományi Tanszék vezető szerepet tölt be az élelmiszerek minőségének, biztonságának, piacképességének és elérhetőségének javításában az oktatás, a kutatás és a kiterjesztés kiválósága révén. Országosan elismert egyetemi és posztgraduális programjaink izgalmas és kielégítő karrierre készítik fel a hallgatókat az iparban, a kormányzatban és a tudományos életben. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel webhelyünket, és ismerkedjen meg a Tennessee Egyetem élelmiszer -tudományi programjával.
Az élelmiszertudomány izgalmas multidiszciplináris terület, amelynek célja a világ élelmiszer -ellátásának minőségének, biztonságának és táplálkozásának javítása. Többek vagyunk, mint az étel; tanulmányozzuk az egész folyamatot, a tervezéstől az emésztésig és minden között. Itt, az UT -n megtudhatja, hogyan érkeznek az ételek a helyi élelmiszerboltba. Programunk több, mint előadáson keresztül tanulni. Órákat tölt majd a laboratóriumokban, hogy megtanulja az ételek tulajdonságait és összetételét. Ha érdekelnek a kémiai reakciók, megérti, hogyan lehet megakadályozni az élelmiszer -visszahívást, vagy egészségügyi ellátást nyújt a betegnek, akkor készen áll az UT -ra, hogy karrierjét a következő szintre emelje.
Fokozati lehetőségek
Az élelmiszertudományi szakos hallgatók az első két évet a felső tagozatos kurzusokhoz szükséges tudományos és általános háttérismeretek fejlesztésével töltik. A kötelező természettudományi kurzusok közé tartozik a biológia, a kémia, a matematika, a mikrobiológia, a táplálkozás és a fizika. Az általános hátteret a VolCore -hoz szükséges tanfolyamok és egy bevezető élettudományi tanfolyam biztosítja. A felső tagozat szintjén a hallgatók biokémiai, élelmiszer-elemzési, élelmiszer-kémiai, élelmiszer-mérnöki és élelmiszer-mikrobiológiai tanfolyamokat folytatnak.
Rugalmas tantervünk lehetővé teszi, hogy tudományos tanulmányait a négy cél egyikére összpontosítsa, amelyek támogatják szakmai céljait.
Élelmiszertudományi koncentrációk
Tudományos koncentráció
Ez a koncentráció helyi, regionális, nemzeti vagy globális szinten felkészít az élelmiszeriparra. A tanfolyam további lehetőségei közé tartozik az élelmiszer -csomagolás, a gyártási műveletek, az élelmiszer -kémia, az élelmiszer -mikrobiológia, a szabályozás és az érzékszervi tudomány. Az Élelmiszeripari Technológusok Intézete (IFT) jóváhagyja ezt a koncentrációt és annak tanfolyamait.
Előzetes szakmai koncentráció
Azoknak a hallgatóknak, akik érdeklődnek az egészségügyi területen, például a fogászat, az orvostudomány, a gyógyszerészet vagy az állatorvosi ellátás iránt, nyilatkozniuk kell erről a koncentrációról. A szakmai iskolába való felvételhez szükséges tanfolyamokat fogja elvégezni az élelmiszertudományi Bachelor diploma alapvető kurzuskövetelményei mellett.
Előzetes szakmai koncentráció 3 + 1
A Pre-Professional koncentrációhoz hasonlóan a Pre-Professional 3+1 azokat a hallgatókat is megcélozza, akiket a Tennessee-i Egyetem Egészségtudományi Központjába (UTHSC) Memphisbe vagy a Tennessee-i Egyetem Állatorvosi Orvostudományi Főiskolájára (UTCVM) vettek fel. főiskolai végzettségű. Az egyetemi kurzus utolsó 30 órájában kap jóváírást, ha sikeresen befejezte az első évet az UTHSC -n vagy az UTCVM -en.
Ötéves BS/MS
A Tennessee gyorsított ötéves kombinált alapképzési/mesterképzési programot kínál, amely lehetővé teszi, hogy 9 órányi diplomát számítson be az élelmiszer-tudomány alap- és mesterképzésébe.