BS Mechatronikai mérnöki szak

Általános információk

Program leírás

A MECHATRONIKÁRÓL

A mechatronika egy gyorsan növekvő mérnöki terület, amely interdiszciplináris jellegű, mivel egyesíti a mechanika, az irányításelmélet, a számítástechnika és az elektronika szempontjait a rendszerek tervezésének és funkcionalitásának javítása és optimalizálása, valamint gazdaságosabbá tétele érdekében. és megbízható. Az ipari robotok és drónok a mechatronikai rendszerek alapvető példái: magukban foglalják az elektronika, a mechanika és a számítástechnika szempontjait. A modern gyártóberendezések mechatronikus modulokból állnak, amelyeket a megfelelő vezérlő architektúra szerint integráltak. Népszerű példák közé tartoznak az autóipari alrendszerek, köztük a blokkolásgátló fékek és a spin-assist, valamint a mindennapi felszerelések, például autofókuszos kamerák, videók, merevlemezek és CD-lejátszók.

A mechatronika bonyolultsága legalább alapképzést igényel ahhoz, hogy pályára léphessen. Bár az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala (BLS) nem nyújt konkrét fizetési információkat a mechatronikai mérnökök számára, azt mutatja, hogy az összes nem kategorizált mérnök éves átlagbére 2013 májusától 92 680 dollár volt. Ezen szakemberek középső 50% -a 68 610 dollár között keresett és évi 117 930 USD.

A MECHATRONIKA SZÜKSÉGESSÉGE CI

A CSU Csatorna-szigetek az egyetlen állami egyetem Ventura megyében. Az egyetem stratégiailag az úgynevezett „101 Tech Corridor” -on helyezkedik el, megosztva a környéket olyan vállalatokkal, mint az Amgen, a Haas, a Teledyne Technologies, a HRL Laboratories és még sokan mások, nem beszélve a Point Mugu és a Port Hueneme Naval bázisokról, valamint Lockheed, Rocketdyne és más vállalatok a nagyobb Los Angeles-i területen. Ezért nagy szükség és igény van a mérnökökre a helyi iparban és a közösségben.

A helyi vállalatok határozottan támogatják a mérnöki program létrehozását a CI campuson, és 2013-ban átfogó jelentés készült, amelyben a közösség igényeinek megfelelő mérnöki diplomát ajánlottak. Ebben a jelentésben megjegyezték, hogy a Ventura megye évente mintegy 290 mérnököt vesz fel, nem beszélve arról, hogy a helyi haditengerészeti bázisok tisztjeiket küldenék mérnöki diplomájuk elvégzésére az egész országban, ami a haditengerészet számára magas költségekkel és bevételkieséssel jár. Ventura megyéhez.

TANULÁSI EREDMÉNYEK

Azt képzeljük el, hogy a mechatronikának a következő tanulási eredményei vannak:

Legyen hozzáértő mérnök és problémamegoldó.

Rendelkezzen magas szintű műveltséggel a mechatronikai mérnöki területen.

Ismerje a szabványos mérnöki eszközöket és azok alkalmazását a területen.

Légy hatékony kommunikátor.

Legyen kész mérnöki munkák elvégzésére a legkülönbözőbb mérnöki területeken.

Tapasztalataink és más programok tapasztalatai alapján a következő kezdeti kis halmazokat javasoljuk a hallgatói tanulási eredmények számára:

Alkalmazza a matematika, a természettudomány és a mérnöki ismereteket.

Tervezési kísérletek a mechatronikus rendszer vagy alkatrész teljesítményének értékeléséhez a specifikációk szempontjából.

Tervezzen egy mechatronikus rendszert, alkatrészt vagy folyamatot a kívánt igények kielégítésére.

Mérnöki probléma meghatározása és megoldása.

Készítsen és védjen írásbeli nyilatkozatot a tanulmányi területéhez kapcsolódó szakmai etikai felelősségről.

Képes hatékonyan kommunikálni.

Az első két évre kiterjed a természettudományi és bevezető tanfolyamok (programozás, számológép, kémia, fizika stb.), És szigorú logikai / kritikus gondolkodást fogunk tanítani sok kurzuson, például MATH / PHIL 230. 2, 3 , 4-et több tanfolyamon fogják tárgyalni, például a mérnöki tervezést az EMEC 225-ben, míg a mérnöki problémák megoldását a mobil robotikában (EMEC / COMP 470) vagy a beágyazott rendszerekben (EMEC / COMP 462) tanítják. Kommunikációs készségeket tanítanak az általános oktatás tanfolyamain, például az elsőéves írásbeli tanfolyamokon.

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. ... Tovább

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. Established in 2002, we’re the youngest of 23 campuses in the CSU family. Kevesebb