BFA képzőművészetben

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A program áttekintése

A Malmö Művészeti Akadémia Képzőművészeti Bachelor programja felkészülést kínál a nemzetközi karrierre. Saját elméleti és gyakorlati tantárgyak oktatása során saját művészi munkáját vesszük alapul.

A hároméves alapképzés a stúdióban végzett egyéni munkából, a professzorok és más oktatók egyéni korrepetálásából, valamint a menetrend szerinti kurzusokból áll a művészeti technika, a művészi alkotás és a művészetelmélet fő területein. Nemzetközileg aktív professzoraink különböző művészeti területeken dolgoznak. Ez fontos interakcióhoz vezet a Malmö Művészeti Akadémián, és lehetőséget ad arra is, hogy olyan tanfolyamokat válasszon, amelyek tükrözik művészi szándékait.

A program kötelező alapozó tanfolyamokkal kezdődik, amelyek elsősorban különböző művészeti technikákkal és a művész szerepének fejlesztésével foglalkoznak 200 év alatt. Ezt követően a hallgatók az elmélet, a technika és a művészi alkotás széles körű kurzusai közül választhatnak. A tanfolyamokat minden félév első hetében mutatják be. A felajánlott tanfolyamok évről évre változnak, a hallgatók érdeklődésétől és az oktató személyzet aktuális művészeti tevékenységétől függően.

Azokat a hallgatókat, akik saját stúdió gyakorlatukkal és a tanfolyamok elvégzésével sikeresen elérték a 180 kreditet, képzőművészeti alapképzésben részesítik. A hallgatóknak részt kell venniük egy csoportos kiállításon is a Malmö Művészeti Akadémia galériáiban, és rövidebb szöveget kell írniuk saját művészi álláspontjuk alapján. A Malmö Művészeti Akadémia professzora az alapszakos hallgatók vizsgáztatójaként működik, és egy külső vizsgáztatót mindig felkérnek, hogy vegyen részt az értékelésben.

A Malmö Művészeti Akadémia Bachelor of Fine Arts diplomája feljogosítja Önt arra, hogy pályázzon az általunk kínált kétéves mesterképzésre, vagy más intézmények mesterképzésére.

Programszerkezet

Első év, őszi félév:

Bevezető kurzusok művészetelméletben, írás saját művészi munkájáról, videoszerkesztés, fényképezés és szobrászat.

Első év, tavaszi félév:

A hallgatók számos választható kurzus közül választhatnak olyan témákban, mint a művészeti technikák, a művészi értelmezés, a művészettörténet, a művészetelmélet és a kapcsolódó területek. Minden művészi munkát az iskola által biztosított tanárokkal / oktatókkal folytatott párbeszéd útján felügyelnek.

Második és harmadik év, őszi félév:

A hallgatók számos választható kurzus közül választhatnak olyan témákban, mint a művészeti technikák, a művészi értelmezés, a művészettörténet, a filmtörténet, a művészetelmélet és a kapcsolódó területek. Számos meghatározott kurzust is kínálnak a diplomaprojekt előkészítése céljából.

Harmadik év:

A tavaszi szemeszter egy diplomaprojektnek (30 kredit) szól, amelyet csoportos kiállításon mutatnak be. A projekt egyik része egy írott szöveg, amelyben a hallgató beszámol művészi munkájáról a művészeti kontextus megértésével kapcsolatban, amelyben dolgoznak (az utóbbira helyezve a hangsúlyt). Tavasz folyamán rendszeresen megbeszéléseket folytatunk a tanárokkal és a meghívott kurátorokkal arról, hogy mit jelent a csoportos kiállításon való részvétel, milyen kontextusok jönnek létre, milyen döntéseket hoznak és milyen szerepe van az egyes művészeknek. Ez kétnapos szemináriumok sorozatában zajlik, amelyeket minden második héten tartanak. A tavaszi félév során a hallgatók hozzáférhetnek az Akadémia házon belüli tanárához, valamint külső oktatóhoz. A Malmö Művészeti Akadémia professzorai főiskolai vizsgáztatókként szolgálnak, külső szakértővel konzultálva.

Karrier kilátások

A program befejezésekor a hallgatók megszerzik az önálló munkához szükséges gyakorlati és elméleti ismereteket és készségeket professzionális szerepkörökben. Továbbá a diákok alapvető ismereteket szereznek a vállalkozói szellemben, hogy professzionálisan dolgozhassanak egy állandóan változó kulturális színtéren, valamint a képzőművészeti továbbképzések független elvégzéséhez szükséges készségeket.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Tovább

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Kevesebb
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Több Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára