BEng Product Design Engineering

Általános információk

Program leírás

A 3 éves (4 elhelyezéssel) BEng végzettség szilárd alapot biztosít az összes alapvető mérnöki technológiában.

Ennek a mérnöki diplomának a fő célja az, hogy diplomát szerezzen széles és kiegyensúlyozott készségekkel és tulajdonságokkal, amelyek szükségesek az innovatív műszaki termékek tervezéséhez és gyártásához. Ez a gépészmérnöki diploma egyik változata, amely az első év után a tervezési folyamat módszertanára, az anyagokra, a gyártásra és az elemzésre összpontosít.

Az integrált tananyag különböző modulok tartalmát kapcsolja össze csapat-alapú és egyedi projektek révén, amelyek minden évben alapvető tevékenységként működnek.

Főbb

Hangsúlyt fektetünk a gyakorlati, projektalapú tanulásra, és jelentős összegeket fektetünk a legmodernebb létesítményeinkbe és a rugalmas projektterekbe ennek a tevékenységnek a támogatására.

Szakmai akkreditációk

A BEng és a MEng fokozatot a Gépészmérnökök Intézete (IMechE) akkreditálta.

Ipari kapcsolatok

Az iskola szoros kapcsolatban áll mind a helyi, mind a nemzetközi mérnöki munkaadókkal, és hosszú távú kapcsolatokat ápol olyan vállalatokkal, mint a Bombardier, a Leckey, a Munster Simms Engineering, a Sensata, a HeartSine (Stryker), a Caterpillar, a Jaguar Land Rover, a Lotus és a Rolls Royce.

A tantervet alaposan informálják az ipar képviselői, akik az iskolán belül egy tanácsadó testületben ülnek.

Karrierfejlesztés

A hallgatóknak lehetőségük van helyet szerezni a mérnöki vezetői programon és számos foglalkoztathatóság-fejlesztő műhelyen.
http://www.qub.ac.uk/schools/SchoolofMechanicalandAerospaceEngineering/Study/CareerSupport/EngineeringLeadershipProgramme/

Az iskola aktívan ösztönzi az egyéves szakmai gyakorlatot, felkészülést kínálva a Foglalkoztathatósági Programján keresztül, és támogatást elkötelezett gyakorlati tisztviselőjén keresztül. Akár 12 hónapot tölthet el azzal, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen egy valódi mérnöki környezetről egy érintett céggel. A hallgatók olyan szervezeteknél szereztek szakmai gyakorlatot, mint a Glen Dimplex, Dyson, Lotus, Survitec, Collins Aerospace, Terex, Leckey, Seven Technologies Group, Whale, JLR, Randox, Andor, Kingspan, Nacco, Intel és Accenture.

A hallgatóknak lehetőségük van az Egyesült Királyságon kívül is dolgozni vagy tanulni olyan programok révén, mint az IAESTE, az Erasmus, a Study Abroad és a Study USA. Az elmúlt években a diákok vállalatot vállaltak Argentínában, Brazíliában, Kanadában, Finnországban, Franciaországban, Japánban, Malajziában és az Egyesült Államokban.

Világszínvonalú létesítmények

Az iskolának sokféle kísérleti lehetősége van a szerkezetek, az anyagok és a gyártás oktatásának támogatására.

Nemzetközileg elismert szakértők

Az iskola nemzetközi hírnévnek örvend a mérnöki oktatás fejlesztéséhez való hozzájárulásával kapcsolatban, mivel vezető szerepet játszik a CDIO kezdeményezésben.

www.cdio.org

Diákmunka

Az oktatást termékek vagy rendszerek megtervezése, tervezése, megvalósítása és működtetése keretében végzik; ennélfogva jobban felkészülnek a diplomások a szakmai gyakorlatra.

A magas szintű teljesítményt nyújtó BEng hallgatók felkérhetők, hogy a 2. szakasz végén lépjenek át az egyenértékű MEng fokozatra.

Pályaépítés

1. szakasz

A hallgatók megismerkednek a terméktervezés mérnöki alapelveivel és a matematikával, és 3 kis csapatalapú projektet vállalnak, amelyek célja a mérnöki szakmai gyakorlat fogalmának megismertetése, valamint a személyes és interperszonális készségek fejlesztése. Ezt támogatják a mérnöki tervezés, az anyagmechanika, az elektromos és a dinamikus rendszerek fegyelmi moduljai, valamint egy külön laboratóriumi program.

Az 1. szakasz (kötelező) moduljai a következők:

 • Bevezetés a terméktervezésbe
 • Laboratóriumi program 1
 • Matematika 1
 • Anyagmechanika 1
 • Termodinamika és folyadékmechanika 1
 • Dinamikus rendszerek 1
 • Mérnöki tervezés 1

2. szakasz

A 2. szakasz a fejlettebb mérnöki természettudományos tantárgyak sorozatával már megszerzett ismeretekre épít, beleértve a dinamikát és az anyagmechanikát. A matematika és a számítástechnika inkább a mérnöki alkalmazásra összpontosít, mint az alapelmélet, míg a gyártástechnológia és a tervezés moduljai gyakorlati tapasztalatokat nyújtanak a gyártási folyamatokról és a számítógéppel segített tervezésről (CAD). A hallgatók megismerkednek a mérnöki gyakorlat jogi vonatkozásaival a szakmai tanulmányok moduljában, és megkapják azokat a készségeket, amelyek a jövőbeni szakmai gyakorlathoz és karrierhez szükségesek a foglalkoztathatósági modulban.

A kiscsoportos projektek a 2. szakasz jelentős részét képezik, és a prototípusok gyártására és tesztelésére összpontosítanak, valamint a gyártási folyamatok tervezésre gyakorolt hatásának megértésével. A támogató fegyelmi modulok lehetővé teszik a releváns műszaki ismeretek, szakmai készségek és tulajdonságok alkalmazását.

A 2. szakasz (kötelező) moduljai a következők:

 • Szakmai tanulmányok 2
 • Anyagmechanika 2
 • 2. dinamika
 • Tervezés és gyártás 2
 • Tervezési és prototípus-készítési projektek 2
 • Matematika és számítástechnika 2
 • Gyártástechnika 2

2. szakasz Választható tanfolyamok

 • Foglalkoztathatóság 2

3. szakasz

A 3. szakaszban a BEng hallgatók egy nagy egyéni projektre vállalkoznak. További iparág-orientált projekt tevékenységeket számos külső munkatárs támogat. A mérnöki tudományok tárgyai az anyagok és a gyártás.

A 3. szakasz (kötelező) moduljai a következők:

 • 3B. Projekt
 • Szakmai tanulmányok 3
 • Terméktervezési és fejlesztési tanulmányok 3
 • Számítógéppel segített mérnöki munka 3
 • Műanyag mérnöki munkák 3
 • Gyártás 3

Karrier kilátások

A diplomások sikeresen szereztek magas színvonalú munkahelyeket a terméktervezés mérnöki tudományágában. A többség az Egyesült Királyságban és Írországban gyártó cégekben vagy tervező tanácsadókban dolgozik. Széleskörű készségeik és tapasztalataik lehetővé tették számukra, hogy egyformán jól illeszkedjenek mind a kis, dinamikus társaságokba, mind a nagyobb szervezetekbe.

A diplomások különféle ágazatokban biztosítottak munkát, ideértve az autóipart, a háztartási készülékeket, a tervezési tanácsadást, az elektronikát, a csomagolást, az anyagmozgatást, a polimereket, a megújuló energiaforrásokat, az űripart és az orvostechnikai eszközöket.

A friss diplomásokat foglalkoztató vállalatok között szerepel a Glen Dimplex, a Dyson, a Lotus, a Survitec, a Collins Aerospace, a Terex, a Leckey, a Seven Technologies Group, a Whale, a JLR, a Randox, az Andor, a Kingspan, a Nacco, az Intel és az Accenture.

Míg a diplomások túlnyomó többsége terméktervezésben vagy tervezőmérnöki munkában dolgozik, mások már karriert alakítottak ki más ágazatokban, például a menedzsmentben és az oktatásban.

Alumni siker

Az iskola végzősei közül sokan feljutottak a szakterületük tetejére, és számos híres személyiséggel rendelkeznek; például:

 • Michael McKay: az ESA Mars és Lunar misszióinak repülési üzemeltetési igazgatója, az Európai Űrügynökség
 • Michael Ryan: a Bombardier Aerospace alelnöke és vezérigazgatója, Belfast
 • Bob Bell: a Renault Sport F1 műszaki vezetője
 • David ügy légi parancsnok: Királyi Légierő

Díjak és díjak

Az iskola értékes támogatást kap az üzleti közösségtől és a magánszponzoroktól, amely lehetővé teszi számunkra az ösztöndíjak, díjak és díjak jelentős választékának felajánlását. A részletek megtalálhatók az egyetemi ösztöndíjak és díjak kézikönyvében.

Fokozat plusz kitüntetés az oktatáson kívüli készségekért

A Queen's fokozaton kívüli programja mellett lehetősége nyílik szélesebb élet-, tudományos és foglalkoztathatósági ismeretek megszerzésére. Például gyakorlatok, önkéntes munka, klubok, társaságok, sport és még sok más. Tehát nemcsak a világ vezető egyetemen elismert diplomával rendelkezik, hanem gyakorlati nemzeti és nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, valamint az élet általánosabb ismereteivel. Ezt Degree Plus-nak hívjuk. Ez teszi különlegessé a Queen's University Belfast folytatott tanulást.

Tanulás és tanítás

A Gépészeti és Repüléstechnikai Iskola vezető szerepet játszik a mérnöki oktatás megreformálására irányuló nemzetközi kezdeményezésben, amely világszerte több mint 100 egyetemet érint. A kezdeményezésben való részvétel kezdeti támogatását finanszírozással biztosították, hogy a Queen's központjában felépítsék az Aktív és Interaktív Tanulás Kiválósági Központját. Ennek eredményeként a diplomaprogramjaink számos innovatív tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek fokozzák a hallgatók tanulását.

A program révén hangsúlyt fektetnek a kiegyensúlyozott személyes, interperszonális és szakmai készségek fejlesztésére.

A Queen's-nél arra törekszünk, hogy kiváló minőségű tanulási környezetet biztosítsunk, amely beépíti az intellektuális kíváncsiságot, az innovációt és a legjobb gyakorlatot a tanulás, az oktatás és a hallgatói támogatás terén, hogy a hallgatók teljes mértékben kihasználhassák tanulmányi lehetőségeiket. A BEng terméktervezési mérnöki szakán tanuló hallgatók széles körű tanulási tapasztalatokat kapnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egyénenként fejlődhessenek, kapcsolatba léphessenek mind az egyetem, mind az ipar tantárgyi szakértőivel, és érdeklődő elmét fejlesszenek ki, hogy önállóan fejlesszék fejlődésüket. az egész életen át tartó tanulók. Hozzáférés az iparági szabványú mérnöki eszközökhöz, egy világszínvonalú könyvtári létesítményhez és az ipari szakértők által oktatott tanfolyamokhoz széles lehetőséget kínál a hallgatók érdeklődésének fejlesztésére a terméktervezési és fejlesztési szektorban, hivatalos előadások és oktatóanyagok segítségével. A tanulási lehetőségek széles skálája van, többek között:

 • E-Learning technológiák
  A Canvas virtuális tanulási környezet hozzáférést biztosít rengeteg információhoz és támogató tanulási információhoz, beleértve a modul további forrásait, az olvasási listákat és az üzenőfalakat az osztály tagjaival való kommunikációhoz.
 • Egyedi kutatási projektek
  A diploma részeként a hallgatók az utolsó évben kutatási projektre vállalkoznak egy akadémikus témavezetővel együtt, részletesen megvizsgálva egy releváns mérnöki témát. Ez lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy részt vegyenek a mérnöki tervezés és fejlesztés folyamatában, miközben beépítik a projektmenedzsment, a beszámolási és a prezentációs készségek alapvető készségeit.
 • Előadások
  A hivatalos előadások ütemterve az alapinformációk és koncepciók bemutatása a terméktervezés mérnöki témáiról és témáiról, valamint kiindulópontként szolgál a további önirányított magántanulmányok irányításához. Ez felbecsülhetetlen lehetőséget kínál mind a tudományos tantárgyak szakértőivel való kapcsolattartásra, mind a visszajelzések és tanácsok megszerzésére. A szakon keresztül számos előadást tartanak az ipari tantárgyak szakértői is annak érdekében, hogy a hallgatóknak lehetőségük legyen megvitatni az ipari alkalmazásokat.
 • Személyes oktató
  Az egyetemistáknak személyi oktatót jelölnek ki, aki az év folyamán találkozik velük tanulmányi fejlődésük támogatása érdekében.
 • Gyakorlatok
  Bármely mérnöki diplomának kulcsfontosságú szempontja az a képesség, hogy képes legyen kompetensen átadni a mérnöki tudományos elveket a gyakorlatban. A hallgatók számtalan lehetőséget kapnak az alapvető technikai készségek fejlesztésére gyakorlati laboratóriumok, tervezési gyakorlatok és projektek révén az egész diplomájuk során, és bizakodóvá válnak az ipari szabványos mérnöki tervezés és elemzési eszközök széles körének használatában.
 • Saját irányítású tanulás
  Ez a királynő diákja életének lényeges része, amikor fontos magánolvasás, e-tanulási forrásokkal való kapcsolattartás, a mai visszajelzések átgondolása, valamint megbízási kutatás és előkészítő munka folyik.
 • Oktatóanyagok
  Az előadások többségét oktató foglalkozások támogatják, amelyek lehetőséget nyújtanak a kísérő előadásokban felmerülő problémák megbeszélésére. Az oktatóanyagok ismét értékes lehetőségeket kínálnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek az oktatókkal, hogy segítséget és visszajelzést kapjanak a hivatalos előadáskörnyezeten kívül.
 • Munkahelyek
  Szendvics programunk részeként a hallgatók választhatják, hogy a 2. stádium után vállalnak-e szakmai gyakorlatot. A foglalkoztathatósági program támogatást nyújt a jelentkezés és önéletrajz kitöltéséhez, interjúkhoz és az elvárásokhoz a kihelyezéssel kapcsolatban, míg elkötelezett elhelyezkedési tisztviselőnk mind az aktuális elhelyezéssel kapcsolatos információkat biztosítja. lehetőségeket, és az „elhelyezés” támogatását.

Értékelés

Az értékelés részleteit az alábbiakban ismertetjük:

 • A hallgatók értékelésének módja az egyes modulok tanulási céljaitól függően változik. A modulok alig 50% -át a tanfolyam és a félév végi vizsgák kombinációjával értékelik. A többi modult kizárólag feladatok vagy projektmunka segítségével értékelik. Az egyes modulok értékelésének részletei a hallgatói kézikönyvben találhatók, amelyet minden hallgató számára biztosítanak az első éves bevezetés során.

Visszacsatolás

Amint a hallgatók előrehaladnak a Queen's tanfolyamon, általános és konkrét visszajelzéseket kapnak munkájukról különböző forrásokból, ideértve az előadókat, a modulok koordinátorait, a szakmai gyakorlatok felügyeleteit, a személyes oktatókat, a tanácsadókat és a társaikat. Az egyetemisták várhatóan részt vesznek reflektív gyakorlatban, és ezt a megközelítést alkalmazzák munkájuk minőségének javítása érdekében. A visszajelzés különféle formákban nyújtható, beleértve:

 • Visszajelzés formális írásbeli észrevételek és jelölések formájában, amelyeket önként, vagy egy csoport részeként nyújtott be a munkával kapcsolatban.
 • Szemtől szembe komment. Ez magában foglalhatja azokat az eseteket is, amikor az előadók hirdetett „munkaidőjét” használja egy adott kérdés megválaszolásához.
 • Az elhelyezéssel kapcsolatos munkáltatói megjegyzések vagy hivatkozások.
 • Online vagy e-mailes megjegyzés.
 • Általános megjegyzések vagy kérdés- és válaszadási lehetőségek az előadás, szeminárium vagy oktatóprogram végén.
 • Előzetes benyújtási tanácsok a kitűzendő szabványokra és a közös bukásokra vonatkozóan. Bizonyos esetekben ez modellválaszok vagy példák formájában nyújtható, amelyeket Ön a saját ideje alatt áttekinthet.
 • Visszajelzés és a gyakorlati órák eredményei.
 • Kommentár és útmutatások a speciális támogató szolgálatok, például a karrier, a foglalkoztathatóság és a készségek, illetve a tanulásfejlesztési szolgáltatás munkatársai által.
 • Miután áttekintette visszajelzését, ösztönözni fogja Önt, hogy azonosítsa és hajtsa végre további javításait a munka minőségében.

Belépési követelmények

Szintű követelmények

 • Az ABB, beleértve a matematikát, és legalább egyet a fizika (előnyben részesített), a biológia, a kémia, a további matematika, a technológia és a tervezés vagy a Double Award Life & Health Sciences közül.

Ír távozási bizonyítvány követelményei

 • H3H3H3H3H3H3 / H2H3H3H3H3, beleértve a magasabb szintű H3 fokozatot a matematikában és legalább egyet a fizika (előnyben részesített), biológia vagy kémia kategóriából

Nemzetközi Baccalaureate Diploma

 • Összességében 33 pont, köztük a magasabb szintű 6,5,5, beleértve a matematikát és a fizikát (előnyben részesített), a biológiát vagy a kémiát

Belépési tanfolyam

 • Az Access Course sikeres elvégzése, 80% -kal az egyes modulokban.
 • Releváns hozzáférési kurzusnak kell lennie, amely magában foglal két matematikai modult (3. szint) és két modult a fizikából (3. szint).

BTEC 3. szintű kibővített / nemzeti kibővített diploma

 • QCF 3. szintű BTEC kibővített oklevél (180 kredit), 120 kredit különbséggel és 60 kredit érdemjeggyel, megkülönböztetések szükségesek négy meghatározott egységben (40 kredit), beleértve a matematikát a technikusoknak és a további matematikát a technikusoknak.
 • RQF 3. szintű BTEC nemzeti kiterjesztett oklevél (1080 irányított tanulási óra (GLH)), legalább 780 GLH megkülönböztető fokozatban (az összes kívülről értékelt egységet beleértve) és 300 GLH érdemi fokozatban, megkülönböztetés szükséges négy meghatározott egységben, beleértve a mérnöki alapelveket és további mérnöki matematika.
 • A kibővített diplomanak / a nemzeti kibővített diplomanak relevánsnak kell lennie.

BTEC felsőfokú diploma

 • A megfelelő felsőfokú nemzeti diplomában jó osztályzattal rendelkező személyeket egyéni érdemeik alapján mérlegelik a 2. szakaszba való belépéshez.

Érettségizni

 • Legalább 2: 2 kitüntetés, feltéve, hogy bármilyen tantárgyi követelmény is teljesül.

jegyzet

 • Azoknak a pályázóknak, akik nem kínálnak fizikát A-szinten, legalább G fokozatúnak kell lenniük a GCSE fizikában vagy a GCSE Double Award tudományos fokozatban.

Lehetőség az átutalásra

 • A 2. szakasz végén lehetséges a transzferek a BEng és a MEng között.

Nemzetközi diákok

A nemzetközi képesítési egyenértékekkel kapcsolatos információkért tekintse meg az adott országra vonatkozó információkat.

Angol nyelvi követelmények

6,0 IELTS pontszám, legalább 5,5 az egyes tesztelemekben, vagy ezzel egyenértékű elfogadható képesítés, amelynek részletei a http://go.qub.ac.uk/EnglishLanguageReqs címen érhetők el.

Ha javítani szeretné az angol nyelvtudását, mielőtt belépett volna a képzési programba, az INTO Queen's University Belfast számos angol nyelvtanfolyamot kínál. Ezeket az intenzív és rugalmas kurzusokat úgy tervezték, hogy javítsák az angol nyelvismeretét ebbe a fokig.

A COVID-19 világjárvány eredményeként az akadémiai angol és az ülés előtti tanfolyamokat csak online kínáljuk 2020 júniusától szeptemberéig.

 • Akadémiai angol: intenzív angol nyelv és tanulmányi készségtanfolyam a sikeres egyetemi tanulmányok elvégzéséhez
 • Előszavazásos angol: rövid intenzív akadémiai angol nyelvtanfolyam diákok számára, akik a Queen's University Belfast és akiknek fejleszteniük kell angoljukat.

Nemzetközi hallgatók - Alapítvány és Nemzetközi Egyéves programok

Az INTO Queen's számos akadémiai és angol nyelvű programot kínál a nemzetközi hallgatók felkészítéséhez a Queen's University egyetemi hallgatójára. Tanulni fog a tapasztalt tanároktól az egyetemen működő dedikált nemzetközi tanulmányi központban, és teljes hozzáféréssel rendelkezik az egyetem világszínvonalú létesítményeihez.

Ezeket a programokat olyan nemzetközi hallgatók számára tervezték, akik nem teljesítik a közvetlen belépéshez megkövetelt akadémiai és angol nyelvi követelményeket.

Tandíj

Észak-Írország (NI) £ 4,395
Anglia, Skócia vagy Wales (GB) £ 9250
Egyéb (nem Egyesült Királyság) EU £ 4,395
Nemzetközi £ 20800

Az összes megadott tandíj a 2020–21. Tanévre vonatkozik. A tandíjakra éves inflációs növekedés vonatkozik, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük.

További tanfolyamköltségek

Minden tanuló

A tanulmányi programtól függően előfordulhatnak olyan többletköltségek, amelyeket nem fedez a tandíj, amelyeket a hallgatóknak figyelembe kell venniük a tanulmányaik megtervezésekor.

A hallgatók könyveket kölcsönözhetnek és online tanulási forrásokhoz férhetnek hozzá bármely királynő könyvtárából.

Ha a hallgatók az ajánlott szövegeket szeretnék megvásárolni, ahelyett, hogy azokat az egyetemi könyvtárból kölcsönöznék, akkor a szövegenkénti árak 30 és 100 font között lehetnek. A programnak évente akár 6 modulja lehet, mindegyik ajánlott szöveggel.

A hallgatóknak évente 30–75 GBP közötti költségvetést kell készíteniük a fénymásolásra, a memóriakártyákra és a nyomtatási költségekre.

Azoknak a hallgatóknak, akik időszakos szakmai gyakorlatot folytatnak vagy külföldön tanulnak, mint programuk kötelező vagy választható része, tisztában kell lenniük azzal, hogy további utazási és megélhetési költségeket kell finanszírozniuk.

Ha egy utolsó évben nagyprojekt vagy disszertáció szerepel, felmerülhetnek költségek a szállításhoz, a szálláshoz és / vagy az anyagokhoz. Az összeg a kiválasztott projekttől függ. Lehetséges, hogy a nyomtatás és a kötés költségei is felmerülnek.

A hallgatók fontolóra vehetik egy elektronikus eszköz megvásárlását; A költségek a választott modell specifikációjától függően változhatnak.

Ezenkívül felszámítanak díjat az érettségi ünnepségek, a vizsgáztatás és a könyvtári pénzbírság terhére.

Terméktervezés Mérnöki költségek

A 2. évfolyam hallgatóinak utazási költségei vannak a Belfast Metropolitan College-ba, hogy részt vegyenek egy 12 hétig tartó kötelező modulon, hozzávetőlegesen 50 font költséggel.

Hogyan finanszírozhatom a tanulmányomat?

Különböző tandíjak és diákok pénzügyi támogatási rendszerei vannak Észak-Írország, Anglia, Skócia és Wales (Nagy-Britannia), valamint az Európai Unió többi részének hallgatói számára.

ösztöndíjak

Minden évben ösztöndíjakat és díjakat kínálunk az új hallgatók számára.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... Tovább

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Kevesebb