BEng Mechatronika és robotrendszerek

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A mechatronika és a robotrendszerek a műszaki új ágak, amelyek a társadalom minden szegmensére alkalmazhatók. A Marson működő, távolról működtetett járművek, otthoni programozható mosógépek és az összeszerelő sorozatban gyártott automatizált robotok csak a mechatronika és a robotrendszerek alkalmazásának néhány eleme. Ezek a termékek alapvetően mechanikus jellegűek, de elektronika és számítógépes vezérlőrendszerek nélkül nem működnének.

A BEng Mechatronics and Robotic Systems egy új, élvonalbeli program, melynek célja a készségek és a speciális ismeretek megadása a gyorsan növekvő iparág sikeréhez.

Megtanulja, hogyan kell alkalmazni a technológiákat a gépészmérnöki, elektronikai, villamosmérnöki, vezérlőmérnöki és tudományos számítástechnikában. A diplomás képes lesz teljes mechatronikai rendszerek és termékek tervezésére, integrálására és tesztelésére.

Miért tanulmányozzam a mechatronikát és a robotrendszereket az XJLTU-n?

 • Tanuljon a csúcstechnikai létesítményekben a mechatronikai laboratóriumokban, amelyek átfogó fejlesztőkészletekkel vannak felszerelve, amelyek elősegítik a robot alapú kutatási projektek, például autonóm autók, bionikus robotok és quad-helikopterek munkáját;
 • Használja és elsajátítsa a legkorszerűbb ipari szoftvereket és hardver platformokat a megszerzett tudás gyakorlati megvalósításához, valamint a mechatronikai rendszerek feltalálásához, tervezéséhez, fejlesztéséhez, elemzéséhez és üzemeltetéséhez;
 • Szerezzen szakmai tapasztalatokat terepi kirándulásokon, helyszíni látogatásokon és robotika és automatizálás területén tevékenykedő gyakorlatokban való részvételnél a Jangce-folyó delta régiójában;
 • Keress két fokot: XJTLU diplomát a Kínai Oktatási Minisztériumtól és világszerte elismert diplomát a Liverpool Egyetemen, amely a vezető brit egyetemek Russell csoportjának tagja.

Tudás és készségek

Mire a mechatronika és a robotikus rendszerek szakirányának diplomáját megkapja:

 • változatos tárgyi mérnöki ismeretek, különös tekintettel az interdiszciplináris készségekre;
 • a digitális számítógépek, az elektronika és az elektromos áramkörök, valamint a gépipar alapvető megértése;
 • a jelfeldolgozás, a vezérlőrendszerek, a műszaki struktúrák, a digitális elektronika és a mikrofeldolgozó rendszerek ismerete;
 • képesség egy csapatban dolgozni, hangsúlyt helyezve a vezetésre és a független problémamegoldó készségekre;
 • fejlett készségek a beágyazott számítógépes rendszerekben, az ipari automatizálásban és a robotvezérlésben, kiegészítve az érdeklődési körének specializálódásával (pl. vizuális alapú vezérlő rendszerek) az utolsó évben a választott és a projekt során.

connection, hand, human

modulok

Első év

A brit diplomák három évig tartanak, míg Kínában négy, ezért közvetlenül a második évbe fogadjuk el a hallgatókat bizonyos képesítésekkel, ami a főbb akadémiai program kezdete. A legtöbb diák azonban belép az első évbe , amely számos érdeklődő modult, nyelvi órát és alapvető képességeket biztosít Önnek.

A második év

Harmadik év

Év négy

Kötelező modulok:

Opcionális modulok

Karrier

A program végzősei kiváló karrierlehetőségeket élveznek az „Ipar 4.0” és a „Fenntartható fejlődés” trendei miatt. A diplomások különféle helyi, nemzeti és nemzetközi mérnöki vállalkozásokban találhatnak munkát, akik szakemberekre vágynak, akik speciális mechatronikai és ipari automatizálási rendszerekkel kapcsolatos ismeretekkel rendelkeznek, valamint jól átfogó, multidiszciplináris mérnöki ismeretekkel rendelkeznek.

díjak

Nemzetközi diákok

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan nemzetközi vállalkozás, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan részesül 8000 RMB korai madárkedvezményben

Csatlakozzon egy ingyenes kínai nyelvtanfolyamhoz

Most egy ingyenes nyári kínai nyelvtanfolyamot kínálunk minden egyetemi és posztgraduális hallgató számára, aki 2020. szeptemberében kezdte meg diplomáját.

Válasszon egy kéthetes, négyhetes vagy hathetes nyelvtanfolyam közül.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan hongkongi, tajvani és makaói hallgató, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan 8000 RMB korai madárkedvezményt kap.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók, akik a kormányzati online jelentkezési rendszeren (a Guangdong tartományi Oktatási XJTLU a közös felvételi vizsga útján jelentkeznek XJTLU automatikusan 8000 RMB korai XJTLU .

Szárazföldi kínai hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Belépési követelmények

Nemzetközi diákok

Az első évbe való belépés

Üdvözöljük a magas színvonalú jelöltek pályázatait minden olyan témában, ahol megfelelő középiskola vagy azzal egyenértékű képesítés van. A hallgatóknak általában magas iskolai végzettségükre kell számítaniuk, minimális „B” átlaggal minden tantárgyban, valamint a releváns témákban.

A második évbe való belépés

A második évre való belépéskor figyelembe veszik az A-szintet vagy a nemzetközi érettségi bizonyítványt (vagy azzal egyenértékűet) betöltő hallgatókat, a különböző programok eltérő tárgyi követelményekkel rendelkeznek.

 • A-szint: BBB
 • IB Diploma: 30 pont
 • Speciális elhelyezési tesztek / tantárgyi SATS - középiskolai diploma 3,0 vagy annál nagyobb GPA-val, plusz:
  • Újratervezett SAT: 1280 (diákok, akik a SAT-kat megelőzően 2016-ig igénylik 1800-at) vagy ACT: 27, és 2 AP-vizsgálatot: 4 vagy 2 SAT-teszt: 600 vagy
  • 3 AP vizsgálat: 4 vagy
  • 3 SAT téma: 600

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók jelentkezhetnek:

 • Legalább 400 fok a kínai egyetemek közös felvételi vizsgaán a tengerentúli kínai hallgatók és Hongkongi, Makaó és Tajvan hallgatói számára, vagy
 • Általános tanulmányi képességi teszt (GSAT), amely legalább tíz 50% -ot rangsorol 4 alanyra, ideértve az angol és a matematikát is. A részletes információkat lásd kínai nyelven .

Angol nyelvi követelmények

Nemzetközi jelentkezők számára, ha nem anyanyelvű angol vagy, vagy ha korábban még nem tanult angolul, akkor kielégítő angol nyelvtudással kell rendelkeznie az XJTLU n való XJTLU . Különböző angol képesítések fogadhatók el:

Az első év bejegyzés

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

2. év bejegyzés

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Angol képesítés nem szükséges Hong Kong, Makaó és Tajvan hallgatók számára, akik a Közös Vizsga vagy a GSAT vizsgát teszik.

Azok a hallgatók, akik az első évbe lépnek, ha kevesebb mint 6EL IELTS vagy azzal egyenértékűek angol nyelvtudásukban, 10 kredit EAP-t vesznek igénybe, a hallgatók, akik IELTS 6,5 vagy annál magasabb, öt kredit EAP-t vesznek igénybe.

"A BEng Mechatronika és Robotikus Rendszerek programja átfogó ismereteket nyújt a mechatronikai rendszerek tervezéséről és a kapcsolódó mérnöki alkalmazásokról. Ez valóban egy olyan program, amely elősegíti a hallgatók valós mérnökökké válását."

Yujia Zhai
Program igazgató

Hogyan kell alkalmazni

A pályázatokat az online pályázati rendszerünkön keresztül kell benyújtani:

 1. Kattintson / koppintson az érvényes linkre
 2. Hozzon létre egy fiókot, vagy jelentkezzen be meglévő fiókjába
 3. Töltse ki jelentkezését

Miután sikeresen létrehozta az alkalmazásfiókját, óvatosan adja meg a jelentkezési űrlapban megkövetelt összes információt, és ellenőrizze, hogy a megadott információk helyesek, hiánytalanok és naprakészek-e. Töltse fel a szükséges dokumentumokat a megfelelő mezőkbe.

A jelentkezési lap megtekintéséhez bármikor bejelentkezhet.

Az XJTLU n XJTLU tanulmányok sikeres jelentkezéséről további információt a jelentkezési oldalon talál .

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Tovább

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Kevesebb