BEng építészet

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program átfogó alapot nyújt az építészethez. A tanterv a fokozatosan tagolt tervező stúdiókra összpontosít, ahol a hallgatók különböző méretű tervezési szempontokkal szembesülnek, a kis épületektől a városi dimenzióig, valamint a fenntarthatóság kérdésével és annak minden vonatkozásával kapcsolatban.

Ezeket minden szemeszterben előadás-alapú modulok egészítik ki, amelyek az építészet és a művészet filozófiájának elméletétől az anyagokig, az építkezésig és a környezettervezésig terjednek, a városi tanulmányoktól a szakmai gyakorlatig. Más programokkal ellentétben az ázsiai és a nyugati építészet története integrált és egyaránt fontos a tantervben.

Ez az első építészeti főiskolai diploma egy kínai egyetemen, amelyet a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) kapott. Az intézet elismerését fejezte ki az osztálynak, amely „megkülönböztetett környezetet teremtett, amelyben a hallgatók nemzetközi és kínai kontextusban tanulnak azzal a törekvéssel, hogy új típusú diplomásokat készítsenek, hangsúlyt fektetve az emberközpontú építészetre a feltörekvő globális kontextusban”.

Miért kellene az XJTLU építészetet?

 • Végezzen el egy diplomát az RIBA által akkreditált programban, és megkapja az 1. rész érvényesítését, azzal a lehetőséggel, hogy regisztráljon a 2. részben jóváhagyott mesterre a „Globális profi építészi pályán”;
 • Élvezze a kirándulásokat, szakmai gyakorlatokat és tanulmányi lehetőségeket Kínában és külföldön, ideértve a lehetőséget, hogy befejezze oktatását a Liverpool Egyetemen, vagy hogy eltöltse a harmadik évet az olaszországi Politecnico di Torinóban;
 • Vegyen részt helyi és nemzetközi műhelyekben világhírű építészekkel, valamint vendég előadásokon, kiállításokon, versenyeken és konferenciákon;
 • Tanuljon díjnyertes nemzetközi tudósoktól és nagyon elkötelezett technikusoktól;
 • Tanulmányok világszínvonalú létesítményekben, ideértve a 24 órában nyitva tartó, dedikált tervező stúdiókat, egy anyagkönyvtárat, valamint nyomtatóval, lézervágóval, robotfegyverrel és 3D nyomtatóval felszerelt gyártási és nyomtatási műhelyt;
 • Élvezze a lehetőséget, hogy megjelenjen az XJTLU Építészeti Évkönyvben, vagy hogy megjelenjen az osztály által évente megrendezett egyik kiállításon;
 • Tapasztaljon meg egy építészetileg kiemelkedő helyet, amely klasszikus UNESCO Világörökség-kertjéről és építészetéről híres, és 30 perc vonattal Sanghajtól;
 • Keress két fokot: XJTLU diplomát a Kínai Oktatási Minisztériumtól és világszerte elismert diplomát a Liverpool Egyetemen, amely a vezető brit egyetemek Russell csoportjának tagja.

RIBA érvényesítés

A BEng építészeti program lett az első ilyen jellegű programja egy kínai egyetemen, amelyet a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) kapott jóváhagyással, ezáltal megmutatva az XJTLU elkötelezettségét a világszínvonalú, nemzetközileg elismert oktatás biztosításában a kínai és külföldön.

A Királyi Intézet elismerését fejezte ki az Építészmérnöki Osztály és munkatársai számára azért, hogy „megkülönböztetett környezetet teremtettek, amelyben a hallgatók nemzetközi és kínai kontextusban tanulnak, azzal a törekvéssel, hogy új típusú diplomásokat készítsenek, különös tekintettel az emberközpontú építészetre a feltörekvő globális kontextus ".

Tudás és készségek

Mire a BEng Architecture programot elvégzi, a következőkre lesz szüksége:

 • az analóg és digitális tervezési eszközök és média hatékony felhasználása;
 • a városi teret formáló és átalakító folyamatok, a szerkezet és az építkezés alapelveinek, a környezetvédelemnek és a szakmai gyakorlatnak a megértése, valamint az építészeti tervezéshez és az építkezéshez kapcsolódó hagyományos és innovatív anyagok, folyamatok és technikák ismerete;
 • az a képesség, hogy versenyképes, kreatív és kritikus tervezési javaslatokat generáljon, valamint a készségek és a média módszerei e javaslatok egyértelmű és eredményes kommunikálására;
 • az építészettörténet és az elmélet ismerete mind a kínai, mind a nemzetközi kontextusban, valamint az építész szerepe az építőiparban;
 • a bizonyítékok, érvek és feltételezések értékelési képessége megalapozott ítéletek megfogalmazása és bemutatása érdekében, mind az építészeti tervezés diskurzusán belül, mind azon túl.

134702_pexels-photo-271667.jpeg

modulok

Első év

A brit diplomák három évig tartanak, míg Kínában négy, ezért közvetlenül a második évbe fogadjuk el a hallgatókat bizonyos képesítésekkel, ami a főbb akadémiai program kezdete. A legtöbb diák azonban belép az első évbe , amely számos érdeklődő modult, nyelvi órát és alapvető képességeket biztosít Önnek.

 • Bevezetés az építészetbe és a vizuális kultúrába
 • Építészeti ábrázolás és kommunikáció
 • Az egyetem által megkövetelt kiegészítő modulok

A második év

A második év adja a program következő éveinek alapját. Ismerkedjen meg az építészet, az épülettudomány, az építkezés és az építkezés történetével és elméletével, valamint az építési technológiával.

A kísérleti stúdiómodulok bemutatják az építészeti terek és a kis épületek bemutatását, modellezését és tervezését.

Harmadik év

A harmadik évben olyan tervezői projekteket folytat, amelyek a környezeti paraméterek összetettebb tartományának integrálását igénylik. Folytatja az épülettechnológia, valamint az építészet és a városi fejlesztések története és elmélete megismerését.

Év négy

Az utolsó évben demonstrálni fogja az építészeti tervezési folyamatok összetettségének megértését az eredeti koncepcióktól az épületek tervezéséig, figyelembe véve az emberi igényeket és vágyakat, valamint a szerkezeti, anyagi és környezeti szempontokat.

A digitális tervezés és az épülettechnika, az elmélet, az esztétika és a szakmai gyakorlat moduljait a stúdió feladatainak támogatására tervezték. A negyedik évben lehetősége van stúdióprojektek kiválasztására párhuzamos rövidnadrágokból.

Karrier

A program végzősei kiváló lehetőségeket találnak az építkezés és az ahhoz kapcsolódó tudományágak, köztük más kreatív iparágak számára a foglalkoztatás és a továbbképzés terén. A diplomások többsége nemzetközi posztgraduális programokban folytatja tanulmányait. Öregdiákjaink tovább folytattak tanulmányokat a terület legmagasabb rangú egyetemein, ideértve a Bartlettot a University College Londonban, a McGill Egyetemet, a Szingapúri Nemzeti Egyetemet, a Politecnico di Milano-t, a Pennsylvania Egyetemet és az Egyetemet. Sydney-ből. Pályakezdőink elismert nemzetközi és kínai gyakorlatokban is biztosítottak munkát, például Arata Isozaki, Arup, David Chipperfield, Farrells, Neri & Hu és a Tong Ming Stúdióban.

Kettős végzettséggel, az RIBA validációval és az angol nyelv támogatásával, valamint a nemzetközi hallgatók számára kínai kínai tanfolyamokkal kifejlesztett erős kommunikációs készségekkel, a posztgraduális tanulmányok és a szakmai karrier lehetőségeivel Kínában és nemzetközileg végtelenek. Ezenkívül az XJTLU a hallgatói számára közvetlen utat kínál globális profi XJTLU , lehetővé téve számukra, hogy közvetlenül az építészeti tervezés mesterére regisztrálhassák tanulmányaik első évében *. A hallgatók ezután megkerülhetik a pályázati folyamatot a diploma megszerzése után, és karrierjük során korábban profi építészekké válhatnak.

* A végleges regisztráció és az előrehaladás az összes szükséges kurzuskövetelmény teljesítésétől és az előrehaladási kritériumok teljesítésétől függ.

díjak

Nemzetközi diákok

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan nemzetközi vállalkozás, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan részesül 8000 RMB korai madárkedvezményben

Csatlakozzon egy ingyenes kínai nyelvtanfolyamhoz

Most egy ingyenes nyári kínai nyelvtanfolyamot kínálunk minden egyetemi és posztgraduális hallgató számára, aki 2020. szeptemberében kezdte meg diplomáját.

Válasszon egy kéthetes, négyhetes vagy hathetes nyelvtanfolyam közül.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan hongkongi, tajvani és makaói hallgató, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan 8000 RMB korai madárkedvezményt kap.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók, akik a kormányzati online jelentkezési rendszeren (a Guangdong tartományi Oktatási XJTLU a közös felvételi vizsga útján jelentkeznek XJTLU automatikusan 8000 RMB korai XJTLU .

Szárazföldi kínai hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Belépési követelmények

Nemzetközi diákok

Az első évbe való belépés

Üdvözöljük a magas színvonalú jelöltek pályázatait minden olyan témában, ahol megfelelő középiskola vagy azzal egyenértékű képesítés van. A hallgatóknak általában magas iskolai végzettségükre kell számítaniuk, minimális „B” átlaggal minden tantárgyban, valamint a releváns témákban.

A második évbe való belépés

A második évre való belépéskor figyelembe veszik az A-szintet vagy a nemzetközi érettségi bizonyítványt (vagy azzal egyenértékűet) betöltő hallgatókat, a különböző programok eltérő tárgyi követelményekkel rendelkeznek.

 • A-szint: BBB
 • IB Diploma: 30 pont
 • Speciális elhelyezési tesztek / tantárgyi SATS - középiskolai diploma 3,0 vagy annál nagyobb GPA-val, plusz:
  • Újratervezett SAT: 1280 (diákok, akik a SAT-kat megelőzően 2016-ig igénylik 1800-at) vagy ACT: 27, és 2 AP-vizsgálatot: 4 vagy 2 SAT-teszt: 600 vagy
  • 3 AP vizsgálat: 4 vagy
  • 3 SAT téma: 600

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók jelentkezhetnek:

 • Legalább 400 fok a kínai egyetemek közös felvételi vizsgaán a tengerentúli kínai hallgatók és Hongkongi, Makaó és Tajvan hallgatói számára, vagy
 • Általános tanulmányi képességi teszt (GSAT), amely legalább tíz 50% -ot rangsorol 4 alanyra, ideértve az angol és a matematikát is. A részletes információkat lásd kínai nyelven .

Angol nyelvi követelmények

Nemzetközi jelentkezők számára, ha nem anyanyelvű angol vagy, vagy ha korábban még nem tanult angolul, akkor kielégítő angol nyelvtudással kell rendelkeznie az XJTLU n való XJTLU . Különböző angol képesítések fogadhatók el:

Az első év bejegyzés

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

2. év bejegyzés

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Angol képesítés nem szükséges Hong Kong, Makaó és Tajvan hallgatók számára, akik a Közös Vizsga vagy a GSAT vizsgát teszik.

Azok a hallgatók, akik az első évbe lépnek, ha kevesebb mint 6EL IELTS vagy azzal egyenértékűek angol nyelvtudásukban, 10 kredit EAP-t vesznek igénybe, a hallgatók, akik IELTS 6,5 vagy annál magasabb, öt kredit EAP-t vesznek igénybe.

"Az XJTLU építészmérnöki XJTLU egyedülálló perspektívát kínál XJTLU a kihívásoknak, amelyekkel a gyorsan változó világban működő kortárs tervezők szembesülnek. A hallgatók megtanulják az építészet kritikus megközelítését kidolgozni a komplexitásból és az ellentmondásokból, és válaszukra."

Marco Cimillo
Program igazgató

Hogyan kell alkalmazni

Az XJTLU építészeti programja ambiciózus, tükrözi a professzionális építészek igényeit és kihívásait. Az építészet tanulmányai általában a tisztán akadémiai jellegű erősségek kivételes keverékét igénylik. Ide tartoznak az erős kreativitás, a vizuális megjelenítés (3D gondolkodás és rajz), az esztétikai érzékenység, az összetett ötletek professzionális és időbeli nyomáson alapuló fejlesztésének és kommunikálásának képessége, valamint a kiváló önmotiváció és önvezetés. Az építészmérnök hallgatók, akiknek nincs ilyen erőssége, komoly nehézségekkel néznek szembe tanulmányaik során. Ezen okok miatt létezik egy építészet-specifikus folyamat a BEng építészetbe történő belépéshez.

Az XJTLU építészeti felvételi folyamata megköveteli a jelöltektől, hogy bizonyítsák vagy képesek kreatív képességeikről és elkötelezettségüket az építészet területén. 2015-ben a pályázók körülbelül kétharmadát felvették a BEng építészetbe az első év első félévében egy helyszíni műhelyben készített portfólió és nyilatkozat alapján.

Minden, az építészet iránt érdeklődő jelentkezőnek át kell mennie a szokásos XJTLU jelentkezési folyamaton. A szárazföldi kínai jelöltek, kérjük, látogasson el a jelentkezés módjára .

A nemzetközi pályázóknak jelentkezésüket az online pályázati rendszerünkön keresztül kell benyújtaniuk:

 1. Kattintson / koppintson az érvényes linkre
 2. Hozzon létre egy fiókot, vagy jelentkezzen be meglévő fiókjába
 3. Töltse ki jelentkezését

Miután sikeresen létrehozta az alkalmazásfiókját, óvatosan adja meg a jelentkezési űrlapban megkövetelt összes információt, és ellenőrizze, hogy a megadott információk helyesek, hiánytalanok és naprakészek-e. A BEng Architecture alkalmazásához kérjük, hogy küldjön portfóliót. Ezt követően meghívást kapnak egy online jelentkezési interjúra. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy az első jelentkezés során nem kell benyújtania portfólióját. A portfóliófájl később is benyújtható, miután kitöltötte és benyújtotta az eredeti online jelentkezést.

Kérjük, olvassa el a pályázati útmutatókat a BEng Architecture program nemzetközi pályázóinak felvételi folyamatával kapcsolatos részletekért. Az iránymutatások meghatározzák a portfólióval szemben támasztott követelményeket, és információkat nyújtanak az alkalmazás interjújáról.

A jelentkezési lap megtekintéséhez bármikor bejelentkezhet.

Az XJTLU n XJTLU tanulmányok sikeres jelentkezéséről további információt a jelentkezési oldalon talál .

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Tovább

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Kevesebb