BEng Építészmérnök

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A BEng Építészmérnöki program célja az, hogy erős mérnöki készítményeket készítsen, akiknek nagy a problémamegoldó képessége és az épület multidiszciplináris szempontjainak átfogó megértése.

A polgári, építkezési és építőipari szolgáltatások tervezésének alapelvei és pontossága, valamint az építészet kreativitása összekapcsolódnak, hogy egy átfogó oktatást és kiváló karrierlehetőségeket biztosítson.

A program felkészíti Önt arra, hogy megalapozott szakmai megítéléssel dolgozzon multidiszciplináris csapatokban a modulok széles skálájának tanulmányozásával, mind az Építőmérnöki, mind az Építészeti Tanszéknél.

A diploma megszerzése után teljes mértékben kielégíti az Egyesült Királyságban a Moderátorok Közös Testületében (JBM) működő beépített mérnök (IEng) oktatási alapját, és részben kielégíti a Chartered Engineer (CEng) oktatási alapját.

Miért kellene az építészmérnököt az XJTLU ?

 • Az Egyesült Királyságban a Moderátorok Közös Vezető Testülete (JBM) által akkreditált program diplomája, amely lehetővé teszi, hogy világszerte elismert szaktanácsadói légy;
 • Gyakorlati tapasztalatokat szerezhet helyszíni látogatások, helyszíni munkák, ipari szakemberek által vezetett műhelyek, laboratóriumi kísérletek, valamint számítógépes elemző szoftverek és a legújabb technológiák használata révén;
 • Fedezze fel az épületek formáját és megjelenését, azok környezeti, társadalmi és gazdasági hatásait, valamint tervezését és építését az üzleti és kereskedelmi kontextusban.
 • Tanuljon a nemzetközi tudományos alkalmazottaktól, akik kiemelkedő tanulási tapasztalatokat és lehetőségeket kínálnak Önnek a jelenlegi kutatási projektek és dokumentumok kidolgozásához;
 • Keress két fokot: XJTLU diplomát a Kínai Oktatási Minisztériumtól és világszerte elismert diplomát a Liverpool Egyetemen, amely a vezető brit egyetemek Russell csoportjának tagja.

Akkreditáció

BEng (Hons) akkreditált CEng (részleges)

Ezt a fokozatot akkreditálták:

 1. teljes mértékben kielégíti a beépített mérnök (IEng) oktatási alapját.
 2. részlegesen kielégíti a Chartered Engineer (CEng) oktatási alapját. Akkreditált továbbtanulási programra lesz szükség a CEng oktatási alapjának teljesítéséhez.

Lásd a www.jbm.org.uk oldalt, ahol további információkat talál a CEng továbbtanulási programjairól.

Tudás és készségek

A BEng Építészmérnöki diploma befejezése után:

 • alapos ismeretek az építészeti tanulmányokról, az épületgépészeti szolgáltatásokról, az építési projektek menedzseléséről és a becslésekről, az épületekre vonatkozó információk modellezéséről és az építkezés alapvető területeiről, ideértve az építményeket, a hidraulikát, a geotechnikát és az anyagokat;
 • problémamegoldó készségek, amelyek képesek számos kvalitatív és kvantitatív technikát alkalmazni az építészmérnöki problémák megoldására;
 • az építkezés és építkezés tervezésének kulcsfontosságú szempontjainak gyakorlati ismerete;
 • befejezte egy olyan épülettervezési és -építési projektet, amely ötvözi mind az építkezés, mind az építészet szakmai elemeit;
 • a projektmenedzsment elveinek megértése, ideértve a projekt erőforrásainak hatékony elosztását és a modern építési gyakorlatoknak a valós helyzetekben történő alkalmazását.

134698_pexels-photo-534174.jpeg

modulok

Első év

Az Egyesült Királyság oklevelei három év, Kínában pedig négyek, ezért bizonyos képesítéssel rendelkező hallgatókat közvetlenül a második évbe fogadunk el, amely a fő akadémiai program kezdete. A legtöbb hallgató azonban belép az első évbe , amely számos érdekes modult, nyelvi órát és alapfokú készségeket kínál Önnek.

A második év

Alapvető modulokat vesz igénybe, amelyek nélkülözhetetlenek minden civil és építészmérnök számára, valamint magasabb szintű tanulmányokhoz: matematika, alapszerkezetek, anyagok, folyadékok, földmérés és vezetés. Ezenkívül az Építészmérnöki Tanszék három modulját integrálják, hogy bemutassák a hallgatókat az építészeti tervezés alapjainak.

Harmadik év

A harmadik év javítja ismereteit az épülettervezés és az építési projektek területén. Modulokat kínálnak a szerkezeti elemzéshez és a tervezéshez, az építőanyagokhoz és módszerekhez, a talajmechanikához és a projektmenedzsmenthez. Ezenkívül az épületek építészmérnökökre jellemző aspektusait is megtanítják: az épület topológiáját és az épületgépészeti műszaki ismereteket.

Év négy

Az utolsó évben többet megtudhat a fejlett elemzésről és a tervezéssel kapcsolatos elméletekről, a valós gyakorlati példákkal együtt. Kínálnak acél-, fa- és falazat, alapozások, földrengések és építési menedzsment szerkezettel kapcsolatos modulok. A havaskő tervezési projekt végigvezeti Önt a nagy méretű szerkezetek kialakításában. További építészmérnöki témák kerülnek bevezetésre, mint például a költségkontroll és becslés, valamint az épületinformációs modellezés (BIM). Ezen túlmenően egy, a negyedik év két félévében nyomozó jellegű egyedi kutatási projektet vállal.

Karrier

A program végzettesei jól felkészültek olyan szerepekre, mint például építészmérnök, projektmenedzser, tanácsadó mérnök, épületinformációs modellező (BIM) mérnök, költségbecslő és épületboríték-tervező az építési és tanácsadási ágazatban.

A program szilárd alapot nyújt további tanulmányokhoz vagy kutatói pályafutáshoz az építészetben, a mélyépítésben és az építkezésben, az építési menedzsmentben és a mérnöki vagy kapcsolódó területeken. A legtöbb diplománk a világ legjobb egyetemein tanul tovább, például az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Hollandiában.

díjak

Nemzetközi diákok

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan nemzetközi vállalkozás, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan részesül 8000 RMB korai madárkedvezményben

Csatlakozzon egy ingyenes kínai nyelvtanfolyamhoz

Most egy ingyenes nyári kínai nyelvtanfolyamot kínálunk minden egyetemi és posztgraduális hallgató számára, aki 2020. szeptemberében kezdte meg diplomáját.

Válasszon egy kéthetes, négyhetes vagy hathetes nyelvtanfolyam közül.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Korai madárkedvezmény

Minden olyan hongkongi, tajvani és makaói hallgató, aki 2020. május 1-jéig elfogadja ajánlatát, automatikusan 8000 RMB korai madárkedvezményt kap.

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók, akik a kormányzati online jelentkezési rendszeren (a Guangdong tartományi Oktatási XJTLU a közös felvételi vizsga útján jelentkeznek XJTLU automatikusan 8000 RMB korai XJTLU .

Szárazföldi kínai hallgatók

Tanévenként 88 000 RMB.

Belépési követelmények

Nemzetközi diákok

Az első évbe való belépés

Üdvözöljük a magas színvonalú jelöltek pályázatait minden olyan témában, ahol megfelelő középiskola vagy azzal egyenértékű képesítés van. A hallgatóknak általában magas iskolai végzettségükre kell számítaniuk, minimális „B” átlaggal minden tantárgyban, valamint a releváns témákban.

A második évbe való belépés

A második évre való belépéskor figyelembe veszik az A-szintet vagy a nemzetközi érettségi bizonyítványt (vagy azzal egyenértékűet) betöltő hallgatókat, a különböző programok eltérő tárgyi követelményekkel rendelkeznek.

 • A-szint: BBB
 • IB Diploma: 30 pont
 • Speciális elhelyezési tesztek / tantárgyi SATS - középiskolai diploma 3,0 vagy annál nagyobb GPA-val, plusz:
  • Újratervezett SAT: 1280 (diákok, akik a SAT-kat megelőzően 2016-ig igénylik 1800-at) vagy ACT: 27, és 2 AP-vizsgálatot: 4 vagy 2 SAT-teszt: 600 vagy
  • 3 AP vizsgálat: 4 vagy
  • 3 SAT téma: 600

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók

Hongkongi, makaói és tajvani hallgatók jelentkezhetnek:

 • Legalább 400 fok a kínai egyetemek közös felvételi vizsgaán a tengerentúli kínai hallgatók és Hongkongi, Makaó és Tajvan hallgatói számára, vagy
 • Általános tanulmányi képességi teszt (GSAT), amely legalább tíz 50% -ot rangsorol 4 alanyra, ideértve az angol és a matematikát is. A részletes információkat lásd kínai nyelven .

Angol nyelvi követelmények

Nemzetközi jelentkezők számára, ha nem anyanyelvű angol vagy, vagy ha korábban még nem tanult angolul, akkor kielégítő angol nyelvtudással kell rendelkeznie az XJTLU n való XJTLU . Különböző angol képesítések fogadhatók el:

Az első év bejegyzés

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

2. év bejegyzés

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Angol képesítés nem szükséges Hong Kong, Makaó és Tajvan hallgatók számára, akik a Közös Vizsga vagy a GSAT vizsgát teszik.

Azok a hallgatók, akik az első évbe lépnek, ha kevesebb mint 6EL IELTS vagy azzal egyenértékűek angol nyelvtudásukban, 10 kredit EAP-t vesznek igénybe, a hallgatók, akik IELTS 6,5 vagy annál magasabb, öt kredit EAP-t vesznek igénybe.

"Az Építészmérnöki Program átfogó ismereteket nyújt a mélyépítésről, miközben az épületek szerkezeti tervezésére, az épületszerkezetek építésére és az építésre összpontosít. Az interdiszciplináris oktatási és tanulási környezet előkészíti az utat a kritikus gondolkodás és az együttműködés elősegítésére."

Jun Xia
Program igazgató

Hogyan kell alkalmazni

A pályázatokat az online pályázati rendszerünkön keresztül kell benyújtani:

 1. Kattintson / koppintson az érvényes linkre
 2. Hozzon létre egy fiókot, vagy jelentkezzen be meglévő fiókjába
 3. Töltse ki jelentkezését

Miután sikeresen létrehozta az alkalmazásfiókját, óvatosan adja meg a jelentkezési űrlapban megkövetelt összes információt, és ellenőrizze, hogy a megadott információk helyesek, hiánytalanok és naprakészek-e. Töltse fel a szükséges dokumentumokat a megfelelő mezőkbe.

A jelentkezési lap megtekintéséhez bármikor bejelentkezhet.

Az XJTLU n XJTLU tanulmányok sikeres jelentkezéséről további információt a jelentkezési oldalon talál .

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Tovább

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Kevesebb